Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 284
  • :yahoo:

Mellékletek:

Ezek lennének a képek.

Mellékletek:

Üdv!

Én anno próbálkoztam többféle papír kosárral is, volt aminek felslicceltem az oldalát 4 helyen, olyan is, aminek csak két helyen, olyat is csináltam, ami ezek után kapott kívülről még egy vékony papír réteget. Meg volt olyan is, aminek nem vágtam föl az oldalát. Valahol megvannak még a szórásképek, előkeresem majd. (csomagolópapírra lőttem, kb 25 méterről, a sörét ütötte lyukakat egyesével megjelöltem filctollal, hogy a képen jobban látszódjanak)

Üdv Urak!
    Segítsetek kiagyalni egy megoldást, egy felmerülő problémára.
    Adott egy 12 kaliberű, egycsövű Pedersoli sörétes.
    Szűkítése nincsen.
    Vastag nemez-filc fojtással, arra közvetlenül rátöltött 10-es söréttel remekül lehet vele kelő, vagy nem túl messze repülő fácánt lőni.
    Eddig minden rendben is lehetne…. HA nem létezne a hülyebogár :yes:
    De létezik! :yahoo:
    És azt rágta bele az agyamba, hogy nekem libáznom és rókát lesnem kellene a füstös sörétessel.
    Ergo, a feladat egyszerű (nek tűnik), összébb kell szorítani a szórásképet annyira, hogy megfeleljen az elvárásoknak.
    Olyan próbákon már túlvagyok, amikor a nemezre közvetlenül grízt öntöttem, a sörét-töltet térfogatával megegyező mennyiségben, majd arra került egy papírkorong, arra a sörét, majd a zárólap.
    Úgy gondoltam, hogy a cső elhagyásakor a gríz azonnal felhöt képez, ami lefékezi a mögötte érkező nehéz filcfojtást, ami így nem tudja “szétverni” a sörétrajt.
    Nem mkndhatom, hogy nem lett valami eredménye a beavatkozásnak, de messze nem az elvárt szórást hozta.
    Mivel semmilyen műanyagot sem szeretnék a csőbe gyömöszölni, ezért sörétkosár szóba sem jöhet.
    Viszont szóba került, hogy lehetne esetleg egy vastagabb papírból egy kaliber azonos hengert formázni, aminek a hossza akkora legyen, ami képes befogadni a söréteket.
    Ebben az esetben a nemezre egy jó passzentos papírkorong kerülne, arra menne a papírcső, bele a sörét, és végül a zárólap.
    Az elmélet az, hogy a fojtás a söréteket a papírcsővel együtt tolná ki a csőből, majd a papír sokkal gyorsabban elveszítve a sebességét, lemaradna, de addig, remelhetően pár méteren át, még egyben tartaná a söréteket.
    Így a hatékony lőtáv, a papír anyagának jó megválasztásával, akár 20-30 méterrel is kitolható lenne….
    Eddig az elmélet.
    De mit mutat vajon a gyakorlat?
    Mindenképp kísérletezni fogok vele, de egyben kérem szépen, ha valakinek van elképzelése arról amit felvázoltam, vagy konkrét tapasztalata, javaslata, ne tartsa magában :good:
    Előre is köszönettel:
    Gálos Csaba

Szia! Hát ez az! Ma volt egy film valamelyik tévé csatornán. 2016-ban készült magyar vizsla versenyről. A vízben úszva kacsát hajtó vizsla orra elött 1-2 méterre lőtték meg a madarat. Sajna nem láttam csak a film vége előtt kapcsoltam oda, az egész történetet. Azt hiszem “Vadásztársak” volt a címe.

Sziasztok! Kacsát lehet vízen is meglőni, nem csak reptében? Korábban vadásztam, úgy emléxem hogy vízi madarat csak reptében. Neem? :scratch:

Szevasz Angyalszem! Szigorúan csak röptében! üdv SC

Sziasztok! Kacsát lehet vízen is meglőni, nem csak reptében? Korábban vadásztam, úgy emléxem hogy vízi madarat csak reptében. Neem? :scratch:

Egyedüli kivétel a vadászíjászat!

Egyetlen alkalmat tudok elfogadni ilyen esetre: ha a szárnyas már sebzett, akkor kutya kötelesség azonnal – de megfelelő körültekintéssel – megváltani a szenvedéstől.

Igen, igaz.  De nem úgy, hogy a kutyu épségét kockáztatom. Rosszabb: Megtaláltam a filmet a youtube-n. Sebesült récét dobnak a vízbe, és azt hajtatják a vízen a kutyával mielőtt lelövik. És ezt többször adja a Duna World.  :negative:   :negative:   :negative:

Egyetlen alkalmat tudok elfogadni ilyen esetre: ha a szárnyas már sebzett, akkor kutya kötelesség azonnal – de megfelelő körültekintéssel – megváltani a szenvedéstől.

Szia! Hát ez az! Ma volt egy film valamelyik tévé csatornán. 2016-ban készült magyar vizsla versenyről. A vízben úszva kacsát hajtó vizsla orra elött 1-2 méterre lőtték meg a madarat. Sajna nem láttam csak a film vége előtt kapcsoltam oda, az egész történetet. Azt hiszem “Vadásztársak” volt a címe.

Ehh… azon kívül, hogy etikátlan, még balesetveszélyes is, ugyanis kellően lapos szögben a sörét bizony elkacsázik a víz felszínén, és máris ki tudja hol áll meg… Azt már csak remélhetjük, hogy nem ólomsöréttel lőttek…

…és szegény kutyut is eltalálhatta volna.

Ehh… azon kívül, hogy etikátlan, még balesetveszélyes is, ugyanis kellően lapos szögben a sörét bizony elkacsázik a víz felszínén, és máris ki tudja hol áll meg… Azt már csak remélhetjük, hogy nem ólomsöréttel lőttek…

Sziasztok! Kacsát lehet vízen is meglőni, nem csak reptében? Korábban vadásztam, úgy emléxem hogy vízi madarat csak reptében. Neem?

:scratch:

Meglepo lehet, de a statisztikai adatok szerint a legtöbb ember nem rendelkezik egy olyan jól lezárható tárolóeszközzel, melyben biztonságban tarthatja fontosabb értékeit.

Szeretném megvásárolni. Milyen  fegyverszekrén vegyek?

Köszönöm!

Szia Tamás! (Fehérember / Wasicuya)

Kérlek, hívj fel a nullahat30nyolchatvankettő9736 számon! Fontos!

Köszi:

Géza

Uraim! Egy kis cikkecske egy egyszerű vadászirányzék fejlesztésről. Nagyon szép célképet ad szürkület közepéig!

https://kapszli.hu/kontrasztos-celgomb-vadaszathoz/

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 284

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.