Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 23
  • EA Zuave

…azaz 4 amiről itt eddig kiderült: Piette Remington Pocket, Eu.Arms Zuave DP Remington Pattern Custom Uberti Colt Army 1860 :good: :wacko:

Uraim és holmarad az egyharmad rész fegyver kovács????A problémát elkell hárítani és újra hívhatjuk biztonsági félállásnak! Üdv!!!!

Ez OK, de elfelejtettem “mondani” , hogy az én vasaim ezt újként, a bóótbó kihozva csinálják. (-ták). Igaz, hogy mindegyikhez meg is küldték a cserealkatrészeket garanciában. 1300 eurós DP-nél kicsit durva, hogy így jön ki a gyárból.

Természetesen míg a vas garanciás,semmi reszelés.Az viszont tényleg elszomorító hogy nemkevés pénzért silány az árú.Alig várod hogy a kezedbe vedd és …………..??????!!!!!

Még az a szerencse hogy a “kereskedő”rugalmasan áll a reklamációhoz.Viszont összességében nagyon bosszantó.

EA Zuave

…azaz 4 amiről itt eddig kiderült: Piette Remington Pocket, Eu.Arms Zuave DP Remington Pattern Custom Uberti Colt Army 1860 :good: :wacko:

Uraim és holmarad az egyharmad rész fegyver kovács????A problémát elkell hárítani és újra hívhatjuk biztonsági félállásnak! Üdv!!!!

Ez OK, de elfelejtettem “mondani” , hogy az én vasaim ezt újként, a bóótbó kihozva csinálják. (-ták). Igaz, hogy mindegyikhez meg is küldték a cserealkatrészeket garanciában. 1300 eurós DP-nél kicsit durva, hogy így jön ki a gyárból.

Hát igen kedves sporttársak a világ amit mi ideálként tisztelünk és szeretünk, aminek a fémmaradványait oly szívesen gyűjtjük, az az a világ ahol Darvin felfedezéseket tett, és nem véletlenül…  B-)

EA Zuave

Uraim és holmarad az egyharmad rész fegyver kovács????A problémát elkell hárítani és újra hívhatjuk biztonsági félállásnak!

Üdv!!!!

EA Zuave

…azaz 4 amiről itt eddig kiderült:

Piette Remington Pocket,
    Eu.Arms Zuave
    DP Remington Pattern Custom
    Uberti Colt Army 1860

:good: :wacko:

Szia Angyalszem! Megjöttek a Remi alkatrészek, ahogy ígértük, garanciában. Üdv Balázs

Szia Balázs! El tudnátok küldeni NEM DPD-vel, mondjuk postán? Köszi!

Azért húztam kicsit erősebben, hogy meggyőződjek arról, aminek az ellenkezőjéről győződtem meg. Természetesen igazad van Neked is. A Remi Pocketnél nagyobb gáz, mert nincs sátorvas és könnyebb NEM tisztításnál is rányúlni a ravaszra. Biztonsági előírások betartásával nyilván elkerülhető -majdnem- minden baleset, de… Arról nem is beszélve, hogy megkérdem: Ha tudok, tudsz a fegyver hibás működéséről, akkor szabad-e, szabályos-e, etikus-e lőtéren használni, lövésztársak épségét kicsit is kockáztatni ?

Kedves Angyalszem! Igaz a pocket remi lelkivilágáról nem tudok semmit, az tény, hogy nálad a pont amiért sátorvas nélküli szerkezetről van szó. És természetesen a válaszom, az utolsó kérdésre: ha tudod és úgy viszed ki nem etikus, és valószínű nem is szabályos ha nem müködik rendesen minden egy fegyveren. Szernencsére nyugodt marad a lelkiismeretem, mert én ott vettem észre, többet nem is vittem ki, majd utánna hamarosan el is adtam, és az új gazdája is ennek tudatában vette meg. Egyébként képtelen dolgokat nem feltételezek rólad, tudom, hogy régi motoros vagy a szakmában :) Üdv: Kari

Szia Kari! Nem Rád gondoltam, amolyan “költői kérdés” volt. De elég elgondolkodtató, hogy kapásból itt van 3 fegyver és mindegyiknek ez a “gondja”.  A pocket és a DP Remi szinte új és mégis. Balázs a DP-hoz és Péter a Pockethez a Nimródból megszerezte az új alkatrészeket, most várom. A gyártó nem adhatna ki ilyet a kezéből. :unsure:

Szép estét!

Azért húztam kicsit erősebben, hogy meggyőződjek arról, aminek az ellenkezőjéről győződtem meg.   Természetesen igazad van Neked is. A Remi Pocketnél nagyobb gáz, mert nincs sátorvas és könnyebb NEM tisztításnál is rányúlni a ravaszra. Biztonsági előírások betartásával nyilván elkerülhető -majdnem- minden baleset, de… Arról nem is beszélve, hogy megkérdem: Ha tudok, tudsz a fegyver hibás működéséről, akkor szabad-e, szabályos-e, etikus-e lőtéren használni, lövésztársak épségét kicsit is kockáztatni ?

