Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 91
  • Én sokáig használtam 45-ös puskában tapaszolt gömb alá. Nekem az volt vele a célom, hogy egyrészt letolja az esetleg a csőfalon megragadt lőporszemeket, másrészt száraz marad a lőpor, a zsírban tocsogó tapasz nem ér hozzá. Én úgy vettem észre, gömb alatt javított a pontosságon, de persze nem végeztem befogóállványos teszteket. Én szerettem, de sajnos kifogytam belőle, gyártani szinte nem gyártja senki, lyukasztóm sincs, alapanyagot meg végképp nem sikerült beszereznem. Ha van valakinek eladó, vennék vagy 200 darabot….

Pont a REAL-ra gondoltam.

Ebben  én nem tudok segíteni, életemben 1x vettem REAL lövedéket és az is kicsi volt a csőbe! :)

De talán vki más használt már ilyet.

Szia Chariot!

Pont a REAL-ra gondoltam.

Elvileg a szórást lenne hivatott javítani. A lövedék fenekét védené a lőportöltet működésbe lépésénél és nyilván a lőporgázok szigetelésében is segítene. Ehhez hasonlót olvastam külföldi oldalakon.

A szóráskép elvileg nagyot javul a használatával. Amit én vettem, kb. 1 cm vastagságú tábla. Tömítéslyukasztóval vágtam belőle korongokat. Nagyon pofásak és  mivel jó vastagok, így nemigen fognak a csőben oldalra fordulni a lőporra nyomás közben.

Készítettem szárazat is és olyat is, amit felolvasztott kenőanyagba mártottam. Olyan kemény lett, mint valami lágyabb gyertya.

De mindaddig nem szeretném kipróbálni, amíg nem hallok egy-két hazai gyakorlati tapasztalatot erről. Elvileg ha légmentesen rányomjuk a REAL-t vagy bármi mást (kivéve Minié lövedéket!), nem kéne hogy baj legyen.

Eszembe jutott a gríz is természetesen és olvastam kartonból vagy parafából készült korongról is. A célom a pontosság javítása lenne. Nos?

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.: Attila

Köszönöm Chariot!

Huzagolt hosszú csövű elöltöltősben próbálta már esetleg valaki?

Agyaltam egy darabig, de nemigen jöttem rá minek? Összesen két olyan lövedék típus jut az eszembe, ami alá jó lehetne, a tapaszolt gömb és a REAL. A többiekhez nem kell vagy épp káros. REAL-hoz nem szoktak használni, maradt az RB, de ott drágább mint a búzadara, miközben nem találom az előnyeit. Hacsak nem jól bezsírozva, vagy vmi más módon átitatva, hátha tisztán tartja a csövet.
    Mire gondoltál, mi előnye lesz?

Köszönöm Chariot!

Huzagolt hosszú csövű elöltöltősben próbálta már esetleg valaki?

Üdv Mindenkinek! Korábban feltettem kérdésként, hogy van-e valakinek tapasztalata filc-fojtással. Senki nem használt ezek szerint még ilyesmit? :bye:

Revkóban régen próbáltam, de ki-kinyomta a rátöltött lövedéket, nem szerettem.

12ga papírhüvelyes lőszerben, egyéb fojtások mellett használtam, ott OK. De +papír, +lószőr fojtás, az azért más. :)

Üdv Mindenkinek!

Korábban feltettem kérdésként, hogy van-e valakinek tapasztalata filc-fojtással. Senki nem használt ezek szerint még ilyesmit?

:bye:

OK! Tucc elni!! 😉

:unsure:

Nezd , akkor meg nem volt net, okostelefon,egyeb bizbasz. Akkor a poker az alkohol, a szajhak voltak a szabadido eltoltesenek egyeduli lehetosegei. :good:

Szimpatikus! Nálam most is így van, csak annyi a különbség, hogy a sört meg a Cabernet Savignont vedelem, van mobilnetem, hogy tudjak piát hozatni és nem lehet puskaporom.   :whistle:   :yahoo:   :good:

Nezd , akkor meg nem volt net, okostelefon,egyeb bizbasz. Akkor a poker az alkohol, a szajhak voltak a szabadido eltoltesenek egyeduli lehetosegei. :good:

