Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 106-120 / 299
  • :yahoo: :bye: Ez már legalább bíztató látvány: https://kapszli.hu/termek-kategoria/loporok-csappantyuk/  :good:

Uraim! Az ember elmegy VB-t szervezni, közben meg az utóbbi évek legizgalmasabb vitája zajlik a fórumon. :good: Mindkét oldallal egyetértek. Nem jó, hogy a sportlövészetben nem lesz komoly előreléps, bár itt jegyzem meg, hogy pár fontos lépés itt is megtörtnik (pl.: végre le lesz írva, hogy mi a sportlövészeti célú engedély kötelező tartalma, melyben nem szerepel az elöltöltő fegyverek tételes felsorolása, stb…). Sajnos a lőportartás terén nem tudtunk itt előrejutni. El kellett fogadjuk, hogy a vadászat lobbiértéke erősebb. Ellenben ez megint teremt egy új koncepciót: megjelenik a magánszemélyhez kötött elötöltő fegyver használat engedélyezése, ami ráhúzható lesz a sportlövésre is. Kicsit olyan a helyzet, mint a lőszerelemek otthontartása terén. A lőszertöltés engedélyezése pont a lőszerelem otthontartás miatt volt nehéz feladat. Amikor a vadász elöltöltős engedélyről volt szó a tárgyalások során, ez már elő sem került szinte, hiszen élő rendszer bizonyította, hogy nem kell ettől félni. Ez lesz a helyzet az elöltöltő fegyveres sportlövészet esetében is. Ha a vadász rendszer elindul, és biztonságosságát bizonyítja, példaként lesz használható. üdv Balázs

Bizunk Istenben- és a a munkátokban–csak még a puskaport szeretnénk szárazon tartani. Álmom, az, hogy kiveszem a szekrényből a puskaport és a kapszlit és bármely lőtéren, ahol lehet füstölgök. Ha van nekik épp készleten, ha nincs, vihetek magammal. Balázs! Szeretné írni egy személyes dolgot Neked, légy kedves olvasd és válaszolj ha lehet! upcmailra mehet? Köszönök mindent!

Ebből tehát levonhatjuk azt a következtetést, hogy gyakrabban kell VB-t szervezni, mert dupla haszna van! Remélem, az ott elért sikerek, illetve a HM sport, hagyományőrzés és katonai felkészítés felé történő törekvései arra motiválják a minisztert, hogy boldogsággal emlékezzen fővédnöki tisztségére és eme boldogságát hasznosítsa is…

Uraim!

Az ember elmegy VB-t szervezni, közben meg az utóbbi évek legizgalmasabb vitája zajlik a fórumon. :good:   Mindkét oldallal egyetértek. Nem jó, hogy a sportlövészetben nem lesz komoly előreléps, bár itt jegyzem meg, hogy pár fontos lépés itt is megtörtnik (pl.: végre le lesz írva, hogy mi a sportlövészeti célú engedély kötelező tartalma, melyben nem szerepel az elöltöltő fegyverek tételes felsorolása, stb…). Sajnos a lőportartás terén nem tudtunk itt előrejutni. El kellett fogadjuk, hogy a vadászat lobbiértéke erősebb. Ellenben ez megint teremt egy új koncepciót: megjelenik a magánszemélyhez kötött elötöltő fegyver használat engedélyezése, ami ráhúzható lesz a sportlövésre is. Kicsit olyan a helyzet, mint a lőszerelemek otthontartása terén. A lőszertöltés engedélyezése pont a lőszerelem otthontartás miatt volt nehéz feladat. Amikor a vadász elöltöltős engedélyről volt szó a tárgyalások során, ez már elő sem került szinte, hiszen élő rendszer bizonyította, hogy nem kell ettől félni. Ez lesz a helyzet az elöltöltő fegyveres sportlövészet esetében is. Ha a vadász rendszer elindul, és biztonságosságát bizonyítja, példaként lesz használható.

üdv

Balázs

Úgy ahogy mondod! Kivéve azt, hogy a szívéhez kepna a jogcsináló. Ugyanis annyi eszük volt, hogy maguknak és jónéhány kivételezettnek csinálta a törvényt úgy hogy alanyi jogon viselhessenek fegyvert. Mint a bírók, ügyvédek, polgármesterek stb. Hiába! Ezek életet többet ér! (szerintük)

Igen, jó a kifejezés. Csinálják a jogot nem alkotják… :)

