-
- Kapszli
- 2017-04-01-13:17
Mi??? Én csak az öntöltősökkel kapcsolatban olvstam EUbaromságokról. Elöltöltősökről hol volt szó a cikken kívül? Köszi!
Hát ez az!!! Reggel olvasom a hírek között, na mondom gyorsan belépek ide, mégiscsak a “főnökünk”
nyilatkozott, itt tuti meg vagyon írva már vagy 2-3 napja, de semmi!!!!! Minap egy másik topicban fejtegettétek, hogy valami megváltozott az egyesületi élet, az előltöltős lövészetek hangulata, létszáma stb körül, mondván “nem olyan mint régen”. Szóval nem akarok senkit megbántani, hibáztatni, kérdőre vonni vagy bármi ilyesmi, de én azt érzem egy ideje, hogy a lőszertöltéssel meg a vadászat elöltöltőssel “kiharcolása” közben a fürdővízzel együtt ki lett öntve a gyerek is.
Az EU direktívnak semmi köze sem az elöltöltős vadászathoz, sem a lőszertöltéshez. Ez EU-s ügy, nem hazai.
- Kapszli
- 2017-04-01-13:05
Üdv Uraim!
Kint vagyunk Németországban versenyen testületileg. MOst láttam én is a cikket. Nos ez egy jó régi interjú, ami immáron késve jelent meg, és erősen hiányosan. Ennek már meg sem kellett volna jelennie, mivel több hete készült.
Az EU direktíva tervezet eredeti változatában úgy fogalmazott, hogy a z antik fegyverek másolatait be kell vonni a nemzeti fegyvertörvények hatáskörébe. Ez az EU parlament által elfogadott változatban már úgy hangzik, hogy be kell vonni az EU fegyverdirektíva hatáskörébe ezeket a cuccokat. Hogy ez mit jelent, azt senki nem tudja, de valószínűsíthetően nem az engedélykötelessé tételt, mivel a tervezett A, B, C, D kategóriában nincs nyoma ilyen fegyvereknek. Sokan (külföldi elöltötls lövészek közül) ezt ennek ellenére úgy értelmezték, hogy lőfegyverkategóriába mennek át. Ennél valószínűbb, hogy azokat az országokat akarják a rendszerbe kényszeríteni, amelyek nem is foglalkoznak a replikákkal nemzeti szabályozásukban.
A hazai fegyvertörvény és jogszabályok megfelelően foglalkoznak az elöltöltő fegyverrel. Van szabályozás a használatukra, így a hazai jogszabályok jelen állapotban megfelelnek az új – még nem elfogadott – EU direktíva elvárásának. Itthon tehát nincs módosítási kényszer. Nálunk ennek tehát nem várható hatása, persze ettől függetlenül a többi ponttal egyetemben erre is figyelünk a FEF egyeztetések során.
Az EU direktíva átment az EU parlamenti szakaszon, most megy majd a Tanács elé. Még az sem biztos, hogy a Tanács elfogadja, mivel erős ellenállást mutat sok EU tag, köztük valszeg mi is.
Itthon pánikra nincs ok, de attól még figyelnünk kell, lásd az öntöltő fegyverek esetét.
Üdv
Balázs
- Angyalszem il cattivo
- 2017-04-01-01:28
Mi??? Én csak az öntöltősökkel kapcsolatban olvstam EUbaromságokról. Elöltöltősökről hol volt szó a cikken kívül? Köszi!
Hát ez az!!! Reggel olvasom a hírek között, na mondom gyorsan belépek ide, mégiscsak a “főnökünk”
nyilatkozott, itt tuti meg vagyon írva már vagy 2-3 napja, de semmi!!!!! Minap egy másik topicban fejtegettétek, hogy valami megváltozott az egyesületi élet, az előltöltős lövészetek hangulata, létszáma stb körül, mondván “nem olyan mint régen”. Szóval nem akarok senkit megbántani, hibáztatni, kérdőre vonni vagy bármi ilyesmi, de én azt érzem egy ideje, hogy a lőszertöltéssel meg a vadászat elöltöltőssel “kiharcolása” közben a fürdővízzel együtt ki lett öntve a gyerek is.
Többiek sem tudnak semmit? Mi ez a nagy hallgatás?
