Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 196-210 / 299
    • 2016-02-08-10:20

Ezzel is egyetértek!!!

Aztán meg a belső szabályzatok, amiken én is csak ámulok! Például: itt a határőrzők, nem mondhatják el odabent, hogy folyamatosan én húzgálom ki őket, éjjel – nappal ha elakadnak mert: “civil segítséget nem használhatnak fel a szolgálat alatt”  :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Honvédségnél tonnaszám dobják ki az élelmiszert, mert unalmas és néha ehetetlen, de ezt nem szabad mondaniuk, nem szabad a kaját rászorulóknak adniuk, mert akkor a civilek azt gondolhatják, hogy nem jó az ellátásuk.  :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Ha ilyen piti dolgokban így van ez, akkor milyen fergeteges baromságok lehetnek még fegyverügyekben, amikről nem is tudunk!

Mellékletek:

nekem ezzel az egésszel még mindig gyakorlati problémáim vannak. a rendőri és jogi hozzáállás tényleg ősrégi. sokra megyek a gázzal (zoraki 914 viselésivel)  ha 1. rossz a szélirány 2. napszemüveg van rajta 3. nem szomjas/van benne tudatmódosító 4. eljárás indul ellenem ami eltart fél évig, közben bevonják a barna könyvemet, kirámolják a fegyverszerkrényemet, és ha az ott sem volt rendőr/bíró is úgy látja, hogy jogos volt a védelmi helyet (amire azért 100% garancia nincsen) akkor esetleg fél éves hercehurca után engem tisztáznak, és rohangálhatok, hogy visszaadjanak mindent.

szóval lehet, hogy példamutató a törvény önvédelem ügyben, csak ez még mindig nem úgy működik, hogy két óra múlva fegyverestül kilépek a rendőr kap. ajtaján, hogy minden okés.

És nagyon sokszor  nem is a kisrendőr, vagy az ügyeletes tiszt az elmebeteg, hanem a rendszer amiben él. kötelező lepapírozni, eljárásozni, az eljárást leíró szabályrendszer előírja, hogy addig elszedjenek tőled mindent, minden 30+30 napos határidős, stb….

Szóval a törvény alapból lehet jó, és még a rendőr is lehet normális, a köret az ami megfojt minden résztvevőt, mert az viszont továbbra is elmebeteg. nevetséges, (szánalmas inkább és a legalja) hogy jobban jársz ha beverik a fejedet az meggyógyul előbb, mint végigjárni a canossát, mert az lrra alá füstöltél két paprika patront. nem agyonlőtted,elástad, kiástad, megint agyonlőtted, újra elástad, kifosztottad, virágot vittél a sírjára, nem, két nyamvadt büdös patront durrantottál el, ami tüzijátéknak is egy vicc. ez a valódi probléma. Nem véletlen, hogy nem a törvénytől fél senki, hanem a végrehajtási rendeletektől, meg a bürokratikus szabályoktól, mert az tényleg az 50-es évek.

• 2016-02-08-09:38

Kedves Szita, mondanivalód jelentős, ÁLTALÁNOS részével egyetértek, de sajnos a részletek, konkrétumok terén fogalmad nincs a dolgokról. Így érvelni a fegyverjogi vitákban azonban eléggé öngyilkosság. “-7,5 J teljesítményű Flobert fegyverhez MKH kártya kell, ugyanúgy, mint egy éleshez. Lőterek nagy része nem is tudja, hogy lehet – e náluk sportolni vele, vagy sem. Persze, azokkal a spiáter bóvlikkal ez teljesen felesleges is lenne, amiket nálunk forgalmaznak. Németországban viszont ilyeneket használnak gyakorlásra és dúvadazásra. (szabadon, és az 20 J körüli)” Ebből semmi nem igaz. Nálunk a vacak flóbert játékokhoz nemcsak emkáhá fecni kell, hanem lőfegyvertartási engedély IS. Mert jogilag lőfegyverek. Ellenben a németeknél ezekre ugyanígy engedély kell, és ugyanígy csak 7,5 j alattiak lehetnek. Igaz, az 5-évenként vagyonokért újravizsgáztatás az nincsen. “-az önvédelem pedig egyáltalán nem engedélyezett ma magyar állampolgárnak! (gázfegyverrel, gumissal legfeljebb jobban magadra tudod haragítani a támadókat, ezért ha először csak egy náspángolást terveztek volna, akkor lehet, hogy ha seggbe lövöd gumissal, mérgükben inkább agyonütnek. :-).” Ez ostobaság. Fogalmad nincs ezeknek az eszközöknek a gyakorlati hatásáról, hatékonyságáról. Ezek fegyvertelen támadók (1-3 fő) ellen tökéletesen alkalmas eszközök. És te sem mész utána fél évre előzetesbe automatikusan. Ráadásul maga az önvédelem (jogos védelmi helyzet a BTK-ban) rendkívüli módon szabadon megengedett, európai szinten is példamutató a jogszabály. A baj az, hogy a joggyakorlat 1950-es évekbeli.

