-
- gvass
- 2015-11-24-10:15
Az EU lőfegyver-direktíva ellen itt és MOST kell tiltakoznod! Akár magyarul is megteheted. Nézd meg mi mit írtunk!
- Wasicuya
- 2015-09-09-09:37
Szervusztok!
Az egyesület az eddiginél kényelmesebben elérhető helyen fog tárolni.
Az engedélyezéshez ismét megnézik a tároló kialakítását, amelynek módját azóta másképp határozza meg a törvény.
Kérdésem: mekkora lefúvónyílás kell a dobozra és melyik részére? Ezt az ügyintéző sem tudta megmondani a rendőrségen.
Üdv: Tamás
Miért kell mindig évekig tökölődni a jogszabály-gyártással? Miért nem megy el aki ért ehhez,de tényleg az aki ért néhány országba ahol már kétszáz éve működik a legális fegyvertartás, kereskedelem és szabályozás. A már bevált törvények, rendeletek alapján megcsinálnák a hazait. Persze a magyarra fordításon kívül, jobb ha nem is nyúlnának hozzá.
Okoskodók kifogásgyártók: nem lehet, mert nálunk más a kultúrkör, más a hagyomány, más a jogi környezet és egyéb hasonló baromságokat mondanak.
- von Kovakövi
- 2015-08-12-10:23
http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/modosulhat-a-fegyvertorveny-1299648
Erröl tud valaki valamit? Lesz oldtimer fegyvertartasi?
OK. Ezt értem. Nem egészen erre gondoltam. A pécsi és a mohácsi, rendes vadász és fegyverbolt. Nem csak mint átvételi hely, hanem árukészlettel rendelkező hivatalos képviseletetek lehetne. Ha a betérő vevőnek nem tud mutatni cuccot, akkor kicsi az esélye, hogy valaki vásároljon.
Úgy tudom, hogy pl. a Tót Istvánnak, Keszthelyen is van készleten a Ti általatok forgalmazott termékekből.
Megértem! Mi kell ahhoz, hogy valaki viszonteladótok legyen? Mohácson van fegyverboltos ismerősöm. Hátha össze tudlak benneteket hozni. Pécsett is van vadászboltos haverom. Baranyában úgy tudom nincs is partneretek?
Sajnos mi nem értékesítünk fegyvert postai utánvéttel, de fegyverkereskedő partnereinkhez el tudjuk juttatni, vagy ha van olyan egyesületi tagot, aki jön Budapestre, neki is át tudjuk adni a cuccot.Nincsenen semmi akadálya dolognak. A dolog egyszerű: ha őt jelöli meg a vásárló átadási pontként, nekünk utalja a vételárat, mi leszállítjuk a kereskedőnek leszállítjuk a fegyvert, aki kap jutalékot is a vételárból. Mindenkinek jó, legális, és működik is a dolog.
- Kapszli
- 2015-06-20-16:41
Megértem! Mi kell ahhoz, hogy valaki viszonteladótok legyen? Mohácson van fegyverboltos ismerősöm. Hátha össze tudlak benneteket hozni. Pécsett is van vadászboltos haverom. Baranyában úgy tudom nincs is partneretek?
Sajnos mi nem értékesítünk fegyvert postai utánvéttel, de fegyverkereskedő partnereinkhez el tudjuk juttatni, vagy ha van olyan egyesületi tagot, aki jön Budapestre, neki is át tudjuk adni a cuccot.
Nincsenen semmi akadálya dolognak. A dolog egyszerű: ha őt jelöli meg a vásárló átadási pontként, nekünk utalja a vételárat, mi leszállítjuk a kereskedőnek leszállítjuk a fegyvert, aki kap jutalékot is a vételárból. Mindenkinek jó, legális, és működik is a dolog.
Sajnos mi nem értékesítünk fegyvert postai utánvéttel, de fegyverkereskedő partnereinkhez el tudjuk juttatni, vagy ha van olyan egyesületi tagot, aki jön Budapestre, neki is át tudjuk adni a cuccot.
