-
- Nyomkeresõ
- 2016-04-25-18:42
Bocsánat nem 3 cm, hanem 30 cm-t hordott alá, lemaradt egy nulla.
És a kivett irányzék alsó ívéből kell leköszörülni vagy reszeli. Ha valami félreérthető kérdezzetek!
- Nyomkeresõ
- 2016-04-25-18:38
Sajnos oldal iranyban nem lehet allitani, igy az marad, hogy megtanulsz velet ugy löni, hogy mindig egy kicsit jobbra celzol. Az elsö iranyzekot ha görbitgetni kezded le fog törni. Ez a felrehordas abbol adodik, hogy a csövet nem tekertek be a tokba addig amig kellett volna. Ha otthon magad elkezded teketgetni a tokot, es nincsen meg hozza a “kulcs” ami pont illeszkedik a tokba 100 % hogy elgörbül a tok. A 10 centi, huszonöt meteren nem olyan sok, ezt be tudod hozni, közepre kis , de inkabb sok gyakorlassal – nekem 25 cm volt. A magassagot meg csak akkor piszkald ha mar megtalaltad almaid löszeret, illetve – löpor, lövedek kombinaciojat. Üdv van Flintsone
Szia!Ismerem a problémát. Mivel ugyan ez volt az én uberti Cattleman-nemmel, amit használtam vettem, nekem is fejtörést okozott.1. Először is találd meg a megfelelő lőszert, vagy kísérletezd ki, ha magad akarsz tölteni.Saját receptem: 38-as hüvely, 105 gr-énes SWC LEE kicsit keményített saját öntésű, kaliberezett lövedék, majd alox-szal kezelni (kaliberezés előtt is illik)Lovex DO32 lőpor 0,29 gramm (4,5 grain). Ez már eléggé erős.. de én ezt szeretem..Felhívom a figyelmet, hogy a lőpor kiválasztása nem egyszerű… kevés lőpor nagy hüvelyben, sokszor nem égett el a lőpor, egyenletlen volt a gáznyomás..Nekem ez vált be, ehhez a lövedékhez, ezzel a lőporral. Lőlapra 25 méterre tökéletes. Mindig ezzel versenyzek. Nem rúg nagyot, szép szabályos lyukakat üt, 25 méterről is látni a becsapódásokat. Más lőporral más lövedékkel sokat kell kísérletezni..2. probléma: Alá-és oldalra hord a pisztolyod, ahogy kezdetben az enyém is.Bosszantó az ilyen, nagyon bosszantó.Megoldás: első célzó ki, majd reszelés az alsó ívéből. (Nem a felsőből, gyári festést nem rongáljuk)Valószínű, hogy rézzel van gyárilag fixálva. Nekem nagyon könnyen kijött, sőt túl könnyen. Egy íves horonyba illeszkedik bele, nem vízszintes, hanem íves. ebből kell lereszelni , követni az ívet, lehetőleg szabályos módon.Hogy mennyit kell lereszelni: Erre kell az alábbi képlet:Célzási bázis/ lőtáv x lőhiba= korrekció A célzási bázis =a két irányzék közötti távolság cm-ben)pl. Nekem 3 cm hordott alá 25 méterenkorrekció: 16,3 /2500 x 30= 0,19 (minden cm-ben van) Azaz 1,9 mm-t kellett lereszelni az alsó ívből. És barátom jó lett!Felhívom a figyelmet, hogy erősebb lőszerrel (fmj) már feljebb fog menni. Kicsit alább kell tartani. Ezért fontos, hogy arra állíts be, amivel versenyen lőni fogsz!3. Ha már kint van az első célzó, azt vissza is kell helyezni tudni. Erre vannak nagyon jó fém ragasztók, amikkel remekül tudod rögzíteni a tüskét. Az oldalsó korrekciót is el lehet végezni az első irányzékkal még fixálás előtt, annyi mozgása van, hogy ez megtehető. A ragasztó nevét később tudom megadni. A pill. ragasztót felejtsd el. Rideg és törik. Kellemetlen keresni az irányzékot a fűben és nincs sok esély rá, hogy megtalálod.Ez türelem játék, ne kapkodj, csak szépen sorjában.Megjegyzés: Egyébként én uberti cattlemannal versenyzek kpgy pisztoly 20 lövéses számban, hagyományos versenyeken. Nem történelmi pontlövőn. 6 collnál nem lehet hosszabb a csöve.Tisztelt Fórumozók! Szeretnék segítséget kérni: vettem egy Uberti Cattleman .357-es pisztolyt és amellett hogy nagyon tetszik, tapasztalanom kellett, hogy balra alá hord 15m-re kb 10-10cm-t. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valami praktika, amivel ezt orvosolni lehet azon kívül, hogy jobbra fölé célzok. Még a magassági eltérést rendbe lehet hozni a célgömb kurtításával, de az oldal irányzásra nincs ötletem, tekintve hogy nincs állítható irányzéka. A másik kérdésem, hogy ki milyen lőszert ajánl hozzá? Eddig a teljes köpenyes Fioccit próbáltam, Szeretnék előbb-utóbb otthon töltött köpeny nélküli ólom lövedékes lőszert használni van tapasztalat ezügyben valakinek, mekkora milyen töltettel érdemes készíteni? A válaszokat előre is köszönöm: Ferenczi Balázs feba78@gmail.com
- von Kovakövi
- 2016-04-22-15:56
Ja a preciziosan megmunkalt kapanyel, “state of the art assembly by uberti” amugy ha szorosan van betekerve tokba a csö es nem illeszkedik a “szerszam” akkor hamar ergörbül a tok. Az amerikai forumok tele vannak a temaval. A mulrkor belefutottam egy videoba ahol egy ami fegybermester tuningolgatott egy cattlemant es neki nem kapanyele volt hanem egy bronz idomszer ami pont illeszkedett a dob helyere…….. de hat ugye a gyar az gyar …
Es persze pont azert nem tekerik be “rendesen” mert illeszteni kellene egy par szazad milimetert de a ha epp az AC Milannak lesz meccse akkor ugye az elöbrevalo!!
