-
- Yenky
- 2018-05-24-22:14
Sziasztok! A mai kormányinfón az Index szerint elhangzott: “Az Alaptörvény további módosításai: Magánlakás, otthon védelme is bekerül.” Tud erről valaki valamilyen konkrétumot? Üdv, Zoli
Rovó Attila újságíró (Index): majd a beterjesztett törvénytervezetből lehet látni, viszont ha jól értettem, ez a módosítás is a “Stop Soros” része lesz, úgyhogy valószínűleg valami olyasmi lehet, hogy migránsokat nem lehet beköltöztetni senkinek a lakásába, migrációt támogató szervezetek nem működhetnek lakásban, vagy ilyesmi. De ez csak tipp.
Az éhes disznó és a makk esete:
“>https://index.hu/belfold/2018/05/24/gulyas_be_lehet_fejezni_a_maganlakasok_elotti_tuntetest/
- Yenky
- 2018-05-24-13:25
Sziasztok! A mai kormányinfón az Index szerint elhangzott: “Az Alaptörvény további módosításai: Magánlakás, otthon védelme is bekerül.” Tud erről valaki valamilyen konkrétumot? Üdv, Zoli
Rovó Attila újságíró (Index): majd a beterjesztett törvénytervezetből lehet látni, viszont ha jól értettem, ez a módosítás is a “Stop Soros” része lesz, úgyhogy valószínűleg valami olyasmi lehet, hogy migránsokat nem lehet beköltöztetni senkinek a lakásába, migrációt támogató szervezetek nem működhetnek lakásban, vagy ilyesmi. De ez csak tipp.
- Wasicuya
- 2017-11-06-23:51
A kérdésem az lenne, hogy lehet az egun-on olyan fegyvert vásárolni, amely hazánkban nem engedélyköteles, de az egun-on EWB jelzésű. Nem értek németül (sem), de valamilyen engedélyfélét kérnek a gugli fordító szerint, de nem világos pontosan mit is. Ez vonatkozik az elöltöltős revolverekre, duplacsövű elöltöltősökre. Akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban megírhatná.
Előre is köszönöm: Tamás
- Chariot
- 2017-04-26-22:02
mindenki más hülye. Grrrr….
Sajnos mással i történik ilyen, max nem írunk róla!
Anno azt a faszit aki a fülem mellett, attól max 40 cm-re sütötte el az 50-es S&W csodarevolverét (szerelék, csillagtávcső, fityfiritty, egyéb szerelve) úgy, hogy a fejem a csőtorkolattal egy vonalban volt, csak az mentette meg a nagyon alapos veréstől, hogy el voltam/voltunk foglalva azzal, hogy az egyik fülemre teljesen megsüketültem! Így csak “megkértük”, hogy pakoljon össze és nagyon gyorsan húzzon el a lőtérről, mielőtt! Ő is fel volt háborodva a stíluson.
- Pferi
- 2017-04-26-15:37
Ma olyan történt lőtéren, ami 20 éve sohasem. Ordítva kellett elküldeni egy vadászt a lőállásból. A faszi kihozta két vadászpuskáját Grrrr….
Mert a kulturált lövészekhez vagy szokva!
- Billy Bones 1789
- 2017-04-25-19:22
Ma olyan történt lőtéren, ami 20 éve sohasem. Ordítva kellett elküldeni egy vadászt a lőállásból.
Szomorú eset, de ha 20 évente egyszer van ilyen, akkor talán nem is állunk annyira rosszul ilyen téren, mint gondoltam.
És a minden évben előforduló vadászbaleseteket hova kell bekönyvelni?Mert lőtéren csak figyelnek az ilyen nagy múlttal rendelkező “profikra”viszont terepen……..???
Hogy hova? Hát nem a lőtéri esetek közé.
Ez igaz.ha statisztikát szeretnénk készíteni.Viszont a valóságban teljesen mindegy,hogy valaki hol balfék.És nagyon finoman fogalmaztam.Kicsivel többet kéne lőtérre járniuk,lehet rontanák a statisztikát de többen megúsznának élve egy vadászatot vagy legalábbis sérülés nélkül.
