-
- saussente
- 2016-08-20-09:17
Mi módosult? – Vadászati törvény. Lehetővé tette az elöltöltős fegyverek vadászati célú felhasználását. Ennyi. Jó a törvény? Nem jó. De nem azért nem jó mert nem könnyíti meg a sportlövők életét hanem mert pl. nem engedélyezi a társas vadászaton való felhasználásukat még apró vadnál sem.(miért lenne probléma a több túlélő tőkés réce, vagy liba.. ?)
A sport és hobbilövészek élete ettől nem lett könnyebb, de ez tényleg nem ennek a törvénynek a hibája.
“Na most ezt a kis társadalmat sikerül éppen kettészakítani a puszta jó szándék igyekezetével. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve! Mert amint írtam: ugyanaz a lőpor, ugyanaz a kapszli, ugyanaz a puska, ugyanaz a golyó, ugyanaz az ember. És mégis kétféle szabályozás. ” – pont ezzel van a bajom. Miért kell kettészakításnak értékelni azt, hogy van olyan akinek könnyebb lett? Vadászfegyvert tartani is könnyebb mint sportfegyvert, nem kell évente orvoshoz menni, nem kell minősítőt meglőni… De ez ugye nem a vadászok hibája. Történt végre valami ami néhány embernek jó, másoknak viszont nem okoz nagyobb nehézséget mint eddig (sajnos könnyebbséget sem). Ahhoz amit ti (és én is) szeretnétek ahhoz a fegyvertörvény kell még megváltoztatni. Az sem lessz egyszerű, de talán megtörtént abba az irányba is az első lépés.
” A törvényhozás folyamatát kritizálom, nem az elkészült törvényt. Te sem gondolhatod komolyan, hogy egy polgári kezdeményezést a hatalomnak 18 évig kell fontolgatnia.” – Nem hát, siralmasnak és szánalmasnak tartom.
1. Miben segíti a .45 űrméretű elöltöltős feketelőporos golyóspuskával a róka eltalálását a hátultöltő nitrolőporos sörétes puskával madárra lövés képessége? – semmivel, de ugye a vadászvizsga mind sörétes mind golyós fegyver megszerzésére “felogosít” mindkettőből vizsgázni kell. (sokak bánatára)Ami egyrészt megint csak egy másik kérdés másrészt tényleg nem igazi probléma.
2. Miben segíti a töretnek a vadászkalap megfelelő oldalára való elhelyezésének tudása a feketelőpor biztonságos tárolását? – pont annyra mint maga kalap
3. Az általam előző hozzászólásomban leírt ügymenet mely pontja és miért veszélyezteti:
– a magyar társadalmat és Magyarország alkotmányos berendezkedését általában; illetve
– a magyar állampolgárokat külön-külön? – természetesen semennyire sem.Egy oldalon állunk egyet is értünk, de pont a kettészakításos felvetések (meg a dögöljön meg a szomszéd tehene is) felvetések ellen próbálom hangsúlyozni ez (most) a vadászati törvény változása.
Nem akarok sértő lenni de ez amolyan öreg komcsi trollszöveg amit írtál, kb. a rendőrök nyomják ezt a “nekem lehet neked nem” stílust. – lehet, bár nem annak szántam, a mostani vadászat lehetősége, és a lőszerújratöltő vizsga is csak a valamilyen fegyvertartási engedéllyel rendelkezőknek megoldás (az is majdnem 10 év volt). Amint a bölcsek mondták (kb) az ezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik, ez már a második volt.
