-
- Angyalszem il cattivo
- 2019-02-15-19:43
Tényleg nincs másnak Remi? Csak ketten nézték meg a sajátot?
Szia Angyalszem! Nem egészséges. Hőkezelési gond lehet mindkét esetben. A Pedersoli Remi kakasát kicseréljük. Kérlek a központi mailre írd meg a gyári számát. Köszönöm! Balázs
Szia Balázs! Emilben válaszoltam. Köszi!
Szia Laci! A gari akkor is gari, ha nem tőlünk vásároltad a Pedersolit. Szóval továbbra is cseréljük a kakast. üdv B
Köszönöm Doktor!
- Kapszli
- 2019-02-15-17:43
Szia Angyalszem! Nem egészséges. Hőkezelési gond lehet mindkét esetben. A Pedersoli Remi kakasát kicseréljük. Kérlek a központi mailre írd meg a gyári számát. Köszönöm! Balázs
Szia Laci! A gari akkor is gari, ha nem tőlünk vásároltad a Pedersolit. Szóval továbbra is cseréljük a kakast. üdv B
- Angyalszem il cattivo
- 2019-02-14-22:44
- Kapszli
- 2019-02-14-19:59
Szia Angyalszem!
Nem egészséges. Hőkezelési gond lehet mindkét esetben. A Pedersoli Remi kakasát kicseréljük. Kérlek a központi mailre írd meg a gyári számát.
Köszönöm!
Balázs
- Angyalszem il cattivo
- 2019-02-14-18:30
Sziasztok! Tisztítottam a Pietta Remi Pockettem, még csak pár hónapos. Kicsit erősebben meghúztam a ravaszt félállásban és láss csodát CSATTAN A KAKAS.. Mielőtt elkezdtem volna előkaparni a számlát meg a garancia jegyet, kíváncsiságból megpróbáltam a Pedersoli Remi Pattern Customon is és….AZ IS!!! Ez, egy éves, nagyon kevés lövéssel. Majd 1300 Euro volt, TALÁN NEM GAGYI (?). Mi a véleményetek, tapasztalatotok??? Az Ubi Colt 1860 nem csinál ilyet.- Angyalszem il cattivo
- 2019-02-12-08:55
1. hiba: “kopást me” = kpást NEM.
2. hiba: “…rányuljon az ember a kakasra” helyett “…ravaszra”
Korán van nekem.
3. hiba: “kpást” = “kopást”
Mondom, hogy korán van.
- Angyalszem il cattivo
- 2019-02-12-08:53
1. hiba: “kopást me” = kpást NEM.
2. hiba: “…rányuljon az ember a kakasra” helyett “…ravaszra”
Korán van nekem.
- Angyalszem il cattivo
- 2019-02-12-08:26
Szétszereled a revolvereket és megnézed a félállás bemetszésének állapotát,belepróbálod az elsütőbillentyűt.Feltehetően válasz is kapsz a kérdésedre.A Remiknek a dobján van ahova le lehet engedni a kakast és már biztonságos is.Azért ne hordjad a bulikba.
Köszi szépen, hogy segíteni akarsz! Természetesen ezeken már túl vagyok. Látható hibát, törést, kopást me, találtam. No meg kettőnél egyszerre?
Én is mint általában mások, minden jó tanács ellenére revkóval kezdtem, úgy 9 éve. Az első egy Pietta Remi volt, aztán Uberti is. Azoknál nem vettem észre, ami nem jelenti azt, hogy azok másképp viselkedtek volna. Most vásárolt Remi Pocketnél derült ki. Én a töltéskori biztonságosságát kérdőjeleztem meg, nem amikor a kocsmában lőpárbajozok.
Még annyit hozzá, hogy a félállásból működés közben láthatóan -mindkettőnél – meg is emeli a kakast. Innen már csak egy lépés és DA.
Azért írtam, hátha más Remis is megpróbálja egyszer és ha: 1. Másiknál is, akkor konstrukciós hiba, 2. Ha másiknál nem, akkor megint bevásároltam két hibásat. (?) A Peder Zoli PatternCustomnál nem annyira gond, mert van sátorvas, de a Pocketnél nincs és elég pici ahhoz, hogy rányúljon az ember a kakasra, ha nem akar akkor is.
Szép napot, kellemes próbálgatást! EL NE TÖRJÉTEK!
