Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
10 hours, 13 minutes telt el
Games
10 hours, 13 minutes telt el
Játék ajánló
1 day, 18 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 18 hours telt el
Színdarabok
4 days, 7 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 166-180 / 299
  • “felszabadulás”

A második vh előtt még rendes polgári világ volt, a komonista világ beköszöntével minden megváltozott. Öregapám postatiszt volt és volt vadászpuskája meg revolvere legálisan , amiket a felszabadulás után be kellett szolgáltatni.

A fegyver tabu volt ebben az országban és tabu most is.

Izé, ez azért nem így van! A 2. vh előtt itthon nagyon is laza fegyvertörvények voltak. Tessék utána olvasni! De a kiegyezés utáni Mo.-on is, csak Bp.-en 10-nél több polgári lőegylet volt, ahol a polgárok a saját vasaikkal jártak lőni.

A fegyver tabu volt ebben az országban és tabu most is.

Izé, ez azért nem így van! A 2. vh előtt itthon nagyon is laza fegyvertörvények voltak. Tessék utána olvasni! De a kiegyezés utáni Mo.-on is, csak Bp.-en 10-nél több polgári lőegylet volt, ahol a polgárok a saját vasaikkal jártak lőni.

• 2016-02-09-12:41

Mint említettem, korábban vadásztam, tudom mivel jár a fegyvertartás, szállítás stb. felelőssége. Persze, hogy nagyobb mint az autózásé, bár szerintem a felelősség vállalásnak nincs mértéke, legalább is ha valamiért felelőséggel tartozom, akkor hülyeség az mondni, hogy kicsi felelősséggel, közepes felelősséggel, nagy felelősséggel, még nagyobb felelősséggel. :-)

Viszont ha vállalom a felelősséget, akkor az azzal járó következményeket is. Ezt sem az államnak kellene eldönteni helyettem, hogy vállalom – e a felelősséget vagy sem.

Az állam elvtárs azt vizsgálja meg, hogy alkalmas vagyok-e mentálisan és egészségileg, szakmailag vagy sem. És hagyjanak addig békén, amíg felelősen viselkedem!

Én még a tárolásba sem dumálnék bele, legfeljebb ismereteket biztosítanák a helyes és biztonságos módokról (mondjuk a vizsga keretein belül) mert az, hogy ki, hogy tárolja, vagy szállítja az legyen szintén az ő felelőssége!

(Mellesleg én nagyon kevés elvesztett, ellopott fegyverről hallottam eddig, pedig 11 évig rendőrségi tudósító is voltam az MTV-ben.)

Tudom, hogy  illúzió amit írtam, de azért van, mert óvodásnak néznek minket és a hatalom NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET A POLGÁRAIÉRT!

Sokkal nagyobb felelősség. Az autód ha áll egy parkolóban vagy a ház előtt és ellopják , ki nem szarja le! Nem ügy. Több tucat autólopás naponta megtörténik  az országban. Legfeljebb buktad az autódat.

Gondolj bele mi van , ha a fegyvered tűnik el.. vagy veszíted el! Az már ügy..Neked minden pillanatodban tudnod kell, hogy a fegyvered biztonságos helyen van és sohasem kerülhet ki a felügyeleted alól. (Szállítás, használat, tárolás). Ez azért nagy felelősség! Gondolj bele vannak olyanok, akik nem egy – kettő  fegyverrel mennek  versenyezni, gyakorolni, hanem többel.

És ez még csak a szállítás problémája. Egy versenyen is résen kell lenned  folyamatosan. Ha eltűnik egy vas, kurvára nem fogja érdekelni a hatóságot, hogy valaki eltulajdonította rossz szándékkal.   Téged fognak elővenni! de nagyon! Egy versenyen 20-30-an vagy többen is lehetnek. Lehetnek ott nem odavaló figurák is.

A hatóság csak annyit fog megállapítani, hogy kikerült a fegyver a felügyeleted alól és ezt kihasználva  ellopta valaki.

Bocs, nem akarlak megbántani, de ez kurva nagy felelősség.

• 2016-02-09-11:19

A fegyvertartás hatalmas felelősség! Nagyon észnél kell lenned, nagyon! Minden felelősség a tiéd!

https://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Horn_shooting_controversy

….hát ez is igaz. Bár Don Quijote-t a fél világ megismerte és megértette. Sőt a lovát is!!! :yahoo: Példájára sokan felvették a harcot és győztesek is vannak közöttük! De legalább megpróbálták. Meg aztán, szerintem akinek már van engedélye, stukkere az nem is nagyon érzi már át azok baját, akiknek nincs, ezért nem is lesz belőlük más csak Sancho Panza. :good: :yahoo:

Kedves Szita, ” Az kicsit kiábrándító, hogy az átlagpóóógárnak nincs beleszólása a saját önvédelmével kapcsolatos dolgokba, a szakma pedig eleve lemond a nagyobb változtatásokért történő harcról és térden csúszva szedegeti a kegyesen lehullajtott morzsákat.” A Don Quijote-i szélmalomharc lehet nagyon felemelő erkölcsileg, de sajnos nem célravezető. Reális célokat kell kitűzni, és esetleg ha azok működnek, onnan továbblépni. Igen, aki “szakma” (muhahaha) és ezzel foglalkozik, az jellemzően illúzióit vesztett cinikus fa.sz lesz. Mint én is.