“Ennek az éremnek egyébként van egy másik oldala is: egy előltöltős gyakorlatilag ugyanúgy halálos fegyver (hisz itt is mennyiszer olvasni: ez meg amaz a töltet meghaladja a 2500J-t), mint egy szereltlőszeres. A jelenlegi észjárás alapján akár a lőfegyvervásárláshoz is meg kéne szüntetni az engedélyt 18 év felett, mert lőszert nem vehet hozzá, csak lőtéren használhatja lövészklub tagjaként, vagy…” – tehát visszajutottunk oda, hogy ha tudok vele lőni akkor kell az engedély. Igen hatalmas marhaság és értelmetlen az, hogy engedéllyel lehet vásárolni lőszert de nem lehet venni feketelőport, erre “működik” az ujratöltő vizsga ami már tényleg közröhely. De van ennél rosszabb is, pl venned és tartanod kell szerelt lőszeres fegyvert, amivel a minősítőt is meg kell lőnöd, csak azért szabályossan elöltősözhess. Tehát kellene egy olyan engedély lehetőleg nem 20 év múlva ami csak feketelőporra jogosítana fel. Higgyétek el én is nagyon örülnék neki, De ez megint csak nem a vt hibája.
És ha már autós péda: van B jogosítványod de motorozni is szeretnél, miért is kell újra kressz vizsga…. Minden területen ott van az idegesítő felesleges túlszabályozás
Történt végre valami, igaz borzasztó lassan, aminek örülni lehet mindenkinek, hiszen bizonyítja , hogy nem lehetetlen elérni valamit – csak győzzed kivárni. Történnie kellene még a sportlövészetben is, és akkor mindenki boldog lenne. De ne lássuk már állandőan csak a rosszat mindenben.
Üdv:Tábori Zoltán
- Angyalszem il cattivo
- 2016-08-20-07:57
A vadászattal kapcsolatban Balázs több fórumon elmondta, hogy a hatóságok és egyéb hivatalok részéről többnyire pozitív volt a hozzáállás. Itt a gond! Nem pozitív hozzáállás lenne a dolguk, hanem a szolgálatunk, a kiszolgálásunk, mint adófizető állampolgárnak. 18 évig nem akadályozni, elutasítani, gáncsoskodni kellett volna, hanem ugrálni, hogy a kívánságunknak megfelelő szabályokat a használható törvényi keretekbe öntsék, mondjuk max 3 hónap alatt.
Ahogy hatalmaskodnak a hatóságok és hivatalok, az még mindig az egypártrendszert idézi és az is, ahogy a “magyar” ezeknek megalázkodik. Az emberek még mindig félnek a hivataloktól, a bürokratáktól, nem a szolgáltatót látják benne, mert inkább a hatalom “perzekútoraként” működnek.
A rendszerváltás helyett, csak gengszterváltás volt.
Zoli írása valóban kissé bunkósra sikerült, de szerintem ne essünk egymásnak, az nem vezet sehová, legfeljebb rosszabb véleménnyel lesznek mások rólunk.
Arogáns, önuralom nélküli, intoleráns, kioktató, okoskodó ember pedig ne nyuljon fegyverhez!
A fő cél az lenne, hogy a meglévő vidéki lőtereket valahogyan bevonjuk az elöltöltős lövészetbe. A legtöbb alkalmas a füstölgésre, csak nincs aki kézbe vegye.
Ehhez szükség lenne arra, hogy a ne csak a vadászok, hanem a lövészek is vehessék, vihessék magukkal a port, kapszlit.
Ahol lakom, dél- Baranyában, ismerek 6 lőteret, aminek van 25, 50, 100, méteres és korong lőállása, nagykaliberre engedélye, de még a lövészetvezető sincs tisztában azzal, hogy lehetne náluk is elöltöltőzni.
Ahol én próbáltam meghonosítani a füstölgést, pont a puskapor és kapszli beszerzésének, tárolásának baromságai miatt esett kútba az egyéves próbálkozásom. Pedig Balázs még egy Remit is adott ajándékba az engedélyeztetésért. A lőtér tulaja nem akarta egy ember miatt az egész puskapor-kapszli körüli tortúrát.
