Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 61-75 / 284
  • Üdv kedves Vadásztársak! Tegnap esti lesvadászaton sikerült elejteni friss ropogós engedélyem feljogosításának keretében életem első elöltöltős sutáját. A lövés egy egész napos vadászat megkoronázásaként dörrent el 70 m-ről, a vad tűzben rogyott. MInden voolt benne, amit szeretek: kutyám, erdei magány, 12 km cserkelés, semmi autózás, több jó vadászhelyzet, 2 km vadcipleés vállon, meleg kandalló, pohár pálinka barátokkal. Ha kipihentem magam leírom az egész vadászatot, mert nekem nagyon emlékezetes volt.

:good: Gratula! Szedert is üdvözlöm!🐶

Üdv kedves Vadásztársak! Tegnap esti lesvadászaton sikerült elejteni friss ropogós engedélyem feljogosításának keretében életem első elöltöltős sutáját.

Gratulálok! :good:

Üdv kedves Vadásztársak!

Tegnap esti lesvadászaton sikerült elejteni friss ropogós engedélyem feljogosításának keretében életem első elöltöltős sutáját. A lövés egy egész napos vadászat megkoronázásaként dörrent el 70 m-ről, a vad tűzben rogyott. MInden voolt benne, amit szeretek: kutyám, erdei magány, 12 km cserkelés, semmi autózás, több jó vadászhelyzet, 2 km vadcipleés vállon, meleg kandalló, pohár pálinka barátokkal. Ha kipihentem magam leírom az egész vadászatot, mert nekem nagyon emlékezetes volt.

Mellékletek:

Angyalszem Kollega! Nem sértődtem, meg, igazad van részben, túl sokat problémázunk. De ezeknek azért van némi alapjuk, meg kis tapasztalat. Pl. Lőszertöltés is volt sok oldalas határozat aztán lett kártya – tudjuk a különbséget, mennyivel jobb, kezelhetőbb a kártya. Az, meg ha valami egyértelműen szerepel – az meg én dilim- (megint a töltike kártyát hoznám fel) meg nagyon-nagyon jó! Jó, ha nem kell még a Lex Werbőczy-t is előkeresni, hanem minden tiszta és írva van, az nagy előny! Nem lesz egy nagy példányszámú engedély/határozat, tehát kevésbé ismert lesz mint pl. a barna könyv. Azért derék rendőreinknek kismillió szabályt/határozatot/rendeletet kellene fejből vágni – hát, én se pont ezt tudnám, ha nem ez lenne a hobbim, az tuti! Balázs szerintem most boldogan nézegeti a saját papírját :-) és nem sértődik meg, vagy esik neki rosszul – no, meg ismer is bennünket! (Hogy mit gondol!!!) Nem hinném, hogy valaki leszólná érdemeit, csak annyit “nyávogunk” hogy hogyan lenne jobb! (Naná, hogy több kellene!) Persze könnyű a partvonal mellől okoskodni, ebben nagyon igazad van… Szóval: semmi rosszindulat, csak némi okoskodás – és szintén öröm a papírkának :-) Üdv: F.

Ámen! ;-)

Angyalszem Kollega!

Nem sértődtem, meg, igazad van részben, túl sokat problémázunk. De ezeknek azért van némi alapjuk, meg kis tapasztalat. Pl. Lőszertöltés is volt sok oldalas határozat aztán lett kártya – tudjuk a különbséget, mennyivel jobb, kezelhetőbb a kártya. Az, meg ha valami egyértelműen szerepel – az meg én dilim- (megint a töltike kártyát hoznám fel) meg nagyon-nagyon jó! Jó, ha nem kell még a Lex Werbőczy-t is előkeresni, hanem minden tiszta és írva van, az nagy előny! Nem lesz egy nagy példányszámú engedély/határozat, tehát kevésbé ismert lesz mint pl. a barna könyv. Azért derék rendőreinknek kismillió szabályt/határozatot/rendeletet kellene fejből vágni – hát, én se pont ezt tudnám, ha nem ez lenne a hobbim, az tuti!

Balázs szerintem most boldogan nézegeti a saját papírját :-) és nem sértődik meg, vagy esik neki rosszul – no, meg ismer is bennünket! (Hogy mit gondol!!!) Nem hinném, hogy valaki leszólná érdemeit, csak annyit “nyávogunk” hogy hogyan lenne jobb! (Naná, hogy több kellene!) Persze könnyű a partvonal mellől okoskodni, ebben nagyon igazad van…

Szóval: semmi rosszindulat, csak némi okoskodás – és szintén öröm a papírkának :-)

Üdv: F.