Így van! Azért az orvosi, és a fegyvervizsga, hogy kiszűrje azokat, akik nem alkalmasak erre a felelősségvállalásra. Én is vadásztam jóideig, tudom miről szól a dolog. Aki tud szerezni legálisan fegyvert, azokban fel is fokozódik ez a felelősségtudat.

Aki illegálisan tart abban nem, csak a rejtegetésre koncentrál.

Egyébként : Az autóvezetés is hatalmas felelősség! Nagyon észnél kell lenned! Minden felelősség a tiéd!

Csak nincs úgy túlmisztifikálva, mint a fegyvertartás.

Van is jogsija mindenkinek, akit alkalmasnak találnak rá, meg akit nem annak is. “Jó kezekben”  :yahoo:  egy autó tömegpusztításra is képes!   :yahoo:

A fegyvertartás hatalmas felelősség!  Nagyon észnél kell lenned, nagyon!  Minden felelősség a tiéd!

….hát ez is igaz. Bár Don Quijote-t a fél világ megismerte és megértette. Sőt a lovát is!!! :yahoo: Példájára sokan felvették a harcot és győztesek is vannak közöttük! De legalább megpróbálták. Meg aztán, szerintem akinek már van engedélye, stukkere az nem is nagyon érzi már át azok baját, akiknek nincs, ezért nem is lesz belőlük más csak Sancho Panza. :good: :yahoo:

Kedves Szita, ” Az kicsit kiábrándító, hogy az átlagpóóógárnak nincs beleszólása a saját önvédelmével kapcsolatos dolgokba, a szakma pedig eleve lemond a nagyobb változtatásokért történő harcról és térden csúszva szedegeti a kegyesen lehullajtott morzsákat.” A Don Quijote-i szélmalomharc lehet nagyon felemelő erkölcsileg, de sajnos nem célravezető. Reális célokat kell kitűzni, és esetleg ha azok működnek, onnan továbblépni. Igen, aki “szakma” (muhahaha) és ezzel foglalkozik, az jellemzően illúzióit vesztett cinikus fa.sz lesz. Mint én is.

• 2016-02-09-10:53

….hát ez is  igaz. Bár Don Quijote-t a fél világ megismerte és megértette. Sőt a lovát is!!!   :yahoo:  Példájára sokan felvették a harcot és győztesek is vannak közöttük!

De legalább megpróbálták.

Meg aztán, szerintem akinek már van engedélye, stukkere az nem is nagyon érzi már át azok baját, akiknek nincs, ezért nem is lesz belőlük más csak Sancho Panza.  :good:   :yahoo:

Mellékletek:

Kedves Szita,

” Az kicsit kiábrándító, hogy az átlagpóóógárnak nincs beleszólása a saját önvédelmével kapcsolatos dolgokba, a szakma pedig eleve lemond a nagyobb változtatásokért történő harcról és térden csúszva szedegeti a kegyesen lehullajtott morzsákat.”

A Don Quijote-i szélmalomharc lehet nagyon felemelő erkölcsileg, de sajnos nem célravezető. Reális célokat kell kitűzni, és esetleg ha azok működnek, onnan továbblépni.

Igen, aki “szakma” (muhahaha) és ezzel foglalkozik, az jellemzően illúzióit vesztett cinikus fa.sz lesz. Mint én is.

Pusztán azért, hogy megvédd magad és családodat nem fogsz kapni fegyvertartásit. Hogy miért, ne kérdezd, ez egy ilyen ország.! A fegyver tabu volt ebben az országban és tabu most is. 1848-1914, 1945, 1956… a hatalom betegesen  retteg attól, hogy az állampolgár alanyi jogon tarthasson fegyvert.

Ez nem az USA, ahol ilyenek is megtörténhetnek: Lásd alant!

Joe Horn texasi nyugdíjas, egy szokásosan unalmasnak induló nap reggelén, arra lett figyelmes, hogy két ismeretlen néger kulcs helyett feszítővasakkal nyitja ki a szomszéd ház bejárati ajtaját és a mellette levő ablakot.

