Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
4 days, 21 hours telt el
Games
4 days, 21 hours telt el
Játék ajánló
6 days, 5 hours telt el
Játék ajánló
6 days, 5 hours telt el
Színdarabok
1 week, 1 day telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 226-240 / 284
  • szerintem a légpuskásokra sokszor azért küldik a tek-et, mert oltári sok a buherált darab. nagyjából három hete vesztem össze egy ismerőssel aki büszkén mesélte, hogy dupla rugót rakott a slaviaba. és eléggé letört mikor mondtam neki, hogy nem hülyeségből nem buheráltam a 620-ast amikor felújítottam, max tisztítás, de a rugó hiába gyenge nem rakok bele újat mert a 630-as rugóval már garantáltan 7,5j felett lenne onnantól meg 2 évtől indul. nehéz volt neki megmagyarázni, hogy ha átlépi ezt a határt lőfegyver, plusz lőfegyver készítése, és ha rálő élőlényre állatkínzás, szóval garantált a letöltendő. valahol értem a tek-et is, ha kimennek valakihez aki a szomszéd macskájára lövöldözik. a rendőri hozzáértés a témához meg amúgy is “legendás” sajnos. alapból azt nem értem, hogy miért nem ismeri azt a törvényt aminek a nevében eljár? kutya kötelessége lenne képben lenni. ha a műszaki kártyára rá van írva ami, akkor minek okoskodik????

Nem tanítanak semmit a lőfegyverekről sem pedig a fegyvertörvényről. :) Aki nem hiszi menjen fel a most már Rendészettudományi Kar honlapjára, az órarend nyilvános…semmi ilyen tantárgy nincs…de kommunikáció, pszichológia, etika meg ilyen hülyeségek vannak helyette… a lőkiképző olyan gyatrán lő, hogy utolsó lenne bármilyen elöltöltős versenyen… 10 méteres “mini sniper” ilyen versenyszámok… szörnyű…Vakember Józsi 100 méterről 10 lövésből 10-et 1 lyukba lő… egyébként nyugodtan elmondhatom nyilvánosan a kritikát, mert már rég nem rendőri szakon vagyok.

szerintem a légpuskásokra sokszor azért küldik a tek-et, mert oltári sok a buherált darab. nagyjából három hete vesztem össze egy ismerőssel aki büszkén mesélte, hogy dupla rugót rakott a slaviaba. és eléggé letört mikor mondtam neki, hogy nem hülyeségből nem buheráltam a 620-ast amikor felújítottam, max tisztítás, de a rugó hiába gyenge nem rakok bele újat mert a 630-as rugóval már garantáltan 7,5j felett lenne onnantól meg  2 évtől indul.  nehéz volt neki megmagyarázni, hogy ha átlépi ezt a határt lőfegyver, plusz lőfegyver készítése, és ha rálő élőlényre állatkínzás, szóval garantált a letöltendő. valahol értem a tek-et is, ha kimennek valakihez aki a szomszéd macskájára lövöldözik.

a rendőri hozzáértés a témához meg amúgy is “legendás” sajnos. alapból azt nem értem, hogy miért nem ismeri azt a törvényt aminek a nevében eljár? kutya kötelessége lenne képben lenni.  ha a műszaki kártyára rá van írva ami, akkor minek okoskodik????

Rajta vagyunk az ügyön. Valószínűleg valaki nagyon alapos akart lenni úgy, hogy fogalma sincs igazán a jogszabályokról. A jogalkotóval megegyezésben kialkudott lőszerelem tartási engedély helyett ezt sikerült beleírnia.. Az elöltöltő fegyver nem lesz engedély köteles, semmilyen vonalon sem. Akkor sem ha vadászatra használják. Semmilyen értelme nem lenne. Az ellenőrzés felülete a lőszerelem lesz, ezt támogatja miniszterelnök helyettes úr is. Holnap feltesszük a hiavatalos válaszunkat és egyéb javaslatainkat is a honlapra. s a szöveg még következetlen is, egyszer fegyver, egyszer lőfegyver. Természetesen a társas vadászat tilalmát sem fogadjuk el, hiszen ez jelentősen csökkentené az elöltöltő fegyveres vadászat túrisztikai potenciálját. Semmilyen szakmai indok nincs e mögött.