Angyalszem kollega, még egyet árulj el légyszi, hol hülyéztem le rendőröket? Ha ilyet írtam, akkor baj van! Mindössze egy másik formai megoldást – amire példa is van, és nem kell hozzá törvénytárat bogarászni -szerencsésebbnek tartottam volna. Ennyi…. De a továbbiakban kussolok a véleményemmel. (Jav: baxus, diszlexiás lettem :-( )

Kedves Pferi! A világért sem akartalak Tged megbántani, látod, nem is neked címezve, hanem általánosságban írtam. Csak azért jutott eszembe az én véleményem, mert rendszeres kapszli.hu aktivistaként nagy figyelemmel kísérem a vadászat ügyét. Elmentem a gyulaji konferenciára is és Balázzsal történt beszélgetések során megísmertem azt a sokéves harcot, aminek az eredménye lett ez a lehetőség és az igazolványok kiadása. Ehhez képest tartom, kicsit aránytalannak azokat a “nyávogásokat” amiket olvasok. Nem kifejezzetten Tőled, hanem ha megnézed a Magazinban a reagálásokat is, akkor mások is olyasmikkel foglalkoztak, hogy pl. miért ilyen az igazolvány, miért nincs benne az, miért van benne amaz, stb. Mástól is valami olyasmit láttam, hogy majd a rendőr ezt-meg azt nem tudja, a fegyverboltos nem tudja mit kell csinálnia. stb.stb. Erre merült fel bennem az, hogy túl sok az előítélet és általánosítás, piti dolgokkal való foglalkozás. És kicsit Balázsék helyzetébe is belegondoltam, lehet nem esik jól nekik amikor ilyeneket kell olvasniuk. Olyan némelyik hozzászólás, mint amikor a gyerek megkapja a vágyott ajándékot és az helyett, hogy boldog lenne  állandóan csak azt mondogatja, hogy “..de miért…de miért nem….?

Gondolom kell majd még csiszolni a dolgokon és Balázst ismerve fognak is! De be kell látni, hogy  minden újszülött kicsit ronda, legfeljebb a szüleinek nem! Az elöltöltős vadászat pedig újszülött kis hazánkban és nehéz szülés volt!

SZERENTIM  :bye:   :bye:   :bye:

Mellékletek:

Angyalszem kollega, még egyet árulj el légyszi, hol hülyéztem le rendőröket? Ha ilyet írtam, akkor baj van! Mindössze egy másik formai megoldást – amire példa is van, és nem kell hozzá törvénytárat bogarászni -szerencsésebbnek tartottam volna. Ennyi….

De a továbbiakban kussolok a véleményemmel.

(Jav: baxus, diszlexiás lettem :-( )

Ez amolyan magyar szokás. Minden ami orosz, az szar. (Ehhez javaslom megnézni a y.t.-n pl. “Gaz-Tiger”videóit. https://www.youtube.com/watch?v=yPGUkgK4mGk&spfreload=10 ) Minden vadász alkoholista milliomos, aki mindenre lő ami mozog. Minden rendőr hülye, mert ezt bizonyítják a rendőrviccek. Olvasom a kollégák bejegyzéseit, megjegyzéseit, minden másodikban bírálják az új igazolványt, mert nincs benne minden és ezért majd a hülye rendőr ezt-meg azt fogja csinálni. Én nem vagyok rendőr, de ismerek párat. Szerintem kár bántani őket, mert már teljesen mások, mint ezelőtt 35 évvel. Ha ellenőríz és nem érti az összefüggést a kormos kezünk és az igazolványba beírtak között, biztosan megkérdi a központost, mielőtt letartóztat. :bye: :good: :yahoo:

Ne hidd, pár éve olvastam (szavahihető kollegától) hogy simán bevitték egyik ügyfelét/vásárlóját (?) mert puffertöltény volt a sörétesében. Úgy kellett kiásni a rácsosból. Azért az nem egy túl bonyolult dolog egy fegyveres embertől! (Azóta az összes puffertöltényem valahol a szekrény alján van!)

Egyébként én is nagyon jó tapasztalatokkal vagyok mind a BRFK előadóival, mind a helyi (VT) rendőreivel. Csak közlekedni is kell…és ez nem egy ismert téma, pár száz ilyen engedély lesz csak!

Messze áll a véleményem az egyik fegyveres fórum tagjaitól, de…a rendőrség parancsuralmi/parancsnoki láncú szervezet (fene tudja melyik a jobb fogalmazás) , az a biztos, ami írva van! És ha a főnök írta. Gondolj csak a sárga csíkos izés szívatásra, ami hiába volt simán elérhető számukra (egy kattintásra), meg valahol írva is volt, hogy ami elérhető azt ne kérjék, évekig szívattak vele, mert a főnök nem írta le!!!! Most már le van írva, nem kérik.

