Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
9 hours, 47 minutes telt el
Games
9 hours, 47 minutes telt el
Játék ajánló
1 day, 18 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 18 hours telt el
Színdarabok
4 days, 6 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 166-180 / 284
  • Sparownak,a 38247-hez

Nem mondasz ellent ez természetes, prémes,tollas dúvadat,ragadozót stb persze,ha mód van rá,hogy golyóval,pláne kisebb kaliberrel ejtesz el.De azért egy téli hajtásban söréttel karikára lőtt róka azért nem megvetendő.DE alapvetően a felvetésem vadászható hasznos

apróvadra szárnyas /fácán,gerle,vízívad,mezei és üregi nyúl stb vonatkozik..,nem dúvadra  azt jóféle pontos golyóssal  nyugodtan, vadásziasan el lehet ejteni.

Sok sikert a vadászvizsgához!

üdv:

Attila

… apróvadra “normál vadászregula” szerint csak sörétes fegyverrel illik vadászni.

Mivel a vtv nem rendelkezik erről, szerintem egy 45-ös hawkennel lesvadászat esetén igenis vadászható pl a róka. Illik, nem illik, de törvényes, és mégiscsak nagyobb kihívás, mint egy 12-es sötétessel beteríteni szegényt.

Young Shatterhandnak 38.241 hszhez/ a “szörnyű idézetvonatok” helyett.

Írod ,hogy apróvadazni illetve őzre stb ilyen-olyan kaliberrel…Nos  azért az apróvadvadászat elöltöltő fegyverrel megér némi tanakodást.Tudnillik a jelenlegi jogszabályi lehetőségek,ha jól tudom az elöltöltő fegyveres vadászatot csak az egyéni vadászat keretei közt teszi lehetővé ami ugye a les,húzás,hívás,cserkelés .A vízívad,szalonka húzástól eltekintve a fácán,nyúl egyéni vadászatát régi regula

ami nem társasvadászat volt,azt azoknak tartotta fenn:

“Akinek kevés ideje van,vagy rosszban sántikál”  aztán kb ennyi.Amellett apróvadra “normál”

vadászregula” szerint csak sörétes fegyverrel illik vadászni.Remélhetőleg ezt az ellentmondást sikerül feloldani,olyanformán ,hogy az elöltöltő sörétes fegyverrel is lehessen apróvadra vadászni a társasvadászat előírásai szerint.PL: bokrászás elállással….külön elöltöltő sörétes vadászoknak a lassabb töltés miatt.De ez már csak jogtecnikai kérdés amit szabályozni kell…

üdv

Attila :bye:

Magyarul ha aprovadazni vagy ozre mesz, akkor a 45cm feletti csohosszu, .45 puskadat is kiveheted a szekrenybol, mert az mar tudja az 1000j-r, (ezert van also kaliber minimum, mert a .32 nem fogja tudni az ezret), ha pedig disznot akarsz, akkor a .50 vagy afelettit veszed ki a szekrenybol :)

Bocsi, tudom hogy nem Balázs vagyok, de a 71-es paragrafusban van leírva hogy mire mekkora erővel és mérettel lehet vadászni. 7-es pont: 45-ös mérettől kisebb nem engedett. 25-ös pont: gímszarvasra stbstbst 2500J, őzre 1000J-nél kisebb nem engedett. A 67-esben meg a hosszra való kitétel (45 centiméter).

Szia Balázs! Mindig valahol előhuppan ez e 2500J. Azt tudom, hogy nagyvadra ez az ajánlott, de a törvényben változatlanul csak a .45 és 45 cm van. Ugyi? üdv: A.sam.

Bocsi, tudom hogy nem Balázs vagyok, de a 71-es paragrafusban van leírva hogy mire mekkora erővel és mérettel lehet vadászni. 7-es pont: 45-ös mérettől kisebb nem engedett. 25-ös pont: gímszarvasra stbstbst 2500J, őzre 1000J-nél kisebb nem engedett. A 67-esben meg a hosszra való kitétel (45 centiméter).

Szia Balázs! Mindig valahol előhuppan ez e 2500J. Azt tudom, hogy nagyvadra ez az ajánlott, de a törvényben változatlanul csak a .45 és 45 cm van. Ugyi? üdv: A.sam.

Köszönöm szépen! Tudom, hogy nem vagyok naprakész ebből, ezért nem találok, és/vagy nem értek több dolgot. Üdv!

