Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
1 day, 5 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 7 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 7 hours telt el
Színdarabok
3 days, 20 hours telt el
Fórum szabályzat
5 days, 7 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 271-285 / 299
  • Uraim!

Kérlek titeket, hogy mellőzzétek a személyeskedést. Maradjon a vita teljesen szakmai tárgyú. Minden mást magánban, telefonon intézzetek, ne a nyilvánosság előtt.

Köszönöm!

• 2014-01-29-09:52

Tisztelt Határőr Úr és Go Levin Úr!

Úgy gondolom, hogy nem ez a fórum a helyszíne annak, hogy eldöntsék ki a domináns hím a csordában. Engem kifejezetten zavarnak .

Leiratkoztam!

Szép napot!

Tisztelt uram!*

Minadazonáltal,hogy amit leírt  abban némi tárgyi tévedés van,miszererint a magyar Néphadseregben nem szolgáltak határőr hadnagyok

ellenben a BM-Határőrségben igen

Aztán jómagam azt a RTF-t végeztem amit a ma vezető jogászai 25%-a jogi alapképzésként elvégzett/európa hírű bü.jogi tanszéke miatt/ és ennek okán a pécsi JPTE-n lett 6-4 félév lett

alatt lett jogász

az ne zavarja,hogy a képzési jegyzékben az “RTF-en vagy AF-en szerzett diploma jogi végzettségnek minösűl”

Nos természetesen ez nem jogosit zugügyvédkedésre,de arra hogy egy jogszabályt ne fejjel lefele tartsak,tán igen..

Biztos ,hogy nem tartozik azok közé akik közelebbről ismernek mert akkor  a korábbi nickneveimből  gyúrt megszólitásával nem szórakozatatta volna a nagyérdeműt  .Különösen találó “az ex-Lőmester” amit 2-3 napja kényszerűségből lemondva a “könnyű nyári náthám miatt”,javaslatomra egy jó barátomat,kedves lövésztársunkat V.S-t ajánlottam a MHKHSZ elnökségének ,akinek kinevezése már meg is történt.Ezúton is gratulálok neki!

Nos, nem tudom miért mondom én el ezt önnek,Talán  a közönség azon része kedvéért,aki személyesen nem ismer.Mert annak a kb 200

lövésznek nem kell bemutatkozni,akivel volt szerencsém találkozni az eltelt 15 év alatt,amíóta elöltöltőzünk….

És mindezek után még mindig nem ismerem Önt.

Részemről itt van vége…

Bende Attila

*miután az ön nevét nem tudom,nem közölte,megszólitani csak ilyen sommásan  tudom,de talán ezt nem nekem rója fel ugye?

Jut eszembe ezt nem rendszerspecifikus,ez egyszerű illemtan a bemutatkozás,jó ne eröltessük…

Bende Úr!

A “kiokatás” a néphadseregben szocializálódott határőr hadnagyok nyelvi leleménye, vagy egyszerű lejterjakab-é? Továbbá nem kéretlen, hanem fogadatlan a prókátor, amiről a közmondásunk is szól.
    Fogadatlan prókátornak (eb)szar a fizetése.
    Semmi célzatosság nincs ebben, a közmondást nem azért idéztem, mert pl. arra kívánnék utalni, hogy nagy szarrágónak tartanám Önt. Aki ilyet feltételezne, az eleve rosszindulatú velem szemben. Egyébként az elköszönésemben csak udvariasnak szánt a barátsággal fordulat, ez természetesen nem jelenti, hogy címet kellene cserélnünk.

Tisztelettel: (Go) Levin

P.S. A polémiát a magam részéről lezártnak tekintem. A hozzászólása javításából látom, hogy a betű kihagyást is és a rosszul használt jelzős szerkezetet (kéretlen prókátor – kéretlen kommentár) is módosította időközben.

“Miután az elöltöltő fegyver nem tárgya a hatályos fegyvertörvénynek”

Nos az a helyzet a hatályos tv 3. paragrafus e. pontja alapján a muzeális elöltöltő fegyver,ha sportlövészetre használják

a leíró részben megnevezve tárgya a tv-nek

Nem azért mert x ideje fórumozok,mert még oviba járt a delikvens már jogot tanultam,egyszerűen elnéztem,sajnálom

Ismerek olyat /talán ti is/aki előbb harapná le a nyelvét,vágná le a kezét mint hogy ezt leírja vagy elmondja :good:

Kedves Boder Tüzér Guard Uram, ex Lőmester Úr! Az életkor nem érdem, a jog tanulása valamely főiskolán pedig még zugügyvédséghez is kevés, tehát Bacsó Péter után szabadon: Szerénység Virág! (a szabadverseléshez hasonlatos írásjel, ékezet és szóköz használat okán is :-) Barátsággal: (Go) Levin

Nem ismerem önt Uram!

Ennek okán kéretlen kommentárjára,pláne “barátságára” és kioktatására sem tartanék igényt!

