-
- Angyalszem il cattivo
- 2018-08-25-12:56
Colt brutális dobtengelyes megoldása erősebb mint a Remington zárt kerete.
Ha ez így lenne, akkor az összes modern revkó is nyitott keretes lenne.
El tudod képzelni pl. a S&W .500-ast ebben a kiadásban? Az alaptézist is vitatnám, de ahhoz keresztmetszeteket, meg vektorokat kellene számolgatni, az meg fárasztó. Viszont némi egyszerű mechanika: A Colt igazán gyenge pontja nem a vastag dobtengely, hanem annak a rögzítése. A Coltnál a csőfarba belépő lövedék és a lőporgázok a szerkezetben elsősorban hajlító erőt ébresztenek. Ebből lesz az éknél nyírás + csavarás, és a két illesztőszemölcsnél nyírás. A zárt kereteseknél elsősorban húzóerő ébred, ami főleg a keret felső részére hat. Az utóbbi szerkezet az időt (lövésszámot) jobban bírja. A Coltnál eljön az idő amikor “meglötyögősödik” (az éket már nem lehet beljebb ütni) és lehet vinni a tábori kovácshoz. Azaz “erős” a Colt, csak hamarabb elfárad.
Összebogarászva az irodalomból az derül ki, hogy a zárt keretet NEM a szilárdság miatt találták ki. Az akkori revkóknál a legfontosabb volt a gyors és szerszámok nélküli szét és összeszerelhetőség akadályelhárításhoz, tisztításhoz. A Colt ékes megoldása pedig sokszor valamilyen kalapálást, ütögetést igényel ehhez, a Remi “egykezes” megoldásához képest. A modern revkóknál pedig a szerelt lőszer egyszerre történő betöltése és ürítése a fő szempont amit az oldalra kifordítható dob tesz lehetővé. Ez pedig csak zárt keretben, mobil dobtengellyel lehetséges. Valahol van egy capandball videó a neten, egy felrobbant dobú Remiről. Annak annyi. Ha ez egy Colttal történik, valószínű, hogy csak dobcsere. Azon azonnal látszanak a keret gyenge pontjai. Elöl, alul és felül egy-másfél mm csak a keret, ami a csövet, töltőkart összetartja a fegyver “hátuljával”. Képet nem lehet feltölteni, ezért mutatom hol! Látod!!!?
JAAA! És másról beszélünk! Te az élettartam alatt bekövetkező elhasználódásról én meg arról, ha valamilyen rendhagyó nagyobb erőbehatás éri.
- Angyalszem il cattivo
- 2018-08-25-12:50
Üdv! Elreszeltem az 1858-as Pietta remim célzó tüskéjét,hogyan lehet kivenni?
Előre is köszönöm a választ.
Kicsavarható. Asszem. Hamar jött a válasz?
- Angyalszem il cattivo
- 2018-08-25-12:49
El tudod képzelni pl. a S&W .500-ast ebben a kiadásban? Az alaptézist is vitatnám, de ahhoz keresztmetszeteket, meg vektorokat kellene számolgatni, az meg fárasztó. Viszont némi egyszerű mechanika: A Colt igazán gyenge pontja nem a vastag dobtengely, hanem annak a rögzítése. A Coltnál a csőfarba belépő lövedék és a lőporgázok a szerkezetben elsősorban hajlító erőt ébresztenek. Ebből lesz az éknél nyírás + csavarás, és a két illesztőszemölcsnél nyírás. A zárt kereteseknél elsősorban húzóerő ébred, ami főleg a keret felső részére hat. Az utóbbi szerkezet az időt (lövésszámot) jobban bírja. A Coltnál eljön az idő amikor “meglötyögősödik” (az éket már nem lehet beljebb ütni) és lehet vinni a tábori kovácshoz. Azaz “erős” a Colt, csak hamarabb elfárad.
Összebogarászva az irodalomból az derül ki, hogy a zárt keretet NEM a szilárdság miatt találták ki. Az akkori revkóknál a legfontosabb volt a gyors és szerszámok nélküli szét és összeszerelhetőség akadályelhárításhoz, tisztításhoz. A Colt ékes megoldása pedig sokszor valamilyen kalapálást, ütögetést igényel ehhez, a Remi “egykezes” megoldásához képest. A modern revkóknál pedig a szerelt lőszer egyszerre történő betöltése és ürítése a fő szempont amit az oldalra kifordítható dob tesz lehetővé. Ez pedig csak zárt keretben, mobil dobtengellyel lehetséges. Valahol van egy capandball videó a neten, egy felrobbant dobú Remiről. Annak annyi. Ha ez egy Colttal történik, valószínű, hogy csak dobcsere. Azon azonnal látszanak a keret gyenge pontjai. Elöl, alul és felül egy-másfél mm csak a keret, ami a csövet, töltőkart összetartja a fegyver “hátuljával”. Képet nem lehet feltölteni, ezért mutatom hol! Látod!!!?
