-
- Yenky
- 2020-11-03-13:12
Indítani kellene valami petíció félét , hogy felmérje hányan támogatnák . Ha lenne rá igény biztos lenne olyan aki foglalkozna az üggyel .
Meg fogom próbálni. Ötleteket várom!
A fészbukkon semmiképp. Szét fogják trollkodni.
Inkább itt: http://www.peticiok.com, vagy valamelyik hasonló oldalon, biztos van több is.
Viszont kell valami egyértelmű szöveg arról, hogy mit is szeretnénk és ki(k)től. Ráadásul ezzel nagyon óvatosan, nehogy az legyen belőle, hogy mi itt Amerikát akarunk.- Angyalszem il cattivo
- 2020-11-03-08:25
Indítani kellene valami petíció félét , hogy felmérje hányan támogatnák . Ha lenne rá igény biztos lenne olyan aki foglalkozna az üggyel .
Meg fogom próbálni. Ötleteket várom!
- Angyalszem il cattivo
- 2020-10-23-08:34
Először fel kellene bújtani a Fegyverügyi Egyeztető Fórum tagjait, hogy akarjanak egy magyar NRA-t. A többi már részletkérdés. De úgy látom, hogy ebben a pillanatban még csak ketten akarjuk.
Igen. De MÁR ketten vagyunk!
Egy próbát megér! Ha nem megy, csak azért nem mert jó magyar mentalitás szerint sokan azt nézik, hogy mit miért nem, pedig ennyi erővel azt is lehetne keresni, hogy mit miért hogyan!
- Angyalszem il cattivo
- 2020-10-23-08:30
Először fel kellene bújtani a Fegyverügyi Egyeztető Fórum tagjait, hogy akarjanak egy magyar NRA-t. A többi már részletkérdés. De úgy látom, hogy ebben a pillanatban még csak ketten akarjuk.
Igen. De MÁR ketten vagyunk!
Egy próbát megér!
- Angyalszem il cattivo
- 2020-10-23-08:29
A végén írtakkal teljesen egyetértek – idő, felvilágosítás és tapasztalat. De ehhez néhány fegyverboltos és pártízezer eladott otthonvédelmi vas sajnos édeskevés. Az állami irány egyébként jó, támogatják, de legalább is nem nyomják el a lövészsportot.
A tömegek pedig … “Ban idiots not guns” mondja a művelt amcsi és igaza van. És ahogy “divat lett” a lőtéren öngyilkosnak lenni ez nem is fog megváltozni …Értelek, de én pont arról írtam, hogy jóval több a fegyveres asszony és ember,
mint “néhány fegyverboltos és pártízezer eladott otthonvédelmi vas.” tulajdonosa, akiket csak meg kell szólítani.
- rprme
- 2020-10-22-21:01
A végén írtakkal teljesen egyetértek – idő, felvilágosítás és tapasztalat. De ehhez néhány fegyverboltos és pártízezer eladott otthonvédelmi vas sajnos édeskevés. Az állami irány egyébként jó, támogatják, de legalább is nem nyomják el a lövészsportot.
A tömegek pedig … “Ban idiots not guns” mondja a művelt amcsi és igaza van. És ahogy “divat lett” a lőtéren öngyilkosnak lenni ez nem is fog megváltozni …- Angyalszem il cattivo
- 2020-10-22-19:52
Magyar NRA? Én Nagyon Röhögnék Akkor… Először a társadalomnak kellene megbarátkozni a fegyvertartással. Amit hosszú évtizedek alatt belevertek – félelmet és elutasítást az kell először megváltoztatni a többség soraiban. Ha ez megvan akkor lesz mit képviselni. Addig mi legális fegyvertartók az “aberrált, közveszélyes, joggal elnyomott kisebbség” vagyunk a többségi társadalom és a mainstream média szemében… oszt ugye a meseország meg NEM mindenkié…
Szia. Én nem így látom. Nem általánosítanék más a tapasztalatom. Gondold csak át, néhány évtized alatt többmilliós tétel (valahol olvastam) a megvásárolt fegyverek száma a légfegyvertől, floberteken, muzeálisokon, gáz, gumis stb fegyvereken át a sport és szolgálati, vadász stbstb. vasakig. Ezek valakiknél vannak, ők egy jelentős létszám. A fegyver, vadászboltosok nem győzték a cuccot után-rendelni, amióta a vírus történet van. Akik ezeket megvették, tartják, sokszázezer ember lehet és többségüknél a családnak és az asszonynak