- TAMÁS
- 2017-04-25-09:28
Ma olyan történt lőtéren, ami 20 éve sohasem. Ordítva kellett elküldeni egy vadászt a lőállásból.
Szomorú eset, de ha 20 évente egyszer van ilyen, akkor talán nem is állunk annyira rosszul ilyen téren, mint gondoltam.
És a minden évben előforduló vadászbaleseteket hova kell bekönyvelni?Mert lőtéren csak figyelnek az ilyen nagy múlttal rendelkező “profikra”viszont terepen……..???
Hogy hova? Hát nem a lőtéri esetek közé.
- Billy Bones 1789
- 2017-04-24-18:40
- TAMÁS
- 2017-04-24-09:59
- Kapszli
- 2017-04-22-19:09
Ma olyan történt lőtéren, ami 20 éve sohasem. Ordítva kellett elküldeni egy vadászt a lőállásból. A faszi kihozta két vadászpuskáját Egy forgó-tolózáras CZ-t és egy alsókulcsos Marlint. Tűzszünet, lőlapcsere van. Kirakja az alsókulcsost, és azonnal elkezdi betölteni, miközben a többiek kint lőlapot cserélnek. Ráordítok, hogy mit csinál. Visszaszól, hogy be van biztosítva, ne parázzak. Ordítok vele, hogy azonnal tegye le a puskát, miközben továbbra is kezében tarja és megnyitja a kart, hogy úgy ürítsen, hogy átjáratja a csőtárba dugott lőszereket a töltényűrön. Odaugrom, letetem vele a fegyvert az asztalra. Fennhangon “kérvm” hogy hozzá ne merjen nyúlni amíg bárki kint van. Visszaszól: “30-40 éve vadászom, tudom, hogy kell puskát kezelni”. Válaszolok: ennyi év alatt meg lehetett volna tanulni az alapvető biztonsági szabályokat és lőtéri etikettet. Bejönnek, a lövészetvezető beáll mögé, tűzparancs, elkezdünk lőni. A faszi lő kettőt, majd elkezd forogni a puskával, veszélyeztetve nem csak engem, hanem az összes lővonalban lévő lövészt. Lövészetvezető aznnal kiparancsolja a lőállásból. Lövészet befejezve. Hátramegy, babrál a csomagjaival, majd lőálláson előveszi a forgó-tolózáras puskáját és elkezd mögöttünk éles lőszert be és kitárazni. Na itt szakadt el mindenkiben a cérna… Természetesen a p-ba lett elküldve, de neki állt feljebb, hogy “ő már 30 éve” és “vele így még sosem”… Haba a tortán, hogy még valami haverját is lövetni akarta, aki persze be sem iratkozott a lőtérnaplóba. No ez az az ön és közveszélyes barom, aki még fel sem ismeri, be sem hajlandó látni, hogy egy idióta. Nem mindenki más hülye. Grrrr….
- Kapszli
- 2017-04-01-13:20
Mi??? Én csak az öntöltősökkel kapcsolatban olvstam EUbaromságokról. Elöltöltősökről hol volt szó a cikken kívül? Köszi!
Hát ez az!!! Reggel olvasom a hírek között, na mondom gyorsan belépek ide, mégiscsak a “főnökünk”
nyilatkozott, itt tuti meg vagyon írva már vagy 2-3 napja, de semmi!!!!! Minap egy másik topicban fejtegettétek, hogy valami megváltozott az egyesületi élet, az előltöltős lövészetek hangulata, létszáma stb körül, mondván “nem olyan mint régen”. Szóval nem akarok senkit megbántani, hibáztatni, kérdőre vonni vagy bármi ilyesmi, de én azt érzem egy ideje, hogy a lőszertöltéssel meg a vadászat elöltöltőssel “kiharcolása” közben a fürdővízzel együtt ki lett öntve a gyerek is.
Többiek sem tudnak semmit? Mi ez a nagy hallgatás?
Németországban vagyunk versenyen, de majd igyekszem nézni a fórumot, ahogy tudom.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.