- LQ
- 2018-08-25-06:09
El tudod képzelni pl. a S&W .500-ast ebben a kiadásban?
Az alaptézist is vitatnám, de ahhoz keresztmetszeteket, meg vektorokat kellene számolgatni, az meg fárasztó. Viszont némi egyszerű mechanika:
A Colt igazán gyenge pontja nem a vastag dobtengely, hanem annak a rögzítése. A Coltnál a csőfarba belépő lövedék és a lőporgázok a szerkezetben elsősorban hajlító erőt ébresztenek. Ebből lesz az éknél nyírás + csavarás, és a két illesztőszemölcsnél nyírás. A zárt kereteseknél elsősorban húzóerő ébred, ami főleg a keret felső részére hat. Az utóbbi szerkezet az időt (lövésszámot) jobban bírja. A Coltnál eljön az idő amikor “meglötyögősödik” (az éket már nem lehet beljebb ütni) és lehet vinni a tábori kovácshoz. Azaz “erős” a Colt, csak hamarabb elfárad.
- Angyalszem il cattivo
- 2018-08-21-18:59
- Angyalszem il cattivo
- 2016-04-14-07:39
CSAK TESSÉK, CSAK TESSÉK! VÁROM A TOVÁBBI AJÁNLATOKAT!!!!!
Angyalszem épp a remijét akarja eladni???
Balázs filmjei között, csak olyat találtam amin egy eredeti Coltot hasonlít egy eredeti Remivel
Balázs filmjei és/vagy írásai között volt valahol amikor Pedersoli NMA-t hasonlít össze eredetivel. Ha jól emlékszem egész jól összestimmeltek, szóval kell keríteni valakit akinek van pedersoli és össze lehet hasonlítgatni mindegyiket. Egyébként én is kíváncsi lennék, már csak azért is mert én meg Remi target carbine ügyben keresgéltem a neten, és a külföldi írások szerint fennmaradt kb. 1000 eredeti darabnak is annyi gyári variációja illetve utólagos variálása van, hogy akár igaz is lehetne Balázs írása mely szerint “az Uberti nem másolatokat, hanem történelmi szempontból is hű replikákat készít”, de azért legalább képen megnézném melyik eredeti darabról sikerült történelmi szempontból is hűen lereplikálni pl. a sátorvasat, a nem mérethelyes dobot- keretet, stb.
Szia! Én sehol sem találtam gyári, mármint az eredeti E. Remington gyárából származó dokumentációt, tervet, tervrajzot arról, hogy milyennek is tervezte, gyártotta Remington a vasakat. Ezért nemigen tudom, ki gyárthat autentikus másolatot. Coltról láttam. Nü! Egy újabb talány.
Ez egy olyan dolog, amiben senkinek, vagy mindenkinek igaza lehet. Annyi biztos csak, hogy Uberti bácsi sem és a leany sem ugrik a netre, mert sajnos régebben elhúnytak már.
- Horse Whisperer
- 2016-04-13-13:00
Ezért nemigen tudom, ki gyárthat autentikus másolatot.
Még ha nincs is dokumentációja, de mondjuk Uberti bácsi felugrik a netre, nekiáll licitálni egy eredeti darabra, leszurkol érte 5-10000 dollárt, majd leszalad a gyárba és mondja: hé Luigi ragazzo mutasd már meg a CNCnek, hogy ilyet faragjon pár ezer darabot, meg a sátorvashoz Carlos farigcsáljon ugyanilyen öntőformát, meg egyáltalán hozzátok össze úgy, hogy ugyanolyan legyen mint az eredeti. Mindamellett, hogy óriási feeling nézegetni-tapogatni és lőni is az Ubertivel (mindig van valaki aki odajön megnézni), de igazából csak akkor derül ki, hogy nem smakolnak részletek ha már pár hete megvan. Jobb híjján talán az a legjobb megközelítés: eredeti utángondolásaként évtizedeken keresztül készítettek gyártók a konverziósokon keresztül a csak szereltlőszeresre készült darabokig, majd az ASM-nek sikerült egy majdnem eredetinek látszót készíteni (ez van Angyalszem emberének is), és végül Uberti a történelem részeseként csinált egy saját lespórolt csővű, rövidebb dobú, “nehogymá teljesen új sátorvas öntőformát kelljen gyártanunk, farigcsáljuk meg a revkóét” Target Carbine-t . Már csak Djangó kezébe kell adni és máris történelmi fegyver lett :-). Ha úgy nézzük ma már Han Solo lézerpisztolya is történelmileg hiteles darab
A képeken egy “early cased remington revolving rifle” látható, itt meg egy Uberti: https://kapszli.hu/product/uberti-1858-remington-new-army-target-carbine-eloltolto-karabely/, és mint a gyermekkori Hahótáinkban: keressük meg mi az eltérés a képeken.