Én nagyon remélem, hogy igazad van és nem lesz engedélyköteles,  de még mindig nem sikerült megnyugodnom. Ahogy Gvass írta én is aggódom az igazgatásrendészet mesterkedései miatt. Ha egyáltalán rendészetnek lehet őket nevezni, akik az airsoft puska “lőszereiről” írnak a police.hu oldalon, vagy akik légpuskás emberre ráküldik a TEK-et nem túl nagy szakértelemről tesznek tanúságot. Vagy ahogy korábban írtam NVSZ ellenőrzésen a légpuskám lőszereiről kérdeztek, hogy mért nem tartom külön – valamint, hogy mért nincs bedugva az elöltöltő fegyverek csöve…Saját fegyvereiktől is félnek, és tartok tőle, hogy el akarják lehetetleníteni az eltöltős lövész ágazatot is.  Engem 1 éve majdnem a Rendőrtisztiről akart elvinni egy százados, mert szerinte elöltőfegyvert illegális tartani…de majd részletesen elmondom Jászfelsőszentgyörgyön, mert volt szó másról is…

Balázs, én igyekszem megnyugodni mondataid hatására, de én ezekben az engedélykötelességről és engedélyről szóló mondatokban az igazgatásrendészet mesterkedéseit látom csak – mert a vadászati tv.-re hivatkozva könnyedén tudják az Ftv.-t is módosítani betiltás (=engedélyhez kötés) irányba. Az pedig sajnos a jogalkotás színvonalát minősíti, hogy ilyesmi kontroll nélkül átmehetett és bekerülhetett az egyeztetésre kerülő anyagba.

Azt hiszem adok a kérdésnek én is nagyobb nyilvánosságot:

Elöltöltő fegyverek betiltása?

Rajta vagyunk az ügyön. Valószínűleg valaki nagyon alapos akart lenni úgy, hogy fogalma sincs igazán a jogszabályokról. A jogalkotóval megegyezésben kialkudott lőszerelem tartási engedély helyett ezt sikerült beleírnia.. Az elöltöltő fegyver nem lesz engedély köteles, semmilyen vonalon sem.  Akkor sem ha vadászatra használják. Semmilyen értelme nem lenne. Az ellenőrzés felülete a lőszerelem lesz, ezt támogatja  miniszterelnök helyettes úr is. Holnap feltesszük a hiavatalos válaszunkat és egyéb javaslatainkat is a honlapra. s a szöveg még következetlen is, egyszer fegyver, egyszer lőfegyver.

Természetesen a társas vadászat tilalmát sem fogadjuk el, hiszen ez jelentősen csökkentené az elöltöltő fegyveres vadászat túrisztikai potenciálját. Semmilyen szakmai indok nincs e mögött.

Kijavítanád kérlek, így csak XML kódereknek érdekes! :scratch:

Azt hittem Te az vagy. :)

Kijavítanád kérlek, így csak XML kódereknek érdekes! :scratch:

Köszi!  :good:

Kijavítanád kérlek, így csak XML kódereknek érdekes!  :scratch:

Kedves Vadásztársak!

Az alábbiakat olvastam a társadalmi egyeztetésre bocsájtott (2015. szeptember 21.) törvénytervezetben. Kifejtené bővebben egy hozzáértő, mert engem az agyvérzés és az infarktus egyszerre kerülget.

„37/A. § (1) E törvény alkalmazásában tiltott vadászati eszköznek minősül:

9. elöltöltő fegyver használata nem egyéni nagyvad vadászatra;
    Vagyis csak egyéni nagyvad vadászatra lehet elöltöltő fegyvert használni, apróvadra nem? Akkor a sörétest kihajíthatom?