Nekem a legszimpatikusabb a kapszli.hu, Németh Balázs munkássága pedig “létfontosságú” az elöltöltős életben. Ennek ellenére azt kell javasolnom, hogy rendelj olyan boltból, akik elküldik postai utánvéttel. Ha PicPak Pontra, vagy PostaPontra kéred, mindössze 990 Forint a költség.
Sajna én is úgy jártam, hogy kapszliban vettem volna, de nekem 550 Km. 60 liter benzin és egy napi bumlizás lett volna ha a Bp-re megyek vásárolni.
Ha nem tudod, melyek azok, add meg az email címed és megírom.Na szóval akkor most lenyomjam a “kosárba rakom”-ot és kihozza a posta, vagy várjak amíg készleten is lesz akkor amikor hajlandó leszek feltolongani, esetleg úgy járok mint egyszer, hogy nehezékként felvisznek, odakevergünk, “készleten 1 darab” de azt már lefoglalózták szóval az nem eladó :)
Okéjos! Mekkkkk találtam: A 24/2004 fegyvertörvény egyértelműen kivonja a tűzfegyverek és az engedélyköteles (A, B, C, D kategória) fegyverek köréből a muzeális (mind elöltöltő, mind nem korszerű lőszert tüzelő hátultöltő) fegyvereket. Ez teszi lehetővé, hogy külön engedély nélkül megszerezzük, birtokoljuk azokat. Tárolásuknál, szállításuknál nem kell figyelembe venni a lőfegyverekre vonatkozó szabályokat. Szigorúan véve a – már 2003. november vége óta hatályos – 175/2003. (X.28.) Korm.rend. a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről, nem tekinti az elöltöltő fegyvert közbiztonságra különösen veszélyes eszközöknek, mert meghatározó mellékletében “lőfegyverutánzatot” ír. Mindezek ellenére nem tanácsos a muzeális fegyverek közterületen történő elővétele.
- kari45
- 2015-06-19-19:52
Na szóval akkor most lenyomjam a “kosárba rakom”-ot és kihozza a posta, vagy várjak amíg készleten is lesz akkor amikor hajlandó leszek feltolongani, esetleg úgy járok mint egyszer, hogy nehezékként felvisznek, odakevergünk, “készleten 1 darab” de azt már lefoglalózták szóval az nem eladó :)
Okéjos! Mekkkkk találtam: A 24/2004 fegyvertörvény egyértelműen kivonja a tűzfegyverek és az engedélyköteles (A, B, C, D kategória) fegyverek köréből a muzeális (mind elöltöltő, mind nem korszerű lőszert tüzelő hátultöltő) fegyvereket. Ez teszi lehetővé, hogy külön engedély nélkül megszerezzük, birtokoljuk azokat. Tárolásuknál, szállításuknál nem kell figyelembe venni a lőfegyverekre vonatkozó szabályokat. Szigorúan véve a – már 2003. november vége óta hatályos – 175/2003. (X.28.) Korm.rend. a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről, nem tekinti az elöltöltő fegyvert közbiztonságra különösen veszélyes eszközöknek, mert meghatározó mellékletében “lőfegyverutánzatot” ír. Mindezek ellenére nem tanácsos a muzeális fegyverek közterületen történő elővétele.
Tehát a lőfegyver UTÁNZAT az FEGYVER. (Mint pl. a fapuska.)
Köszi, szép hétvégét!
A fegyverek szállítása valóban nem egyszerű eset. Nem beszélve arról, hogy alapvetően két hatóság engedélyére van szükség, amennyiben a cég a teljes spektrumot le kívánja fedni. Szállíttatni olyan céggel lehet, mely erre engedéllyel rendelkezik, s a megelőző és követő adminisztrációt/jelentéseket bizony igen pontosan kell elkészíteni és időben küldeni… Mindezeknek köszönhetően a fegyverek logisztikája nem olcsó dolog.Értem, nincs is reklamáció, vigyázzatok, nehogy bajotok legyen, mert kelletek nekünk!