Ha jol ertelmeztem: minimalisan 45cm. Csohosszusagu, es .45 kaliberu eloltoltos fegyverrol van szo. A vadaszati torveny pedig eloirja, hogy nagyvadra 2500j minimalis csotorkolati energia, de pl. Őzre 1000j csotorkolati energia a minimum. Ertelemszeruen az 1250-et tudo ardesa ranger puskammal mehetek ozre, de disznora mar az .54-est kell hasznalnom. (A .45 nem.fogja tudni ezt az energiat, ezt .50 folott fogja tudni)

Köszönöm szépen! Tudom, hogy nem vagyok naprakész ebből, ezért nem találok, és/vagy nem értek több dolgot.

Üdv!

Bocsi, tudom hogy nem Balázs vagyok, de a 71-es paragrafusban van leírva hogy mire mekkora erővel és mérettel lehet vadászni. 7-es pont: 45-ös mérettől kisebb nem engedett. 25-ös pont: gímszarvasra stbstbst 2500J, őzre 1000J-nél kisebb nem engedett.

A 67-esben meg a hosszra való kitétel (45 centiméter).

Kedves Balázs! Szeretnék pár kérdést feltenni neked,ami közvetlenül nem kapcsolódik a mostani elöltöltős vadászvizsgához,de a kezdő lépcső ez lesz majd nekem.Első fegyver gyanánt ár/érték szempontjából egy 0.45-ös Ardesa Hawken puskát ( a két rögzítő csapos) néztem ki magamnak 1:20-as huzagemelkedéssel. Ez az olvasott cikkek alapján a hosszú lövedékhez ideális,de a Maxiball és REAL lövedéken kívül nem tudom,hogy a Plains lövedék kapható-e hozzá 45-ös kaliberben.Mely lövedékeket ,vagy lövedék+töltet kombinációkat ajánlanád nekem a saját tapasztalatod alapján,ami jó a “hobbi lövészethez is” és később a belépő szintű vadászathoz is a törvény szabta kereteken belül. Tudom,hogy az 50-es kalibert ajánlanád inkább a vadászathoz,de mivel még nem volt saját elöltöltősöm,attól függetlenül,hogy nagy a szerelem,nem biztos,hogy az én műfajom lesz a vele való vadászat,lehet”csak” élménylövészet lesz belőle,ezért nem szeretnék komolyabb,drágább fegyvert venni kezdésnek. Válaszodat és türelmedet előre is köszönöm! Maradok Tisztelettel: Csókás Gábor,Székesfehérvár

Szia Gábor! Sajnos nekem még nem volt ilyen puskám. Azt hiszem Chariotnak volt ilyenje annó, ő többet tud róla biztosan. Az biztosa, hogy valszeg bármilyen konikális lövedéket jól lő majd, de meg kell nézni a gyári ajánlás szerinti max töltetet. Ardesa puskák esetében ez alacsony szokott lnni, így 45-ös kalinerben ritkán érhető el a fegyverekkel a 2500 J. üdv Balázs

Szia Balázs! Mindig valahol előhuppan ez e 2500J. Azt tudom, hogy nagyvadra ez az ajánlott, de a törvényben változatlanul csak a .45 és 45 cm van.  Ugyi? üdv: A.sam.

Kedves Balázs! Szeretnék pár kérdést feltenni neked,ami közvetlenül nem kapcsolódik a mostani elöltöltős vadászvizsgához,de a kezdő lépcső ez lesz majd nekem.Első fegyver gyanánt ár/érték szempontjából egy 0.45-ös Ardesa Hawken puskát ( a két rögzítő csapos) néztem ki magamnak 1:20-as huzagemelkedéssel. Ez az olvasott cikkek alapján a hosszú lövedékhez ideális,de a Maxiball és REAL lövedéken kívül nem tudom,hogy a Plains lövedék kapható-e hozzá 45-ös kaliberben.Mely lövedékeket ,vagy lövedék+töltet kombinációkat ajánlanád nekem a saját tapasztalatod alapján,ami jó a “hobbi lövészethez is” és később a belépő szintű vadászathoz is a törvény szabta kereteken belül. Tudom,hogy az 50-es kalibert ajánlanád inkább a vadászathoz,de mivel még nem volt saját elöltöltősöm,attól függetlenül,hogy nagy a szerelem,nem biztos,hogy az én műfajom lesz a vele való vadászat,lehet”csak” élménylövészet lesz belőle,ezért nem szeretnék komolyabb,drágább fegyvert venni kezdésnek. Válaszodat és türelmedet előre is köszönöm! Maradok Tisztelettel: Csókás Gábor,Székesfehérvár