sincs semmi kifogása ellene .tehát nem fóbiások Én akikkel beszélgetek, azoknál is csupán tájékozatlanságot és kíváncsiságot tapasztalok a fegyverekkel kapcsolatban és nem elutasítást. (aki zsigerből elutasította, azzal másról sem volt érdemes beszélgetni
) Másrészt előbb kell egy, nevezzük “NRAH”-nak
lennie akik elfogadtatják, de főleg megismertetik a “társadalommal” a fegyverdolgot és nem fordítva. Az egyik ex élettársam azt mondta a fegyvergyűjteményem láttán, hogy “hülyeség” Aztán egyszer vettem neki egy HW88-t. Erre is azt mondta, hogy “hülyeség”. Mondtam, hogy legalább próbálja ki. (reménykedtem, hogy végleg elutasítja és akkor bezsebelem
) Pár riasztót lőtt ki és utána még egy órán keresztül vigyorgott annyira megtetszett neki. Ma találkoztam egy fiatal sráccal, erre melóztak. Beszélgettünk, pár mondat után kiderül hogy bár még nem vett semmilyen stukkert, de mindent tudott az elöltöltőzésről, bejárta az összes kiállítást, múzeumot, fújta a vasak fajtáit, típusait és a történetüket. Azt gondolom, hogy 1. nincs társadalmi méretű fegyverfóbia 2. Rengeteg az érdeklődő és potenciális fegyvervásárló 3. Hatalmas a tájékozatlanság, ami miatt nem is foglalkoznak a kérdéssel. 4. A világban történő folyamatok miatt, az önvédelmi fegyvert szándékozók felé tolódik az arány. Nyilván idő kellene, és minél előbbi kezdeményezés.
Üdv- rprme
- 2020-10-21-20:11
Magyar NRA? Én Nagyon Röhögnék Akkor… Először a társadalomnak kellene megbarátkozni a fegyvertartással. Amit hosszú évtizedek alatt belevertek – félelmet és elutasítást az kell először megváltoztatni a többség soraiban. Ha ez megvan akkor lesz mit képviselni. Addig mi legális fegyvertartók az “aberrált, közveszélyes, joggal elnyomott kisebbség” vagyunk a többségi társadalom és a mainstream média szemében… oszt ugye a meseország meg NEM mindenkié…
- Angyalszem il cattivo
- 2020-10-21-09:37
Szia Laci!
Nem tudom. :) Lehet, hogy jobb lenne ha a jelenlegi szövetségek megmaradnának ezen a MagyarNRA -n belül. Az alulról szerveződés alapelve így sem sérülne, csak nem közvetlen, hanem közvetett lenne. De hát az USA elnökét sem közvetlenül a polgárok választják, hanem az elektorok. A polgárok csak ezeket az elektorokat válsztják. Mindegy is, a lényeg, hogy megteremtsék a lehetőséget arra, hogy mindenki magáénak érezze, anyagilag támogathassa és súlya legyen a közéletben.
Üdv,
YenkySzia!
Ecccerű.(nekem
Lehessen tag: magánszemély, lőegylet, szövetségek, vadásztársaságok cégek, vagyis akárki. Gondolom így vadásztársaságokat, fegyver-vadász boltokat, lőtereket is meg lehetne szólítani. Mert ha a jelenlegi formában a szövetségeken keresztül alakulna, akkor ki vannak zárva azok, akik nem akarnak valamelyik szövetségbe lépni. Pl. otthon lövöldző légpuskások, flobertesek hada. És ugyi a létszám nagyon fontos! Nem?
Szép napot!
Üdv: AngyalSam
- Yenky
- 2020-10-21-08:00
Szia Laci!
Nem tudom. :) Lehet, hogy jobb lenne ha a jelenlegi szövetségek megmaradnának ezen a MagyarNRA -n belül. Az alulról szerveződés alapelve így sem sérülne, csak nem közvetlen, hanem közvetett lenne. De hát az USA elnökét sem közvetlenül a polgárok választják, hanem az elektorok. A polgárok csak ezeket az elektorokat válsztják. Mindegy is, a lényeg, hogy megteremtsék a lehetőséget arra, hogy mindenki magáénak érezze, anyagilag támogathassa és súlya legyen a közéletben.
Üdv,
Yenky- Angyalszem il cattivo
- 2020-10-20-10:32
Szia Laci!