Kedves Szita, mondanivalód jelentős, ÁLTALÁNOS részével egyetértek, de sajnos a részletek, konkrétumok terén fogalmad nincs a dolgokról. Így érvelni a fegyverjogi vitákban azonban eléggé öngyilkosság. “-7,5 J teljesítményű Flobert fegyverhez MKH kártya kell, ugyanúgy, mint egy éleshez. Lőterek nagy része nem is tudja, hogy lehet – e náluk sportolni vele, vagy sem. Persze, azokkal a spiáter bóvlikkal ez teljesen felesleges is lenne, amiket nálunk forgalmaznak. Németországban viszont ilyeneket használnak gyakorlásra és dúvadazásra. (szabadon, és az 20 J körüli)” Ebből semmi nem igaz. Nálunk a vacak flóbert játékokhoz nemcsak emkáhá fecni kell, hanem lőfegyvertartási engedély IS. Mert jogilag lőfegyverek. Ellenben a németeknél ezekre ugyanígy engedély kell, és ugyanígy csak 7,5 j alattiak lehetnek. Igaz, az 5-évenként vagyonokért újravizsgáztatás az nincsen. “-az önvédelem pedig egyáltalán nem engedélyezett ma magyar állampolgárnak! (gázfegyverrel, gumissal legfeljebb jobban magadra tudod haragítani a támadókat, ezért ha először csak egy náspángolást terveztek volna, akkor lehet, hogy ha seggbe lövöd gumissal, mérgükben inkább agyonütnek. :-).” Ez ostobaság. Fogalmad nincs ezeknek az eszközöknek a gyakorlati hatásáról, hatékonyságáról. Ezek fegyvertelen támadók (1-3 fő) ellen tökéletesen alkalmas eszközök. És te sem mész utána fél évre előzetesbe automatikusan. Ráadásul maga az önvédelem (jogos védelmi helyzet a BTK-ban) rendkívüli módon szabadon megengedett, európai szinten is példamutató a jogszabály. A baj az, hogy a joggyakorlat 1950-es évekbeli.

Kedves Gábor! Gondolom, hogy Te vagy a “gvass”

Az én információm, lehet, hogy nem tökéletesek, de saját tapasztalat és infó.

1. Gáz és gumisról a TEK-esekkel szoktam beszélgetni, illetve naponta kétszer találkozom a zöldhatáron a honvédekkel és rendőrökkel, innen az információ egy része. Az öv tapasztalatuk nem könyvekből van, hanem ott voltak a Szerb, a Horvát és egyéb határokon, amikor a balhék voltak. A gázrevolveres teszteteket is megbeszéltük, az ő tapasztalatuk szerint rengeteg gáz, és / vagy gumis lövés kell ahhoz, hogy egy -két támadó megálljon. A tesztben szereplő “támadó-áldozattal” ellentétben, –aki fel volt készülve és tudta mi fog következni,– valós helyzetben egy lefújt támadónak a reakciója a saját életének a mentése, ezért a védekező ellen fordul. Felbőszülve, fájdalomküszöbe szinte megszűnik.

