-
- border guard
- 2015-03-25-10:20
Azt hiszem éppen itt az ideje,hogy végképp feladjam az erőlködést….. egy abszolút kardinális kérdésről van szó, a korrekt versenyzésről
Nos, ehhez Lacit kivéve az aktív versenyző uraknak semmi hozzáfűznivalója nem akadt…..
No isten veletek,cimborák!
Attila
- border guard
- 2015-03-18-08:29
Szervusz Laci!
Abban egyetértek,hogy az öröm,jó érzés,megelégedettség fontos eleme a bármilyen,de különösen a feketelőporos,elöltöltő lövészetnek
De azért mert az őkrösfogaton szebb a kilátás a tájra,még talán nem jelenti azt ,hogy versenyen” sansza” lenne a bármilyen/akár még
egy lovasfogattal szemben is…Jó vicc tudjuk mindannyian,itt valamit tenni kell a korrekt szabályok rendezése érdekében,de szerintem ez nem egy agysebészet,menni fog az nektek….
üdv:
Attila
- The Gunman
- 2015-03-18-07:16
Szia Attila!
Örülök hogy jelzed jelen vagy, ha nem is a lőállásban. Az ágyúval kapcsolatban sajátos álláspontot alakítottam ki.Két csoportra osztottam a versenyszámokat.Az egyik kategória a csúcstechnológiával gyártott pontlövő eszközök. A másik kategóriába tettem az általam,, jutalom játék” eszközöknek nevezett vasakat.Ezek a kovás fegyverek, az Augustin karabély és az ágyú.Ezeket is komolyan veszem, de tudomásul veszem hogy a második kategóriában a szerencse legalább olyan fontos, mint a lövész tudás.Fontosabb a barátság, mint az elért helyezés ezekkel az eszközökkel nálam.
- border guard
- 2015-03-17-09:40
Uraim!
Bár a további ügyintézés a közösség dolga,/mint tudjátok csak a pálya széléről drukkolok/de talán nem hasztalan néhány gondolat….
Gratulálok a szép 98 körös erdményhez a preciziós ágyúlövészetben,de illene helyretenni a dolgokat…
A hatályos modellágyú szabályzat ugyan lehetővé teszi/azaz inkább nem szabályozza/ a huzagolt ill huzagolatlan
lövegek együtt versenyzésének,értékelésének kérdését….Ennek eddig az volt az egyedüli magyarázata,hogy mindenki ill a nagy többség
huzagolatlan lövegeket használt……
nem azért mert ,hogy” savanyú a szőlő”,de mint tudjuk a “tartós barátság alapja a korrekt elszámolás”…….
Tehát nincs itt baj,voltak huzagolt lövegek de nyilván nem egy simacsövű,pláne mindenféle célzőkészülék nélküli korai löveggel mérkőzzön….a szabályzat engedélyezi a célzókészülékek használatát ,de szabályokhoz köti/tanulmányozzátok/
Tehát a lövegeket,külön kategóriába volna célszerű sorolni-huzagolt-huzagolatlatlan
Köszönöm Gézának a részletes beszámolót a versenyről
Szerintem
Sok sikert!
Attila
- border guard
- 2014-10-29-18:57
Gondoltam másnak is van véleménye,emlékei a vasárnapi versenyről,de még az ősembernek a barlangrajzok
készítése során ís több közlésí vágya volt mint az uraknak,akik pedig ismerik a tagolt beszédet és írástudók is….
No, az utóbbí ídőben amúgy is sok volt belőlem,jóformán csak én írtam ide
Ezentúl, azt hiszem jobb ha tietek lesz a bicikli….
üdv:
Attila
- border guard
- 2014-10-27-11:12
Tüzér Urak!
Nos nem mi volnánk ,ha minden a megbeszéltek és a még az elöző napon is bíztosnak látszó dolgok szerint zajlott volna
Néhányan hiányoztak,egy telefonhívást is feleslegesnek tartva,hogy közbejött valami..
Ennek ellenére köszönöm mindenkínek ,hogy nem sajnáltuk az ídőt a tüzérkedésre,tréfára,jó társaságra,kiváló gulyásra….
Gratulálok a meglepő és az “elvárt” kiváló eredményekhez Kovács Janínak ,Klenónak,Körtvélyesi Lacinak
Azt hiszem az ostrommozsár talpból visszaszerelem a magas röppályás talpba a minimozsarat és megmarad durrantani,meg max mozsárversenyre….Nem vált be..
Köszönöm mégegyszer fíúk!
barátsággal:
Attila
- Kapszli
- 2014-10-08-06:31
Kedves tüzér urak!