37/B. §
    (3) E törvény alkalmazásában tiltott vadászati módnak minősül:
    12. az elöltöltő fegyverrel történő társas vadászat;
    Ez mondjuk ok.

A Vtv. 59. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
    „59. § Vadászati tevékenységet érvényes vadászjegy vagy vadászati engedély birtokában az a természetes személy folytathat, aki:
    c) elöltöltő fegyverrel való vadászat esetén elöltöltő lőfegyverre vonatkozó tartási engedéllyel
    rendelkezik.”
    Akkor mégiscsak engedélyköteles lesz az elöltöltő fegyver, vagy csak az amit vadászatra (is) használnak?

A Vtv. 64. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
    „(1) A vadász
    e) elöltöltő fegyverrel történő vadászat esetén elöltöltő lőfegyverre vonatkozó tartási engedélyt,
    a vadászat alkalmával köteles magánál tartani, és azt a vadászatra jogosult képviselője, a hivatásos vadász, a vadászati, természetvédelmi hatóság, vagy a rendőrség felhívására bemutatni.”
    Mi az, hogy “elöltöltő lőfegyver”?
    :wacko:

Kösz Pferi,

És a kérdéseket is köszönöm! Jó érzékkel vetted észre, hogy mit hagytam ki :)

Gödöllői Vadásznap, 2015.09.20.

Bogas kolléga (hatalmas lámpalázzal kezdve) igen jó kis előadást tartott a Barokk Színházteremben -miután a zabszem effekt elmúlt nála – elöltöltős vadászat ügyben…

(Remélem a képek is ott lesznek)

javítás: dislexia…. :bye:

Mellékletek:
    • 2015-05-23-19:54

Hír:

Megkezdődött az új Vadgazdálkodási törvény társadalmi vitája, letölthető a készülő jogszabály koncepciója. A véleményeket az FM várja a következő 30 napban. A tervezett szabályozás részleteit dr. Bitay Márton Örs, az FM állami földekért felelős államtitkára ismertette május 21-én egy sajtótájékoztatón, amelyen az érintett érdekképviseletek vezetői is jelen voltak.

Az államtitkár az eseményen – amelyen részt vett dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke, Pechtol János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöke – elmondta, hogy a nyár folyamán elkészülhet az új Vtv. normaszövege, amelyet a Kormány ősszel benyújt az Országgyűlésnek. A tervek szerint a jogszabály 2016. január 1-jétől léphet hatályba.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról részletesen az OMVK és az OMVV honlapján olvashat.

A véleményezési határidő: 2015. június 19.

A véleményeket a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztálya összesíti majd, az észrevételeket a  jogifo@fm.gov.hu  e-mail címre várják. “

Hát ezt is megértük… hamarosan tényleg lesz elöltöltős vadászat megfelelő jogi háttérrel.
    https://kapszli.hu/uj-vadaszatitorveny-az-elotolto-fegyveres-vadaszat-megjelent-a-koncepciot-leiro-anyagban/

• 2015-05-20-06:40

Egy kis dunántúli vadászat, magyar szabályok  szerint?   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Nos ,miután erre a “madár sem jár” és a kedves  fórumlakóknak/ha még van ilyen/

közlendője nemigen van,  azért néha  ,ha prívát is, örömhír is akad:

Kedves ND üzletbéli komám hívta fel a figyelmem egy” kontingensre” amit valaki

adott be eladásra. A szokásos vadász sörétméretek, így 6-os 4mm,8-as 3.5 mm és 10-es 3mm,mintegy 5.5 kg.Kiegészítve a Klenó -féle

-10-12-es méret 2.7 mm korongozásra ,gerlére  stb alkalmas söréttel,egy darabig “tartani tudom” magam…. :good:

Minden bizonnyal engem kiszolgál….. :bye:

Remélem  hamarosan találkozunk Jászfelsőn a régóta tervezett sörétes stb hétvégén…

üdv:

:good:

Attila

15 bejegyzés megtekintése - 226-240 / 284

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.