-
- gvass
- 2014-01-23-11:18
“A 2012. évi XIII. törvény (fegyvertörvény módosítása) szerint a
sportlövész
etre vizsgáztatott elöltöltős fegyver tűzfegyvernek = lőfegyvernek
minősül” László Zoltán innen való az idézet: http://magyarhuszar.hu/cikkek/2014/2014_02_28/korlevel.pdfTe jó ég…ekkora marhaságot régen olvastam. 2004 előtt volt ilyen hatályos jogszabály, tehát az lassan 10 éve érvénytelen.
- Holmes
- 2014-01-23-09:51
“A 2012. évi XIII. törvény (fegyvertörvény módosítása) szerint a
sportlövész
etre vizsgáztatott elöltöltős fegyver tűzfegyvernek = lőfegyvernek
minősül” László Zoltáninnen való az idézet: http://magyarhuszar.hu/cikkek/2014/2014_02_28/korlevel.pdf
- von Kovakövi
- 2013-12-13-13:18
Na igen de itt most nem cegek kereskedelmeröl van szo hanem barki aki pl az Egunon meghirdetett celtavcsövet ami mondjuk 6 X nagyitassal bir elküldi egy masik unios orszagba az elmeletileg mehet a sittre ha nincs engedely. A dolog pikanteriaja, hogy csak masik eus orszagba valo kivitelröl szol a törveny pl Ukrajnaba küldhetem illetve pl. az en esetemben Kinabol rendelhetem semmi problema.
A mausertavcsönel volt egy kis fennakadas de mint kiderül behozni barmit barhonnan – amig az itt nem engedely köteles – de tovabbküldeni mar nem szabad az EU-n belül. Es mint irtam nem csak a töltenyhüvely hanem szinte mindem ami fegyverekhez hasznalhato. Konkretan pl egy lövedek öntöforma egy ilyen “szerszam” es ez is listazva van.
Agyrem!
Ez egy helyi specialitas mint a 3db os korlatozas a fegyverutlevelben szereplö fegyverek köreben. Na igen mondjuk ezeket jo lenne mar harmonizalni a tagorszagok között de az emlitett uj törekvese a “Biztosnönek” nem ezt celozza!!
- Kapszli
- 2013-12-13-12:52
Kova: a toltenyhuvely, lovedek behozatala, kivitele, expoertja, importja, transzferje itt is engedelykotes, csak nem a yard ala tartozik, hanem az MKEH haditech kulker osztalya ala. Elsokezbezbol mondhatom, hogy mindez igy van, mert nekunk is meg kellett kerni a haditech engedelyeket ezekre a cuccokra. Az a vicc, hogy sztem nin cskulonbseg e teren magan es ceges import kozott, vagyis behozol Osztrakiabol egy hulyt es maris tv-t sertettel…
- von Kovakövi
- 2013-12-13-12:15
Na na, nem biztos, hogy komolytalan az a gyari szamos dolog:) Majd ugy lesz a dolog bevezetve, hogy egy unios egyedi azonositoval kell ellatni minden löfegyvert amit – utolag is – mondjuk Hologrammos 3 D -s vonalkodos mittudomenmilyen gravirozassal kell felszerelni a mondjuk 150 eves mausert hogy jol nezzen ki.
- gvass
- 2013-12-13-11:47
Próbálkozni mindig fognak. De magam részéről jobban tartok a helyi igrendes kiskirályoktól, és elszigetelt esetek alapján betiltommónikát játszó buta politikusoktól, mint az EU sok áttételen keresztül majd talán egyszer valamilyen formában esetleg megvalósuló szándékaitól.
A haditechnikának/kettős felhasználásúnak minősített termékek köre pedig magyarisztánban is tömény elmebaj, amire kedvenc példánk a zöld zokni, ha ugyanis az egyenruházat részének minősül, akkor ezerféle engedély kell a forgalmazásához, külkereskedelméhez.
A jelen hivatkozott anyag teljes komolytalanságát az ilyen kitételek is mutatják:
“a Bizottság közös megközelítést fog kidolgozni arra vonatkozóan, hogy miként kell a lőfegyvereket a gyártás helyén sorozatszámmal megjelölni.”
Megközelítést, kidolgozni, vonatkozóan….egy olyan dologra, ami évtizedek óta mindenhol ÍGY VAN. Lőfegyver gyári szám nélkül sztem az utóbbi 50 évben sem kerülhetett legális forgalomba sehol.
- von Kovakövi
- 2013-12-13-11:34
Nos hogy pánnikeltes vagy sem maglátjuk – remelem valoban sikeül ez eredeti elképzeléseit a “Biztosnőnek” visszaverni, DE a szándék az eggyértelmü az általad emlitett dolgokkal fognak probálkozni esmét csak más köntösben. A jogharmonizacio keretében jo nagyot szigoritani.
