-
- Beregi Vadasz
- 2017-03-09-22:52
Balázs, lenne még egy kérdésem.
Valahonnan rémlik, hogy a rendőrségnek talán külön kérése volt, hogy pénteki napokon legyen a vizsga az elöltöltősök kapcsán. Meg nem mondom most per pillanat, hogy honnét veszem ezt, de talán Batta Doktor Úrral beszéltük, amikor még a jó múltkorában érdeklődtem Nála. De nem venném be rá a ciánt, az is lehet, hogy én emlékszek rosszul. De valahol ezt tutira hallottam.
Biztos, hogy nem május 26. lesz az időpont?
Félreértés ne essék, nem okoskodásból írtam, csak emlékszem, hogy hallottam erről a fajta kérésről. Ami mondjuk azóta akár változhatott is…
- Beregi Vadasz
- 2017-03-09-22:39
Szia Balázs! Egy olyan kérdésem lenne, hogy körvonalazódik már esetleg a következő elöltöltős vadász vizsga helye és időpontja? Üdv.: Attila
SZia Attila! Május 25. Deberecen, Apafa lőtér.
Szia Balázs!
Köszönöm szépen a választ. Úgy látom, nem igazán kedvel engem Diana: épp ma kaptam a munkahelyemen az e-mailt, hogy aznap szakvizsgázok… Komolyan mondom, ilyen nincs!
De hát ez van. Majd csak lesz valahogy.
Még egyszer köszönöm az infót, Balázs.
Üdv.: Attila
- Angyalszem il cattivo
- 2017-03-09-18:03
Úgy látom, nem csúnya helyen laksz.
háát! Nem panaszkodom, legfeljebb annyit, hogy a hattyuk lopják a kutyatápot és éjjel zajonganak a szarvasok meg a nádifarkasok az ablak alatt.
- TAMÁS
- 2017-03-09-16:19
Úgy látom, nem csúnya helyen laksz.
- Angyalszem il cattivo
- 2017-03-09-14:26
- Kapszli
- 2017-03-09-14:13
Szia Balázs! Egy olyan kérdésem lenne, hogy körvonalazódik már esetleg a következő elöltöltős vadász vizsga helye és időpontja? Üdv.: Attila
SZia Attila! Május 25. Deberecen, Apafa lőtér.
- Beregi Vadasz
- 2017-03-08-22:43
Szia Balázs!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy körvonalazódik már esetleg a következő elöltöltős vadász vizsga helye és időpontja?
Üdv.: Attila
- olmos
- 2017-02-28-19:40
Te mindent megtettél, csak egy technikai malőr szólt közbe
Majdnem mindent, mert nem hangtalanul húztam fel a kakast
A titok, hogy miközben a kakast megfeszíted a billentyűt hátrahúzod és akkor engeded vissza finoman, mikor a kakas már megfeszített állásban van. Így hangtalanul tudnak összekapcsolódni az alkatrészek. Hasonlóan mint mikor egy DA/SA fegyvert fesztelenítesz az elsütőbillentyűvel, csak éppen visszafelé.
Üdv!
A gyorsító viszont kattanni fog ,mert az egy független mechanizmus.Egy laprugót feszít meg ,ami felpattan és süti el a fegyvert.Köszönöm szépen!
Sajna még nem jött meg a saját elöltöltősöm, de van egy külső kakasos Tula-m, azon majd gyakorlok addig.
- Beregi Vadasz
- 2017-02-27-15:43
A titok, hogy miközben a kakast megfeszíted a billentyűt hátrahúzod és akkor engeded vissza finoman, mikor a kakas már megfeszített állásban van. Így hangtalanul tudnak összekapcsolódni az alkatrészek. Hasonlóan mint mikor egy DA/SA fegyvert fesztelenítesz az elsütőbillentyűvel, csak éppen visszafelé.
Köszönöm szépen!
Sajna még nem jött meg a saját elöltöltősöm, de van egy külső kakasos Tula-m, azon majd gyakorlok addig.
- Szilu
- 2017-02-27-14:44
- Beregi Vadasz
- 2017-02-27-13:05
Van ez így sajnos, de ettől még szép és maradandó élmény.
Ahogy leírtad, mindent úgy csináltál, ahogy a nagykönyvben meg van írva: szél, elhelyezkedés, a távolság és a körümények is. Te mindent megtettél, csak egy technikai malőr szólt közbe, úgyhogy szerintem nyugodtan vedd úgy, hogy terítékre hoztad.
Nekem viszont az lenne a kérdésem, hogy a kakas hangtalan felhúzásának végül is akkor mi a titka? Hogyna lehet kivitelezni egy kétbillentyűs-gyorsítós elsütőszerkezetnél?
- Szilu
- 2017-02-27-09:45
És ha már a friss élményeknél vagyunk én is idemásolom egy cikkhez írt hozzászólásomból az első vadászélményemet az új engedély birtokában:
Ma reggel megtapasztaltam a kakas hangtalan felhúzásának gyakorlati jelentőségét az új határozat birtokában elkövetett első cserkelő vadászatomon. A kinézett váltót egy fasor takarásában szél alatt közelítettem meg, menet közben a túloldali dombháton láttam közeledni az őzeket 2-300 méterre számomra tökéletes irányban. Kerestem egy jó takarást és megfelelő kilövést biztosító bokrot ahol elhelyezkedtem a vadásszékemen. Kb. egy órán át figyeltem mozdulatlanul a kis rudlit (2 suta, 1 sutagida, 1 bak), ahogy legelészve lassan de folyamatosan húzódnak a váltó felé, ami a fasoron vezetett át. A puskát jó előre feltámsztottam egy ágra és vártam, hogy lőtávolságba érjenek. Szépen lassan be is jöttek kb. 70 m távolságra. A kiszemelt suta megállt. Eldöntöttem, ideje lőni. Felhúztam a kakast, majd annak kattanására a kiszemelt suta azonnal szembefordult, riasztott és a többiekkel együtt menekülőre fogta. Még 20 percen át néztem őket 180-200 m távolságban legelészni, mielőtt végleg eltűntek a láthatáron. Ha hangtalanul tudtam volna megfeszíteni a kakast, valószínűleg törettel a kalapomon térhettem volna haza ma reggel. Persze ebből sokat tanultam, ezt a hibát nem követem el többet. Az érdekessége még az volt ennek a vadászatnak, hogy tulajdonképpen közel másfél órán keresztül figyeltem a kiszemelt vadat olyan távolságban, ahol a távcsővel felszerelt szerelt lőszeres puskámmal bármikor biztos lövést tehettem volna rá, és végül mégis úgy éreztem, hogy többet adott ez a vadászat így “sikertelenül” is.
- Kapszli
- 2017-02-26-21:36
Üdv kedves Vadásztársak! Tegnap esti lesvadászaton sikerült elejteni friss ropogós engedélyem feljogosításának keretében életem első elöltöltős sutáját. A lövés egy egész napos vadászat megkoronázásaként dörrent el 70 m-ről, a vad tűzben rogyott. MInden voolt benne, amit szeretek: kutyám, erdei magány, 12 km cserkelés, semmi autózás, több jó vadászhelyzet, 2 km vadcipleés vállon, meleg kandalló, pohár pálinka barátokkal. Ha kipihentem magam leírom az egész vadászatot, mert nekem nagyon emlékezetes volt.
Gratula! Szedert is üdvözlöm!🐶
Köszönjük! Átadom neki. Most épp kivan a két nap élménytől. SZerintem vacsorázni sem fog felébredni. :)
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.