És a rendőrök nem hülyék – haverom is az volt…

Orosz fegyverek pedig nem sz@rok (kettő is van)

Embertelen csóró és messze nem alkoholista vagyok …

A kifogásom annyi volt – hogy mint a lőszertöltői kártyán – nem ártana feltüntetni, hogy lőporral és csappantyúval mászkálhatsz. Ha a 6000 Ft vagy kétszer belefért a határozatba, talán ez is elfért volna. Nekem nem okoz gondot, van lőszertöltőim is. És nem kicsit elismertem a határozat pozitív részeit is – azt is rendőrök írták!

(És újabban nagyon csinosak is vannak :-)  )

Ez amolyan magyar szokás.

Minden ami orosz, az szar. (Ehhez javaslom megnézni a y.t.-n   pl. “Gaz-Tiger”videóit. https://www.youtube.com/watch?v=yPGUkgK4mGk&spfreload=10 )

Minden vadász alkoholista milliomos, aki mindenre lő ami mozog.

Minden rendőr hülye, mert ezt bizonyítják a rendőrviccek.

Olvasom a kollégák bejegyzéseit, megjegyzéseit, minden másodikban bírálják az új igazolványt, mert nincs benne minden és ezért majd a hülye rendőr ezt-meg azt fogja csinálni.

Én nem vagyok rendőr, de ismerek párat. Szerintem kár bántani őket, mert már teljesen mások, mint ezelőtt 35 évvel. Ha ellenőríz és nem érti az összefüggést a kormos kezünk és az igazolványba beírtak között, biztosan megkérdi a központost, mielőtt letartóztat.  :bye:   :good:   :yahoo:

Na, kérem, nekem is itten vagyon a Határozat (így, nagy betűvel!), hurrá!!!!

Hát, izé, amit itt is hiányolok, a lőpor és csappantyú vásárlás/szállítás/tartás – szerintem fontosabb, minthogy a 6000 Ft-t leperkáltam-e, igaz, kinek ez kinek az a fontos. Mert az benne vagyon. Vastagon! Csak tényleg, Kovács XIII főtörzs Bivalynagybasznádon is tudja majd, hogy mihez van jogom ezzel a papírral, ne ügyvéd ásson ki majd a rácsos szobából! Egyébként tényleg részletes anyag, le a kalappal, még a fegyvertartási (barna könyv) bevonása esetén való teendőkre is kitér, meg a kérhető esetleges eltérésekre (pl. kutatás) amit S.C. is említett!

:yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

A mai napon csoda történt! 9 nap cserkelés :-) után magjelent a DPD ” Elveszett cirkálója” és sértetlenül átadta a dedikált Bibliát! Nekem nagyon tetsző, szép kiadvány van a kezemben, gratula Balázsnak! Tudom, hatalmas munka áll mögötte, mert apám is könyveket írt, láttam “szenvedni” éjszakákon át, mire megszülettett egy munka.
    Balázs dedikációja mellett a példányom értékét növeli az a kilencnapos küzdelem, amit a DPD-vel kellett folytanom, hogy a mai napon megjelenő futár azt mondja: Szia! Jaaaa, nem tudtam, hogy hozzád kell jönni, pedig én már jártam itt párszor!”
    Köszönöm Balázs!

Egyszer biztosan lesz kártya. Most azért nem eröltettük, mert akkor a gyártás miatt még csúszik az ügy.

Mondjuk ez igaz. Egyelőre még annak is örüljünk, hogy idáig eljutott a dolog. Balázs, annyit hadd kérdezzek még, hogy a vizsgák kapcsán hol keressük majd az online-jelentkezés felületét? Itt, a Kapszli honlapján lesz megvalósítva? Napi szinten benézek a “Vadászat” menüpont alatt a “Tanfolyamaink” aloldalra. Jó helyen keresgélek, vagy inkább a “Magazin”-ban a híreket böngésszem majd? :bye:

Igen, egyelőre itt lesz meghirdetve, de hamarosan készül majd szövetségi honlap is. Az fogja átvenni a szerepet.

Egyszer biztosan lesz kártya. Most azért nem eröltettük, mert akkor a gyártás miatt még csúszik az ügy.

Mondjuk ez igaz. Egyelőre még annak is örüljünk, hogy idáig eljutott a dolog.

Balázs, annyit hadd kérdezzek még, hogy a vizsgák kapcsán hol keressük majd az online-jelentkezés felületét? Itt, a Kapszli honlapján lesz megvalósítva?

Napi szinten benézek a “Vadászat” menüpont alatt a “Tanfolyamaink” aloldalra. Jó helyen keresgélek, vagy inkább a “Magazin”-ban a híreket böngésszem majd?

:bye:

Valami egységes kártya vagy ilyesmi nem várható?

Hát az nagyon nem ártana. A lőszertöltős kis kártya nagyon praktikus.

Nem foszlik idővel cafatokra és nem ázik szét, ha véletlenül úgy istenigazából elveri az embert az eső úgy, hogy még az alsógatyája is vizes lesz. Nem utolsó sorban kis helyet foglal.

15 bejegyzés megtekintése - 61-75 / 284

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.