- Horse Whisperer
- 2017-03-31-21:04
nyilatkozott, itt tuti meg vagyon írva már vagy 2-3 napja, de semmi!!!!!
Minap egy másik topicban fejtegettétek, hogy valami megváltozott az egyesületi élet, az előltöltős lövészetek hangulata, létszáma stb körül, mondván “nem olyan mint régen”. Szóval nem akarok senkit megbántani, hibáztatni, kérdőre vonni vagy bármi ilyesmi, de én azt érzem egy ideje, hogy a lőszertöltéssel meg a vadászat elöltöltőssel “kiharcolása” közben a fürdővízzel együtt ki lett öntve a gyerek is.
- Angyalszem il cattivo
- 2017-03-31-19:18
Mi??? Én csak az öntöltősökkel kapcsolatban olvstam EUbaromságokról. Elöltöltősökről hol volt szó
a cikken kívül?
Köszi!
- Johnny86
- 2017-03-31-19:00
Fasza, mi jöhet még ezek után?
Na így ebédidőben meglett az eredeti is: http://magyarhirlap.hu/cikk/84094/Szigoritana_az_unio_a_fegyvertartast
- Horse Whisperer
- 2017-03-31-11:16
Na így ebédidőben meglett az eredeti is: http://magyarhirlap.hu/cikk/84094/Szigoritana_az_unio_a_fegyvertartast
- Horse Whisperer
- 2017-03-31-07:56
Jó reggelt!
Épp olvasom a híreket: Micsoda véletlenek: nem csak a migránshordák beengedése, a fegyvertartás szigorítása is EU-s prioritás
Kötelező érvényű ajánlással jelentősen szigorítaná a tagállamok polgárai által engedéllyel birtokolt lőfegyverek tartását az Európai Unió – nyilatkozta Németh Balázs, a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetsége elnöke a Magyar Hírlapnak. A szervezet vezetője a lap pénteki számában megjelent cikkben úgy vélekedett, az unió szakbizottságának ajánlása mellőzi a szakértelmet, mert arra készül, hogy megszüntesse a katonai hagyományőrzés egyik legfontosabb részét, a másolat elöltöltős fegyverek használatát. A javaslat szerint a ma szabadon tartható és vásárolható modern gyártású elöltöltős fegyvereket a jövőben engedélyhez kötnék, és csak a muzeális, azaz eredeti példányokat lehetne megkötések nélkül birtokolni. Forrás: https://kuruc.info/r/2/171141/;
Itt hogyhogy nem olvasunk erről semmit ?
- Angyalszem il cattivo
- 2017-03-19-09:30
Ha ez úgy van a tvben is, mint a csatolt képen látható idézett szövegben, akkor a kanócos, a gyutacsos, a kovás fegyverek NEM elöltöltős fegyverek???
Nem ment át a kép, itt az idézet: “Elöltöltő fegyver: az olyan egylövetű-, vagy ismétlőfegyver (van más is? vagy egylövetű, vagy ismétlő) amelynél a lőport és a lövedéket kizárólag a csőtorkolat irányából (és amit a kifordítható lőporkamrában tölthetünk? )lehet a csőbe vagy a forgódobba betölteni, rendeltetésszerűen feketelőporral vagy gyárilag a feketelőpor kiváltására készült lőporral (rudba préselt granulátum?) és hozzávaló CSAPPANTYÚVAL működtethető. ”
- Angyalszem il cattivo
- 2017-03-19-07:52
Ha ez úgy van a tvben is, mint a csatolt képen látható idézett szövegben, akkor a kanócos, a gyutacsos, a kovás fegyverek NEM elöltöltős fegyverek???
- Chariot
- 2017-03-13-17:05
A lőszerbehozatal egyébként tényleg lehetséges, de valóban kell hozzá a hatósági engedély. Jó kérdés, hogy elég-e a rendőségi, és kell-e a haditceh vonal.Ezt anno ellenőriztem. Uaazon a módon intézhető mint a fegyvervásárlás. És uaazokat a köröket is kell, a költségekkel együtt, lefutni. Zseniálisan van kitalálva, mire végzel már semmivel nem olcsóbb kint, mintha itthoni fegyverboltban vettél volna lőszert!Itthon jelentősen drágább amúgy, mint a Szlovákoknál, de ezt amúgy is mindenki tudja! “Kell” hát a szigor, amúgy EU konform módon!
