Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 33
 • Veszettül megtetszett nekem az Uberti 45-70 Rolling Block. Ez pontlövész CAS-re alkalmas, jól gondolom?

  Illetve, a CAS fő versenyszáma, ha jól értem, a Main Match. A pontlövés kiegészítő szám. De lehet csak abban indulni? A revolver, revolverkaliberű puska és sörétes puska között van három fegyverfajta, ami sajnos nem vonz…

  • Tuco
  • 2017-06-23-18:04

  Szia Feba!

  Nagyon köszönöm a segítő szándékot! De maradok az amerikainál. Az teljesen más minőség! Tudod anno még a hőskorban kezdtem el lőni még elöltöltő vasakkal. Régen mindent nehéz volt beszerezni emlékszem mit futkoztam amig találtam egy bőröst aki megcsinálta a holstert. Aztán időhiány miatt abba kellett hagynom sajnos! Most, hogy újrakezdem elhatároztam, hogy mindenből olyat veszek amire annak idején csak vágytam! A Stetson kalapot már megrendeltem Texasból. A ruha is már majdnem megvan már csak a nadrág a töltényöv meg a holsterek vannak hátra. Na meg a fegyverek a sörétes kivételével.

  Üdv: Tuco

  Szia, olvastam, hogy holstert szeretnél venni az USA-ból.

  Van Ausztriában egy nagyon profi srác, aki tök jó holstereket csinál fénykép alapján is akár,  rendelésre olyan méretben, színben, formában amilyet szeretnél és az áruk is barátságosabb mint az USA beliek (én 55 Euroért vettem az enyémet+10 Euro szállítás).

   

  Sajnos csak e-bayen keresztül tudom az elérhetőségét, de az egyik termékének ez a linkje.

  http://www.ebay.com/itm/Westernholster-117-cm/152589655409

  2012Pullmann néven fut az e-bayen én is ott vagyok vele kapcsolatban.

  Ha kell segítség csak szólj.

   

  Üdv:

  FB

   

   

   

  • Tuco
  • 2017-06-22-14:02

   

  Ha még nem olvastad,akkor nézegesd: cashun.hu Szinte minden rajta van,ami az alapokhoz kell. A választott kaliber szerintem eléggé macerás lesz. .38 sp-t használ szinte mindenki.Jóval olcsóbb.Ha később sokat fogsz gyakorolni,nagyon nem mindegy. Csőhosszban a rövidebbet választanám/választottam.Később esetleg gond lehet a plusz hosszúság,bár ez inkább ízlés dolga. [/quote]

  Szia!

  Köszi a segitséget! Már végigböngésztem a CAS.hu-t. Megfordult a fejemben a .38.sp is de ha lehet inkább autentikus vadnyugati kalibert szeretnék. Amúgy is feketelőporral újratöltött lőszereket szándékozom használni és az úgy már talán nem lesz olyan veszélyes az ár. Én is a rövidebb cső felé hajlok egyébként de még filózom a dolgon. Tudom ez még ráér de meg akarom rendelni a holstert az usa-ból és ott a fegyverhez gyártják le a tokokat úgyhogy el kell döntenem melyik legyen. Köszi a segítséget!

  Üdv: Tuco

  Sziasztok! Most tervezem elkezdeni a szerelt lőszeres CAS-t. A kérdésem az lenne,hogy milyen csőhosszú revolverek lennének a legjobbak hozzá. A fegyverek Uberti Cattlemanek lennének .45LC kaliberben és az 5,5 és a 4 3/4 colos csőhosszok közt vacilálok.

  Ha még nem olvastad,akkor nézegesd: cashun.hu Szinte minden rajta van,ami az alapokhoz kell.

  A választott kaliber szerintem eléggé macerás lesz. .38 sp-t használ szinte mindenki.Jóval olcsóbb.Ha később sokat fogsz gyakorolni,nagyon nem mindegy.

  Csőhosszban a rövidebbet választanám/választottam.Később esetleg gond lehet a plusz hosszúság,bár ez inkább ízlés dolga.

   

   

  • Tuco
  • 2017-06-21-12:44

  Sziasztok!

  Most tervezem elkezdeni a szerelt lőszeres CAS-t. A kérdésem az lenne,hogy milyen csőhosszú revolverek lennének a legjobbak hozzá. A fegyverek Uberti Cattlemanek lennének .45LC kaliberben és az 5,5 és a 4 3/4 colos csőhosszok közt vacilálok.