Szia Gábor! Sajnos nekem még nem volt ilyen puskám. Azt hiszem Chariotnak volt ilyenje annó, ő többet tud róla biztosan. Az biztosa, hogy valszeg bármilyen konikális lövedéket jól lő majd, de meg kell nézni a gyári ajánlás szerinti max töltetet. Ardesa puskák esetében ez alacsony szokott lnni, így 45-ös kalinerben ritkán érhető el a fegyverekkel a 2500 J. üdv Balázs

Kedves Balázs!

Szeretnék pár kérdést feltenni neked,ami közvetlenül nem kapcsolódik a mostani  elöltöltős vadászvizsgához,de a kezdő lépcső ez lesz majd nekem.Első fegyver gyanánt ár/érték szempontjából egy 0.45-ös Ardesa Hawken puskát ( a két rögzítő csapos) néztem ki magamnak 1:20-as huzagemelkedéssel.  Ez az olvasott cikkek alapján a hosszú lövedékhez ideális,de a Maxiball és REAL lövedéken kívül nem tudom,hogy a Plains lövedék kapható-e hozzá 45-ös kaliberben.Mely lövedékeket ,vagy lövedék+töltet kombinációkat ajánlanád  nekem a saját tapasztalatod  alapján,ami jó a “hobbi lövészethez is” és később a  belépő szintű vadászathoz is a törvény szabta kereteken belül.

Tudom,hogy az 50-es kalibert ajánlanád inkább a vadászathoz,de mivel még nem volt saját elöltöltősöm,attól függetlenül,hogy nagy a szerelem,nem biztos,hogy az én műfajom lesz a vele való vadászat,lehet”csak” élménylövészet lesz belőle,ezért nem szeretnék komolyabb,drágább fegyvert venni kezdésnek.

Válaszodat és türelmedet előre is köszönöm!

Maradok Tisztelettel: Csókás Gábor,Székesfehérvár

Uraim!

Várhatóan Február 7-én lesz az első elöltöltő fegyveres vizsga Tamásiban, az Óbíródi vadászházban. Korlátozott számban lehet jelentkezni. Aki szeretne jönni, jelezze a eloltoltos.konferencia@gmail.com mailen!

Üdv

Balázs

Az összes tesztet és megoldókulcsot mi készítettük el, mindenhol ugyan azt az anyagot használjuk majd a vizsgához. [/quote]

Balázska! Ezek titkosak, vagy kiadhatók mint pl. a vadászvizsga teszt kérdései voltak? (volt vagy 1300, megoldásokkal…) Nem lenne rossz…. :mail:

Üdv: F.

Uraim! Az elöltöltő fegyveres vadászvizsgán a hatósággal úgy egyeztünk meg, hogy mind az írásbeli, mind a szóbeli tekintetében csak a vadászattal, és az elöltöltő fegyver biztonságos kezelésével kapcsolatos kérdések jelennek majd meg. Vagyis a netto sportlövészeti jellegű kérdések nem kerülnek terítékre, mind a tételek, mind a teszt csak releváns kérdésekre épül majd. Üdv SC

Szia Balazs! Tehat akkor visszafele is igaz a tortenet. Majd meglatjuk mi lessz ebbol mire leer a Megyekhez. :scratch: Udv: Csaba

Az összes tesztet és megoldókulcsot mi készítettük el, mindenhol ugyan azt az anyagot használjuk majd a vizsgához.

Uraim! Az elöltöltő fegyveres vadászvizsgán a hatósággal úgy egyeztünk meg, hogy mind az írásbeli, mind a szóbeli tekintetében csak a vadászattal, és az elöltöltő fegyver biztonságos kezelésével kapcsolatos kérdések jelennek majd meg. Vagyis a netto sportlövészeti jellegű kérdések nem kerülnek terítékre, mind a tételek, mind a teszt csak releváns kérdésekre épül majd. Üdv SC

Ó, jaj – no, akkor segédlet lesz, vagy magad uram…(mondjuk a “többlet” felkészülés senkinek se fog megártani) :-)

Szia Balazs!

Tehat akkor visszafele is igaz a tortenet. Majd meglatjuk mi lessz ebbol mire leer a Megyekhez. :scratch:

Udv: Csaba

15 bejegyzés megtekintése - 166-180 / 284

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.