Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
1 day, 5 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 7 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 7 hours telt el
Színdarabok
3 days, 20 hours telt el
Fórum szabályzat
5 days, 6 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 91
  • Sziasztok!
    Volna valakinek hiteles információja, Dikar Frontier puska, gyártó által megadott, maximális töltetével kapcsolatban? Neten semmit sem találok. 0,45-s kaliber.
    Köszönöm!

Üdv Mindenki!
    Esetleg nincs valakinek tapasztalata cal ’50 , huzag 1:24 paraméterű csővel?
    Milyen tipusú lövedéket,töltetet szeret?

Én dorzsarazott realt, ((,504) és 90 gr fekaval nyomom, 130 m en pontba megy. 1 zsirzo horonnyala töbobbit tulmereteztem. Van eegy regi trackerem, annak a ccsovebol vágtam kaliberezot, pont kompatibilis hozzá.

Üdv Mindenki!

.501-re kaliberezett Plains, minimum 60 grain porral.

Üdv Mindenki!

Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni!
    Van egy .50-es kaliberű Pedersoli puskám, .490 és .495 gömblövedékhez ki milyen vastagságú tapaszt ajánl és milyen töltetet?

A lehető legszorosabb töltésre törekedj, a .495-ös gömbbel. A 0,3mm körüli nyálas tapasszal lesz a jó. A puskaporra tegyél egy kis grízt,- már csak azért is, hogy a nedvességtől óvjad.

Akkor egy .01-es tapasz ami 0.25 mm az már jó lehet vagy inkább kicsit vastagabb?

Sziasztok!
    Van egy .50-es kaliberű Pedersoli puskám, .490 és .495 gömblövedékhez ki milyen vastagságú tapaszt ajánl és milyen töltetet?

A lehető legszorosabb töltésre törekedj, a .495-ös gömbbel. A 0,3mm körüli nyálas tapasszal lesz a jó. A puskaporra tegyél egy kis grízt,- már csak azért is, hogy a nedvességtől óvjad.

Sziasztok!

Hogy egy kicsit mozogjon ez a topik is. Tegnap kiűztem az Enfieldem csövéből a pókokat. Próbáltam néhány új lövedéket különböző töltetekkel, csőkihúzás nélkül. 15-20 lövés után ez lett az utolsó négy lövés: 63 gr Vesuvit + Steve féle kenőcs+ egyedi kompressziós lövedék/természetesen zsákról lőve/

Képet nem tudok feltenni, anélkül nem ér semmit a hozzászólás.

Talán így megy

https://kepkuldes.com/image/HCaqzf

Hogy egy kicsit mozogjon ez a topik is. Tegnap kiűztem az Enfieldem csövéből a pókokat. Próbáltam néhány új lövedéket különböző töltetekkel, csőkihúzás nélkül. 15-20 lövés után ez lett az utolsó négy lövés: 63 gr Vesuvit + Steve féle kenőcs+ egyedi kompressziós lövedék/természetesen zsákról lőve/

Képet nem tudok feltenni, anélkül nem ér semmit a hozzászólás.

Mellékletek:

Hogy egy kicsit mozogjon ez a topik is.

Tegnap kiűztem az Enfieldem csövéből a pókokat. Próbáltam néhány új lövedéket különböző töltetekkel, csőkihúzás nélkül. 15-20 lövés után ez lett az utolsó négy lövés: 63 gr Vesuvit + Steve féle kenőcs+ egyedi kompressziós lövedék/természetesen zsákról lőve/

Mellékletek:

Köszönöm a segítséged!

Szia Endrew!

Lövészet Pedersoli 1854 M Lorenz puskával

Ebben a cikkben megtalálod a választ, a végén van egy fejezet: 13 jó tanács hadipuskásoknak.

Lövészet a Pedersoli 1854 M Lorenz puskával

Üdv mindenkinek!Segítséget szeretnék kérni Tőletek egy A. Zoli által gyártott Zouave puska belövéséhez. Milyen töltettel kezdjem? Köszönettel: Endre

Szia Endrew!

Lövészet Pedersoli 1854 M Lorenz puskával

Ebben a cikkben megtalálod a választ, a végén van egy fejezet: 13 jó tanács hadipuskásoknak.

Lövészet a Pedersoli 1854 M Lorenz puskával

Üdv mindenkinek!Segítséget szeretnék kérni Tőletek egy A. Zoli által gyártott Zouave puska belövéséhez. Milyen töltettel kezdjem? Köszönettel: Endre

Ja,a meleg mindenütt…  B-)

Uborkaszezon, amúgy a hülyeség teszi az embert emberré. A gríz meg szerintem nem rossz, az én  szórásomat pl. valamiért javítja (REAL lövedék alá töltve) F*sz tudja miért…

Nem tudom mi lenne liszttel (talán szép nagy tűzgomb – Szekér szerint), vagy pl chiamaggal csakhogy bió legyen. De talán majd a nagy melegben kipróbálom…  :wacko:

Hello, hello, hello!

Azt hiszem mindenkinek köszöntem… Ha a grízben követ találsz akkor jelentsd a NÉBIH-nek (ha a sörben darazsat, azt is). Amúgy a Szabó Bakter levesébe sem a grízből került a szarvasbogár meg gatyamadzag inkább az “autentikus” leveskészítés és tálalás volt az oka… Érdemes ezen elgondolkozni :bye:

Fojtás legoccccóbban, pedig úgy gyártható, hogy egy kaliberazonos, kb 25-30cm hoaazú, fémcső darabot a végén pl. flex-el megélezel. Majd gumikalapáccsal kiüthető vele bármilyen alapanyagból (pl összeragasztott papírdoboz lapok, vastag filcanyag stb) a méretes fojtás. Aztán lehet kísérletezni a tökéletes anyaggal, vastagsággal stb.

Ui: régóta gondolkozom azon, hogy mi van a lisztérzékeny elöltöltős lövészekkel? Drága kukoricagrízt kell használjanak? A puliszkába meg nem marad????

Na! Ettől féltem! Hiába dobok be unalmamban valami hüleséget, semmi szórakoztató nem indul el. Ott is hőség van. Egyébként lehet kapni lyukasztót darabra is! Sőt! A kukoricadara is occsó a takarmánybóótban!😀

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 91

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.