Horn úr visszalépett a házába, kivett a fegyverszekrényéből egy régimódi hosszúcsövű puskát és mire a tornácára ért, addigra a két betörő már meg is pakolta a zsákját a szomszéd cuccaival, és távozni készült az udvaron keresztül.

Horn Jóska egyik kezében a telefonnal, a másik kezében a tekintélyt parancsoló fegyverrel arra kérte a néger betörőket, hogy ne menjenek sehova, mert ő már hívta a rendőröket, mindjárt ideérnek, és beszéljék meg együtt a látogatásuk célját. A segélyhívó ügyeletese valóban a vonalban volt, így az ügyeletes tisztán hallotta – és vette automatikusan magnóra – Horn úr minden szavát. Azt is, mikor kétszer mondta nekik, hogy lőni fog, ha nem engedelmeskednek, mert neki erre joga van, bizony, mert ez Pasadena és nem Kesznyéten.

Erre az egyik nagyon okos betörő ledobta a zsákot, átrohant Horn udvarába, és meg akarta ütni Horn Jóskát. Mikor a munkájában megzavart néger a tornác alsó lépcsőjére ért, Horn így szólt: “Még egy lépés és meghalsz.” A néger nem hitt neki, és meghalt.

Horn a füstölgő fegyverrel a másik hullajelölt felé fordult, és arra kérte, hogy most már ne ugráljon, hanem fogadjon szót, és várja be a rendőröket. Ez a néger sem hitt neki, így aztán ő meg a szomszéd füvén hunyt el. A felszólításokat és a beszélgetést a telefonban fülelő ügyeletes is hallotta a két nagy pukkanást, a szirénázva kiérkező rendőrök pedig pár perc múlva letakarták az agyonlőtt betörőket.

A kettőből kettőt, azaz kiváló céllövészeti eredményt felmutató Horn úr visszament a nappaliba, töltött magának egy korai whiskyt, és tollba mondta a nyomozóknak, hogy mi történt. A rendőrök bólogattak, sajnálkoztak, hogy a magyar kollégáikkal ellentétben ők munkaidőben nem ihatnak, kezet ráztak majd elmentek azzal, hogy a nyomozás végeztével értesítik az eredményről. Horn Jóskát nem tartóztatták le, még ideiglenes őrizetbe vétel sem történt. Nem bizony, mert Pasadena nem Kesznyéten.

Horn úr tudta, hogy a texasi CD törvény (Castle Doctrine, Castle Law vagy más néven Defense of Habitation) értelmében törvényszerűen járt el, ellene a történtek miatt semmilyen jogcímen vádat emelni nem lehet. A CD törvény nem csak a ház tulajdonosát jogosítja fel a saját tulajdona fegyveres védelmére, hanem a szomszédét is ugyanazzal a törvényi erővel védi: ennek értelmében Hornnak joga volt a szomszédjánál betörési céllal látogatást tett idegeneket akár a saját, akár a szomszéd területén lelőni.

• 2016-02-09-09:29

5:45- 7:30 közötti rész a lényeg Ha illegálisan tartott fegyverrel agyonlövöd az éjjel ajtót rád törőt, nem ítélhetnek el emberölésért.Te védted a saját és a családod életét. Ennyi. Nem emberölés, hanem jogos önvédelem. Tök mindegy, hogy baltával verted fejbe, vagy illegálisan tartott pisztollyal. Az egy más kérdés, hogy illegális fegyverbirtoklásért elővesznek.

Shatterhandnak: 1. Ismételten igazat kell adnom a véleményednek, DE ismét a gondom, hogy miért “illegálisan tartott fegyverrel ” kell védekeznem!!! Miért nem lehet ezt legálisan,!!!! Aztán majd jöhet a bíró elvtárs és jól, rosszué megítéli, hogy mennyire voltam jogszerű, de számomra az elég, ha sértetlenül életben vagyok. 2. A nekünk tanított történelem szerint akár igazad is van!!! GONDOLATÉBRESZTŐNEK, vagy GONDOLATALTATÓNAK? : apukám az Akadémia történész doktora volt, szerintem “tudott valamit”! Ő mondta: 1. “István király volt az első hazaáruló, aki a hatalom megszerzéséért lefeküdt nyugatnak, megtagadva hitét (Bizánci kereszténységet) és még ezért a rokonait is kiirtotta.” Ugye ilyesmi van a mai könyvekben? 2. Az Osztrák-Magyar Monarchiát azért kellett kívülről, belső bábként mozgatott buta gazemberekkel lebomlasztani, mert túl konkurens és erős kezdett lenni a világhatalom szemében.” No ez is van a könyvekben? 3. Kossuth egy hazaáruló szabadkőműves volt, aki segített véghezvinni a fent említett tervet, nemhiába fogadták Amerikában akkora lelkesedéssel a megbízói.” ÉS, A LEGELGONDOLKODTATÓBB MONDÁS, (valakitől, nem aputól) “A történelmet mindig a győztesek írják, csak ezt láthatod!” Én megjegyzésem: Ez csak akkor lenne fafa, ha mindig a ” Jó győzne”! Szerintetek a jó szokott győzni? Ja!!! Én is szeretem a Grimm meséketÍ!!! Mentem a kutyukáimat simizni, jó éjt minden füstös kollégának! :heart:

