-
- Kapszli
- 2017-10-27-05:47
Sziasztok! 15-év szünet után, ismét vadászjeggyel rendelkezem.
Köszönöm a lehetőséget, hogy levizsgázhattam elöltöltős vadásznak! Üdv: Tamás
Szívből gratulálok!
- Angyalszem il cattivo
- 2017-10-20-00:08
Sziasztok! 15-év szünet után, ismét vadászjeggyel rendelkezem.
Köszönöm a lehetőséget, hogy levizsgázhattam elöltöltős vadásznak! Üdv: Tamás
Hajrá Tomi! Gratula!
- Kapszli
- 2017-06-06-13:28
Hölgyeim, Uraim!
Még igen haloványos a nevezés a vadász OB-ra! Nevezzetek, mert az jó nektek:
https://kapszli.hu/elindult-a-nevezes-az-idei-vadasz-lovesz-ob-ra/Üdv
B- Pferi
- 2017-05-06-06:43
Hát igen.
Mivel látták, hogy nem a lőtér legkomorabb figurái vagyunk, gyanakodtak valami féle beugratásra (ugyan miért?
) a viszonylag nehéz fegyver már eleve gyanús volt. Tényleg nagyon light töltettel (36 gr) indult mindenki – kapaszkodtak a puskába veszettül – aztán derült az ábrázat és jött a még, még kérés. 100 gr-nél meg szélesvásznú vigyor – azannya kiáltással. Szekér meg “összejött” a Jaeger-rel. Szóval már megérte…
- Chariot
- 2017-05-05-21:22
Nagyon áll a topik!
Egy kis friss hír – Hagyományos Vadászati Módok – 2017.05.05 – Galgamácsa…
És még jó is volt! Érdeklődő vadászok első gyakorlati találkozása az ET puskákkal. Nagy rácsodálkozások, a kezdeti félelmek gyors átváltozása a “még-még és nagyobb töltettel” állapotba, szóval tök sikeres ET fertőző napot tartottunk! Nem mellesleg nekem kiderült, hogy a (mostanra már) csapis, 54-es Jaeger puskám 80-100 gr porral sokkal jobban és pontosabban lő, mint a bolhafingnyi céllövő töltetekkel!
- szomolg
- 2017-03-25-21:24
Szia Gábor! Én a következőt csinálom: Megvettem a tankönvet amiben a kérdések és válaszok is benne vannak. Ezen kívűl minden “tudomány” ami az elméletet összefoglalja és a gyakorlathoz is minden útmutatást megad. Vettem elöltöltős fegyvert és mindent összeszedtem ami kell hozzá. Mindent meg lehet tanulni, begyakorolni otthon is, ami a lövés leadásán kívül van. Vannak lőterek, ahol a lövészetvezető felügyeletével, és/vagy lövésztársak segítségével lőhetsz is. Biztos vagyok benne, hogy ezek teljesítésével sikerül a vizsga.
Németh Balázs: Elöltöltő fegyveres lövészek és vadászok kézikönyve
Üdv: Il cattivo
Köszönöm. A könyvet már megvettem. Szentendrén a lőtéren tag vagyok, majd ott érdeklődöm, hogy ki tud kicsit tanítani. Üdv Gábor
- Angyalszem il cattivo
- 2017-03-25-07:47
Szia Gábor!
Én a következőt csinálom: Megvettem a tankönvet amiben a kérdések és válaszok is benne vannak. Ezen kívűl minden “tudomány” ami az elméletet összefoglalja és a gyakorlathoz is minden útmutatást megad. Vettem elöltöltős fegyvert és mindent összeszedtem ami kell hozzá. Mindent meg lehet tanulni, begyakorolni otthon is, ami a lövés leadásán kívül van. Vannak lőterek, ahol a lövészetvezető felügyeletével, és/vagy lövésztársak segítségével lőhetsz is. Biztos vagyok benne, hogy ezek teljesítésével sikerül a vizsga.https://kapszli.hu/product/nemeth-balazs-eloltolto-fegyveres-loveszek-es-vadaszok-kezikonyve/
Üdv: Il cattivo
- szomolg
- 2017-03-19-17:03
Üdv Mindenkinek!
Vadászfegyverrel, vadászjeggyel rendelkező sportvadász vagyok. Elöltöltővel még nem lőttem. A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e valakit, aki felkészítene elméletből és gyakorlatból a következő elöltöltő vadászvizsgára? Kapszli szervez tanfolyamot? Budapesti vagyok, a szentendrei Honvéd lőtéren tag vagyok. Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: Gábor
- border guard
- 2017-03-10-19:41
Bogasnak,az uhuzás témakörhöz :
“emlékeim szerint “Uhuval vagy más fajú bagollyal vadászni tilos” szólt a régi jsz.
Az biztos ,hogy a solymászat jelentősen előretört a régi lehetőségekhez képest/korábban csak héjára/Acipiter gentilis/ esetleg karvalyra /acipiter nisus/ engedélyezték a Magyar Madártani Egyesület “Ragadozómadár-védő és solymász”szakosztályának tagjainak.Aztán változott a kép,ma már miután a mesterséges szaporítás sikeresen zajlik
sólymoknál,talán egyes sasfajoknál is ,így arra engedélyezett,bár csak komoly tapasztalattal rendelkezőknek.Lehet,hogy az
Uhu /Bubó bubó/ is tenyészthető már,lehet ,hogy menne némi nehézséggel/ a többit nyilván Te tudod jobban de lényeg az,hogy a “befektetett energia az elérendő céllal nem volna arányos” /egész évi tartás,engedélyek stb egy néhány vadászati alkalomért…de valóban a műbagoly ha nem kell el van a sarokban.Egy kedves osztálytársam a “Nimródban”közöl bagolyrecepten fellelkesülve a most kapható mozgatható szárnyú madárhoz képest,”rémpofát” alkotott.
/fatest,pulyka és ölyvtollak/játékmackó műszemek .Ennek ellenére szemtanúja voltam,kiválóan működött,egy halk kis golyóssal a “bagolyt” szidó szarkákat, szürke varjakat apasztotta.
üdv:Attila
- Beregi Vadasz
- 2017-03-10-17:03
Szia Balázs!
Utánakérdeztem, valóban 25-én lesz. Változtak a kitételek idő közben. Még egyszer elnézésedet kérem, tényleg nem akadékoskodni akartam. Várni fogom a későbbi időpontokat.
Üdv.: Attila
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.