Ritkán írunk tüzérségi eszközökről, hát most pótoltunk egyet:https://kapszli.hu/a-hatfontos-tabori-agyu-a-szabadsagharc-igaslova/
Üdv
SC
- border guard
- 2014-10-04-16:33
Az érdeklődőknek:
“Kemény” mezőny látszik kialakulni Jászfelsőn,a szokásos telefonos ,emiles rákérdezés,”fülbegyónás”/ma 17 h után/:good: után:
1.Ágoston Géza 45.cal várvédőágyú II kat ágyúosztály
2.Bende Attila 75.cal ostrommozsár I.kat
3.Bende István 45.cal hajóágyú II.kat
4.Csente István 45.cal hajóágyú I.kat
5.Nickl László 45.cal hajótarack I.kat
6.dr.Kovács János 38.cal hajóágyú I.kat
7.Klenovits Sándor 45.cal hajóágyú II.kat
8.Kalamász Mihály 45.cal tábori löveg II.kat
9.Rimóczí Ferenc 69.cal tábori löveg II.kat
10.Trexler Gyula 45.cal tábori löveg II.kat
11.Veres Sándor 45.cal tábori löveg II.kat
Nos ha ez a létszám valóság lesz,örömteli módon a legnagyobb mezőny alakul ki a versenyek kezdete óta
Barátsággal:
Attila
- border guard
- 2014-10-04-07:14
Kedves Tüzér Urak!
Halad a készülődés a versenyre,vannak messzebb lakó tüzértársak akik előző nap szándékoznak érkezni és a környéken megszállni
részint a gyakorlás lehetősége,illetve ,hogy pihenten versenyezzenek,ne” csipás” szemekkel a hajnali keléstől
-Csente Pista bátyánkra tekintettel/Csallóköz/nemzetközivé is válik a verseny
Remélem az ídő is “kitart” addig
üdv:
Attila
- border guard
- 2014-09-28-08:55
Tüzér urak!
Ha mindenkinek sikerül eljönni a létszám akár a 10 főt is elérheti,valamint a három számból álló ,tüzér alapverseny tényleg jobban reprezentálná a modellágyú-tüzér közösséget
mint a fehérvári verseny /7 fő induló,csak precízíós ágyúlövészet/:bye:
Mégis csak OB futam….
De szép is lenne….
üdv:
Attila
- kleno1
- 2014-09-27-20:10
Kedves lőpor égető barátaim! Sikerült az élettől kapott maflások után lábra állnom, nagyon sajnálom hogy az idei találkozókra nem tudtam el látogatni. Ezt pótolni nem igen lehet de törekszem az egészségi állapotom adta lehetőség szerint a legtöbbet lőterek,lő állások közelében tölteni noha még nem verseny kész állapotban,de a füstszag közelében. Ennek ellenére a nevezésem már le is adtam az ágyús versenyszámra és már alig várom hogy találkozhassunk és egy jót pufogtassunk.A versenyhez szükséges mennyiségű lőlapot viszek! Baráti üdvözlettel: Veres Sándor
Szevasz Druszám!
Örülök, hogy újra velünk vagy. A többit majd személyesen…
- V.S.
- 2014-09-27-15:46
Kedves lőpor égető barátaim!
Sikerült az élettől kapott maflások után lábra állnom, nagyon sajnálom hogy az idei találkozókra nem tudtam el látogatni. Ezt pótolni nem igen lehet de törekszem az egészségi állapotom adta lehetőség szerint a legtöbbet lőterek,lő állások közelében tölteni noha még nem verseny kész állapotban,de a füstszag közelében. Ennek ellenére a nevezésem már le is adtam az ágyús versenyszámra és már alig várom hogy találkozhassunk és egy jót pufogtassunk.A versenyhez szükséges mennyiségű lőlapot viszek!
Baráti üdvözlettel:
Veres Sándor
- border guard
- 2014-09-27-07:41
Kedves Tüzér urak,érdeklődők!
Megjelent a “versenyek “topicban a okt 26-ai Jászfelsői versenykíírás!
Nevezzetek. A 25 méteres pályán a lövészeket nem zavarva önálóan ténykedünk.
Tüzér alapversenyt lövünk,a modellágyú Szabályzatnak megfelelően ,amit ismételten tanulmányozzatok
A helyi adottságoknak megfelelően két tüzér tud lőni egy sorozatban /2 x 3 cél/ a várható résztvevők
számát figyelembe véve ,kényelmesen végzünk
Célokat saját magunk telepítünk ,illetve az indulási sorrendet a helyszínen döntjük el,annak függvényében,hogy indul-e valaki valamely puskaszámban
Bíráskodás,lövészetvezetés Ágoston Géza,Klenovits Sándor
Az előzetes tájékozódás az indulási szándékokról bíztató,több régen látott tüzértársunk is jelezte ,hogy
indulni szándékozik.Gyertek korán, lőtérberendezés,ágyúmustra 8 óra
Magyar Modellágyúsok Baráti Köre
Ágoston Géza,Bende Attila
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.