Változik a világ, az a pármillió honfoglaló aki felénk tart, nem arról híres, hogy fegyvertelen, félős, és értékes lenne számára az emberélet. Ezekkel szemben majd nem biztos, hogy elég lesz a gázrevkó, meg az egy – kétlövetű Keserű gumis. (Az Alfa meg rohadt drága is)

2. A szomszédom autóval ment, megállította egy barnabőrű fiatalember. Vita következett és a szomszédom kettőt lőtt gázzal az autóablakból, kb 1,5 méterről a képébe, (120mgPepper)aki ezek után egy téglával betörte az ablakot. Szomszédom elmenekült, azóta fenyegetik, hogy kiirtják családostól.

3. Én vettem (a Kaliber Magazin cikkéből merítve az ötletet) egy Arminius HW4T 6″ flobertet. Ennek 10 évre adták a műszakiját, nem ötre ahogy írtad. Múlt évben el akartam adni, a vevővel együtt bementem a policájra a “fegyver osztályra”. Ott sem kérték sem tőlem, sem a leendő gazdájától, hogy legyen fegyvertartási. Akkor most mi a tutibiztos?

4. Németországban él kb. húszéve a keresztlányom, az információm tőle van. Ha rosszul tudja, akkor ő is törvénytelenül vett és tart egy 20J-s flóbertet. Egyébként írhattam volna Szlovákiát, Cseheket stb, is.

5. Önvédelmi törvény sokkal jobb lett mint a régi, én ezt nem is vitatom, de ha nem engedélyeznek hozzá használható, értelmes eszközt, hanem továbbra is hülyének nézik az állampolgárokat, –( amíg sorkatona voltam, HÖR, addig mászkálhattam  AK-val, meg PA-val????) –akkor ez a törvény nem sokat ér. Ez olyan, mintha holnaptól mindenki szabadon halászhatna, de minden halászathoz alkalmas eszközt betiltanának.

Uff!

Kedves Szita,

mondanivalód jelentős, ÁLTALÁNOS részével egyetértek, de sajnos a részletek, konkrétumok terén fogalmad nincs a dolgokról.

Így érvelni a fegyverjogi vitákban azonban eléggé öngyilkosság.

“-7,5 J teljesítményű Flobert fegyverhez MKH kártya kell, ugyanúgy, mint egy éleshez. Lőterek nagy része nem is tudja, hogy lehet – e náluk sportolni vele, vagy sem. Persze, azokkal a spiáter bóvlikkal ez teljesen felesleges is lenne, amiket nálunk forgalmaznak. Németországban viszont ilyeneket használnak gyakorlásra és dúvadazásra. (szabadon, és az 20 J körüli)”

Ebből semmi nem igaz. Nálunk a vacak flóbert játékokhoz nemcsak emkáhá fecni kell, hanem lőfegyvertartási engedély IS. Mert jogilag lőfegyverek.

Ellenben a németeknél ezekre ugyanígy engedély kell, és ugyanígy csak 7,5 j alattiak lehetnek. Igaz, az 5-évenként vagyonokért újravizsgáztatás az nincsen.

“-az önvédelem pedig egyáltalán nem engedélyezett ma magyar állampolgárnak! (gázfegyverrel, gumissal legfeljebb jobban magadra tudod haragítani a támadókat, ezért ha először csak egy náspángolást terveztek volna, akkor lehet, hogy ha seggbe lövöd gumissal,  mérgükben inkább agyonütnek. :-).”

Ez ostobaság. Fogalmad nincs ezeknek az eszközöknek a gyakorlati hatásáról, hatékonyságáról. Ezek fegyvertelen támadók (1-3 fő) ellen tökéletesen alkalmas eszközök. És te sem mész utána fél évre előzetesbe automatikusan.

Ráadásul maga az önvédelem (jogos védelmi helyzet a BTK-ban) rendkívüli módon szabadon megengedett, európai szinten is példamutató a jogszabály.

A baj az, hogy a joggyakorlat 1950-es évekbeli.

• 2016-02-07-20:40

Kedves Fiatal Zúzókéz! :bye: :good:  Köszi! Szerintem sokan egyetértenek, csak még mindig uralkodik nálunk valamilyen beidegzett félelem az aktuális hatalomtól, ezért csak megalázkodva kéregetni szoktunk és nem kiállni az igényeinkért. A köz-butaság pedig előítéleteket szül mindennel szemben amit fegyvernek hívnak.

