Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 91
  • Hello, hello, hello!

Azt hiszem mindenkinek köszöntem… Ha a grízben követ találsz akkor jelentsd a NÉBIH-nek (ha a sörben darazsat, azt is). Amúgy a Szabó Bakter levesébe sem a grízből került a szarvasbogár meg gatyamadzag inkább az “autentikus” leveskészítés és tálalás volt az oka… Érdemes ezen elgondolkozni  :bye:

Fojtás legoccccóbban, pedig úgy gyártható, hogy egy kaliberazonos, kb 25-30cm hoaazú, fémcső darabot a végén pl. flex-el megélezel. Majd gumikalapáccsal kiüthető vele bármilyen alapanyagból (pl összeragasztott papírdoboz lapok, vastag filcanyag stb) a méretes fojtás.  Aztán lehet kísérletezni a tökéletes anyaggal, vastagsággal stb.

Ui: régóta gondolkozom azon, hogy mi van a lisztérzékeny elöltöltős lövészekkel? Drága kukoricagrízt kell használjanak? A puliszkába meg nem marad????

Sziasztok! Grízes kollégák figyelmébe ajánlom, hogy egyre gyakrabban találkozom a húslevesben lévő grízgombócokban kő vagy homokszemcsékkel. Azon kívűl, hogy oda lehet a fogunk, a fegyvercsőben is okozhat karcolást. Talán?

Heló és lehet mással helyettesiteni?

Jobb helyeken lehet kapni minden kaliberhez különböző vastagságú -azt hiszem filc- folytást. Egyik bóóótban azt mondták, hogy drága, 2500ft/100 db volt, ezért már nem forgalmazzák. Osztrák webshopokban láttam. Nincs ötletem, én csak grízgombócot használok, azt is csak húslevesbe. Autentikus töltés mód és töltet a módszerem.

Sziasztok! Grízes kollégák figyelmébe ajánlom, hogy egyre gyakrabban találkozom a húslevesben lévő grízgombócokban kő vagy homokszemcsékkel. Azon kívűl, hogy oda lehet a fogunk, a fegyvercsőben is okozhat karcolást. Talán?

Heló és  lehet mással helyettesiteni?

Sziasztok!

Grízes kollégák figyelmébe ajánlom, hogy egyre gyakrabban találkozom a húslevesben lévő grízgombócokban kő vagy homokszemcsékkel. Azon kívűl, hogy oda lehet a fogunk, a fegyvercsőben is okozhat karcolást. Talán?

De, hiszen gyártanak kénmenteset! Csak ki kell caflatni érte a nagy Osztriába. Bár lehet hogy Balázséknak is van? De azok feketelőpor pótlók, és mi ótentikusan szeretünk puceválni, meg bűzölni.

Na igen, csak én nem láttam még pótlékot élőben a Pirodexen kívül, mert én is füstölgök meg puceválok. De azokat pótlékok néven és nem “kénmentes puskapor ” néven találtam eddig  a neten.

De, hiszen gyártanak kénmenteset!

Csak ki kell caflatni érte a nagy Osztriába. Bár lehet hogy Balázséknak is van?

De azok feketelőpor pótlók, és mi ótentikusan szeretünk puceválni, meg bűzölni.

A Révai lexikonban is található leírás a cukor hozzáadásával készült lőporról.Hozzátenném csak olvassuk az ilyen cikkeket és nem próbálkozunk.

Én sem próbálkozom, mert egyedül élek és nekem kell takarítani. :-) No meg egyszer már kigyulladtam gázolajos rongyos kéményégetéssel, többszöri bőrátültetés és egy év mire újra járni tudtam.

Engem az érdekelne, ha lehet kénmentes fekát gyártani, akkor miért nem? Nem lenne kénes– és kénsav a koromból a vason és akkor nem kellene ennyit pucerálni. Neeem? :unsure:

A Révai lexikonban is található leírás a cukor hozzáadásával készült lőporról.Hozzátenném csak olvassuk az ilyen cikkeket és nem próbálkozunk.

Szia .

Nekem erről a füstbomba receptje ugrik be .

Ez mi? 60g salétrom, +30g cukor + 4g faszén?

Szia! Lehet. Én ezzel most találkoztam először. : https://www.youtube.com/watch?v=r1sQhB-Lxfs&spfreload=10

Szia .

Nekem erről a füstbomba receptje ugrik be .

Ez mi? 60g salétrom, +30g cukor + 4g faszén?

Szia Sparrow!

Ígértem, hogy ha találok ipari filcet, akkor szólok.

Nem tudom, biztosan, de lehet, hogy innen rendeltem:

http://www.multifelt.com/webshop/product_info.php?cPath=100_112_106&products_id=849

Már csak lyukasztót kell venned. ;-)

:bye:

Egy +jegyzés. Filcet, ha jót akarsz, fúrógépbe fogott lyukasztóval kell kilyuggatni! Ha kiütővel csinálod akkor vagy sokat pazarolsz, vagy ha túl közel ütögetsz az előző lyukakhoz, akkor eldeformálódnak a kivágott darabok!

Szia Sparow!

Köszönöm az információt. Remélem a REAL alatt is jól fog akkor működni. Én 50-es csőhöz használnám majd és kb 1 mm-el szélesebb korongokat vágnék, hogy ne lötyögjön a csőben. Te a csőhöz képest szélesebb korongokat használtál, vagy passzentos volt? Milyen vastagságút használtál?

8 mm vastagságú volt, és pont 45 méretű (tehát nem esett bele a csőbe, nem fordult el letoláskor, de nem is kellett küszködni hogy belenyomjam. Lövés közben összenyomódik tehát kitölti a huzagolást.

Szia Sparow!

Köszönöm az információt. Remélem a REAL alatt is jól fog akkor működni. Én 50-es csőhöz használnám majd és kb 1 mm-el szélesebb korongokat vágnék, hogy ne lötyögjön a csőben. Te a csőhöz képest szélesebb korongokat használtál, vagy passzentos volt? Milyen vastagságút használtál?

A filctábla, amit vettem, legalább 1 centi vastag. Feltételezem, hogy ez nem gond, de azért a véleményekre kíváncsi vagyok. Én amit más fórumokon láttam, azok max kb. fél centisek voltak. Nem tudom, hogy okkal voltak-e ennyire vékonyak, vagy csak takarékosságból, mert elég esetleg a vékonyabb is.

Ha eszembe jut, hogy honnan sikerült rendelnem a filcet, feltétlen megosztom (kb. másfél éve volt). Ha jól emlékszem, egy kb. 170 centi hosszú és 15 centi széles darab kb. 6000 Ft körül volt. 5-600 darab feltétlen kijönne belőle.

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 91

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.