Ha tarthattam volna itthon lőport, akkor most én is járnék rendszeresen, talán már sokan lennénk, talán már eredményes versenyzőnk is lehetne. Sok embernek élvezetes kultúrált hobbija lehetne. De nem lett semmi a baromarcú törvénykezők és hivatalok miatt, akik nem tudják, hogy mit is kellene ezzel az egész puskapor dologgal kezdeni, mert nem is értik mi, micsoda. (Okos ember hülyéskedik és kezében az üres Coltja, hülye ember okoskodik és kezében a hatalom
)
Számításaim, információm alapján 180-220 lőtér van az országban, ahol lehetne, de eszükbe sem jutott a füstölgés. Biztosan van jópár, ahol pedig csak pici alakítgatással alkalmassá lehetne tenni. Aztán azzal is kellene foglalkozni, hogy a Király
egyszer kijelentette, hogy lőtereket is akar minden megyeszékhelyre. Igaz, többnyire ott már van, így könnyű volt megígérni,
de ezt az ígéretet meg kellene lovagolni, a vidék felzárkóztatása kereteibe beleilleszteni.
Olcsóbb lenne mint minden tanyára egy stadion!
És eredményesebb is mint a falábú focistáink, milliárdokért.
Budapestről sokminden nem látszik, el fog szakadni a vezetés a valóságtól és marad a szűk kiváltságos társaság.
A mi sportunk fennmaradásának és fejlődésének a kulcsa, ha minél több elérhető lőtér lenne. Vidéken, mert Bp.-n már van elég.
Szép hétvégét!
Uff.
- Horse Whisperer
- 2016-08-20-01:43
Lőport szeretnél otthon tartani ? MINEK? Úgyis lőtéren fogsz lőni
Akkor vajon a szereltlőszeres lövészek mi a francért otthon tartják -tarthatják- a töltényt? Úgyis csak a lőtéren lőnek. Elöltöltős hobbistaként messze nem járok annyit a lőtérre, de így is rohadt macera ha kimegyek. Először is 45 km-t kocsikázok -jó nagyrészt összekötöm valami céges intéznivalóval-, DE aztán ott van-e aki jogosult kiadni lőport csapit (itt jegyzem meg: a kovakő meg a rózsapatron csapi helyett funkcionál, nem kéne azokat is lőszertöltő vizsgához kötni?
) -vagy éppen ő még, vagy már dolgozik (mert ugye egy vidéki lőtér nem egy bolt, hogy ott ül a fizetett lőporosbácsi). És ha intéztem is “hasznos” ügyet a városban, de ha kibumlizom még az ellenkező irányba a város szélére, úgy, hogy egyet sem tudtam lőni, kicsit b–ott ideges lesz az ember, hogy félúton lehetnék hazafelé, mert ahelyett, hogy kikapcsolódtam volna még dühöngök is.
De nézzük úgy: minden oké megkaptad a lőporod, csapid menjünk lőni! Hohó! Fiolázgassunk először! Vagy ami még macerásabb: szereljünk össze töltényeket a Sharps-hoz (papírhüvelyest el is felejthetjük, mert nincs az az isten aki ott összecsomagolja). Egy olyan sötét lőtéren mint pl. az egerszegi egy csomót mellé is burogatsz -tegyük a szívünkre a kezünket: pár lövészet után hány töltetre való lőport lehet kisöpörni a kellékesdobozból? Summa summárum: ha nem akar valaki szereltlőszerest, meg nem akar hozzá nitróslőporos töltési tudor lenni, mitől olyan rohadt nagy ügy beletenni a köcsög törvénybe: vizsgázzál le elöltöltősből, menj be a mindig gyökér rendőrségre mutasd meg a tagsági könyvedet, fizess ki párezret aztán nesze itt van az engedély, mennyé vegyé.