NE adja Isten, hogy az önvédelemmel kapcsolatos lehetetlen helyzetünkből hamarosan nagy bajok legyenek!

Azok a milliók, akik elindultak hont – foglalni, gázspraytől nem fognak pityeregve hazamenni!!! Van amelyiktől pityeregni sem lehet.  :yahoo:

Most jól visszakapjuk a hajdani gyarmatosításainkért, királyok, egyházak zászlaja alatt véghezvitt népírtásainkért.

Én könnyen vagyok, mert egyedül vagyok, állítólag a torokelvágás nem is fáj nagyon, :yahoo:  ,de akinek végig kell néznie, önvédelemi lehetősége híján, hogy esetleg a családját bántalmazzák, annak tönkre az élete.

6 évig dolgoztam a Dél-szláv háborúban és a megszállás alatt, tudom miről beszélek!!!

No de inkább szép estét, jó nagy füstöt!!! :good:   :bye:

elméletileg ha éjjel rádtörik az ajtót, és a sörétessel rájuk duplázol jogos védelmi helyzet már, és felmentenek. mondom, elméletileg…

Tudom Sólyomszem, teljesen igazad van. Ez a fórum nem is helye ezeknek a dolgoknak a kibeszélésére. Még a végén a besúgók és lehallgatók, ma is toppon lévő Bástya elvtársak felróják Balázséknak, hogy mik mennek az oldalukon. Csaaaak, amikor az ember a net, ismerősök és a médiumokon (nem magyar) keresztül kitekint a SZABAD világba ebből a banánköztársaságból, akkor nagyon elkeseredik, főleg akkor, ha tudja, hogy kevés ideje van az életből vissza ahhoz, hogy érdembeli felszabadulást megérjen. A “jogállamiság” –ha egyáltalán lenne,– reménytelen, amíg szellemileg impotensek a saját érdekeikért ülnek a törvényhozásban. Nálunk és EU-ban is. Stukkerral a zsebben, könnyű megszavazni, hogy másnak ne lehessen! -Usában (nem vagyok rajongója, csak példa, sorolhatnám még Kanada, Ausztrália, oroszok stb.) olyan légfegyvereket vehetsz, amivel lehet vadászni, láttam amikor szarvast, vaddisznót, farkast lőttek vele. Nálunk 7, 5 J felettit nem kaphatsz, ha mégis szerzel, az már lőfegyver és bukta esetén jön a bünti. -7,5 J teljesítményű Flobert fegyverhez MKH kártya kell, ugyanúgy, mint egy éleshez. Lőterek nagy része nem is tudja, hogy lehet – e náluk sportolni vele, vagy sem. Persze, azokkal a spiáter bóvlikkal ez teljesen felesleges is lenne, amiket nálunk forgalmaznak. Németországban viszont ilyeneket használnak gyakorlásra és dúvadazásra. (szabadon, és az 20 J körüli) -az elöltöltős lőpor, kapszli tartásról, vásárlásról nem kell beszélni, de lépj át kicsit Szlovákiába. -elöltöltős vadászatért vért izzadtak Balázsék egy évtizeden keresztül, holott csak annyiról van szó, hogy engedélyezni kellett egy más rendszerű fegyvert, mint a szokásos “modern fegyverek”. Újra rá kellett döbbenteni a “jogalkotót”, hogy ezekkel is lehet vadászni, mintha nem is lenne kétszázéves múltjuk. Röhej! -az önvédelem pedig egyáltalán nem engedélyezett ma magyar állampolgárnak! (gázfegyverrel, gumissal legfeljebb jobban magadra tudod haragítani a támadókat, ezért ha először csak egy náspángolást terveztek volna, akkor lehet, hogy ha seggbe lövöd gumissal, mérgükben inkább agyonütnek. :-). A rendőrség telefonos felhívása, a központos kérdéseire történő válaszolás ideje alatt pedig egy egész települést ki lehet irtani. (ma ismét ráment egy órám, hogy kihúzzam őket a sárból, mert szegények megpróbálták megnézni, hogy átvágták-e az éjjel a migráns-kerítést vagy sem. Engem kértek meg, hogy menjek a Nivámmal kihúzni az adónkból vásárolt 7Milliós városi terepjárójukat mert a honvédségi Ural egy másik helyen egy másik rendőrautó kihúzásán fáradozott. :-) Vontatókötél sem tartozik az autóik felszereléséhez . Így fognak jönni engem is megvédeni, egy óra alatt ideérnének és a hullám felett előrántják, miután kigombolták a kötelező patentos tokjából az ötvenéves PA63-t ! Ja és titeket is így őriznek!!! :yahoo: Magyarországon a fegyverrel, tartásával, használatával kapcsolatos szabályozás az alapvető emberi méltóságunk, szabadságunk és jogaink rovására történik!!!

