Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 91-105 / 299
  • A héten terveztem lőszert venni Szlovákiában. Van nemzetközi papírom, nem gondoltam semmi problémára. Szerencsére előre érdeklődtem a boltba és ott azt az információt kaptam, hogy november óta már a fegyver útlevélre nem adnak el lőszert. Csak és kizárólag szlovák tartási engedélyre lehet vásárolni.  :-(

Nem találtam erre semmi jogi előzményt, ki tudja pontosan mi, mikor és miért változott?

Így megy ez egy szabad országban:

Itt a teljes előterjesztés normaszövege. Nem könnyű olvasmány, de nagyon hajmeresztő:

A fegyvertörvény módosító előterjesztés szövege (BM)

Nos Hölgyeim és Uraim! Elindult a fegyvertörvény EU direktíva miatti módosítása. Ez tényleg brutális hidegzuhany. Gyakorlatilag betiltják (A kategóriába sorolják) a tervezet szerint az összes öntöltő lőfegyvert mind sportlövész, mind önvédelmi, sőt, a biztonsági cégek tekintetében is. Nem tudom ki írta, és milyen célzattal ezt a tervezetet, de elgurult a gyógyszer az biztos. Mindezt úgy, hogy az EU direktíváról csak áprlisban szavaznak, tehát még nincs is kényszer. Idézzük a Kaliber.hu cikkét: Nemrégiben érkezett meg hivatalosan is a Belügyminisztériumtól a BM/3460/2017. előterjesztés, mely többek között a Fegyvertörvény rendkívül súlyos módosításait is tartalmazza, gyakorlatilag betiltja és elkobozni rendeli (későbbi kártérítés fejében) az összes nem peremgyújtású lőszert tüzelő öntöltő pisztolyt és puskát. A BM szerint* honlapjukon keresztül hamarosan mód nyílik ezen tervezet társadalmi véleményezésére is. Az alábbiakban a törvénytervezet gyorsan áttekintjük, lehetséges következményeit elemezzük. Részletes információ: http://www.kaliberinfo.hu/hirek/breaking-news-a-bm-minden-pisztolyt-be-akar-tiltani-konkret-torvenytervezet

Na ne! Még nincs április 1.

Vegyék már el a füvescigit meg a páleszt tőlük!!!

Csak a maffiózóknál hagynának rendes vasat megint?

Peremgyújtásos revkóké a jövő, 10 db. gyortöltövel a zsebben?

Nos Hölgyeim és Uraim!

Elindult a fegyvertörvény EU direktíva miatti módosítása. Ez tényleg brutális hidegzuhany. Gyakorlatilag betiltják (A kategóriába sorolják) a tervezet szerint az összes öntöltő lőfegyvert mind sportlövész, mind önvédelmi, sőt, a biztonsági cégek tekintetében is. Nem tudom ki írta, és milyen célzattal ezt a tervezetet, de elgurult a gyógyszer az biztos. Mindezt úgy, hogy az EU direktíváról csak áprlisban szavaznak, tehát még nincs is kényszer. Idézzük a Kaliber.hu cikkét:

Nemrégiben érkezett meg hivatalosan is a Belügyminisztériumtól a BM/3460/2017. előterjesztés, mely többek között a Fegyvertörvény rendkívül súlyos módosításait is tartalmazza, gyakorlatilag betiltja és elkobozni rendeli (későbbi kártérítés fejében) az összes nem peremgyújtású lőszert tüzelő öntöltő pisztolyt és puskát. A BM szerint* honlapjukon keresztül hamarosan mód nyílik ezen tervezet társadalmi véleményezésére is. Az alábbiakban a törvénytervezet gyorsan áttekintjük, lehetséges következményeit elemezzük.

Részletes információ:

http://www.kaliberinfo.hu/hirek/breaking-news-a-bm-minden-pisztolyt-be-akar-tiltani-konkret-torvenytervezet

:good: :good: :good:

Hülye kérdés: Attól, hogy még van hátra valamennyi idő az MKH kártya érvényességéből, megújítható-e? Ugyanis van olyan vasam aminek idén január végén, van aminek idén májusban, de kettő olyan is aminek csak 2019-ben jár le, viszont jövő héten úgyis menni kell Pöstre és így egy kalap alatt elintézném mindet. Gondolom úgyis az a lényeg, hogy ott hagyjak közel 60 ezret.

Igen, megújíthatod korábban is.

Hülye kérdés:

Attól, hogy még van hátra valamennyi idő az MKH kártya érvényességéből, megújítható-e? Ugyanis van olyan vasam aminek idén január végén, van aminek idén májusban, de kettő olyan is aminek csak 2019-ben jár le, viszont jövő héten úgyis menni kell Pöstre és így egy kalap alatt elintézném mindet.

Gondolom úgyis az a lényeg, hogy ott hagyjak közel 60 ezret.

