Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 256-270 / 284
  • Szia Küld el pls mégegyszer BorderGuard, és ha nem jön meg add meg te is a cimedet és én irok rád :)

Szia Zoli!

folyamatosan jönnek vissza a hibaüzenetek: Return to sender ,vissza pattan rólad…..

cannon56@freemail.hu

írjál erre és válaszként megpróbálom elküldeni a telefonszámokat

Vonalon korlátlanul tudnánk konzultálni

üdv

Attila

Szia

Küld el pls mégegyszer BorderGuard, és ha nem jön meg add meg te is a cimedet és én irok rád :)

Ez érdekes, mert még mindig nem kaptam semmit :)

Szia Attila Ha ezt nekem irtad nem kaptam tőled emailt. :) dancsok.strogg.zoltan[kukac]gmail.com

Szia Zoli!

Nekem az emil vége gmail.co volt com helyett,elküldtem újból ,ha megjött csörögj….

üdv:

Attila

Szia Attila

Ha ezt nekem irtad nem kaptam tőled emailt. :)

dancsok.strogg.zoltan[kukac]gmail.com

Privat emil,a kapcsolatfelvétel szándékával ment

üdv:

Attila

Sziasztok Nem vettem ki tisztán a leirtakból, hogy mire is gondoltok az elöltöltő vadászjegy+egyéni lehetőségek kifejezés alatt. Nekem azt mondja kifejezés, hogy alkalmi vadászjegyről lenne szó elöltöltősre, ami szólhat vadra, elejthető vad számosságára, esetleg “napijegy”, de megkötésekkel. pl: vadászvizsga szükséges, de szereletes engedély bejegyzett vadászfegyverrel nem. Jól értelmeztem?

Nem tudom mi nem érthető,de ime:

Tehát vadászni vadászvizsga+érvényes vadászjegy+tartási engedély/bejegyzett vadászlőfegyverre/ lehet.

Aki ijjal,ragadozómadárral kiván vadászni,az a fentieken kívül kiegészitő vizsga után,kaphat erre is kiterjesztett

vadászjegyet.Tehát rendelkeznie kell a vadászat teljes személyi és tárgyi feltételeivel,tehát köteles egy szereltes fegyvert is tartani.

Erre írtam azt ,hogy járjon  el a MEFLVSZ  a tárgyalások során,hogy ez az elöltöltő fegyveres vadászat során erre ne  kerüljön sor,legyen elegendő törvényes feltétel a vadászvizsga+kiegészitő elöltöltő vizsga+ az elöltöltő vadászjegy annak aki CSAK elöltöltő fegyverrel kíván vadászni.Illetve az elöltöltő fegyver maradjon a vadászeszköz kategoriában engedélymentesen.Csodálkozom ,hogy ezt az ijjászok,solymászok nem hajtották ki eddigMiközben ott végképp nincs szó fegyverről.Az egyéni lehetőségek azok amikor SAJÁT szervezésben,/akár dijjért /vagy a területes vadász barátaidnál téritésmentesen vadászol,NEM egy szervezett formában,pláne nem vadászatszervező cég álltal bonyolítva.

üdv:

Attila

Sziasztok

Nem vettem ki tisztán a leirtakból, hogy mire is gondoltok az elöltöltő vadászjegy+egyéni lehetőségek kifejezés alatt.

Nekem azt mondja  kifejezés, hogy alkalmi vadászjegyről lenne szó elöltöltősre,

ami szólhat vadra, elejthető vad számosságára, esetleg “napijegy”, de megkötésekkel.

pl: vadászvizsga szükséges, de szereletes engedély bejegyzett vadászfegyverrel nem.

Jól értelmeztem?

Szia Balázs!

Thuróczy Ferenc a NEFAG főerdésze,mikor megkérdeztem “Te mennyit fizetsz egy ha fenyőtisztításért a melósoknak?”,a  válasz az enyhén pöszögő nyúlszája miatt “Hát b…meg kit,hogy lehet becsapni”…Már 10 éve is lövettek nyulat a balekokkal 6 -8 ef-ért….Nos hallottam én is ,hogy      vannak területek,ahol több őz van mint nyúl.Szomorú.Ahol maradt a nagytáblás mezőgazdaság,nagygépekkel ott egy Feindt vagy akár egy Rába-Steiger erőgép a 17m széles tárcsáival,betárcsázza a földbe az aktuális nyúlszaporulatot.A túlélőkre meg jön a tavaszi lucernásban a Thiodan és társai gyomírtózás.Ennyi  kárt 100 vadász sem okoz.Ahol viszont a kistáblás mezőgazdaság dívik,ott szépen pattog a nyúl is,a fácán is gyarapodik természetes úton is.,pláne ahol kicsit neveléssel “rásegítenek” is.. Tárgyalás kérdése azért lehet másként is,teret adva az általánynak  ,bekalkulálva az egyébb lehetőségeket is… lehet ,hogy egy “elöltöltő vadászjegy”+ egyéni lehetőségek meghoznák a megoldást,nekem feltétlen….