elméletileg ha éjjel rádtörik az ajtót, és a sörétessel rájuk duplázol jogos védelmi helyzet már, és felmentenek. mondom, elméletileg…

Tudom Sólyomszem, teljesen igazad van. Ez a fórum nem is helye ezeknek a dolgoknak a kibeszélésére. Még a végén a besúgók és lehallgatók, ma is toppon lévő Bástya elvtársak felróják Balázséknak, hogy mik mennek az oldalukon. Csaaaak, amikor az ember a net, ismerősök és a médiumokon (nem magyar) keresztül kitekint a SZABAD világba ebből a banánköztársaságból, akkor nagyon elkeseredik, főleg akkor, ha tudja, hogy kevés ideje van az életből vissza ahhoz, hogy érdembeli felszabadulást megérjen. A “jogállamiság” –ha egyáltalán lenne,– reménytelen, amíg szellemileg impotensek a saját érdekeikért ülnek a törvényhozásban. Nálunk és EU-ban is. Stukkerral a zsebben, könnyű megszavazni, hogy másnak ne lehessen! -Usában (nem vagyok rajongója, csak példa, sorolhatnám még Kanada, Ausztrália, oroszok stb.) olyan légfegyvereket vehetsz, amivel lehet vadászni, láttam amikor szarvast, vaddisznót, farkast lőttek vele. Nálunk 7, 5 J felettit nem kaphatsz, ha mégis szerzel, az már lőfegyver és bukta esetén jön a bünti. -7,5 J teljesítményű Flobert fegyverhez MKH kártya kell, ugyanúgy, mint egy éleshez. Lőterek nagy része nem is tudja, hogy lehet – e náluk sportolni vele, vagy sem. Persze, azokkal a spiáter bóvlikkal ez teljesen felesleges is lenne, amiket nálunk forgalmaznak. Németországban viszont ilyeneket használnak gyakorlásra és dúvadazásra. (szabadon, és az 20 J körüli) -az elöltöltős lőpor, kapszli tartásról, vásárlásról nem kell beszélni, de lépj át kicsit Szlovákiába. -elöltöltős vadászatért vért izzadtak Balázsék egy évtizeden keresztül, holott csak annyiról van szó, hogy engedélyezni kellett egy más rendszerű fegyvert, mint a szokásos “modern fegyverek”. Újra rá kellett döbbenteni a “jogalkotót”, hogy ezekkel is lehet vadászni, mintha nem is lenne kétszázéves múltjuk. Röhej! -az önvédelem pedig egyáltalán nem engedélyezett ma magyar állampolgárnak! (gázfegyverrel, gumissal legfeljebb jobban magadra tudod haragítani a támadókat, ezért ha először csak egy náspángolást terveztek volna, akkor lehet, hogy ha seggbe lövöd gumissal, mérgükben inkább agyonütnek. :-). A rendőrség telefonos felhívása, a központos kérdéseire történő válaszolás ideje alatt pedig egy egész települést ki lehet irtani. (ma ismét ráment egy órám, hogy kihúzzam őket a sárból, mert szegények megpróbálták megnézni, hogy átvágták-e az éjjel a migráns-kerítést vagy sem. Engem kértek meg, hogy menjek a Nivámmal kihúzni az adónkból vásárolt 7Milliós városi terepjárójukat mert a honvédségi Ural egy másik helyen egy másik rendőrautó kihúzásán fáradozott. :-) Vontatókötél sem tartozik az autóik felszereléséhez . Így fognak jönni engem is megvédeni, egy óra alatt ideérnének és a hullám felett előrántják, miután kigombolták a kötelező patentos tokjából az ötvenéves PA63-t ! Ja és titeket is így őriznek!!! :yahoo: Magyarországon a fegyverrel, tartásával, használatával kapcsolatos szabályozás az alapvető emberi méltóságunk, szabadságunk és jogaink rovására történik!!!