Lehet elvi vitákat folytatni, csak én megfordítanám a dolgot. Nem kicsit. Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy a legális és jogkövető fegyvertartás valójában egyáltalán nem sérti a nem fegyvertartó polgárok érdekeit, nem egy esetben sőt, kifejezetten egybevág vele. A jogkövető gondolkodású egyének vannak ebben a fene nagy demokráciában letojva, konkrétan a mi érdekeink nem nagyon vannak figyelembe véve. A hosszú és bürokratikus procedúra ellehetetlenítő jellege pedig teljesen világos mint a nap, ezen felesleges is lenne vitázni. Szándékosság van mögötte. Nem hat meg egyik nagy tézis sem, és filozófiai eszmefuttatás a demokráciáról mindaddig, 1. szándékosan van egy közösség mellőzve mondvacsinált okokból 2. Változatlanul alapjognak tartom minden társadalomban a fegyvertartást az másik kérdés, hogy a jártasság és alkalmasság igazolásáról nem kell, és nem is lehet lemondani, ahogy a targoncára is kell “jogsi” úgy a lőfegyverre is kelljen. De azt nem tudom elfogadni, hogy majd egy rendőr bácsi egy ablak mögött dönti el helyettem, hogy szerinte jogosan gondolom, hogy a tanyán nekem otthon védelemre kell e egy sörétes. SEMMI köze hozzá, hogy valóban jogosan féltem az életemet, vagy csak szeretem e a glock-ot és azért tűzném az övemre, amíg van fegyvervizsgám, és a pszichomókus szerint sem vagyok ámokfutó. :) Alapjogomba való belepofázásként értékelem. Ez magánvélemény nyílván, és nem nagyon izgat fel, hogy ezt olvasva a jogalkotó most a szívéhez kap e. Amint partnernek tekint engem, majd én is őt.

Úgy ahogy mondod! Kivéve azt, hogy a szívéhez kepna a jogcsináló. Ugyanis annyi eszük volt, hogy maguknak és jónéhány kivételezettnek csinálta a törvényt úgy hogy alanyi jogon viselhessenek fegyvert. Mint a bírók, ügyvédek, polgármesterek stb. Hiába! Ezek életet többet ér! (szerintük)

Lehet elvi vitákat folytatni, csak én megfordítanám a dolgot. Nem kicsit.

Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy a legális és jogkövető fegyvertartás valójában egyáltalán nem sérti a nem fegyvertartó polgárok érdekeit, nem egy esetben sőt, kifejezetten egybevág vele. A jogkövető gondolkodású egyének vannak ebben a fene nagy demokráciában letojva, konkrétan a mi érdekeink nem nagyon vannak figyelembe véve.

A hosszú és bürokratikus procedúra ellehetetlenítő jellege pedig teljesen világos mint a nap, ezen felesleges is lenne vitázni. Szándékosság van mögötte.  Nem hat meg egyik nagy tézis sem, és filozófiai eszmefuttatás a demokráciáról mindaddig, 1. szándékosan van egy közösség mellőzve mondvacsinált okokból 2. Változatlanul alapjognak tartom minden társadalomban a fegyvertartást az másik kérdés, hogy a jártasság és alkalmasság igazolásáról nem kell, és nem is lehet lemondani, ahogy a targoncára is kell “jogsi” úgy a lőfegyverre is kelljen. De azt nem tudom elfogadni, hogy majd egy rendőr bácsi egy ablak mögött dönti el helyettem, hogy szerinte jogosan gondolom, hogy a tanyán nekem otthon védelemre kell e egy sörétes. SEMMI köze hozzá, hogy valóban jogosan féltem az életemet, vagy csak szeretem e a glock-ot és azért tűzném az övemre, amíg van fegyvervizsgám, és a pszichomókus szerint sem vagyok ámokfutó. :) Alapjogomba való belepofázásként értékelem. Ez magánvélemény nyílván, és nem nagyon izgat fel, hogy ezt olvasva a jogalkotó most a szívéhez kap e. Amint partnernek tekint engem, majd én is őt.

Én is.

“Köszi!”

pont erről beszéltem …

Kedves Sporttársak! Hadd hívjam fel a figyelmeteket arra hogy: Ezek a fórumok a lent említett “feketelőporos társadalom” mindenki által látható megnyilvánulási terei. Ha a jogalkotót meg a képviseleti demokráciát szidjuk akkor bíz magunk alatt vágjuk a fát. Tény, hogy mi polgári fegyvertartók vagyunk a kisebbség ebben az országban. Sok nálunk jóval “nagyobb múltú” demokrácia van ahol ennyire sem lehet szabadon fegyvert birtokolni mint itt. A gyerekes, követelőző hangnemű megnyilvánulások (nem idézném…) csak fokozzák a többség ellenszenvét. Köszönöm, a többi felelős fegyvertartó nevében is: Solti Árpád

Ha valaki azt hiszi, hogy ezek a megnyilvánulások egyenlőek a szidással, akkor azt is hiszi, hogy amit ők gondolnak az a tuti és szent. Ha valaki nem érdeklődéssel fordul minden számára pozitív és negatív véleményhez, amit az embertársak mondanak, akkor ő a legnagyobb öntelt buta ember. Olvassas, tanuljon, szintetizáljon belőle minden okos, ne bosszút forraljon, ha okos.

