-
- border guard
- 2014-05-21-05:29
Nos a szereltes lőszertöltés problematikájára nem tudok tanácsot adni,de arról kedves fórumtársaink Bogas,Agaby részletesen írtak.
Azt elöltöltő fegyveres koronglövészethez,netán vadászathoz “készülődéshez” tudok tippeket adni,ahhoz ha mást nem a lőtereken csappantyú,lőpor elérhető.Illetve engedéllyel rendelkezőknek megvásárolható,ha “gyöszösen” is….
Ugyanúgy a fojtások,sörétkosár is kaphatóak,készíthetőek…..a” sörétes” topicokon /Manton-Lorenzoni/ill a Vadászat “Cikkek” közt két ismertető is van / gazdag irodalma van.
Tehát el kell dönteni ,részt akarsz-e ebben venni? …
üdv:
Attila
- debian
- 2014-05-20-18:55
Szervusz komám! Ha az elöltöltő vadászat érdekel,és pláne a sörét,apróvad,korongozás keress meg vannak ötleteim… cannon56@freemail.hu üdv: Attila
Köszönöm a lehetőséget, alkalmasint élek is vele.. de sajnos az igazi problémám az, hogy ennyire nulla a magyarországi kereskedői hozzáállás. Persze most kifejezetten a lőpor, csappantyú, lövedék, hüvely kereskedelmére gondolok. (Balázsékra ez nem vonatkozik :) )
- border guard
- 2014-05-19-16:57
hanem Burgerlandban.Na ez itt a gond.. nincs lehetőségem Burgerlandba menni. Azért köszi!
Nos a” komám”=debian …. :bye:+12 616 :by
üdv:
Attila
- border guard
- 2014-05-19-09:19
Szervusz komám!
Ha az elöltöltő vadászat érdekel,és pláne a sörét,apróvad,korongozás keress meg vannak ötleteim…
üdv:
Attila
- debian
- 2014-05-19-07:15
hanem Burgerlandban.
Na ez itt a gond.. nincs lehetőségem Burgerlandba menni.
Azért köszi!
- border guard
- 2014-05-19-06:22
Szervusz Debian!
A “megbízható”, ebben az esetben nem konkrét személy, hanem kereskedő,aki ténylegesen az,nem virtuális készletet tart ,vagy ígérget/Sajtüzlet by Monthy Python/ hanem Burgerlandban, nyitva tart
egy vadászboltot,és akár még sörétet is tart több méretben is,amit levesz a polcról és kívánságra megveheted….
Nem agysebészet,szerintem a neten megkapod a címlistát,telefon,emil elérhetőséggel,indulás előtt,rápontosítani ….Nem tudom Zünddorfban a kanyarban megvan-e még pl: a Nagy-féle kereskedés,ahol még magyarul is beszélnek…
sok sikert!
üdv:
Attila.
- debian
- 2014-05-18-11:58
Többször jártam már így,végül eljutottam hosszas szervezéssel a a tényleges árukészlettel rendelkező ,és nem szélhámos kereskedőhöz,aki fejét csóválva,hallva a kalandjainkat levette a polcról ,és a kezembe adta… Azt hiszem ,most sincs más megoldás üdv: Attila
Üdv Attila!
Megosztanád velünk hogyha nem titok, hogy ki ez a megbízható forrás? Sokan megköszönnénk..
- border guard
- 2014-05-14-09:16
Kedves vadásztársak!
Sólyomszem barátunk tájékoztatott,hogy a korábban megrendelt,visszaigazolt sörétmennyiség
beérkezése bizonytalan!A sokak álltal/mint egyetlen/határszéli favorizált cimbora vállalkozását kb a Monty Python
híres “Sajtüzlet” cimű jelenete festi le a legjobban….Fiatalabbaknak:”Az üzletben többszáz- féle sajt van kíírva,
azonban mindeggyikhez tartozik egy legenda1. éppen most fogyott el,2.megrendeltük de még nem érkezett meg
stb …Végül az elcsigázott vásárló megkérdezi a szemmel láthatóan üres üzletben”Uraim van itt valami eladó sajt?” Válasz “így nem ér, kérdezze végig az árjegyzéket….
Többször jártam már így,végül eljutottam hosszas szervezéssel a a tényleges árukészlettel rendelkező ,és nem szélhámos kereskedőhöz,aki fejét csóválva,hallva a kalandjainkat levette a polcról ,és a kezembe adta…
Azt hiszem ,most sincs más megoldás
üdv:
Attila
- border guard
- 2014-04-25-07:29
Sok sikert a tárgyalásokon! Mindannyiunk érdekében…..
üdv:
Attila
- Bogas
- 2014-04-25-07:21
Szia Attila,
A Vadászati törvény előkészítése során a Kamara törekvése is az, hogy a jövőben ne egy központi vadászjegy legyen, amin bejegyzéssel, aláhúzással, vagy mittudomén mivel lehet jelölni a hagyományos vadászati módokat, hanem minden vadászati módnak külön vadászjegye legyen.
- border guard
- 2014-04-25-07:15
Tehát vadászni vadászvizsga+érvényes vadászjegy+tartási engedély/bejegyzett vadászlőfegyverre/ lehet. Aki ijjal,ragadozómadárral kiván vadászni,az a fentieken kívül kiegészitő vizsga után,kaphat erre is kiterjesztett vadászjegyet.Tehát rendelkeznie kell a vadászat teljes személyi és tárgyi feltételeivel,tehát köteles egy szereltes fegyvert is tartani.Szia Attila! Hála Istennek ez már nincs így. Az íjászoknak csak íj kell, a solymászoknak csak madár. A régi “szép” időkben valami okos még a “vadászíj tartási engedélyt” is beletette a vadászati törvénybe, amitől még a BM haja is az égnek állt.
Sanyi!
Örömmel olvasom,én másként tudtam.
Akkor pláne az elöltöltő fegyver/vadászeszköz/ kategoriába maradása,megalapozná az “elöltöltő “vadászjegyet…..
sok sikert!
üdv:
Attila
- Bogas
- 2014-04-25-06:49
Tehát vadászni vadászvizsga+érvényes vadászjegy+tartási engedély/bejegyzett vadászlőfegyverre/ lehet. Aki ijjal,ragadozómadárral kiván vadászni,az a fentieken kívül kiegészitő vizsga után,kaphat erre is kiterjesztett vadászjegyet.Tehát rendelkeznie kell a vadászat teljes személyi és tárgyi feltételeivel,tehát köteles egy szereltes fegyvert is tartani.
Szia Attila!
Hála Istennek ez már nincs így. Az íjászoknak csak íj kell, a solymászoknak csak madár. A régi “szép” időkben valami okos még a “vadászíj tartási engedélyt” is beletette a vadászati törvénybe, amitől még a BM haja is az égnek állt.
- border guard
- 2014-04-25-06:11
Szia Tomi!
Az ügydarab megoldódott ,azaz a nekem küldött emil válaszában gond nélkül elment.
Nem tudom mi volt a gond,semmi “felesleges” piktogram nem volt az emílcímben.
üdv
Attila
- Young Shatterhand
- 2014-04-24-15:39
Eeeekűdtem.
Érdekelne mi a hibaüzenet amivel visszamegy a levél hozzád :) Abból meg tudom mondani mi a hiba pontosan .)
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.