Kedves Angyalszem! Igaz a pocket remi lelkivilágáról nem tudok semmit, az tény, hogy nálad a pont amiért sátorvas nélküli szerkezetről van szó. És természetesen a válaszom, az utolsó kérdésre: ha tudod és úgy viszed ki nem etikus, és valószínű nem is szabályos ha nem müködik rendesen minden egy fegyveren. Szernencsére nyugodt marad a lelkiismeretem, mert én ott vettem észre, többet nem is vittem ki, majd utánna hamarosan el is adtam, és az új gazdája is ennek tudatában vette meg. Egyébként képtelen dolgokat nem feltételezek rólad, tudom, hogy régi motoros vagy a szakmában :)
    Üdv: Kari

Szia Angyalszem! Megjöttek a Remi alkatrészek, ahogy ígértük, garanciában. Üdv Balázs

Szia Balázs!

El tudnátok küldeni NEM DPD-vel, mondjuk postán? Köszi!

Szia Angyalszem!

Megjöttek a Remi alkatrészek, ahogy ígértük, garanciában.

Üdv

Balázs

Tisztítottam a Pietta Remi Pockettem, még csak pár hónapos. Kicsit erősebben meghúztam a ravaszt félállásban és láss csodát CSATTAN A KAKAS.. Mielőtt elkezdtem volna előkaparni a számlát meg a garancia jegyet, kíváncsiságból megpróbáltam a Pedersoli Remi Pattern Customon is és….AZ IS!!! Ez, egy éves, nagyon kevés lövéssel. Majd 1300 Euro volt, TALÁN NEM GAGYI (?). Mi a véleményetek, tapasztalatotok??? Az Ubi Colt 1860 nem csinál ilyet.

Mitagadás előfordulhat (kb. ezért van az a rengeteg biztonsági szabály tisztítás közbenre is), csak azt nem értem, miért húzkodod “kicsit erősebben” a ravaszt félállásban tisztítás közben? :) Bocsi nem gyökereskedni akarok, mert tényleg egy komoly biztonsági gátnak kéne lennie a félállásnak, függetlenül attól, hogy ki gyártja. Nekem az EA Zuave-om csinálta. És ezért írok a “kicsit erősebbről”,mert ugye puskánál is a cél felé tartva félállásban tesszük rá a csapit, viszont lövészetkor “üzem közben” húz rá kicsit erősebben az ember, mert a lövés pillanatában az ember akaratlanul “rámarkol”, így félálláskor is reflexszerüen erősebbet húz az ember amikor azt hiszi bekövetkezeik a lövés. Ilyenkor van az az érzés normál esetben, hogy “óóó b…meg elfelejtettem felhúzni, vagy “igazinál” kibiztosítani, pedig milyen jó lövés lett volna”. Viszont revkónál a félállás inkább töltési-tisztítási funkció mint biztonsági ( ugye tisztításkor semleges, lövészetkor cél felé tartva babrálunk amúgyis a dob és a ravasz körül), eleve a dob valahol félúton áll meg a két cső között, viszont akinek revkója van annak úgy “benn szokott lenni a kezében”, hogy tisztításkor megfogom a kakast, kicsit (amikor a végén a dob benn van teljesen, hogy a dobrögzítő is a helyén legyen) hátrahúzom és úgy engedem vissza, épp ezért ez a probléma lövészetkor szokott kiderülni. Mégegyszer írom: tremészetesen igazad van, működnie kéne, de mivel élesben használva ezeket elég steril körülmények közt, biztonsági regulákkal körbekorlátozva használjuk, akkor sem lehetne baj, ha egyáltalán nem lenne egy fegyveren fél vagy biztonsági állás (lásd esetemben: betöltve, már cél felé fordítva rátéve a csapi -valaki rámköszön,visszaköszönök (a puska végig a célfelé néz), elfelejtem, hogy félállásban van- célzok, meghúzom a ravaszt -mintha akadt volna kicsit, de elsült. Igen, dühítő volt, hogy valami új és nem szabályszerűen működik, de a leglényegesebb, hogy egy pillanatig nem kellett dühöngenem azon, hogy bárki is veszélyben lett volna emiatt akárcsak a pillanat törtrészéig is, mert ilyenkor derül ki, hogy a biztonsági szabályok jobban védenek, mint az anyagminőség :)