Ennek az éremnek egyébként van egy másik oldala is: egy előltöltős gyakorlatilag ugyanúgy halálos fegyver (hisz itt is mennyiszer olvasni: ez meg amaz a töltet meghaladja a 2500J-t), mint egy szereltlőszeres. A jelenlegi észjárás alapján akár a lőfegyvervásárláshoz is meg kéne szüntetni az engedélyt 18 év felett, mert lőszert nem vehet hozzá, csak lőtéren használhatja lövészklub tagjaként, vagy…. -jó a vadászati részét nem ragozom, mert mindig belefűzök néhány sértő kifejezést, és jönnek a képtelen magyarázatok mért is kell sportból ölni címszó alatt, amit ex-fegyverkereskedőként már milliószor végighallgattam.
Egyébként meg az előltöltőzés nagyrészt intellektuális időtöltés, és jórészt olyan “gyermekeidből” áll az elöltöltős társadalom jó része mint pl: tanárok akik a kölyköket tanítják, orvosok akik neadjaisten de ku..ra nem játszásiból vágnak és szedhetnek ki valami nem odaillőt belőled, vegyészek mint pl. én (magamat nem tömjénezem, de a szakmában maradt kollégáim a gyógyszertől a puskád lőporán keresztül mindent gyártanak). Nem akarok sértő lenni de ez amolyan öreg komcsi trollszöveg amit írtál, kb. a rendőrök nyomják ezt a “nekem lehet neked nem” stílust. Egyébként meg senki nem a Balázsék érdemeit vitatja, de theHassan autós példájából kiindulva bosszantó, hogy benzint,-ami butus vegyészgyerekként szerintem jóval veszélyesebb mint a feketelőpor – vehetek és tarthatok, feketelőport aminek alkotórészeit így vagy úgy de szinte minden nap megeszed, nem mellesleg bárki bolti szerekből megkeverheti otthon, azt meg nem-nem, sehogyansem szó sem lehet róla.
- theHassan
- 2016-08-19-22:04
Atyámuram, világosítsad fel gyermeki elmémet. Fel fogok tenni néhány kérdést, és azokra a választ nem várom, hanem ELVÁROM.
1. Miben segíti a .45 űrméretű elöltöltős feketelőporos golyóspuskával a róka eltalálását a hátultöltő nitrolőporos sörétes puskával madárra lövés képessége?
2. Miben segíti a töretnek a vadászkalap megfelelő oldalára való elhelyezésének tudása a feketelőpor biztonságos tárolását?
3. Az általam előző hozzászólásomban leírt ügymenet mely pontja és miért veszélyezteti:
– a magyar társadalmat és Magyarország alkotmányos berendezkedését általában; illetve
– a magyar állampolgárokat külön-külön?Mert ugyebár Atyámuram is megnézi a tárcáját mielőtt indulna a lőtérre, és mivel nem látja benne a teherautó+nehézpót+közútiárufuvarozó+ADR doksikat, nem is ül be a személyautóba? Erre nem kell válaszolni.
Atyámuram, mi nem ismerjük még egymást közeli rokoni kapcsolatunk ellenére sem. De Angyalszem valahogy jobban látja a problémát szerintem. Engem is ez aggaszt egyrészt (van minden számításba jöhető lőtéren a teljes nyitvatartási időben elérhető lőpor?), másrészt meg más is aggaszt, de azt most nem írom le, mert nem akarok bajt csinálni. De amit eddig én láttam, az alapján azt mondom, hogy ezerszer inkább a kiskapu, mint rossz szabály.
Ami pedig nem gyakorlati, hanem elvi kérdés: eddig volt egy apróka magyar elöltöltő lövésztársadalom. Itt ezen a honlapon lehet olvasni a statisztikát valahol, hogy (a cikk írásakor, ami nem tudom, mikor volt) cirka húszezer elöltöltő fegyver volt a polgároknál, cirka 1000 járt ebből lőtérre, és cirka 50 versenyzett. Hatékony tehát a sportlövész-megoldás, igaz? Na most ezt a kis társadalmat sikerül éppen kettészakítani a puszta jó szándék igyekezetével. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve! Mert amint írtam: ugyanaz a lőpor, ugyanaz a kapszli, ugyanaz a puska, ugyanaz a golyó, ugyanaz az ember. És mégis kétféle szabályozás. Autós példa ismét: akinek van nehézgépkezelőije, az tankolhat a kúton a saját személyautójába a saját kezével benzint, de akinek csak B kategóriás úrvezetőije van, az koslasson a kutas után?
