Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 299
  • Lefotóztam

Berakom ide is:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0400253.kor×hift=20220101

A 253 január elsejétől hatályos egységes szerkezetű (a módosítóval módosított) szövege.

Sziasztok .
    Segítséget szeretnék kérni .
    Kb 2 éve tettem le a fekete lőporos vizsgát . Akkor ha szeretnék lőport tartani újra le kell tennem igaz .
    Köszönöm

Szia Shardik! Ha 2 éve tetted le, akkor valszeg már az új vizsgád van. Azt nem kell ismételni. Hogy néz ki a bizonyítványod? üdv SC

Sziasztok .
    Segítséget szeretnék kérni .
    Kb 2 éve tettem le a fekete lőporos vizsgát . Akkor ha szeretnék lőport tartani újra le kell tennem igaz .
    Köszönöm

Úgy tűnik egyéni szociális problémám az, hogy van olyan vidéki lövészegylet, ahol a védettségi igazolvány nem elegendő a “hobbi” lövészethez. Talán a Kapszli.hu fórumának olvasói mind aktív versenyzők, akik már a négymilliós engedmények előtt is járhattak lövészklubokba. Bíztam benne, hogy legalább Balázs ellát jótanáccsal, az ő szavára (jogértelmezésére) mindig adtam és elfogadtam. Tudsz segíteni Balázs barátom?

Találtam valamit, de még mindig nem tudom, hogy sportlétesítménynek minősül(het)-e a lőtér…
    A Kormány 173/2003. (X. 28.) rendelete a nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról
    4. §
    E rendelet alkalmazásában
    14. sportlétesítmény: olyan létesítmény, amely sporttevékenység céljára rendszeresített berendezéssel, felszereléssel, a csoportos és egyéni felszerelések tárolására, illetve a sporttevékenységhez kapcsolódó háttértevékenységek céljára szolgáló helyiséggel, továbbá szálláshely céljára szolgáló helyiséggel is rendelkezik, így különösen az edzőtábor, valamint egyes hegyi (síház, barlangász és hegymászó bázis, vadászház) és vízi (csónakház, vízi telep, vitorlástelep, búvárbázis, horgásztanya) létesítmények;

Tisztelt Kollégák!

A 2021/68. sz. Magyar közlönyben megjelenteket segítsetek értelmezni:
    “A Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról
    1. A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosítása
    5. § (3) Az R1. 12. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:„(4) A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények
    a) a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét be nem töltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, valamint
    b) a koronavírus ellen védett személy számára látogathatóak.”

Sportlétesítmény-e egy (pl.feketelőporos) lőtér?
    Amennyiben igen, akkor védettségi igazolvánnyal rendelkezve a lőtér látogatása során lőhetek-e a (a PKLV tanúsítványával rendelkező)fegyveremmel?

Ápolttársi köszönettel: Go Levin

Kedves Kollégák!

Készült / készül a legújabb ólombetiltós kezdeményezésre válaszoló petíció? Vagy esetleg képviselőnek küldhető formalevél, kérvény, stb….

(Mielőtt jogosan felvetődik, hogy ha már felvetettem, készíthetnék is egyet: nem vagyok jó az ilyesmiben. :unsure: )

Ez a lényeg: “1945 előtt gyártott lőszer” Azaz csakis ez. Az utángyártott replikák nem.

Köszi. Gondoltam, csak azt nem tudom, hogyan állapítható meg biztosan, hogy eredeti, vagy nem, úgy külsőre. Különböző vizsgálatokkal nyilván meg lehet mondani, de csak úgy szemre? :wacko: :unsure:

Ez a lényeg: “1945 előtt gyártott lőszer” Azaz csakis ez. Az utángyártott replikák nem.

Próbáltam, de nem sikerült az előzőt javítgatni. :yahoo: :yahoo: :yahoo: :mail: :mail: :mail:

Sziasztok jodászok!”Az elöltöltő fegyver ugyanakkor a muzeális fegyverek főcsoportjába tartozik, mely szintén nem engedélyköteles. Erről a törvény 2. § 24. pontja tesz említést: „muzeális fegyver és lőszer: az elöltöltő fegyver, továbbá a korszerű perem vagy központi, illetve elektromos gyújtású lőszer használatára alkalmatlan tűzfegyver, és az ilyen fegyverekhez használható 1945 előtt gyártott lőszer.” Ténylegesen 1945. előtt gyártott, vagy lehet 1945.előtti mintájú de ma gyártott??? Ha 1945. előtt gyártott, vagy sem, az honnan állapítható meg, ha noncs rajta évszám? :mail: :yahoo:

Angyalszem il cattivo: Ok. Gyógyulj meg hamar![/quot

Sokat gondolkodtam, olvasgattam a témában és arra jutottam, hogy nem vagyok kompetens a témában, legfeljebb ötletelni tudnék. :wacko: :unsure:

Angyalszem il cattivo: Ok. Gyógyulj meg hamar!

Indítani kellene valami petíció félét , hogy felmérje hányan támogatnák . Ha lenne rá igény biztos lenne olyan aki foglalkozna az üggyel .

Meg fogom próbálni. Ötleteket várom!

Én is így gondoltam. (Most már harmadszor írom be a választ és nem jelenik meg.) Most beteg vagyok, de ha meggyógyulok foglalkozom vele. Természetesen kikérem a véleményed és kérek mindenkit, hogy ötleteljen, megvitatjuk és csak utána a petíció.

Mellékletek:
15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 299

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.