Azért húztam kicsit erősebben, hogy meggyőződjek arról, aminek az ellenkezőjéről győződtem meg. :yahoo: :good:   Természetesen igazad van Neked is. A Remi Pocketnél nagyobb gáz, mert nincs sátorvas és könnyebb NEM tisztításnál is rányúlni a ravaszra. Biztonsági előírások betartásával nyilván elkerülhető -majdnem- minden baleset, de… Arról nem is beszélve, hogy megkérdem: Ha tudok, tudsz a fegyver hibás működéséről, akkor szabad-e, szabályos-e, etikus-e lőtéren használni, lövésztársak épségét kicsit is kockáztatni ?  :unsure:

Tisztítottam a Pietta Remi Pockettem, még csak pár hónapos. Kicsit erősebben meghúztam a ravaszt félállásban és láss csodát CSATTAN A KAKAS.. Mielőtt elkezdtem volna előkaparni a számlát meg a garancia jegyet, kíváncsiságból megpróbáltam a Pedersoli Remi Pattern Customon is és….AZ IS!!! Ez, egy éves, nagyon kevés lövéssel. Majd 1300 Euro volt, TALÁN NEM GAGYI (?). Mi a véleményetek, tapasztalatotok??? Az Ubi Colt 1860 nem csinál ilyet.

Mitagadás előfordulhat (kb. ezért van az a rengeteg biztonsági szabály tisztítás közbenre is), csak azt nem értem, miért húzkodod “kicsit erősebben” a ravaszt félállásban tisztítás közben? :) Bocsi nem gyökereskedni akarok, mert tényleg egy komoly biztonsági gátnak kéne lennie a félállásnak, függetlenül attól, hogy ki gyártja. Nekem az EA Zuave-om csinálta. És ezért írok a “kicsit erősebbről”,mert ugye puskánál is a cél felé tartva félállásban tesszük rá a csapit, viszont lövészetkor “üzem közben” húz rá kicsit erősebben az ember, mert a lövés pillanatában az ember akaratlanul “rámarkol”, így félálláskor is reflexszerüen erősebbet húz az ember amikor azt hiszi bekövetkezeik a lövés. Ilyenkor van az az érzés normál esetben, hogy “óóó b…meg elfelejtettem felhúzni, vagy “igazinál” kibiztosítani, pedig milyen jó lövés lett volna”. Viszont revkónál a félállás inkább töltési-tisztítási funkció mint biztonsági ( ugye tisztításkor semleges, lövészetkor cél felé tartva babrálunk amúgyis a dob és a ravasz körül), eleve a dob valahol félúton áll meg a két cső között, viszont akinek revkója van annak úgy “benn szokott lenni a kezében”, hogy tisztításkor megfogom a kakast, kicsit (amikor a végén a dob benn van teljesen, hogy a dobrögzítő is a helyén legyen) hátrahúzom és úgy engedem vissza, épp ezért ez a probléma lövészetkor szokott kiderülni. Mégegyszer írom: tremészetesen igazad van, működnie kéne, de mivel élesben használva ezeket elég steril körülmények közt, biztonsági regulákkal körbekorlátozva használjuk, akkor sem lehetne baj, ha egyáltalán nem lenne egy fegyveren fél vagy biztonsági állás (lásd esetemben: betöltve, már cél felé fordítva rátéve a csapi -valaki rámköszön,visszaköszönök (a puska végig a célfelé néz), elfelejtem, hogy félállásban van- célzok, meghúzom a ravaszt -mintha akadt volna kicsit, de elsült. Igen, dühítő volt, hogy valami új és nem szabályszerűen működik, de a leglényegesebb, hogy egy pillanatig nem kellett dühöngenem azon, hogy bárki is veszélyben lett volna emiatt akárcsak a pillanat törtrészéig is, mert ilyenkor derül ki, hogy a biztonsági szabályok jobban védenek, mint az anyagminőség :)

Nekem az Uberti 1860 is csinálja…bár meg kell húzni hozzá azért. És az is igaz, hogy az enyém már nem mai csirke.

Akkor ezentúl legyen a neve csak “félállás” és nem “biztonsági…..”  :good:   :yahoo:

Nekem az Uberti 1860 is csinálja…bár meg kell húzni hozzá azért. És az is igaz, hogy az enyém már nem mai csirke.

Tisztítottam a Pietta Remi Pockettem, még csak pár hónapos. Kicsit erősebben meghúztam a ravaszt félállásban és láss csodát CSATTAN A KAKAS.. Mielőtt elkezdtem volna előkaparni a számlát meg a garancia jegyet, kíváncsiságból megpróbáltam a Pedersoli Remi Pattern Customon is és….AZ IS!!! Ez, egy éves, nagyon kevés lövéssel. Majd 1300 Euro  volt, TALÁN NEM GAGYI (?). Mi a véleményetek, tapasztalatotok??? Az Ubi Colt 1860 nem csinál ilyet.

Zseniális kis készlet, elöltöltős revolverekhez való tölténykészítéshez. :)

http://www.bpmaker.eu/english-version

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 23

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.