- Angyalszem il cattivo
- 2016-08-19-21:40
Drága gyermekeim! Előre szeretném leszögezni ezt a hozzászólást még véletlenül sem vitaindítónak szánom, (esetleg elgondolkodtatónak) és ha valaki estleg sértőnek érezné az nem a véletlen műve. Mindig mindenki azon panaszkodik, hogy a jogalkotó gyermekként kezeli kezeli állampolgárait, pedig tényleg azok. Balázsék (a többiektől elnézést kérek, hogy nem említem meg őket) 18 évig dolgoztak azon ami most megvalósult, és ez nem más mint az elöltöltős vadászat lehetősége. Az új törvényről szóló topickban köszönet, főhajtás, és tiszteletadás járna azért a munkáért, időért. energiáért… amit értünk tettek. Ehelyett gyakorlatilag csak a kiskapukeresés (ami eléggé gyermeki, úhogy ezért volt a megszólítás) ill, a törvény hibáztatása megy egy jó ideje. Sem a lőszerűjratöltő vizsga sem a vadászat lehetősége nem kiskapú. Vadászni szeretnél? Vizsgázz le, igen sörétesből is! Lőni szeretnél ? Tedd meg , semmi nem tiltja. Lőport szeretnél otthon tartani ? MINEK? Úgyis lőtéren fogsz lőni. Aki abban gondolkodik, hogy vadászvizsgát csak azért tesz, hogy otthon lehessen lőpora az ismételten megkérem legyen felnőtt. Minek, hogy 30.000 helyett 25.000-ért vehess lőport? Vagy, hogy lehessen otthon? MINEK? A lőszerujratöltő vizsga is annak “kiskapú” aki amúgy is rendelkezik tartási engedéllyel. De most komolyan az az enrgia ami mindenhol minden témában az elégedetlenségre és a sírásra megy el az hasznosítható is lenne értelmes célokra. Mondjuk köszönetet mindenkinek aki tett azért (értünk), hogy a vt. ebbe az irányba változzon, őröljünk az űj törvénynek, várjuk a végleges végrehajtási rendelet, és használjuk arra amire született. Üdv: Tábori Zoltán
Balázsék teljesítményét senki sem vitatta, sőt általam is többször megemlítésre került az, hogy szinte mindent Nekik és Káldi Gábornak köszönhetünk ami elöltöltős ma Magyarországon. De a 18 éves küzdlmük hosszúsága is jelzi azt, hogy abnormális, ha ehhez 18 év kellett. A törvényhozás folyamatát kritizálom, nem az elkészült törvényt. Te sem gondolhatod komolyan, hogy egy polgári kezdeményezést a hatalomnak 18 évig kell fontolgatnia.
És ez bizony a szelemmileg impotens törvényhozás, a hatalmaskodó bürökraták nyomorúsága. Minden területre gondolok, nem csak a miénkre. Hofi mondta: “akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek az, az öltözködjön már fel végre!” (annak, aki még tudja ki volt Hofi)
Puskaporral kapcsolatos kínlódás nem a céltalan otthoni tartásért, hanem azért van, mert vidéken 150-200 kilométeres körzetekre jut egy-egy lőtér, ahol néha van lőpor és kapszli. Többszöröse lehetne a lövészetre a lehetőség, ha az otthon tartott lőporral, a puskaport beszerezni nem akaró, vagy nem tudó lőterré a sajáttal el lehetne járni.
Ez a fórum pedig azért van, hogy mindenki elmondhassa a véleményét, ezért nem kellene kioktató hangon megnyilvánulnod.
Üdv: Szita Laci
- saussente
- 2016-08-19-19:13
Drága gyermekeim!