CSAK: Balázs írta a Füstölgő magazin egyik számában, hogy az elöltöltős, nem fegyver, hanem fegyvermásolat és nem “különösen veszélyes eszköz” a törvény szerint. Akkor miért a fegyverek szállítására vonatkozó szabályokat nézegetjük? Mit nem értek?
(fegyver szállítás legyen kicsit szigorúbb, egyet értek, bár aki bűnözni szeretne, az nem a postán fog csomagokat bontogatni, hogy melyikben lehet fegyver, hanem könnyebben szerez magának, mint mi törvénykövetők egy csúzlit :-)) Talán az igazság a +..nem olcsó dolog.” -ban van, valaki többet tud így kaszálni, valamint ahogy nálam sokkal bölcsebb ember is már megmondta: “A bürökrácia mindig csinál okot, hogy fenntartsa önmagát!” (nem szószerinti idézet.)
Idézni csak pontosan kérem, főleg ha jogszabályokról van szó! Az elöltöltő nem LŐfegyver,d e attól még fegyver!!!
- Kapszli
- 2015-06-19-13:42
A fegyverek szállítása valóban nem egyszerű eset. Nem beszélve arról, hogy alapvetően két hatóság engedélyére van szükség, amennyiben a cég a teljes spektrumot le kívánja fedni. Szállíttatni olyan céggel lehet, mely erre engedéllyel rendelkezik, s a megelőző és követő adminisztrációt/jelentéseket bizony igen pontosan kell elkészíteni és időben küldeni… Mindezeknek köszönhetően a fegyverek logisztikája nem olcsó dolog.
Értem, nincs is reklamáció, vigyázzatok, nehogy bajotok legyen, mert kelletek nekünk!
CSAK: Balázs írta a Füstölgő magazin egyik számában, hogy az elöltöltős, nem fegyver, hanem fegyvermásolat és nem “különösen veszélyes eszköz” a törvény szerint. Akkor miért a fegyverek szállítására vonatkozó szabályokat nézegetjük? Mit nem értek?
(fegyver szállítás legyen kicsit szigorúbb, egyet értek, bár aki bűnözni szeretne, az nem a postán fog csomagokat bontogatni, hogy melyikben lehet fegyver, hanem könnyebben szerez magának, mint mi törvénykövetők egy csúzlit :-)) Talán az igazság a +..nem olcsó dolog.” -ban van, valaki többet tud így kaszálni, valamint ahogy nálam sokkal bölcsebb ember is már megmondta: “A bürökrácia mindig csinál okot, hogy fenntartsa önmagát!” (nem szószerinti idézet.)
Idézni csak pontosan kérem, főleg ha jogszabályokról van szó! Az elöltöltő nem LŐfegyver,d e attól még fegyver!!!
A fegyverek szállítása valóban nem egyszerű eset. Nem beszélve arról, hogy alapvetően két hatóság engedélyére van szükség, amennyiben a cég a teljes spektrumot le kívánja fedni. Szállíttatni olyan céggel lehet, mely erre engedéllyel rendelkezik, s a megelőző és követő adminisztrációt/jelentéseket bizony igen pontosan kell elkészíteni és időben küldeni… Mindezeknek köszönhetően a fegyverek logisztikája nem olcsó dolog.
Értem, nincs is reklamáció, vigyázzatok, nehogy bajotok legyen, mert kelletek nekünk!
(fegyver szállítás legyen kicsit szigorúbb, egyet értek, bár aki bűnözni szeretne, az nem a postán fog csomagokat bontogatni, hogy melyikben lehet fegyver, hanem könnyebben szerez magának, mint mi törvénykövetők egy csúzlit :-))
Talán az igazság a +..nem olcsó dolog.” -ban van, valaki többet tud így kaszálni, valamint ahogy nálam sokkal bölcsebb ember is már megmondta: “A bürökrácia mindig csinál okot, hogy fenntartsa önmagát!” (nem szószerinti idézet.)
- Kapszli
- 2015-06-19-09:21
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.