Nem vagyok (azt hiszem) opportunsta, (bár a jó villányí Oportót, amit brüsszeli nyomásra Portugeser-re kellet változtatni, szeretem.) valamelyest Neked is igazat kell adjak! A többség ellenszenvétől való félelem azonben nem az úttörők érdeme, hanem megalkuvásnak hívják. Vagy besz…..nak.

Meggyőződésem, hogy a “demokrácia” pont olyan lehetetlenség, nemlétező fogalom, mint a kommunizmus, de a demokrácia dumájával el lehet hallgattatni a jónépet. Demokrácia a választások napján, 4-5 évente 7-19 óráig lenne, ha előtte már nem manipulálnák és nem fizetnék le a választókat a jelöltek, a választók adóiból behajtott pénzekből. Nagyon sokan akarják a nemlétező demokráciát azonsítani a szabadsággal. Ez húha nagy  hibaba!!!!

A hozzáértő kisebbség szabadságát pedig nem kellene a dilletáns többség bárgyú fikcióinak alávetni. Hacsak  nem akarjuk, hogy a birkaszellem irányítson, mint most (is).

Kedves Sporttársak!

Hadd hívjam fel a figyelmeteket arra hogy:

Ezek a fórumok a lent említett “feketelőporos társadalom” mindenki által látható megnyilvánulási terei.

Ha a jogalkotót meg a képviseleti demokráciát szidjuk akkor bíz magunk alatt vágjuk a fát.  Tény, hogy mi polgári fegyvertartók vagyunk a kisebbség ebben az országban. Sok nálunk jóval “nagyobb múltú” demokrácia van ahol ennyire sem lehet szabadon fegyvert birtokolni mint itt. A gyerekes, követelőző hangnemű megnyilvánulások (nem idézném…) csak fokozzák a többség ellenszenvét.

Köszönöm, a többi felelős fegyvertartó nevében is: Solti Árpád

Ne haragudjatok, de kicsit elfelejtitek, hogy mások is élnek ebben az országban, nem csak mi fegyvertartók. Vagyis egy jogszabály megalkotásakor nem csak a mi érdekeinkre és kívánságainkra kell tekintettel legyen a jogalkotó. Csak, hogy egy példát mondjak, az egyik kollégám szerint “nagyon jól van, hogy a fegyverhez jutás hosszadalmas és bürokratikus folyamat, mert így csak az jut fegyverhez akinek arra valóban szüksége van, ugyanakkor a lehetőségtől nincs megfosztva senki.”. Ő és a hasonló gondolkodású többi ember ugyanolyan adófizető állampolgár mint mi. Az ő véleményük miért számítana kevesebbet mint a miénk? Meggyőződésem, hogy egyelőre ők vannak többen. Ahogy Balázs is kifejtette abban a videóban, hogy hosszú évekig nem tudták áttörni a falat, ezért megmászták azt, és bebizonyították a jogalkotónak, hogy az elöltő fegyveres vadászat jó dolog. A következő ilyen lépés lehet az elöltöltő fegyveres sportlövészet/hobbilövészet körüli jogszabálymódosítás elérése, amivel végre megvalósulhat a (fegyvertartási) cél nélküli otthoni lőportartás. Kedves Angyalszem! Addig is azt javaslom, érd el, hogy a klubodban Te (is) legyél a lőpor és csappantyú kezelésére jogosult személy. Akkor majd mindig lesz lőporod és csapid, még ha nem is otthon. :bye: Jeney Zoli

Szia Zoli!

Majdnem teljesen egyetértek. Megjegyzésem annyi, hogy ez megint csak egy álláspont, de van több is. Változatlanul nem Balázsék munkásságát sőt nem a megszületett (vadász) törvényt és rendeletet kritizálom, hanem a születésének a módját, idejét. Én annak vagyok a híve, hogy az okos dolgok viszik előre az embert, nem a többség akarata. “Az ember okos, de a tömeg idiótán viselkedik” (nem emlékszem kitől idéztem)

Hány törvény és rendelet születik nap-mint nap, ami nem a többség akaratát szolgálja??? Nem írom a példákat, mert utálok politizálni. (Görögök mondták párezer éve, de nem avult el: “Ahol a politika kezdődik, ott szűnik meg a tisztesség)

“az jut fegyverhez, akinek erre valóban szüksége van” Kérdem én, azoknak akiket a házukban, tanyájukon agyonvertek és agyon fognak verni 1500 Forintért, vagy a kolbászért a spájzban, nem lett volna szüksége önvédelmi stukkerre????