Előre szeretném leszögezni ezt a hozzászólást még véletlenül sem vitaindítónak szánom, (esetleg elgondolkodtatónak)
és ha valaki estleg sértőnek érezné az nem a véletlen műve.
Mindig mindenki azon panaszkodik, hogy a jogalkotó gyermekként kezeli kezeli állampolgárait, pedig tényleg azok.
Balázsék (a többiektől elnézést kérek, hogy nem említem meg őket) 18 évig dolgoztak azon ami most megvalósult, és ez nem más mint az elöltöltős vadászat lehetősége. Az új törvényről szóló topickban köszönet, főhajtás, és tiszteletadás járna azért a munkáért, időért. energiáért… amit értünk tettek.
Ehelyett gyakorlatilag csak a kiskapukeresés (ami eléggé gyermeki, úhogy ezért volt a megszólítás) ill, a törvény hibáztatása megy egy jó ideje. Sem a lőszerűjratöltő vizsga sem a vadászat lehetősége nem kiskapú.
Vadászni szeretnél? Vizsgázz le, igen sörétesből is! Lőni szeretnél ? Tedd meg , semmi nem tiltja. Lőport szeretnél otthon tartani ? MINEK? Úgyis lőtéren fogsz lőni. Aki abban gondolkodik, hogy vadászvizsgát csak azért tesz, hogy otthon lehessen lőpora az ismételten megkérem legyen felnőtt. Minek, hogy 30.000 helyett 25.000-ért vehess lőport? Vagy, hogy lehessen otthon? MINEK? A lőszerujratöltő vizsga is annak “kiskapú” aki amúgy is rendelkezik tartási engedéllyel. De most komolyan az az enrgia ami mindenhol minden témában az elégedetlenségre és a sírásra megy el az hasznosítható is lenne értelmes célokra.
Mondjuk köszönetet mindenkinek aki tett azért (értünk), hogy a vt. ebbe az irányba változzon, őröljünk az űj törvénynek, várjuk a végleges végrehajtási rendelet, és használjuk arra amire született.
Üdv: Tábori Zoltán
- Yenky
- 2016-08-19-18:10
Yenky, én valahogy nagy naívan úgy képzelném el, hogy: 1. Érdekel a dolog, megveszem a puskát, tanulok. 2. Elmegyek orvoshoz, aki megállapítja, hogy testben és lélekben egész vagyok. 3. Levizsgázok elöltöltő-tudásból, ahol számot adok a következőkről: – szabályzat – fegyverkezelés – lőportárolás 4. Kialakítom a lőportárolót, keresek egy lőteret, bevásárolok. 5. Kimegyek a lőtérre, ahol nekiállnak engem meggyőzni, hogy legyek állandó tag ennek előnyeivel. Ha nem sikerül, akkor lövök napijeggyel. Ellenőrzik a papírjaimat (ha belépek, akkor egyszer, ha napijeggyel lövök, akkor minden alkalommal). 6. Amikor éhes leszek, akkor döntök: – dicsőségre, akkor beiratkozok egy sportklubba és versenyzek. – húsra, akkor kijárom a vadásziskolát, de a söréttel galambralövés gyakorlati vizsgájával akkor is hagyjanak békén… És ahogy elolvastam az idevágó irományokat, ehhez a rendszerhez minden adott is lenne a vadászelöltöltő vizsga által, csak annyit kellene változtatni, hogy az első vizsgán a lövést nem pontozzák. Hiszen akkor még csak a lőtérkapu átlépéséhez vizsgázok. Majd a célbatalálás képességét vizsgálják meg a 6. pontban a választott szakiránynak megfelelően. Az a baj, hogy ezért vagy azért, de fordítva ül a jogszabályi környezet a lovon. Lőszerszerelő vizsga olyan puskához, ami nem ismeri a szerelt lőszert? Söréttel madárralövés vizsga golyós fegyverrel rókáralövéshez?
