Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 284
  • Üdv mindenkinek!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani az általam gyártott vadásztáskát

probáltam mindennek helyet csinálni úgy hogy a legpratikusabb legyen a vadászat közben!

Köszönöm!

Sziasztok! 15-év szünet után, ismét vadászjeggyel rendelkezem. :good: :good: :good: Köszönöm a lehetőséget, hogy levizsgázhattam elöltöltős vadásznak! Üdv: Tamás

Szívből gratulálok! :good:

Sziasztok! 15-év szünet után, ismét vadászjeggyel rendelkezem. :good: :good: :good: Köszönöm a lehetőséget, hogy levizsgázhattam elöltöltős vadásznak! Üdv: Tamás

Hajrá Tomi! Gratula!

Sziasztok!

15-év szünet után, ismét vadászjeggyel rendelkezem. :good:   :good: :good:

Köszönöm a lehetőséget, hogy levizsgázhattam elöltöltős vadásznak!

Üdv: Tamás

Hölgyeim, Uraim!

Még igen haloványos a nevezés a vadász OB-ra! Nevezzetek, mert az jó nektek:
    https://kapszli.hu/elindult-a-nevezes-az-idei-vadasz-lovesz-ob-ra/

Üdv
    B

Hát igen.

Mivel látták, hogy nem a lőtér legkomorabb figurái vagyunk, gyanakodtak valami féle beugratásra (ugyan miért? :-)  ) a viszonylag nehéz fegyver már eleve gyanús volt. Tényleg nagyon light töltettel (36 gr) indult mindenki – kapaszkodtak a puskába veszettül – aztán derült az ábrázat és jött a még, még kérés.  100 gr-nél meg szélesvásznú vigyor – azannya kiáltással. Szekér meg “összejött” a Jaeger-rel. Szóval már megérte… :-)

Nagyon áll a topik!

Egy kis friss hír – Hagyományos Vadászati Módok – 2017.05.05 – Galgamácsa…

És még jó is volt! Érdeklődő vadászok első gyakorlati találkozása az ET puskákkal. Nagy rácsodálkozások, a kezdeti félelmek gyors átváltozása a “még-még és nagyobb töltettel” állapotba, szóval tök sikeres ET fertőző napot tartottunk! Nem mellesleg nekem kiderült, hogy a (mostanra már) csapis, 54-es Jaeger puskám 80-100 gr porral sokkal jobban és pontosabban lő, mint a bolhafingnyi céllövő töltetekkel! :-)

Nagyon áll a topik!

Egy kis friss hír – Hagyományos Vadászati Módok – 2017.05.05 – Galgamácsa…

Mellékletek:

Megpróbálok hivatkozást bészúrni!

Agabi kollega irodalmazta, nem tudom, volt-e már az oldalon: lövedék

(Na, megnézem sikerült-e)

Úgy néz ki, igen, a “cím” egyébként úgy lenne jó :Hornady FPB lövedék + Hawken…

Jav: a fene vigye el, hogy kiírja a formázást a szerkesztő grrrr  :-(

Szia Gábor! Én a következőt csinálom: Megvettem a tankönvet amiben a kérdések és válaszok is benne vannak. Ezen kívűl minden “tudomány” ami az elméletet összefoglalja és a gyakorlathoz is minden útmutatást megad. Vettem elöltöltős fegyvert és mindent összeszedtem ami kell hozzá. Mindent meg lehet tanulni, begyakorolni otthon is, ami a lövés leadásán kívül van. Vannak lőterek, ahol a lövészetvezető felügyeletével, és/vagy lövésztársak segítségével lőhetsz is. Biztos vagyok benne, hogy ezek teljesítésével sikerül a vizsga.

Németh Balázs: Elöltöltő fegyveres lövészek és vadászok kézikönyve

Üdv: Il cattivo :good: :bye:

Köszönöm. A könyvet már megvettem. Szentendrén a lőtéren tag vagyok, majd ott érdeklődöm, hogy ki tud kicsit tanítani. Üdv Gábor

Szia Gábor!
    Én a következőt csinálom: Megvettem a tankönvet amiben a kérdések és válaszok is benne vannak. Ezen kívűl minden “tudomány” ami az elméletet összefoglalja és a gyakorlathoz is minden útmutatást megad. Vettem elöltöltős fegyvert és mindent összeszedtem ami kell hozzá. Mindent meg lehet tanulni, begyakorolni otthon is, ami a lövés leadásán kívül van. Vannak lőterek, ahol a lövészetvezető felügyeletével, és/vagy lövésztársak segítségével lőhetsz is. Biztos vagyok benne, hogy ezek teljesítésével sikerül a vizsga.

https://kapszli.hu/product/nemeth-balazs-eloltolto-fegyveres-loveszek-es-vadaszok-kezikonyve/

Üdv: Il cattivo :good: :bye:

Üdv Mindenkinek!

Vadászfegyverrel, vadászjeggyel rendelkező sportvadász vagyok. Elöltöltővel még nem lőttem. A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e valakit, aki felkészítene elméletből és gyakorlatból a következő elöltöltő vadászvizsgára? Kapszli szervez tanfolyamot? Budapesti vagyok, a szentendrei Honvéd lőtéren tag vagyok. Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv: Gábor

Bogasnak,az uhuzás témakörhöz :

“emlékeim szerint “Uhuval vagy más fajú bagollyal vadászni tilos” szólt a régi jsz.

Az biztos ,hogy a solymászat jelentősen előretört a régi lehetőségekhez képest/korábban csak héjára/Acipiter gentilis/ esetleg karvalyra /acipiter nisus/ engedélyezték a Magyar Madártani Egyesület “Ragadozómadár-védő és solymász”szakosztályának tagjainak.Aztán változott a kép,ma már miután a mesterséges szaporítás sikeresen zajlik

sólymoknál,talán egyes sasfajoknál is ,így arra engedélyezett,bár csak komoly tapasztalattal rendelkezőknek.Lehet,hogy az

Uhu /Bubó bubó/ is tenyészthető már,lehet ,hogy menne némi nehézséggel/ a többit nyilván Te tudod jobban de lényeg az,hogy  a “befektetett energia az elérendő céllal nem volna arányos” /egész évi tartás,engedélyek stb egy néhány vadászati alkalomért…de valóban  a műbagoly ha nem kell el van a sarokban.Egy kedves osztálytársam a “Nimródban”közöl bagolyrecepten fellelkesülve a most kapható mozgatható szárnyú madárhoz képest,”rémpofát” alkotott.

/fatest,pulyka és ölyvtollak/játékmackó műszemek .Ennek ellenére szemtanúja voltam,kiválóan működött,egy halk kis golyóssal a “bagolyt” szidó szarkákat, szürke varjakat apasztotta.

üdv:Attila

Szia Balázs!

Utánakérdeztem, valóban 25-én lesz. Változtak a kitételek idő közben. Még egyszer elnézésedet kérem, tényleg nem akadékoskodni akartam. Várni fogom a későbbi időpontokat.

Üdv.: Attila

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 284

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.