Egyébként nemrég futottam bele egy megdöbbentö dologba: egy unios direktiva es egy ENSZ paktum miatt létezik egy törvény ami az általad emliett töltényhüvely meg hasonlik “Exportját” engedélykötelessé tették amennyire tudom ez még csak Ausztriában van igy de hogy máshol mikor tör ki az elmebaj ki tudja
Nos tehát másik unios tagállamba kivinni illetve azon átszállitani csak a kereskedelmi minisztériium engedélyével lehet minden kettös felhasználásu eszközt:
a lista a teljesség igénye nélkül…
löszer es elemei
fegyverek
tarak illtve töltölecek
iranyzekok es tavcsovek melyek 4 szeresnel nagyobb nagyitasra kepesek
fegyvertokok
puskatus
elsütöszerkezet
szerszamok amivel ezeket elöallitani lehetseges ergo öntöforma illetve löszerszerelö szerszamok
stb stb stb
ha nincs engedely 2 ev börtön es a dolog erdekessege, hogy nem csak cegekra hanem maganszemelyekre is vonatkozik!!!
Es ezeknek a nagyresze mindenhol az euban nem engedelyköteles.
Amennyire en tudom az akkori direktivat is eleg kemeny harcok aran tudtak csak ugy atformalni, hogy most egyaltalan van miröl beszelnünk! Panikolni nem kell DE pl arra majd gondolni kell ha eljön az Europaparlamenti valasztasok napja, hogy ott melyik brigadra szavaz az ember. Tudom nem politikai forum de jol behatarolhato az a csoport akik a maganszemelyek fegyvertartasat be akarjak tiltani, ezt a jelenleg lezajlott nemetorszagi valasztasi kampanyukban deklaraltak is. es ez a brigad igen erös sok europai orszagban,
- gvass
- 2013-12-13-10:34
Ez így inkább felesleges pánikkeltés. Sok fórumon szó volt róla már hetekkel, hónapokkal ezelőtt. Csupán néhány fontoskodó EU-bürokrata tanulmányát (én olvastam eredetiben) fújják fel, mely semmilyen konkrét lépést nem tartalmaz, csak lehetőségeket, javaslatokat, igazából még konklúziók sincsenek valójában benne. És bármit is írnak azt is majd sokéves távlatban majd egyszer, sok-sok módosítással, pontosítva talán majd egyszer. Nagyon szoftos kis izé.
Aki követi, az tudja, hogy a ma hatályos direktíva eredeti tervezetében (ami azért fajsúlyosabb) anno olyanok voltak, hogy minden maroklőfegyver A-kategóriás, és a töltényhüvely is engedélyköteles meg hasonló bornírtságok.
Megjegyzem: egységes követelményeket, eljárásokat, szabályozást már csak a nemzeti igrendek és jogalkotói túlkapások megelőzésére nem lenne hülyeség bevezetni. Például olyan téren, ami itt is történt a flóbertek betiltásával, vagy más tagállami elmebajos szabályok megléte kapcsán.
Olyasmit például nem szabadna a határok nélküli Európában megengedni, hogy egy vacak légpuska egyik államban szabadon vehető, a másikban 2-8 év börtön járjon érte, EZ nonszensz.
- von Kovakövi
- 2013-12-13-10:25
Es az angolul nem értőknek:
Itt az ideje a fegyveres erőszak elleni határozottabb uniós fellépésnek
- von Kovakövi
- 2013-12-13-09:58
Ugy néz ki, hogy Brüsselben ujabb merényletre keszülnek a fegyvertartók ellen :(
Time for stronger EU action against gun violence
Ha ezt tervezetet a szándékolt formában átnyomják akkor nagyjábol ellehetlenul a civil fegyvertartás europában….
Félatumtákat tuti, hogy A kategoriába teszik de meg a softair meg légpuskákhoz is engedély kell majd. Biometrikus zár egyedi azonisito minden fegyverhez stb stb de még az antik fegyverek (pl elöltöltösök) gyártását forgalmazását ergo megszerzését is EU us direktiva fogja majd lehetetlenné tenni.
- gvass
- 2013-12-11-11:10
hi,
A BM honlapjára nemrég felkerült egy kormányrendelet-módosítási tervezet, mely a fegyvergyártási/kereskedelmi/javítási engedélyekhez kapcsolódó végzettségi követelményeket módosítaná.
- Space Cowboy
- 2013-12-08-09:09
Hát igen. Ez egy komoly folytatásos saga. Én azzal egyet értek, hogy rossz ha a nappali túl közel van a lőtérhez. De ez ebben az esetben nem a lőtér hibája, hiszen ott nem is lehetne lakóingatlan egyrészt, másrészt a lőtér rég ott volt, amikor a házat felhúzták. Az sem igaz, hogy 2010 előtt légfegyverrel lőttek, ahogy az sem igaz, hogy a rendvédelmi szervek is csak ettől az időponttól gyakorlatoznak itt.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a lőtér vezetősége többször tett ajánlatot a ház megvételére. A pereskedés ott kezdődött, amikor nem voltak hajlandóak kifizetni a 70 milliós (!!!) vételi árat. Gulyás úr megérezte, hogy a szomszédban van “fizetőképes kereslet” az ingatlanjára, és ezzel segíti ingatlanja beárazását…
- M.G. Rooster
- 2013-12-08-08:49
No, kéremszépen!
Egy “érdekes” hír. Érdemes elolvasni a kommenteket is. Nagy az Isten állatkertje, de szörnyen alacsony a kerítés.
- Névtelen
- 2013-12-03-08:26
A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/2-3-1
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.