Hát ezen most így kár rágódni, belátható időn belül nem lesz alapvető változás sem a fegyvertörvényben, sem a vadásztörvényben. Most arra kell koncentrálni, hogy bebizonyítsuk az elöltő fegyveres vadászat “létjogosultságát” (de utálom ezt a szót) a jelenleg még kételkedőknek, de főleg a közvéleménynek.
- theHassan
- 2016-08-19-16:13
Yenky, én valahogy nagy naívan úgy képzelném el, hogy:
1. Érdekel a dolog, megveszem a puskát, tanulok.
2. Elmegyek orvoshoz, aki megállapítja, hogy testben és lélekben egész vagyok.
3. Levizsgázok elöltöltő-tudásból, ahol számot adok a következőkről:
– szabályzat
– fegyverkezelés
– lőportárolás
4. Kialakítom a lőportárolót, keresek egy lőteret, bevásárolok.
5. Kimegyek a lőtérre, ahol nekiállnak engem meggyőzni, hogy legyek állandó tag ennek előnyeivel. Ha nem sikerül, akkor lövök napijeggyel. Ellenőrzik a papírjaimat (ha belépek, akkor egyszer, ha napijeggyel lövök, akkor minden alkalommal).
6. Amikor éhes leszek, akkor döntök:
– dicsőségre, akkor beiratkozok egy sportklubba és versenyzek.
– húsra, akkor kijárom a vadásziskolát, de a söréttel galambralövés gyakorlati vizsgájával akkor is hagyjanak békén…És ahogy elolvastam az idevágó irományokat, ehhez a rendszerhez minden adott is lenne a vadászelöltöltő vizsga által, csak annyit kellene változtatni, hogy az első vizsgán a lövést nem pontozzák. Hiszen akkor még csak a lőtérkapu átlépéséhez vizsgázok. Majd a célbatalálás képességét vizsgálják meg a 6. pontban a választott szakiránynak megfelelően.
Az a baj, hogy ezért vagy azért, de fordítva ül a jogszabályi környezet a lovon. Lőszerszerelő vizsga olyan puskához, ami nem ismeri a szerelt lőszert? Söréttel madárralövés vizsga golyós fegyverrel rókáralövéshez?
- Angyalszem il cattivo
- 2016-08-16-09:39
Cajgának: Senki sem foglalozik. Én csak azt akartam mondani, hogy alig lehet itthon beszerezni a puskaport és kapszlit, mert a vadászboltoknak 50ezer erre az engedélyszerzés, plusz egyéb f……ságok, és alig tudnak eladni, mert kevesen vagyunk.
Ha jól tudom, 2 kg puskapor és 2000 db kapszli tartható otthon annak, aki a vadászaton keresztül szerzi meg az engedélyt, párszázezerért 8 hónap alatt.
Így kényszerít a fos törvénycsináló az illegalitásba vonulástba.
- Yenky
- 2016-08-16-08:25
Cajga: Ki fog azzal foglalkozni, hogy a lőtéren megtöltött elöltöltő fegyveremben most lőtéri lőpor vagy otthoni lőpor van?
Épp látom, hogy lehet lőport és csapit is kapni Balatonfűzfőn. Nagyon Király!
De. A legkisebb kiszerelés 1000 g. A jogszabály is ennyit enged otthonra maximum. Szerintem ezt a mennyiséget fel kellene emelni kb. 1300 – 1350 g -ra, két dolog miatt. Az egyik, hogy ha van egy kovás fegyverem, akkor nem csak a töltethez kell lőpor, hanem felporzólőpor is kell, az pedig 250 g egy doboz. A másik, hogy nem akkor fogok elindulni bevásárolni amikor már az utolsó gramm is elfogyott.
- Angyalszem il cattivo
- 2016-08-15-22:30
Talán legokosabb lenni hallgatni, mert a NAGYTESTVÉR is be lehet regisztrálva. Jobb ha nem firtatjuk, hogy honnan van a lőtér nek lőpora.