Alapvetően úgy gondolom, hogy a “Fegyverügyi Egyeztető Fórum” néven alkalmanként szövetségre lépő lövész és vadász szervezetek alakulnának egy ilyen egységes szervezetté. Maguk közül választanának tisztségviselőket is. Mi csak annyit tehetünk, hogy hangoztatjuk ezt az igényünket. Persze jogilag semmi akadálya nem lenne, hogy például Szita László és Jeney Zoltán benyújtson a bíróságra egy kérelmet – megfogalmazott célokkal, alapszabállyal stb. -, melyben megalakítják a Fegyvertartók Érdekvédelmi Szövetségét, de valljuk be őszintén, hogy ezt így elég sokan megmosolyognák. Ellenben ha a Fegyverügyi Egyeztető Fórum lépne egy fokkal feljebb, a már meglévő tárgyalási rutinjukkal, kapcsolataikkal, ismertségükkel, mindjárt más lenne a leányzó fekvése.
Van nagyságrendileg 100 000 állampolgár aki lőfegyvert tart, és vannak azok, akik nem vállalnak egy ilyen keresztet, de szeretnének lőfegyvert tartani. Van kb. 250 000 akinek viselési engedélye van gáz-riasztó fegyverre, és van még jó párszázezer aki tart otthon mindenféle gumilövedékes fegyvert, gáz-riasztó pisztolyt (revolvert), számszeríjat stb. Ami viszont a legfontosabb, hogy nagyon-nagyon sokan tartanak lőfegyver engedély nélkül. Ők nem bűnözők, egyszerűen csak nem hajlandók hülyét csinálni magukból egy, az asztalfiókban elzárva tartott revolverért. Vagyis vannak legalább egymillióan ebben az országban, akik a jelenlegi sport és vadász szövetségek közül egyiket sem érzik magukénak. Őket lehetne megszólítani egy ilyen, NRA -hez hasonló szervezettel.
Üdv,
YenkySzia Zoli!
Értem. Ha jól értelmezem a Fegyverügyi Egyeztető Fórumról megjelent közleményeket, (még egy honlapot sem találok) akkor arról van most szó, hogy a lövész egyesületek, szervezetek, alkalmanként összefognak egy-egy aktuális ügy kapcsán, és ennyi. Vázlatosan úgy gondolom, hogy kezdetben egy MagyarNRA megteremtéséhez ezeket a lövészeket mint magánszemélyeket kellene megszólítani és egy közös, külön érdekvédelmi szövetséget létrehozva egy csapattá gyúrni.
Én benne vagyok. Szerintem Németh Balázs, és Pólik Sanyi nagy gyakorlattal, és ismeretségi körrel rendelkezik ehhez. Biztos vannak még mások is, de én őket ismerem. Ja meg Ödönt. És biztosan sokan vagyunk akik aktívan bedobbnánk magunk az ügy érdekében.Vagy?- Yenky
- 2020-10-19-10:21
Szia Laci!
Alapvetően úgy gondolom, hogy a “Fegyverügyi Egyeztető Fórum” néven alkalmanként szövetségre lépő lövész és vadász szervezetek alakulnának egy ilyen egységes szervezetté. Maguk közül választanának tisztségviselőket is. Mi csak annyit tehetünk, hogy hangoztatjuk ezt az igényünket. Persze jogilag semmi akadálya nem lenne, hogy például Szita László és Jeney Zoltán benyújtson a bíróságra egy kérelmet – megfogalmazott célokkal, alapszabállyal stb. -, melyben megalakítják a Fegyvertartók Érdekvédelmi Szövetségét, de valljuk be őszintén, hogy ezt így elég sokan megmosolyognák. Ellenben ha a Fegyverügyi Egyeztető Fórum lépne egy fokkal feljebb, a már meglévő tárgyalási rutinjukkal, kapcsolataikkal, ismertségükkel, mindjárt más lenne a leányzó fekvése.
Van nagyságrendileg 100 000 állampolgár aki lőfegyvert tart, és vannak azok, akik nem vállalnak egy ilyen keresztet, de szeretnének lőfegyvert tartani. Van kb. 250 000 akinek viselési engedélye van gáz-riasztó fegyverre, és van még jó párszázezer aki tart otthon mindenféle gumilövedékes fegyvert, gáz-riasztó pisztolyt (revolvert), számszeríjat stb. Ami viszont a legfontosabb, hogy nagyon-nagyon sokan tartanak lőfegyver engedély nélkül. Ők nem bűnözők, egyszerűen csak nem hajlandók hülyét csinálni magukból egy, az asztalfiókban elzárva tartott revolverért. Vagyis vannak legalább egymillióan ebben az országban, akik a jelenlegi sport és vadász szövetségek közül egyiket sem érzik magukénak. Őket lehetne megszólítani egy ilyen, NRA -hez hasonló szervezettel.
Üdv,
Yenky
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.