Mellékletek:

egyetértek szita, minden szavával.

• 2016-02-07-18:33

Tudom Sólyomszem, teljesen igazad van. Ez a fórum nem is helye ezeknek a dolgoknak a kibeszélésére. Még a végén a besúgók és lehallgatók, ma is toppon lévő Bástya elvtársak felróják Balázséknak, hogy mik mennek az oldalukon.

Csaaaak, amikor az ember a net, ismerősök és a médiumokon (nem magyar) keresztül kitekint a SZABAD világba ebből a banánköztársaságból, akkor nagyon elkeseredik, főleg akkor, ha tudja, hogy kevés ideje van az életből vissza ahhoz, hogy érdembeli felszabadulást megérjen.

A “jogállamiság” –ha egyáltalán lenne,– reménytelen, amíg szellemileg impotensek a saját érdekeikért ülnek a törvényhozásban. Nálunk és EU-ban is. Stukkerral a zsebben, könnyű megszavazni, hogy másnak ne lehessen!

-Usában (nem vagyok rajongója, csak példa, sorolhatnám még Kanada, Ausztrália, oroszok stb.) olyan légfegyvereket vehetsz, amivel lehet vadászni, láttam amikor szarvast, vaddisznót, farkast lőttek vele.  Nálunk 7, 5 J felettit nem kaphatsz, ha mégis szerzel, az már lőfegyver és bukta esetén jön a bünti.

-7,5 J teljesítményű Flobert fegyverhez MKH kártya kell, ugyanúgy, mint egy éleshez. Lőterek nagy része nem is tudja, hogy lehet – e náluk sportolni vele, vagy sem. Persze, azokkal a spiáter bóvlikkal ez teljesen felesleges is lenne, amiket nálunk forgalmaznak. Németországban viszont ilyeneket használnak gyakorlásra és dúvadazásra. (szabadon, és az 20 J körüli)

-az elöltöltős lőpor, kapszli tartásról, vásárlásról nem kell beszélni, de lépj át kicsit Szlovákiába.

-elöltöltős vadászatért vért izzadtak Balázsék egy évtizeden keresztül, holott csak annyiról van szó, hogy engedélyezni kellett egy más rendszerű fegyvert, mint a szokásos “modern fegyverek”. Újra rá kellett döbbenteni a “jogalkotót”, hogy ezekkel is lehet vadászni, mintha nem is lenne  kétszázéves múltjuk. Röhej!

-az önvédelem pedig egyáltalán nem engedélyezett ma magyar állampolgárnak! (gázfegyverrel, gumissal legfeljebb jobban magadra tudod haragítani a támadókat, ezért ha először csak egy náspángolást terveztek volna, akkor lehet, hogy ha seggbe lövöd gumissal,  mérgükben inkább agyonütnek. :-).

A rendőrség telefonos felhívása, a központos kérdéseire történő válaszolás ideje alatt pedig egy egész települést ki lehet irtani. (ma ismét ráment egy órám, hogy kihúzzam őket a sárból, mert szegények megpróbálták megnézni, hogy átvágták-e az éjjel a migráns-kerítést vagy sem. Engem kértek meg, hogy menjek a Nivámmal kihúzni az adónkból vásárolt 7Milliós városi terepjárójukat mert a honvédségi Ural egy másik helyen egy másik rendőrautó kihúzásán fáradozott. :-) Vontatókötél sem tartozik az autóik felszereléséhez . Így fognak jönni engem is megvédeni, egy óra alatt ideérnének és a hullám felett előrántják, miután kigombolták a kötelező patentos tokjából az ötvenéves PA63-t ! Ja és titeket is így őriznek!!!  :yahoo:

Magyarországon a fegyverrel, tartásával, használatával kapcsolatos szabályozás az alapvető emberi méltóságunk, szabadságunk és jogaink rovására történik!!! 