:whistle:   :unsure:

Vad Bill Hickok minden reggel kilotte a revolvereit, es ujra toltotte, fontos volt szamara a megbizhato mukodes, voltakeppen az elete mulhatott ezen… Sot a reggeli loveszet bemelegitesnek is jo volt. B-)

Vad Bill Hickok minden reggel kilotte a revolvereit, es ujra toltotte, fontos volt szamara a megbizhato mukodes, voltakeppen az elete mulhatott ezen… Sot a reggeli loveszet bemelegitesnek is jo volt. B-)

Bizonyosan, bár az életrajza alapján bemelegítésnek főleg whiskyt nyomatott egész nap.  :good:   :whistle:

Persze majd ha hamarosan Alaszkába költözöm.

Nem kell olyan messzire menni, elég lenne a Cseh Köztársaságig. :) Na de ha már Alaszka. A jelenlegi szokásokról nem tudok, de a XIX. sz.-ban nem volt ilyen írott vagy íratlan szabály. A fegyver mindennapi használati eszköz volt. Egyszerűen nem állt elő olyan helyzet, hogy egy puskát, nem hogy egy évre, de akár csak egy hónapra sarokba állítson valaki. Rendszeresen jártak vadászni, őslakosokat zaklatni. A pisztolyoknál meg ott volt az ünnepekkori, vagy hétvégi levegőbe lövöldözgetés, vagy egymásra vitás helyzetekben, stb., stb., stb. Ami idevágó szokás, hogy ha tervezetten készültek valamilyen fegyverhasználati programra, akkor előző este kilövöldözgették a vasakat, és frissen újratöltötték. Ez a civil szférára igaz. Esetleg érdemes belemélyedni a katonai vonalon különböző regulákba. A hadseregekben biztosan volt ilyen témájú szabály(zat). Üdv: LQ

Nem kell olyan messzire menni, elég lenne a Cseh Köztársaságig. :) Na de ha már Alaszka. A jelenlegi szokásokról nem tudok, de a XIX. sz.-ban nem volt ilyen írott vagy íratlan szabály. A fegyver mindennapi használati eszköz volt. Egyszerűen nem állt elő olyan helyzet, hogy egy puskát, nem hogy egy évre, de akár csak egy hónapra sarokba állítson valaki. Rendszeresen jártak vadászni, őslakosokat zaklatni. A pisztolyoknál meg ott volt az ünnepekkori, vagy hétvégi levegőbe lövöldözgetés, vagy egymásra vitás helyzetekben, stb., stb., stb. Ami idevágó szokás, hogy ha tervezetten készültek valamilyen fegyverhasználati programra, akkor előző este kilövöldözgették a vasakat, és frissen újratöltötték. Ez a civil szférára igaz. Esetleg érdemes belemélyedni a katonai vonalon különböző regulákba. A hadseregekben biztosan volt ilyen témájú szabály(zat). Üdv: LQ

nekem a népritkaság miatt is inkább marad Alaszka. Esetleg Kanada. És az íratlan szabályok. ;-)

• LQ
    • 2017-05-02-11:32

Nem kell olyan messzire menni, elég lenne a Cseh Köztársaságig. :)
    Na de ha már Alaszka. A jelenlegi szokásokról nem tudok, de a XIX. sz.-ban nem volt ilyen írott vagy íratlan szabály. A fegyver mindennapi használati eszköz volt. Egyszerűen nem állt elő olyan helyzet, hogy egy puskát, nem hogy egy évre, de akár csak egy hónapra sarokba állítson valaki. Rendszeresen jártak vadászni, őslakosokat zaklatni. A pisztolyoknál meg ott volt az ünnepekkori, vagy hétvégi levegőbe lövöldözgetés, vagy egymásra vitás helyzetekben, stb., stb., stb. Ami idevágó szokás, hogy ha tervezetten készültek valamilyen fegyverhasználati programra, akkor előző este kilövöldözgették a vasakat, és frissen újratöltötték. Ez a civil szférára igaz. Esetleg érdemes belemélyedni a katonai vonalon különböző regulákba. A hadseregekben biztosan volt ilyen témájú szabály(zat).

Üdv: LQ

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 91

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.