Én 100 méterre lakom a határkerítéstől, egyedül, a legközelebbi emberlakta hely 5 km (hál’ Istennek :-)) itt is jöttek mentek és jönni fognak a migránsok. Megkérdeztem az ismerősöm, aki a legközelebbi rendőrkapitány, hogy szerinte lenne-e esélyem egy önvédelmi marokfegyver otthoni tartására, akár viselési engedély nélkül, csak “birtokvédelmemre” egyedi elbírálás alapján, hát kiröhögött.

“A lehetőségtől nincs megfoszva senki…” Ha valaki a helyzete miatt nem érzi magát biztonságban, de nem tudja bizonyítani, hogy életveszélyben van az sosem kap fegyvert. Mit csinál??? Végigmegy a vadászattal kapcsolatos tortúrán és tart otthon egy sörétest. Akinek erre nincs pénze, azt lehet, hogy agyonverik az 1500Ft-ért. Nincs megfosztva senki, de a törvény úgy van alakítva, hogy lehetetlen legyen a feltételeket teljesíten. Aki pedig elhatározza, hogy fegyverrel fog bűnt elkövetni,  megszerzi illegálisan. 40.ezer egy AK három teli tár jár hozzá ajándékba.

A klubom az Olympia – Sarlóspuszta. Bár még nem voltam ott. A lőtér ami közel van, nem akar ezzel foglalkozni.

Azt tudjátok, hogy az SE-k vidéken milyen körülményesen tudják beszerezni a puskaport? Azt tudjátok, hogy kényszerből külföldről csempészik be mert itthon nehezebb, vagy hiánycikk?  :yahoo:

Floberttöltényből és riasztópatronból gyártják a kapszlit??? És ez nem azért van, mert így akarják, hanem mert erre van itthon lehetőség és engedély.

Majd alakul, mint púposgyerek a prés alatt. Kár, hogy többen nem fogjuk megérni, ha ilyen gyorsan!

Megyek, mert hívtak a lőtérről, hogy lőhetek a légpuskámmal. Igaz, azzal itthon is, de nem akarom őket megbántani. :-)

Mindent szétlövök a 7,5 J-lal.  Vagy már sak 5J) :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Szép hétvégét!

Ne haragudjatok, de kicsit elfelejtitek, hogy mások is élnek ebben az országban, nem csak mi fegyvertartók. Vagyis egy jogszabály megalkotásakor nem csak a mi érdekeinkre és kívánságainkra kell tekintettel legyen a jogalkotó. Csak, hogy egy példát mondjak, az egyik kollégám szerint “nagyon jól van, hogy a fegyverhez jutás hosszadalmas és bürokratikus folyamat, mert így csak az jut fegyverhez akinek arra valóban szüksége van, ugyanakkor a lehetőségtől nincs megfosztva senki.”. Ő és a hasonló gondolkodású többi ember ugyanolyan adófizető állampolgár mint mi. Az ő véleményük miért számítana kevesebbet mint a miénk? Meggyőződésem, hogy egyelőre ők vannak többen. Ahogy Balázs is kifejtette abban a videóban, hogy hosszú évekig nem tudták áttörni a falat, ezért megmászták azt, és bebizonyították a jogalkotónak, hogy az elöltő fegyveres vadászat jó dolog. A következő ilyen lépés lehet az elöltöltő fegyveres sportlövészet/hobbilövészet körüli jogszabálymódosítás elérése, amivel végre megvalósulhat a (fegyvertartási) cél nélküli otthoni lőportartás.

Kedves Angyalszem! Addig is azt javaslom, érd el, hogy a klubodban Te (is) legyél a lőpor és csappantyú kezelésére jogosult személy. Akkor majd mindig lesz lőporod és csapid, még ha nem is otthon.

:bye:

Jeney Zoli

Engem nem bántottál meg, nem ismerlek azt hiszem.

Jó pofi vagy! Ha előre szólok, hogy agyonütlek, akkor ez majd felment a tett alol?? :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Ezt nem értem: “A fő cél az lenne, hogy a meglévő vidéki lőtereket valahogyan bevonjuk az elöltöltős lövészetbe” – és ez a mondat jelzi, hogy el is értem a célomat. 

Hogyan is érted el a célodat? Hiszen minden változatlan a vidéki lőterek tekintetében.

“Zoli írása valóban kissé bunkósra sikerült” – előre szóltam, szándékosan az

“A fő cél az lenne, hogy a meglévő vidéki lőtereket valahogyan bevonjuk az elöltöltős lövészetbe” – és ez a mondat jelzi, hogy el is értem a célomat.

15 bejegyzés megtekintése - 106-120 / 299

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.