Mellékletek:

FIGYELEM! Az alábbi betiltósdi számos történelmi fegyvert (pl. félautóra alakított WW2 géppisztolyok, eleve öntöltő puskák és hasonlók) is ÉRINT! http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/milyen-felautomata-puskakat-akar-betiltani-az-eu :negative:

Szerintem ötletnek sem volt jó, évszázadokig egymás ellen harcoló, gyökeresen más kultúrájú, más eredettel rendelkező népeket idegen-szívű, kizsákmányoló pénzügyi hatalom alá kényszeríteni. Ez nem politizálás, hanem hadtörténeti szempontból állapítottam meg! :good: :yahoo: :unsure: ;-)

FIGYELEM! Az alábbi betiltósdi számos történelmi fegyvert (pl. félautóra alakított WW2 géppisztolyok, eleve öntöltő puskák és hasonlók) is ÉRINT! http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/milyen-felautomata-puskakat-akar-betiltani-az-eu :negative:

Szerintem ötletnek sem volt jó, évszázadokig egymás ellen harcoló, gyökeresen más kultúrájú, más eredettel rendelkező népeket idegen-szívű, kizsákmányoló pénzügyi hatalom alá kényszeríteni. Ez nem politizálás, hanem hadtörténeti szempontból állapítottam meg! :good: :yahoo: :unsure: ;-)

Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy minden szigorítás hozza magával az illegalitásba vonulás növekedését. Nálunk azok hozzák ezeket a szigorításokat, akik alanyi jogon jutnak fegyverhez. Így könnyű mással ki…babrálni! Én 100 méterre lakom a “migráns-kerítéstől. ” jó messze minden lakott területtől és egyedül. Kíváncsiságból erre hivatkozva, megpróbáltam megkérni az önvédelmi maroklőfegyverre az engedélyt. Kiröhögtek és azt mondták, majd a járőrök jönnek és megvédenek, ha kell. Én el is hiszem, hogy ők megpróbálnák, csakhogy olyan autóik vannak, amikkel esős időben nem szabad nekik terepre menni, mert folyton elakadnak. Tudom, mert én szoktam kihúzni őket a Nivámmal. :yahoo: Niva új ára 3,2Millió Ft, amit a rendőrség vásárolt, Nissan Patfinderek, az kb. 7-9Millió (?) és városi gumik vannak rajtuk, vontatókötél nincs (1500Ft) Aki meg komolyan veszi, hogy megvédje magát és/vagy a családját, az elmegy alanyi jogon vadásznak és vesz egy sörétest. Önvédelmi helyzetben használva, valószínű megússza egy felfüggesztettel, de gondolom az élete, a család élete ennyit mindenkinek megér. ? Esetleg két Remi 1858, + lőszertöltő vizsga és lőpor, kapszli tartási engedély otthonra. :yahoo: ?

Az utolsó gondolatoddal csak az a baj, hogy a lőszertöltő vizsga önmagában nem elég. Ahhoz, hogy vehess/tarthass lőszerelemet, engedély is kell. Azt viszont a fegyvertartásival együtt bevonják, mivel csak az engedélyezett kaliberhez tölthetsz. A fekete lőport sem az elöltöltőhöz veheted, hanem azért, mert azzal is tölthetsz. (Pl. a .38 eredetileg fekaporos volt.)

Én inkább abban bízom, hogy a “jogállami” Eu-polgárokban talán kiveri a biztosítékot, ha kártérítés nélkül akarják bevonni a fegyvereket. Márpedig a kártérítés elég horror összeg lenne!

elméletileg ha éjjel rádtörik az ajtót, és a sörétessel rájuk duplázol jogos védelmi helyzet már, és felmentenek.  mondom, elméletileg…

• 2016-02-06-11:02

Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy minden szigorítás hozza magával az illegalitásba vonulás növekedését. Nálunk azok hozzák ezeket a szigorításokat, akik alanyi jogon jutnak fegyverhez. Így könnyű mással ki…babrálni!