A sátorvas és egyéb érdekességek “problematikájába” merülni vágyóknak: http://www.remingtonsociety.org/a-study-of-remington-revolving-rifles/
- Angyalszem il cattivo
- 2016-04-12-21:14
Balázs filmjei között, csak olyat találtam amin egy eredeti Coltot hasonlít egy eredeti Remivel
Balázs filmjei és/vagy írásai között volt valahol amikor Pedersoli NMA-t hasonlít össze eredetivel. Ha jól emlékszem egész jól összestimmeltek, szóval kell keríteni valakit akinek van pedersoli és össze lehet hasonlítgatni mindegyiket. Egyébként én is kíváncsi lennék, már csak azért is mert én meg Remi target carbine ügyben keresgéltem a neten, és a külföldi írások szerint fennmaradt kb. 1000 eredeti darabnak is annyi gyári variációja illetve utólagos variálása van, hogy akár igaz is lehetne Balázs írása mely szerint “az Uberti nem másolatokat, hanem történelmi szempontból is hű replikákat készít”, de azért legalább képen megnézném melyik eredeti darabról sikerült történelmi szempontból is hűen lereplikálni pl. a sátorvasat, a nem mérethelyes dobot- keretet, stb.
Szia!
Én sehol sem találtam gyári, mármint az eredeti E. Remington gyárából származó dokumentációt, tervet, tervrajzot arról, hogy milyennek is tervezte, gyártotta Remington a vasakat. Ezért nemigen tudom, ki gyárthat autentikus másolatot. Coltról láttam.
Nü! Egy újabb talány.
- Horse Whisperer
- 2016-04-12-21:03
- Angyalszem il cattivo
- 2016-04-12-11:45
SÖRT ÉN ÁLLOM!!!
HA VALAKI ELJÖN ÉRTE, PECÁZHAT NÁLAM EGY NAPOT!Kedves Lövésztársak!
Eladó Uberti Remington, NMA 1858 cső: 8″ cal: .44. MKH 2015 10. 20. tól. 10 év. Nem lőttem vele, mert nincs hol. Eredeti csomagolásban. 86500 Magyar Forint.
Kapszli.hu viszonteladónál vettem, 2015. 11. 04. számla is meg van.
Érdeklődni: szityman kukac gémail pont kom.
- Angyalszem il cattivo
- 2016-04-10-20:09
Kedves Lövésztársak!
Eladó Uberti Remington, NMA 1858 cső: 8″ cal: .44. MKH 2015 10. 20. tól. 10 év. Nem lőttem vele, mert nincs hol. Eredeti csomagolásban. 86500 Magyar Forint.
Kapszli.hu viszonteladónál vettem, 2015. 11. 04. számla is meg van.
Érdeklődni: szityman kukac gémail pont kom.
Sziasztok Remisek!
Láttam valahol egy filmet ahol össze-hasonlítgatják a Pietta és Uberti Remington NMA 0.44 és 8″ csövű replikákat. Azt mondják, hogy a a Pietta tokja/kerete nagyobb. Nekem volt Pietta is, azt láttam, hogy a cső fala vastagabb (úgy emléxem ) de mivel már eladtam, nem tudom összemérni.
Elég kis felbontású volt a videJóó de ott is úgy látszik, hogy az Uberti tényleg kisebb, de a kamera látószöge miatt ez torzulás is lehet.
(Nyilván nem a csőhosszra és kaliberre gondolok.)
Lehet, hogy az Uberti, mert kovácsolt anyagból van tényleg kisebbre gyárt, mint az öntött Pietta?
Tulajdonképpen mekkora is egy Remi??? Eliphalet eredeti tervei, rajzai nincsenek valahol meg a neten?
Balázs filmjei között, csak olyat találtam amin egy eredeti Coltot hasonlít egy eredeti Remivel. Meg eredeti Coltot Uberti Colttal. De eredeti Remit replikával, nem.
- Rudi kettö
- 2016-02-21-21:22
Üdv! Elreszeltem az 1858-as Pietta remim célzó tüskéjét,hogyan lehet kivenni?
M3 menet van benne, belevágsz fürésszel és simán ki lehet csvarni.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.