No majd,a remény hal meg utoljára..

üdv:

Attila

Mindeképpen szeretnénk továbbvinni a kutatási vadászatokat. A két irány: apróvad és nagyvadas nyílt terület. De ez még a jövő zenéje!

Szervusz Balázs! Volt alkalmunk Fehérváron beszélgetni az elöltöltő apróvadas vadászati lehetőségekről.Ebben szerényebb anyagi lehetőségekkel is részt tudnának venni az érdeklődők.Előtérbe kerülhetnének a lesvadászat minden fortélya,módszere,típusai.A dúvadazás /műuhu/vízivad gerlézés stb.Illetve a már korábban tárgyalt elöltöltő apróvadvadászatok /bokrászás-elállással/.Szerintem erre valamely Pest megyei ,könnyen megközelíthető -és/ legfőképpen ahol erre fogadókészség van/vadászterület lenne alkalmas,ahol szerény bevétellel is beérik. Esetleg valami Brtto dijazású elöltöltő fegyveres “apróvadas évi bérlet” ami jogosít /4-5/ vadászatra. Kiegészítve a korábban tárgyalt lesvadászati lehetőségekkel…. :good: Mindenképpen dolgozzatok az önálló “elöltöltő vadászjegyen”,ne legyen szükség csak a forma kedvéért kiváltott”normál” vadászjegyre,pláne nem a minimál kötelező követelményként egy szereltes pl:ha mást nem de ,egy egy csövű orosz sörétes beíratására a barna könyvbe…. Valamiért a Jászfelsői lőtér környékét is bérlő VT.tagsága, akik közül jó néhányan a lövészklub tagjai is,megérne némi faggatódzást…. De bármely hasonló adottságú terület is. No majd… Sok sikert! üdv: Attila

Szia Attila!

Nem akarlak elkeseríteni, de az olcsó apróvad vadászat már a múlté. Olyannyira nincs apróvad, hogy ami van, azt aranyért mérik. Jó példa: 10e Ft egy vadnyúl lövése, de a vadfácán is 6e ft felett mozog… Viszonyításként, 7-10e Ft között már őzsutát tudsz lőni. van egyébként Pest megyei terület, aki szívesen befogad minket apróvadra, de sajnos az sem lesz olcsó a fent jelzett okokból. De mindenképpen lesz apróvad is!!

Üdv

SC

Mindeképpen szeretnénk továbbvinni a kutatási vadászatokat. A két irány: apróvad és nagyvadas nyílt terület. De ez még a jövő zenéje!

Szervusz Balázs!

Volt alkalmunk Fehérváron beszélgetni az elöltöltő apróvadas vadászati lehetőségekről.Ebben szerényebb anyagi lehetőségekkel is részt tudnának venni az érdeklődők.Előtérbe kerülhetnének a lesvadászat minden fortélya,módszere,típusai.A dúvadazás /műuhu/vízivad

gerlézés stb.Illetve a már korábban tárgyalt elöltöltő apróvadvadászatok /bokrászás-elállással/.Szerintem erre valamely Pest megyei ,könnyen megközelíthető -és/ legfőképpen ahol erre fogadókészség van/vadászterület lenne alkalmas,ahol szerény bevétellel is beérik.

Esetleg valami Brtto dijazású elöltöltő fegyveres “apróvadas évi bérlet” ami jogosít /4-5/ vadászatra. Kiegészítve a korábban tárgyalt lesvadászati lehetőségekkel…. :good:

Mindenképpen dolgozzatok az önálló “elöltöltő vadászjegyen”,ne legyen szükség csak a forma kedvéért kiváltott”normál” vadászjegyre,pláne nem a minimál kötelező követelményként egy szereltes pl:ha mást nem de ,egy egy csövű orosz sörétes beíratására a barna könyvbe….