Van, ahol annyra hiánycikk, hogy abban reménykednek, hogy a VBről marad és akkor bevásárló körút helyett abból vennének.- Cajga
- 2016-08-15-21:55
Abból kell kiindulni, hogy eddig elöltöltő fegyvert használni (vagyis lőni vele) csak klubtagként lehetett. Ekkor azonban a lövészklub biztosította (már ahol) a lőport és a csappantyút. Ez most sem változott, csak kiegészült a vadászati célú használhatósággal illetve, lett egy kiskapu a “lőszerújratöltehtőséggel”.
Szerintem nincs kiskapu az újratöltéssel. Ugyanis az ott tartható fekete lőporral csak a fegyvertartásiban szereplő fegyverhez ( pl.: , 38Spec és hasonló, eredetileg feketelőporral töltött lőszereket töltheti. Ezt a lőport nem használhatja fel sportlövészethez, mivel a törvény leírja, hogy sportlövészetre csak az egyesület lőporát lehet felhasználni.
Ha csak örömködni akarsz az elöltöltőssel, elég egy klubtagság, nem kell a többi szarság!
Röviden ennyi, jövő héten biztosan idetévednek a nagyok, akik megmondják a frankót, de most el vannak foglalva, VB.!
- Angyalszem il cattivo
- 2016-08-15-14:32
Igazad van, “haladjunk” csak jó lenne megérni, megélni. Így hatvan felé már kicsit türelmetlenebb az ember.
- theHassan
- 2016-08-15-10:51
Na mindegy, csak haladjunk. A vadászvonalon most haladás történt, egyértelműen.
Viszont megragadott egy félmondat a hozzászólásodban: “mivel nem ismerik”. Átfutott az agyamon egy alternatív történelemóra, amikor a hetedikes áltsulis a kezébe veheti az Augustin puskát…
- Angyalszem il cattivo
- 2016-08-15-10:17
Köszi!
Persze sarkítottam kicsit, de:
-egy országgyűlési képviselő fejével valóban nehéz lenne gondolkodni. Ahhoz sok agysejtet kellene elpusztítanom. Tisztelet a kevés kivételnek.
-nem kellene végre már abból senkinek, főleg nem a hatalomnak kiindulnia, hogy a polgárok még mindig kiskorúak.
-a magyar politika eltúlozza most az USA-ban történő dolgokat azért, hogy riogatással az októberi szavazásra minél többen menjenek NEM-mel szavazni. USÁban eddig is ennyi lövöldözés volt és lesz (találni más országokat ahol több is) de arról csak a youtube filmek számolnak be, hogy hogyan tudják az emberek megvédeni magukat, ha van legális stukkeruk. A, minket manipulálló politikusok csak azzal etetnek, amit megehetünk szerintük. 15 évet dolgoztam a médiumokban, láttam eleget.
-nincs ma független média, eddig sem volt, hiteltelen számomra.
-nem tudok semmiféle felmérésről, komolyabb tanulmányról, ami azt mutatta volna ki, hogy a polgárok félnek a fegyverektől. Ez egy “városi legenda, mende-monda. Tessék megnézni, mekkora mennyiségű lég, gázrisztó, flobert van legálisan és illegálisan az embereknél! Milliós mennyiségek!!! Számos adat bizonyítja, hogy az emberek akarnak fegyvert, sport, önvédelmi célból.
-a vadászokat senki sem utálja, csak azokat, a múlt rendszerben tökrészegen lövöldöző fejeseket akik minden szabályt felrúgva garázdálkodtak és utódaik garázdálkodnak most is. Tehát nem fegyveres vadászt, hanem az állatá vált embert gyülölik- helyesen.
-Balázsék munkásságát és Káldi Gabi örökségét persze nemhogy kissebbíti, hanem még nagyobbra értékeli amit egy ilyen szerencsétlen országban el tudtak érni. (nekem van vadászengedélyem. 20éve nem vadásztam, de most jó lesz valamire
Szép napoSt!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.