  Kedves Ervin! Ne érts félre, nem tiltottalak el örökre a fórumról :) Ha bármi új infó van az övvel kapcsolatban, azt természetesen írd ki bátran. Csupán annyit kértem, nem tedd közzé ugyanazt a szöveget újra és újra, ha úgyis ott van a legutolsók között. Üdv, András

  Kedves András! Bocsánatot kérek, ha akaratlanul is, de valami bajt okoztam a hozzászólásaimmal. Nem vagyok járatos a fórumok világában, így aztán úgy gondoltam, hogy valószínűleg nem minden fórumozó olvas minden topikot és ezért november végén több topikba is kitettem a konkrét árajánlatot még nem tartalmazó felhívásunkat. Sajnos két hétig semmi érdemleges nem történt az ügyben, ezért december közepén kitettem néhány topikba a 40000 forintos árajánlatunkat is. Tudomásom szerint mindössze ennyi történt és ismételten elnézést kérek, hogy mindezzel akaratlanul is gondot okoztam. Gondoltam arra is, hogy később még kiteszek egy 50000, vagy 60000 forintos árajánlatot is, de mivel mostantól fogva már nem szabad, ezért kénytelen vagyok eltekinteni ettől. Köszönöm szépen az eddigi türelmedet, valamint fáradozásodat és Kellemes Ünnepeket kívánok Neked. Üdvözlettel: Ervin

  • eder
  • 2016-12-20-13:23

  Kedves András!

  Bocsánatot kérek, ha akaratlanul is, de valami bajt okoztam a hozzászólásaimmal.

  Nem vagyok járatos a fórumok világában, így aztán úgy gondoltam, hogy valószínűleg nem minden fórumozó olvas minden topikot és ezért november végén több topikba is kitettem a konkrét árajánlatot még nem tartalmazó felhívásunkat. Sajnos két hétig semmi érdemleges nem történt az ügyben, ezért december közepén kitettem néhány topikba a 40000 forintos árajánlatunkat is. Tudomásom szerint mindössze ennyi történt és ismételten elnézést kérek, hogy mindezzel akaratlanul is gondot okoztam. Gondoltam arra is, hogy később még kiteszek egy 50000, vagy 60000 forintos árajánlatot is, de mivel mostantól fogva már nem szabad, ezért kénytelen vagyok eltekinteni ettől.

  Köszönöm szépen az eddigi türelmedet, valamint fáradozásodat és Kellemes Ünnepeket kívánok Neked.

  Üdvözlettel:
  Ervin

  Kedves Ervin! A cikk jó ideig fent volt a Kapszli címlapján, kiment FB-ra és a hírlevélbe is, ez már így is bőven 2000+ elérés a lövészek között, ráadásul itt is megjelent egy csomó helyen a fórumban. Nem vagyunk közömbösek a téma iránt, azt láthatod, de kérlek, ne írd ki többször, hogy haladjon a többi téma is. Itt vannak az első találatok között a régebbi bejegyzéseid is több témakörben – akihez eddig nem jutott volna el az infó, az még láthatja. Köszi! Üdv, András

  Tisztelt Fórumozók! AKÁR 40000 FORINTÉRT IS VISSZAVÁSÁROLNÁNK A KÉPEKEN LÁTHATÓ WESTERN TÖLTÉNYÖVET Az övet 2014. május hónapban pénzhiány miatt 10000 forintért adtuk át a Kapszli PONT Fegyverkereskedésnek bizományi értékesítésre. Mivel családi emléktárgyról van szó, ezért 40000 forintig terjedő összeget kínálunk érte. A képekből ez nem derül ki, de a keresett öv egy kb. 110 cm hosszúságú sertésbőr töltényöv .45 cal és .44-40 cal töltényekhez alkalmas 32 darab tartóval. Köszönettel: Dér Ervin (és családja) e-mail: ervinder1@freemail.hu

  • eder
  • 2016-12-16-20:41

  Tisztelt Fórumozók!

  AKÁR 40000 FORINTÉRT IS VISSZAVÁSÁROLNÁNK A KÉPEKEN LÁTHATÓ WESTERN TÖLTÉNYÖVET

  Az övet 2014. május hónapban pénzhiány miatt 10000 forintért adtuk át a Kapszli PONT Fegyverkereskedésnek bizományi értékesítésre.

  Mivel családi emléktárgyról van szó, ezért 40000 forintig terjedő összeget kínálunk érte.

  A képekből ez nem derül ki, de a keresett öv egy kb. 110 cm hosszúságú sertésbőr töltényöv .45 cal és .44-40 cal töltényekhez alkalmas 32 darab tartóval.

  Köszönettel:

  Dér Ervin (és családja)
  e-mail: ervinder1@freemail.hu

  Mellékletek:
  • eder
  • 2016-11-30-17:37

  EGY 2014-BEN ELADOTT WESTERN TÖLTÉNYÖVET KERESÜNK!

  Tisztelt Fórumozók!

  Sürgősen szeretnénk visszavásárolni a mellékelt képen látható western töltényövet, amely egy számunkra nagy eszmei értékkel bíró családi emléktárgy és, amelyet 2014 május hónapban pénzhiány miatt a Kapszli PONT Fegyverkereskedésnek adtunk át bizományi értékesítésre.

  A képből ez nem derül ki, de a keresett öv egy kb. 110 cm hosszúságú sertésbőr töltényöv .45 cal és .44-40 cal töltényekhez alkalmas 32 darab tartóval.

  Az eladás okáról és a visszavásárlás fontosságáról szóló ismertetés terjedelme messze meghaladná egy fórum hozzászólás szokásos méretét, ezért azokról az ervinder1@freemail.hu címen jelzett érdeklődésre tudunk információt adni.