ironia OFF
- Bundi
- 2016-04-22-11:40
Üdv!
https://www.youtube.com/watch?v=qYOJa8ZNxmE
3:38-nál használja a bizonyos “kulcsot” ?
Ajjaj! Kettőt rendeltem…
- von Kovakövi
- 2016-04-17-06:54
Sajnos oldal iranyban nem lehet allitani, igy az marad, hogy megtanulsz velet ugy löni, hogy mindig egy kicsit jobbra celzol. Az elsö iranyzekot ha görbitgetni kezded le fog törni. Ez a felrehordas abbol adodik, hogy a csövet nem tekertek be a tokba addig amig kellett volna. Ha otthon magad elkezded teketgetni a tokot, es nincsen meg hozza a “kulcs” ami pont illeszkedik a tokba 100 % hogy elgörbül a tok. A 10 centi, huszonöt meteren nem olyan sok, ezt be tudod hozni, közepre kis , de inkabb sok gyakorlassal – nekem 25 cm volt. A magassagot meg csak akkor piszkald ha mar megtalaltad almaid löszeret, illetve – löpor, lövedek kombinaciojat.
Üdv
van Flintsone
Tisztelt Fórumozók! Szeretnék segítséget kérni: vettem egy Uberti Cattleman .357-es pisztolyt és amellett hogy nagyon tetszik, tapasztalanom kellett, hogy balra alá hord 15m-re kb 10-10cm-t. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valami praktika, amivel ezt orvosolni lehet azon kívül, hogy jobbra fölé célzok. Még a magassági eltérést rendbe lehet hozni a célgömb kurtításával, de az oldal irányzásra nincs ötletem, tekintve hogy nincs állítható irányzéka. A másik kérdésem, hogy ki milyen lőszert ajánl hozzá? Eddig a teljes köpenyes Fioccit próbáltam, Szeretnék előbb-utóbb otthon töltött köpeny nélküli ólom lövedékes lőszert használni van tapasztalat ezügyben valakinek, mekkora milyen töltettel érdemes készíteni? A válaszokat előre is köszönöm: Ferenczi Balázs feba78@gmail.com
- feba78
- 2016-04-15-11:52
Tisztelt Fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni: vettem egy Uberti Cattleman .357-es pisztolyt és amellett hogy nagyon tetszik, tapasztalanom kellett, hogy balra alá hord 15m-re kb 10-10cm-t.
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valami praktika, amivel ezt orvosolni lehet azon kívül, hogy jobbra fölé célzok.
Még a magassági eltérést rendbe lehet hozni a célgömb kurtításával, de az oldal irányzásra nincs ötletem, tekintve hogy nincs állítható irányzéka.
A másik kérdésem, hogy ki milyen lőszert ajánl hozzá? Eddig a teljes köpenyes Fioccit próbáltam,
Szeretnék előbb-utóbb otthon töltött köpeny nélküli ólom lövedékes lőszert használni van tapasztalat ezügyben valakinek, mekkora milyen töltettel érdemes készíteni?
