Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
2 days, 7 hours telt el
Games
2 days, 7 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 15 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 15 hours telt el
Színdarabok
6 days, 4 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 38
  • Sziasztok ! Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hol tudok füst nélküli lőport venni sörétes lőszer töltéséhez ?? Valamint hol tudnék találni töltési táblázatot 16-os sörétes lőszerhez ??? Előre is köszönöm !

Prágában. Kb. Itthon nemigen van semmi, Szlovákiában se nagyon tartanak készleten. :(

Sziasztok !

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hol tudok füst nélküli lőport venni sörétes lőszer töltéséhez ??

Valamint hol tudnék találni töltési táblázatot 16-os sörétes lőszerhez ???

Előre is köszönöm !

Chariot, egy privát elérhetőséget tudnál adni? Beszállnék a rendelésbe.

chariot3kukacfreemailponthu :)

Chariot, egy privát elérhetőséget tudnál adni? Beszállnék a rendelésbe.

Kb egy  hét múlva el kívánom küldeni a megrendelésem a siarms-nak, szóval ha vki mégis szeretne rendelni vmit még most szóljon!

Pferi találta ezt az igen jó olasz oldalt: http://www.siarm.com/
    Azt tervezem, hogy magamnak rendelek többféle, sörétes újratöltéshez való műanyag bisz-baszt, kosarakat, csapi nélküli új hüvelyeket, satöbbi. Viszont 5 kg súlyig is már a szállítás ~5000 Ft, fölötte több, és gondoltam ha másnak is kellhetnek innen dolgok akkor osztozhatnánk a szállítási díjon.
    Nem csak söréteshez, hanem pisztoly és puskatöltéshez is vannak itt bőven cuccok, szóval olvasgassátok, és ha lesz érdeklődés összerakok egy megrendelést. Előbb-utóbb amúgy is, de spórolni jó dolog! :)

Sziasztok, Ha valakit érdekelne, Cal 12-es Brenneke elöltöltős puskába, by GZ :bye:

Lyman-féle túlméretes légpuskalövedékeid :) nincsenek?

Sziasztok,

Aukcióra bocsájtom sörét öntő készülékem! Induló ára: 40.000 Ft (a posta kts. benne foglaltatik)

gati.zoltan@t-online.hu

Üdvözlettel:
    GZ

ui.: Mind a Kapszlin, mind pedig a Kalandlövészeten dokumentáltam :good:

Mellékletek:

Szervusz Zoli!

Elérhetőséget ,valamint az általad gyártott sörétről is írhatnál bővebbet,valószínű volna érdeklődés, nagy ínség van….

üdv:

Attila

Sziasztok,

Ha valakit érdekelne, Cal 12-es Brenneke elöltöltős puskába, by GZ :bye:

Mellékletek:

És hol van az a mérleg ami 0.00001 miligramm (!) élességgel mér? Szerintem 1 grain = 65 mg, “oszt jónapot”. :bye:

Szajkó Pista bácsival volt alkalmam beszélgetni egy másik vizsgáról. Elmondta, hogy a feladat szerint oda-vissza kellett volna számolnia a jelöltnek az angolszász és a metrikus mértékegységeket, táblázat és zsebszámológép segítségével. Jelölt úrnak nagyon nem ment. Pista bácsi a maga végtelenül higgadt módján próbált segíteni, elmagyarázva, hogy látja, kolléga: 1 grain az 64.79891 miligramm, akkor 76 grain az vajon hány miligramm? Válasz: Ööööö, akkor az 76*64.79891, vagyis kb. 4924.7 gramm. Pista bácsi ezek után jónak látta szűkíteni a kérdést arra az egyszerű összefüggésre, hogy egy gramm, az hány miligramm? Nagyon nagy csend volt a válasz, amit végül Pista bácsi tört meg, érzékeny búcsút véve a vizsgázótól…

Indokolt tehát az óvatosság…

Tulajdonképpen örülök!

Nem annak, hogy visszatapsoltak 6 embert, hanem annak, hogy van egy szakmai/tudás szint, ami alatt nem engedik ezt a veszélyes üzemet működtetni!

Előfordult már, hogy volt aki mellé nem álltam be lőállásba. Vagy kiálltam amikor valaki lőni kezdett. Mert a hozzáállásán láttam, hogy az illető nem való lőtérre. Egy rosszul töltött lőszerrel zűrösebb a helyzet. Az nagyon nem látszik, miből és mennyi van a lőszerben!

Mivel nincs olyan topic, hogy “általános társalgó a lőszertöltésről”, jobb híján ide írok. Megtörtént a világ nyolcadik csodája: lőszerszerelő vizsga volt Veszprémben. A 23 jelöltből 6-an részesültek abban a megtiszteltetésben, hogy egy későbbi alkalommal ismét elkápráztathatják a bizottságot.

A szervezésért köszönet illeti Dr. Lukács Attilát, a Veszprém megyei Vadászkamara sportvadász alelnökét. A megjelentek nagy száma csattanós válasz minden megyémbéli illetékesnek, akik korábban annak a véleménynek adtak hangot, hogy Veszprémben nem kell vizsgaidőpontot megadni, hiszen “úgysem jönne össze 15 érdeklődő” a megyéből.

Szia Agabi!

Köszönöm a részletes tájékoztatást! Azt hiszem akkor maradok a gyári, de filc fojtásos lőszernél. Többek között a S&B gyárt ilyet, de úgy kell külön rendelni, mert alapból egyik vadászboltban sem árulják.

Vagy ha már feketelőpor+filcfojtás akkor egy elöltöltős sörétes. De ahogy látom, az most új áron horror. :S

Üdv,
    Jeney Zoli

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 38

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.