Valamiért a Jászfelsői lőtér környékét is bérlő VT.tagsága, akik közül jó néhányan a lövészklub tagjai is,megérne némi faggatódzást….

De bármely hasonló adottságú terület is.

No majd…

Sok sikert!

üdv:

Attila

Feltettem egy pár képet a vadászós albumba:

Elöltöltő fegyveres vadászok, terítékek

Elkészültünk a kutatási programot lezáró beszámolóval, hamarosan az is olvasható lesz itt a honlapon.

Szervusz Balázs!

Természetesen nem nektek szól a csipkelődés,hiszen látom ,hogy próbálkoztok,dolgoztok.Egy egészséges videó,az előadásról jó lenne,mert ez a helysziní közvetítés,képben,hangban mozaikkos,szakadozott, élvezhetetlen volt.Kedves lövész-vadásztársaink fogyatkoztak meg itt a fórumon.Sokakkal telefonon,emilben kontaktusban vagyok…a legkülönfélébb ürügyekkel vannak távol…A nem tudok belépni,újra regisztrálni”,mert a régi felhasználónév+jelszó nem passzol,aztán aki már egyszer kis módosítással felregisztrált annak meg a “lustaság ,fél egészség alapon lapít…stb végül az,hogy rákaptak a “gorilla párbeszédre” ,néhány szavas irások,sok idézettel,linkekkel,mindnél kevesebb saját mondanivalóval… :bye: szóval itt szorít a cipő,dehát revolvert nem lehet a “közönség homlokához szoritani ” márpedig lelkesedjél,légy aktív..”.stb.Még a megszólitottak illemből történő válaszadása sem magától értetődő,az agyonhallgatás inkább sokszor inkább kifizetödő…..

Az apróvadat nevelő gazdaságok,vt-k bevonása/akár itt Pest megyében is/ a kutatási programba is legyen téma a vadászati hatósággal történő értékelés,idei szezont érintő új kutatási engedélyt érintő beszélgetések során.  Az apróvadas, sörétes érdeklődést is érdemes volna felmérni….Ahogy már ezt korábban érintettük a beszélgetés folyamán.Kedves lövész-vadásztársaknak az aktívítására pont azért volna szükség,hogy támogatni tudjunk benneteket.Senki ne várja a sült galambot!

Jó munkát mindenkinek aki részt vesz a tárgyalásokon!

:good:

Üdv:

Attila

Szia Attila!

Most éppen az az időszak van, amikor csináljuk a dolgokat, így sajnos sokszor nincs idő az írásra. A közelmúltban a PVTVs forgatás, A VM-es megállapodás és a Fehova lekötötte a kapacitásokat. A PVTV stábjával nagyszerű félórás filmet készítettünk, a Fehován pedig megjelentünk a hivatalos katalógusban cikkel, valamint pénteken és vasárnap előadást tartottam a kutatási programról. Nem tudom, hogy csak fáradt emberek ültek-e be a színpad elé, de mindkét előadás szép teltházzal zajlott, amit nem minden színpadi program mondhatott magáénak.

A fehovát egyébként sok tekintetben lehet kritizálni, de az biztos, hogy ez a mostani nagyon jó lökést adhat az ügyünknek. Az előadásokat végighallgatta számos állami erdészet vadászati ágazat vezetője, és ami még jobb, több erdészet szeretne részt venni a programban!!! Sőt, hazánk egyik legpatinásabb, legjobb nevű nagyvadas erdészetének vadászati ágazatvezetőjével mintegy két órát beszélgettünk a lehetőségekről. Igazi jó vadászember, aki íjászik is, így nyitott a hagyományos vadászati módokra. Nagyon szeretné, ha náluk is elindulnánk.

Rengeteg jó szót kaptunk a hozzánk látogató vadászoktól. Az elmúlt 10 év munkája meghozta a gyümölcsét: a vadásztársadalom már tudja, hogy fegyvereink nem pontatlan “gázcsövek”, hanem képesek mind arra, mint egy modern puska. Úgy gondolom, hogy  a vadásztársadalom vagy pártolja, vagy semleges az elöltöltő fegyveres vadászattal kapcsolatosan, és semmiképpen sem ellenséges.

Az előadásról egyébként készült több videófelvétel is. A héten remélem már itt nálunk is látható lesz.

Üdv

SC

15 bejegyzés megtekintése - 256-270 / 284

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.