Én 100 méterre lakom a “migráns-kerítéstől. ” jó messze minden lakott területtől és egyedül. Kíváncsiságból erre hivatkozva, megpróbáltam megkérni az önvédelmi maroklőfegyverre az engedélyt. Kiröhögtek és azt mondták, majd a járőrök jönnek és megvédenek, ha kell. Én el is hiszem,  hogy ők megpróbálnák, csakhogy olyan autóik vannak, amikkel esős időben nem szabad nekik terepre menni, mert folyton elakadnak. Tudom, mert én szoktam kihúzni őket a Nivámmal.  :yahoo:

Niva új ára 3,2Millió Ft, amit a rendőrség vásárolt, Nissan Patfinderek, az kb. 7-9Millió (?) és városi gumik vannak rajtuk, vontatókötél nincs (1500Ft)

Aki meg komolyan veszi, hogy megvédje magát és/vagy a családját, az elmegy alanyi jogon vadásznak és vesz egy sörétest. Önvédelmi helyzetben használva, valószínű megússza egy felfüggesztettel, de gondolom az élete, a család élete ennyit mindenkinek megér.

? Esetleg két Remi 1858, + lőszertöltő vizsga és lőpor, kapszli tartási engedély otthonra.  :yahoo: ?

Mellékletek:

Az alábbi betiltósdi számos történelmi fegyvert (pl. félautóra alakított WW2 géppisztolyok, eleve öntöltő puskák és hasonlók) is ÉRINT!

Hiába gondolom, hogy az EU mint ötlet alapvetően jó, ha full kretének irányítják! Ha a bevándorló krízisre az őslakosok lefegyverzése a válasz, akkor itt rövidesen igen nagy bajok lesznek! :negative:

Úgy érted már vannak problémák. (Párizs, köln…) Nem vagyok (had)történész, sima alap hadi, és történelmi ismereteim is elegendőek, hogy világos kegyen mint a nap: egy nép halála ha krizisben lefegyverzed!

• 2016-02-06-09:42

Szerintem ötletnek sem volt jó, évszázadokig egymás ellen harcoló,   gyökeresen más kultúrájú, más eredettel rendelkező népeket idegen-szívű, kizsákmányoló pénzügyi hatalom alá kényszeríteni. Ez nem politizálás, hanem hadtörténeti szempontból állapítottam meg!  :good:   :yahoo:   :unsure:   ;-)

Az alábbi betiltósdi számos történelmi fegyvert (pl. félautóra alakított WW2 géppisztolyok, eleve öntöltő puskák és hasonlók) is ÉRINT!

Hiába gondolom, hogy az EU mint ötlet alapvetően jó, ha full kretének irányítják! Ha a bevándorló krízisre az őslakosok lefegyverzése  a válasz, akkor itt rövidesen igen nagy bajok lesznek!  :negative:

FIGYELEM!

http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/milyen-felautomata-puskakat-akar-betiltani-az-eu

:negative:

• 2015-11-24-10:37

Például:

1.Őszintén megmondom, ha bármilyen valós fenyegetést éreznék,— ahol lakom, 100 méterre a “migránsdróttó”  ez el is képzelhető,—egy pollanatig sem érdekelne, hogy engedik – e valamilyen önvédelmi fegyver tartását vagy sem, beszerezném.

2. Ha bármivel korlátozni szeretnék az elöltöltős tartását, vagy ezt a sportot, akkor is azonnal “illegalitásba” vonulnék a fegyvereimmel együtt. :-)

:wacko:

MINDEN SZIGORÍTGATÁS A TISZTESSÉGES EMBEREK NAGY RÉSZÉNÉL AZ ILLEGALITÁSBA VONULÁST KÉNYSZERÍTI KI!EZZEL SZEMBEN BŰNÖZÉSI SZÁNDÉKÚ EMBEREK, BÁRHOL, BÁRMIKOR, BÁRMILYEN FEGYVERHEZ HOZZÁJUTNAK!

15 bejegyzés megtekintése - 196-210 / 299

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.