Azért azt így furcsállanám. Ha más nem is, a lőportartás terén nagy jogot ad a vadász bajtársaknak, és akkor legalább rá kellene kérdezni, hogy hány kiló csappantyú, hány ezer flakon lőpor, és milyen szivart lehet közben…

Szerentem jo kis Cubait……. :wacko:

Azt el tudom kepzelni, hogy a vadasz loportartas szabalyait par mondatban beleveszik. / Ami tulajdonkeppen megegyezo-lenne a sport loportartassal is, mert a jovo ez lesz.  :good: / Legalabbis remeljuk. :yes:

Azért azt így furcsállanám. Ha más nem is, a lőportartás terén nagy jogot ad a vadász bajtársaknak, és akkor legalább rá kellene kérdezni, hogy hány kiló csappantyú, hány ezer flakon lőpor, és milyen szivart lehet közben…

Egy fontos dologról még nem beszéltünk. A vizsgáztatás egy időre le volt állítva a jogszabályok változása miatt. Aztán Balázs a visszavonta a letiltást. Ahogy én olvasom a dolgot, akinek meglévő vizsgája van, annak nem kell majd újra. Akinek nincs, annak értelemszerűen kell. Namármost, mit lehet tudni az újfajta, hatóságos vizsgáról? Mi lesz annak a követelményrendszere? Illetve, aki nem vadászcélra akar vizsgázni, annál mi a helyzet a céllövéssel (hiszen vadász esetében egyértelműen indokolt a célba találás képessége, míg hobbi/sport lövőnél ez csak egy hasznos többletképesség)?

Szerintem marad az eddigi kovetelmenyrendszer. Leteszed a vizsgat/ irasbeli-szobeli-gyakorlati /.Azutan vagy vadaszatra, vagy sportloveszetre hasznalod a megszerzett tudast.

A valtozas csak annyi lesz, hogy a viszgabizottsagban lesz egy plusz szemely a rendorseg reszerol. Szerintem. Ha tevedek, javitsatok ki. ;-)

Egy fontos dologról még nem beszéltünk.

A vizsgáztatás egy időre le volt állítva a jogszabályok változása miatt. Aztán Balázs a visszavonta a letiltást. Ahogy én olvasom a dolgot, akinek meglévő vizsgája van, annak nem kell majd újra. Akinek nincs, annak értelemszerűen kell.

Namármost, mit lehet tudni az újfajta, hatóságos vizsgáról? Mi lesz annak a követelményrendszere? Illetve, aki nem vadászcélra akar vizsgázni, annál mi a helyzet a céllövéssel (hiszen vadász esetében egyértelműen indokolt a célba találás képessége, míg hobbi/sport lövőnél ez csak egy hasznos többletképesség)?

“Köszi!” pont erről beszéltem …

Erről beszéltem: https://www.youtube.com/watch?v=nqBskO4fr7k :yahoo:

[quote quote=33273]Irónia on… Nem lehetne a kísérleti célú vadászatok mintájára a kísérleti célú sportlövő lőportartást is megcsinálni? Én komolyan vállalom, hogy csinálok egy 2 kiló lőpor és 2000 kapszli tárolására alkalmas fenyődeszka kisszekrényt a hatóság által előírt színre vastaglazúrozva. Beleteszünk a VB-ről megmaradt 2 üres swisspulveres flakont meg 8 üres csappantyúsdobozt. A szekrényt lezárjuk, aztán 3 hónap múlva bizottságilag kinyitjuk. Előre borítékolom, hogy sem a tündérek, sem a manók, de még Peppa malac sem fogja megabajgatni a cuccot. Használni a port meg úgyis csak a lőtéren lehet, abban nincs változás!

Erről beszéltem: https://www.youtube.com/watch?v=nqBskO4fr7k

:yahoo: [/quote]

Én azért a Peppa malacban nem bíznék ennyire!!!  :yahoo:

Irónia on…

Nem lehetne a kísérleti célú vadászatok mintájára a kísérleti célú sportlövő lőportartást is megcsinálni? Én komolyan vállalom, hogy csinálok egy 2 kiló lőpor és 2000 kapszli tárolására alkalmas fenyődeszka kisszekrényt a hatóság által előírt színre vastaglazúrozva. Beleteszünk a VB-ről megmaradt 2 üres swisspulveres flakont meg 8 üres csappantyúsdobozt. A szekrényt lezárjuk, aztán 3 hónap múlva bizottságilag kinyitjuk. Előre borítékolom, hogy sem a tündérek, sem a manók, de még Peppa malac sem fogja megabajgatni a cuccot.

Használni a port meg úgyis csak a lőtéren lehet, abban nincs változás!

Erről beszéltem: https://www.youtube.com/watch?v=nqBskO4fr7k

:yahoo:

15 bejegyzés megtekintése - 91-105 / 299

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.