  Kérjük az öv jelenlegi tulajdonosát, hogy legyen szíves mielőbb tudatni velünk, hogy milyen összegért tudjuk visszavásárolni a számunkra nagyon személyes és nagy eszmei értéket képviselő töltényövet.

  Köszönettel:

  Dér Ervin (és családja)

  Mellékletek:

  Igen 30 cm-re aláhordott. Ijesztő volt. Először , amikor lőttem vele, nem volt lövés a pisztolylőlapon. Én meg azt hittem ,hogy mind a feketében van. akkor el kezdtem agyalni, hogy vagy megválok tőle vagy segítek magamon. Maradt az első irányzék alacsonyítása.

   

  Az eleg sok, marmint 30 cm alahordas. Nekem a balrahordas volt az egyiknel 25 a masiknal 10 centi. De nem kellett az iranyzekot kivennem mert kiesett magatol. Nem nem a forrasz volt gyenge hanem szetrepedt a csö. De garanciaban kicsereltek – mert nem volt csödudor vagy ilyesmi – 5 honap alatt. Amikor visszakaptam, ugyan nem az El Patronba valo csövet – vastagabb iranyzek – tettek bele, de legalabb ez is csak 10 centit hordott balra azt meg ki tudom korrigalni meg amugy sem pontlöveszetre hasznalom igy lenyegtelen, de a 25 centi mar tul sok lett volna. Egy kicsit kaptam le az iranyzekok tetejeböl es igy mar hasznalhato arra amire kell meg amire valo.

  Bocsánat nem 3 cm, hanem 30 cm-t hordott alá, lemaradt egy nulla. És a kivett irányzék alsó ívéből kell leköszörülni vagy reszeli. Ha valami félreérthető kérdezzetek!

  Szia!

   

  Én is imádom a 357-es Cattleman-emet. Szeretem, jó a fogása, szép, olyan mokány darab. Van kisugárzása, jó kézbe venni. Nyers acél, nehéz,  semmi csicsa, célszerűség és szépség. És annak ellenére, hogy már ki tudja hány kézen átment, igen pontos.  Én vettem hozzá felújítókészleteket. Ha egyszer cserélni kéne bármit is. Rugók, bizbaszok, csavarok, stb..

  Az első célzó nagyon könnyen kijött. Az is lehet, hogy már korábban buherálta valaki. Nem kellett melegíteni. Láttam egy kis rezet  a horonyban. Lehet, hogy eredetileg rézzel van rögzítve, de már valaki kivette egyszer. A keretben való cső forgatást  felejtsd el! (oldal állítás)

  Lőttem már vele füstössel töltött lőszert is.. Nagy élmény!

  A lőszertöltés szép dolog. Én 3 féle lőszert töltök: 9-es para, 38 Spec., és 7,62 x54 R-t. Ja és tölthetnék még 357 magnumot is, de azzal nem igazán foglalkoztam.

  Ezek közül a 38 Spec kis töltetű swc lőszere (105 gr) volt a legrafkósabb.

  Szóval szép a 357-es Uberti Cattleman. Bele lehet szerelmesedni! :rose:

   

   

   

   

   

  Köszönöm a sok értékes információt!

  Egyenlőre nem nyúlok hozzá, mert a lőszertöltő engedély még csak ősszel várható. Addig  lövök olyan lőszerrel, amit kapok.

  Kedves Nyomkereső? említetted, hogy az irányzékot kiszedted. Kellett ehhez melegíteni, vagy elegendő meghúzni egy ronggyal és fogóval? Nem erőltetem addig, amíg a tuti lőszert meg nem tudom csinálni, meg ha kiesik magától, akkor levan a gond… de azért kíváncsi lennék. (Külön köszönöm a tuti lőszer receptjét!)

  De ha odajutok, lehet inkább csinálok másik irányzékot, mint reszelgessek.

  Érdekes ez a stukker: imádom, meg nagyon jó lőni vele, de igényléi a törődést, azt már megfigyeltem, hogy csavarokat meg kell húzni lövészet után…

  Minden jótanácsot megköszönök!

  Üdv:
  FB

   

   

  Az eleg sok, marmint 30 cm alahordas. Nekem a balrahordas volt az egyiknel 25 a masiknal 10 centi. De nem kellett az iranyzekot kivennem mert kiesett magatol. Nem nem a forrasz volt gyenge hanem szetrepedt a csö. De garanciaban kicsereltek – mert nem volt csödudor vagy ilyesmi – 5 honap alatt. Amikor visszakaptam, ugyan nem az El Patronba valo csövet – vastagabb iranyzek – tettek bele, de legalabb ez is csak 10 centit hordott balra azt meg ki tudom korrigalni meg amugy sem pontlöveszetre hasznalom igy lenyegtelen, de a 25 centi mar tul sok lett volna. Egy kicsit kaptam le az iranyzekok tetejeböl es igy mar hasznalhato arra amire kell meg amire valo.

   

  Bocsánat nem 3 cm, hanem 30 cm-t hordott alá, lemaradt egy nulla. És a kivett irányzék alsó ívéből kell leköszörülni vagy reszeli. Ha valami félreérthető kérdezzetek!

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 33

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.