Bende Attila

Nos az a helyzet a hatályos tv 3. paragrafus e. pontja alapján a muzeális elöltöltő fegyver,ha sportlövészetre használják

a leíró részben megnevezve tárgya a tv-nek

Nem azért mert x ideje fórumozok,mert még oviba járt a delikvens már jogot tanultam,egyszerűen elnéztem,sajnálom

Ismerek olyat /talán ti is/aki előbb harapná le a nyelvét,vágná le a kezét mint hogy ezt leírja vagy elmondja :good:

Kedves Boder Tüzér Guard Uram, ex Lőmester Úr!

Az életkor nem érdem, a jog tanulása valamely főiskolán pedig még zugügyvédséghez is kevés, tehát Bacsó Péter után szabadon: Szerénység Virág! (a szabadverseléshez hasonlatos írásjel, ékezet és szóköz használat okán is :-)

Barátsággal: (Go) Levin

Nos az a helyzet a hatályos tv 3.  paragrafus e. pontja alapján a muzeális elöltöltő fegyver,ha sportlövészetre használják

a leíró részben megnevezve  tárgya a tv-nek

Múlt hét szombaton hatályba is lépett.

Ez gyors volt. És úgy van, ahogy mondtam: minden végzettség egyenértékű lett.

“No ez egy jó nagyot lazít a jelenlegi helyzeten! Gyakorlatilag azonos szintre emel minden jelenleg érvényes és korábban is létező végzettséget. Eztán megszűnik olvasatomban a javítási és gyártási engedély közti feltételkülönbség. Mindegy mi a végzettséged, ha fel van sorolva, megkérheted a gyártási engedélyt. Szerintem nagy segítség azoknak, akik a honvédségnél szereztek végzettséget, s a polgári életben eddig sehogy sem élvezhették előnyét. Magam is ismerek két kitűnő fegyvermestert – a szó legjobb értelmében – akik azért szívtak, mert egyenruhás végzettségük semmit ért a civil piacon. ”

http://www.magyarkozlony.hu/dokumentumok/db648acc940055c4418f379fb6c579fd60620d8c/megtekintes

Múlt hét szombaton hatályba is lépett.

hi, A BM honlapjára nemrég felkerült egy kormányrendelet-módosítási tervezet, mely a fegyvergyártási/kereskedelmi/javítási engedélyekhez kapcsolódó végzettségi követelményeket módosítaná. http://www.kaliberinfo.hu/hirek/kormanyrendelet-modositas

No ez egy jó nagyot lazít a jelenlegi helyzeten! Gyakorlatilag azonos szintre emel minden jelenleg érvényes és korábban is létező végzettséget. Eztán megszűnik olvasatomban a javítási és gyártási engedély közti feltételkülönbség. Mindegy mi a végzettséged, ha fel van sorolva, megkérheted a gyártási engedélyt. Szerintem nagy segítség azoknak, akik a honvédségnél szereztek végzettséget, s a polgári életben eddig sehogy sem élvezhették előnyét. Magam is ismerek két kitűnő fegyvermestert – a szó legjobb értelmében – akik azért szívtak, mert egyenruhás végzettségük semmit ért a civil piacon.

Miután az elöltöltő fegyver nem tárgya a hatályos fegyvertörvénynek

:wacko:

Most komolyan, évek óta itt fórumozik valaki, és elvileg még fegyvere van és lő is, és ennyire fogalma nincs a hatályos jogról???

Már hogy a túróba ne lenne tárgya a hatályos fegyverjognak az elöltöltő fegyver???

Olvasgassál:

Elöltöltős lövészet és jog

“A 2012. évi XIII. törvény (fegyvertörvény módosítása) szerint a
    sportlövész
    etre vizsgáztatott elöltöltős fegyver tűzfegyvernek = lőfegyvernek
    minősül” László Zoltán innen való az idézet: http://magyarhuszar.hu/cikkek/2014/2014_02_28/korlevel.pdf

Ez éhgyomorra egy durva olvasmány…

Nos annyit kíderitettem,hogy ez a “házirend”a Kál-Kápolnai csatára értendő “invitáció,miheztartás, kivánsághalamaz”,amire a rendező szervnek kompetenciája van/gondolja Ő/ semmi több….Erre utal a fejléc is….Bár MHKHSZ egyetértést feltételez,de az csak részben igaz.

Semmiképpen nem a hatályos jogszabály nem ismerete miatti,téves informácíókkal….

Miután az elöltöltő fegyver nem tárgya a hatályos fegyvertörvénynek,ennek okán minden egyébb,marhaság…

üdv

Attila

“A 2012. évi XIII. törvény (fegyvertörvény módosítása) szerint a
    sportlövész
    etre vizsgáztatott elöltöltős fegyver tűzfegyvernek = lőfegyvernek
    minősül” László Zoltán innen való az idézet: http://magyarhuszar.hu/cikkek/2014/2014_02_28/korlevel.pdf

Ez éhgyomorra egy durva olvasmány…

Tessék beleolvasni a pdf-be, van ott még ahonnan ez is jött ;-)

Ja. Beleneztem. FACEPALM!!!

Tessék beleolvasni a pdf-be, van ott még ahonnan ez is jött ;-)

15 bejegyzés megtekintése - 271-285 / 299

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.