-
- Space Cowboy
- 2013-12-16-20:21
A melegragasztót kipróbáltam én is. Nem nehéz vele dolgozni, tartós is, de marad ragasztógyűrű a hüvelyszájban.
- Agabi
- 2013-12-16-20:06
Na ja! A rézhüvely lezárása nem egyszerű.
Amit kipróbáltam
Vízüveg – Autentikus, de gyenge és kitöredezik elporlik a száraz vízüveg.
Méhviasz – Autentikus, de hidegben leválik a rézről
Gyertyaviasz – dettóModern ragasztók:
Szilikon: Én FBS gyantát használtam. Nem tudom hogyan csinálta, de a teljes söréttöltet, fojtás, karton megkerülte a szilikont és a szilikongyűrű a csőben maradt időnként, sőt olyan is volt, hogy a hüvely széléről sem vált le teljesen…
Nem hinném, hogy biztonságos rálőni a következő töltetet a csőben dekkoló szilikonra.Melegragasztó: Ezt nem próbáltam, de meglehetősen nehéz lehet vele dolgozni.
Epoxigyanta: Elég gázosnak hangzik, de nem én találtam ki: Handloaders magazin 266 szám (Ingyenesen letölthető a netről: erre tessék keresni “handloader 266”)Not only do we put less wear
and tear on the shell mouths, but
wad column height becomes
unimportant. Adhesives ensure
that the overshot wads stay in
place in the field. In a range envi-
ronment, a tight-fitting overshot
wad may prove sufficient, but
gluing in the overshot wads is a
much surer approach. I have
come to rely on two-part epoxy,
applying it to the edge of first
one, then another, overshot wad
of .025 or .030 inch. Each is
seated separately. Epoxy can
readily be cleaned up with rub-
bing alcohol before it hardens.
After firing, any residue inside
the shell can be removed with a
chamber brush or a brass brush
of the next larger gauge. Others
have employed silicone adhesive
or simply a hot glue gun.Én nem pont így csináltam, de az is működött. Nagyon kevés epoxi a korong tetejére és körben a szélére.
Nem kizárt, hogy a két papírkorong KÖZÉ besajtolt kevés szilikon, vagy melegragasztó is beválik. De felül körben szilikonnal zárni az nagyon nem jó ötlet!
Az viszont egészen biztos, hogy passzos korong kell! A 20mm-es nekem bevált a 19-es nem.- Pferi
- 2013-12-16-16:33
Vigyázz Bogas kartárs, a sziloplast gyűrű néha bent maradhat a csőben! Hihetetlen, ne kérdezd hogyan lehetséges ez, de a saját két szép szememmel láttam a gyűrűt a csőben lapítani, nem mendemonda! Kérdezd Agabi kollégát, az ö puskájában maradt – rézhüvelyt használt ő is, fekete lőporral -, szerencsére mindig belenéz a csőbe.
csak szóltam….
Üdv: F.
- Bogas
- 2013-12-16-07:46
Múlt hét végén Szabadkígyóson vadásztam fácánra. Vittem magammal a feketelőporos töltényekből, hadd köhögjenek kicsit a szomszédok a lövésem után.
Mint talán már említettem, a puskám külső kakasos, “ha kell-ha nem” alapon, minden csőletörésnél működő ejektorral. Ezért aztán az akadályokon való átkelésnél, a puska megtörésekor mindig a csőfarhoz tettem a kezem, hogy az ejektor által kivetett töltény földre esését megakadályozzam. Négy-öt ilyen mozdulat után (immár összezárt fegyverrel haladva) fura zörgést hallottam a puskából. Nyitom szét, hát látom ám, hogy a töltényben csak a fojtásoszlop maradt, a söréttöltet és a zárólapka meg bent van a csőben. Mérgemben kiszórtam a sörétet, a zárólapkát meg kifújtam.
Az történhetett, hogy a zárólapkát rögzítő vízüveg nem bírta a nagy hőmérséklet-ingadozást. Szobahőn töltöttem a lőszereket, a vadászat közben meg nulla fok körül volt a hőmérséklet. Ehhez járult még hozzá az ejektor hatása.
A tanulság, hogy amíg nem lesz egy csak hüvelykitolóval működő puskám, addig a rézhüvelyeket inkább a lőtérre kell tartogatnom, és neki kell állnom a körperemezett papírhüvelyek töltésének.- Névtelen
- 2013-12-03-08:34
A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/7-2-1
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.