- Kapszli
- 2017-03-13-08:22
Semmi nem változott. A fegyverútlevéllel a fegyvert viheted ki. … persze meghívólevél, meg miegymás
Kint vehetsz lőszert, amit ott el kell használnod, haza nem hozhatod. Lőszert ugyanúgy mint a fegyvert, behozatali engedéllyel lehet hozni. (16-os papír) Az más kérdés, hogy vehettél, sokan vettek is és be is hozták. Igazából ebből senki (sem a szlovák, sem a magyar hatóságok) nem csináltak ügyet.
Tény, hogy most szigor van, hogy ennek az oka a terrorizmus, az új eu-s szabályozás vagy a magyar kereskedők akciója – ilyen is van! – ezt senki nem tudja, … ill. valaki(k) biztosan, csak nem mondja!
Azért egy fórumon ne verd nagydobra, hogy törvénysértésre készültél!
Pont azért hívtam a boltot, hogy lehet-e, ez lett volna az első eset!
Ők mindenesetre a magyar boltokat emlegették! Nem barátsággal!
Nem gonodolom, hogy a magyar boltosok miatt van ez. Persze simán lehet olyan kolléga, aki mindent megtesz a vásárlóért… Sokkal inkább az üzletek húzták be a kéziféket a terrorizmus miatti intézkedések miatt. Ne feledjük, hogy számos határon visszaállították az ellenőrzést. Még akkor is, ha legálisan adja el a cuccot (ami azért az EWP esetében nem igazán áll fenn), a határellenőrzésénél esetleg fennakadó engedélyes miatt őt is elérik majd. A lőszerbehozatal egyébként tényleg lehetséges, de valóban kell hozzá a hatósági engedély. Jó kérdés, hogy elég-e a rendőségi, és kell-e a haditceh vonal.
- Chariot
- 2017-03-12-23:56
Semmi nem változott. A fegyverútlevéllel a fegyvert viheted ki. … persze meghívólevél, meg miegymás
Kint vehetsz lőszert, amit ott el kell használnod, haza nem hozhatod. Lőszert ugyanúgy mint a fegyvert, behozatali engedéllyel lehet hozni. (16-os papír) Az más kérdés, hogy vehettél, sokan vettek is és be is hozták. Igazából ebből senki (sem a szlovák, sem a magyar hatóságok) nem csináltak ügyet.
Tény, hogy most szigor van, hogy ennek az oka a terrorizmus, az új eu-s szabályozás vagy a magyar kereskedők akciója – ilyen is van! – ezt senki nem tudja, … ill. valaki(k) biztosan, csak nem mondja!
Pont azért hívtam a boltot, hogy lehet-e, ez lett volna az első eset!
Ők mindenesetre a magyar boltokat emlegették! Nem barátsággal!
- Sólyomszem
- 2017-03-12-23:08
A héten terveztem lőszert venni Szlovákiában. Van nemzetközi papírom, nem gondoltam semmi problémára. Szerencsére előre érdeklődtem a boltba és ott azt az információt kaptam, hogy november óta már a fegyver útlevélre nem adnak el lőszert. Csak és kizárólag szlovák tartási engedélyre lehet vásárolni.
Nem találtam erre semmi jogi előzményt, ki tudja pontosan mi, mikor és miért változott?
Kint vehetsz lőszert, amit ott el kell használnod, haza nem hozhatod. Lőszert ugyanúgy mint a fegyvert, behozatali engedéllyel lehet hozni. (16-os papír)
Az más kérdés, hogy vehettél, sokan vettek is és be is hozták. Igazából ebből senki (sem a szlovák, sem a magyar hatóságok) nem csináltak ügyet.
- Kapszli
- 2017-03-12-22:36
A héten terveztem lőszert venni Szlovákiában. Van nemzetközi papírom, nem gondoltam semmi problémára. Szerencsére előre érdeklődtem a boltba és ott azt az információt kaptam, hogy november óta már a fegyver útlevélre nem adnak el lőszert. Csak és kizárólag szlovák tartási engedélyre lehet vásárolni.
Nem találtam erre semmi jogi előzményt, ki tudja pontosan mi, mikor és miért változott?
Szerintem ezt eddig sem lehetett volna…
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.