Biztos vagyok benne, hogy a normális emberek ennyit akarnak és semmi különöst. Orvosi alkalmasság, fegyvervizsga, biztonságos tárolás. Persze egyszerűen teljesíthető feltételekkel.  A többihez tényleg senkinek semmi köze.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet az indok arra, hogy ezt nem hajlandó a mindenkori hatalom engedni? Mi ez a görcsös félelem?

azért mindenkinek én sem adnék. legyen orvosi oké, legyen fegyvervizsga oké, legyen egy pszicho oké, tárolóhely oké.

De!

legyen önvédekmi cél, és legyen hobbi fegyvertartás is. Nem mindenki akar lövész klub tag lenni, vagy vadász, csak szeretne kimenni a lőtérre lőni, vagy csak szereti a fegyereket. esetleg önvédelmi cél, vagy lakás védelem. kár ebbe beleszólni, kár lenne bekorlátozni a végtelenségig. a hatóságnak semmi köze hozzá, hogy nekem minek, amíg nem a társadalomra veszélyes az ok! szerinem az államnak és a rendőrnek az égvilágon semmi keresnivalója az ajtómon belül, amíg másnak nem ártok, nem akarok ártani! Ez olyan dolog, hogy fejlett demokráciában nem létezhetne közúti/fokozott ellenőrzés!!!

Amíg nem szegek szabályt addig a rendőr max köszönhet nekem. Amikor meg szabályt szegek akkor nyilván rámpirít! A rendőr nem óvóbácsi! mondom, fejlett demokráciában! ezek alapverő elvi problémáim. a többi csak jogszabály, azt lehet változtatni könnyen

• 2016-02-08-22:46

5:45- 7:30 közötti rész a lényeg Ha illegálisan tartott fegyverrel agyonlövöd az éjjel ajtót rád törőt, nem ítélhetnek el emberölésért.Te védted a saját és a családod életét. Ennyi. Nem emberölés, hanem jogos önvédelem. Tök mindegy, hogy baltával verted fejbe, vagy illegálisan tartott pisztollyal. Az egy más kérdés, hogy illegális fegyverbirtoklásért elővesznek.

Shatterhandnak:

1. Ismételten igazat kell adnom a véleményednek, DE ismét a gondom, hogy miért “illegálisan tartott fegyverrel ” kell védekeznem!!! Miért nem lehet ezt legálisan,!!!! Aztán majd jöhet a bíró elvtárs és jól, rosszué megítéli, hogy mennyire voltam jogszerű, de számomra az elég, ha sértetlenül életben vagyok.

2. A nekünk tanított történelem szerint akár igazad is van!!!

GONDOLATÉBRESZTŐNEK, vagy GONDOLATALTATÓNAK? : apukám az Akadémia történész doktora volt, szerintem “tudott valamit”!

Ő mondta:

1. “István király volt az első hazaáruló, aki a hatalom megszerzéséért lefeküdt nyugatnak, megtagadva hitét (Bizánci kereszténységet) és még ezért a rokonait is kiirtotta.” Ugye ilyesmi van a mai könyvekben?

2. Az Osztrák-Magyar Monarchiát azért kellett kívülről, belső bábként mozgatott buta gazemberekkel lebomlasztani, mert túl konkurens és erős kezdett lenni a világhatalom szemében.” No ez is van a könyvekben?

3. Kossuth egy hazaáruló szabadkőműves volt, aki segített véghezvinni a fent említett tervet, nemhiába fogadták Amerikában akkora lelkesedéssel a megbízói.”

ÉS, A LEGELGONDOLKODTATÓBB MONDÁS, (valakitől, nem aputól) “A történelmet mindig a győztesek  írják, csak ezt láthatod!” Én megjegyzésem: Ez csak akkor lenne fafa, ha mindig a ” Jó győzne”! Szerintetek a jó szokott győzni? Ja!!! Én is szeretem a Grimm meséketÍ!!!

Mentem a kutyukáimat simizni, jó éjt minden füstös kollégának!

:heart:

• 2016-02-08-22:22

Rendben! Értem! De ezért is óbégatok, hogy miért nem LEGÁLIS az a fegyver!!!!!

15 bejegyzés megtekintése - 166-180 / 299

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.