A válaszokat előre is köszönöm:
Ferenczi Balázs
- Nyomkeresõ
- 2015-05-19-07:45
Sziasztok, Sokat gondolkodtam, merre lehetnek azok az emberek, akik akár Balázséknál szépen bevásároltak CAS-ra alkalmas fegyverekből? Remélve, hogy azokat nem csak pontlövészetre szeretnék használni, hanem elkezdenének egy kicsit dinamikusabban játszani újra nekiállnék a nyílt napok intézményének. Anno ezek sikeresek és kedveltek voltak a lövésztársak körében, és a nyílt napokon megfertőzött cowboyokból kerültek ki hazánk legjobbjai is, köztük az EB kategóriagyőztes Colorado Frank barátom is. Így felteszem itt a kérdést a kedves fórumlátogatóknak, hogy mekkora érdeklődésre tarthat számot egy CAS nyílt nap, ahol elsőkézből kaphattok bemutatót a CAS-ról, egyben ki is tudjátok próbálni eme adrenalindús lövészetet, szakszerű és biztonságos keretek között. Megfelelő létszámú (min. 5 fő) jelentkező esetén az első idei nyílt napot júniusra tudom megszervezni valamely Bp. környéki lőtéren. Minden gondolkodót és jelentkezni szándékozót bátorítok a saját vasak elhozatalára. A szükséges tokokat a helyszínen biztosítani tudom, akinek nincs, egyebekben a laza, farmer, bakancs, weszkó, zárt ing viselését javaslom. Akinek nem lenne cowboykalapja, az jöhet hajadonfőtt :) Emelett a megfelelő védőszemüveg ami még kellhet egy ilyen partihoz, no meg a nyílt hozzáállás és jókedv :) Minden érdeklődő jelentkezését várom barátsággal, el Heckito
Szia!
Engem érdekelne a dolog. legalább lenne egy kis rálátásom miről is szól ez az egész.
Üdv.
Nyomkereső
- Cashun
- 2015-05-18-21:54
Aki viszont vájtabb fülűnek érzi magát, vagy éppen haladóbb versenyzést nézne meg, annak javaslom, hogy a http://www.cashun.hu oldalon böngéssze programjainkat.
- Cashun
- 2015-05-18-21:50
Sziasztok,
Sokat gondolkodtam, merre lehetnek azok az emberek, akik akár Balázséknál szépen bevásároltak CAS-ra alkalmas fegyverekből?
Remélve, hogy azokat nem csak pontlövészetre szeretnék használni, hanem elkezdenének egy kicsit dinamikusabban játszani újra nekiállnék a nyílt napok intézményének.
Anno ezek sikeresek és kedveltek voltak a lövésztársak körében, és a nyílt napokon megfertőzött cowboyokból kerültek ki hazánk legjobbjai is, köztük az EB kategóriagyőztes Colorado Frank barátom is.
Így felteszem itt a kérdést a kedves fórumlátogatóknak, hogy mekkora érdeklődésre tarthat számot egy CAS nyílt nap, ahol elsőkézből kaphattok bemutatót a CAS-ról, egyben ki is tudjátok próbálni eme adrenalindús lövészetet, szakszerű és biztonságos keretek között.
Megfelelő létszámú (min. 5 fő) jelentkező esetén az első idei nyílt napot júniusra tudom megszervezni valamely Bp. környéki lőtéren.
Minden gondolkodót és jelentkezni szándékozót bátorítok a saját vasak elhozatalára.
A szükséges tokokat a helyszínen biztosítani tudom, akinek nincs, egyebekben a laza, farmer, bakancs, weszkó, zárt ing viselését javaslom. Akinek nem lenne cowboykalapja, az jöhet hajadonfőtt :)
Emelett a megfelelő védőszemüveg ami még kellhet egy ilyen partihoz, no meg a nyílt hozzáállás és jókedv :)
Minden érdeklődő jelentkezését várom barátsággal,
el Heckito
- Steve
- 2014-06-11-15:50
Szia Kova! 700 km ide vagy oda megéri, ja és ott van még a vasárnap is tehát szombat – vasárnap. Két napért csak-csak megéri gyere nyugodtan. Én is elmentem Csepregre is az is ezren jóval felül volt oda s vissza. Mondták a Laciék, hogy ott is megfordultál. Üdv Steve.
Ja és idén lessz még kettő 1. Sharps-os és a 9.5 – 10.5 Wildkomlós eggyütt lesz megtartva mivel a tavaji a lőtér felújítás miatt elmaradt.
- von Kovakövi
- 2014-06-11-09:47
Szia Steve!
Köszönöm, hogy igy gondoltok räm! Termeszetesen erdekel az elöltöltözes es nagyon szeretnek ott lenni junius vegen Totkomloson de ez lehet nem jön össze – szabadsag kivetele körüli mizeria miatt.
Ha nem adnak szabit akkor csak szombatra nem biztos, hogy van ertelme 700 km tavolsagrol lerohanni
, de remelem ott tudok lenni.
Ha ez igy lenne akkor tervezel iden összel meg egyet?
Üdv
K
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.