- The Gunman
- 2019-02-12-07:58
Szétszereled a revolvereket és megnézed a félállás bemetszésének állapotát,belepróbálod az elsütőbillentyűt.Feltehetően válasz is kapsz a kérdésedre.A Remiknek a dobján van ahova le lehet engedni a kakast és már biztonságos is.Azért ne hordjad a bulikba.
- Angyalszem il cattivo
- 2019-02-11-20:04
Sziasztok! Tisztítottam a Pietta Remi Pockettem, még csak pár hónapos. Kicsit erősebben meghúztam a ravaszt félállásban és láss csodát CSATTAN A KAKAS.. Mielőtt elkezdtem volna előkaparni a számlát meg a garancia jegyet, kíváncsiságból megpróbáltam a Pedersoli Remi Pattern Customon is és….AZ IS!!! Ez, egy éves, nagyon kevés lövéssel. Majd 1300 Euro volt, TALÁN NEM GAGYI (?). Mi a véleményetek, tapasztalatotok??? Az Ubi Colt 1860 nem csinál ilyet.
Ijedtemben kipróbáltam az enyémet (Pedersoli Remi), nem sikerült félállásból elsütni (igaz, az enyém 5 évesnél öregebb).
Kb. 5-6 kilóval húztam, nem akartam eltörni a ravaszt.
Jó Neked! Én nem tudom hány kilóval húztam, de a Pocketet biztos kevéssel. Nem próbálgatom tovább, nehogy rosszabb legyen. Kissé tanácstalan vagyok. Így nem tudom h elég biztonságos e. Főleg a Pocket, sátorvas nélkül.
- pergerg
- 2019-02-11-19:45
Sziasztok! Tisztítottam a Pietta Remi Pockettem, még csak pár hónapos. Kicsit erősebben meghúztam a ravaszt félállásban és láss csodát CSATTAN A KAKAS.. Mielőtt elkezdtem volna előkaparni a számlát meg a garancia jegyet, kíváncsiságból megpróbáltam a Pedersoli Remi Pattern Customon is és….AZ IS!!! Ez, egy éves, nagyon kevés lövéssel. Majd 1300 Euro volt, TALÁN NEM GAGYI (?). Mi a véleményetek, tapasztalatotok??? Az Ubi Colt 1860 nem csinál ilyet.
Ijedtemben kipróbáltam az enyémet (Pedersoli Remi), nem sikerült félállásból elsütni (igaz, az enyém 5 évesnél öregebb).
Kb. 5-6 kilóval húztam, nem akartam eltörni a ravaszt.
- Angyalszem il cattivo
- 2019-02-11-09:31
Sziasztok!
Tisztítottam a Pietta Remi Pockettem, még csak pár hónapos. Kicsit erősebben meghúztam a ravaszt félállásban és láss csodát CSATTAN A KAKAS.. Mielőtt elkezdtem volna előkaparni a számlát meg a garancia jegyet, kíváncsiságból megpróbáltam a Pedersoli Remi Pattern Customon is és….AZ IS!!! Ez, egy éves, nagyon kevés lövéssel. Majd 1300 Euro volt, TALÁN NEM GAGYI (?). Mi a véleményetek, tapasztalatotok??? Az Ubi Colt 1860 nem csinál ilyet.- Angyalszem il cattivo
- 2018-08-26-05:19
Colt vs. remi. Bocsi a colt szétszedéséhez sem kell szerszám, bármivel a csatamezőn (fadarab, szurony markolat, másik colt, indiánok kemény feje stb) simán kiüthető. Sőt mivel a colt a nyitott keret miatt gyakrabban akad el erre szükség is van. A zárt keretnek nincs semmi köze a szétszereléshez, ha ragadt már be csapid remibe tudod, hogy kiemelt dobrögzítő mellett sem a dobot forgatni sem kivenni nem tudod. coltról meg lekapod a csövet majd a dobot oszt no problem. Csakhogy a remi jóval ritkábban ragad be mint a colt. A zárt keretet a kevesebb elakadás, jobb kosztürés miatt vezették be, nem a szétszedés egyszerűsítése végett. A legjobb példa erre az Adams revolver ahol, a kakas a keret oldalán van rögzítve, az elsütőszerkezet pedig teljesen elzárt a dobtól. Fent van egy cikkben a Kapszlin a korabeli reklámja is – érdemes megnézni, (el is verte Sam bácsit az angol haditengerészeti tenderen csúnyán)… A polgárháborúban is az Adams meg a Lefaucheux volt a menő, csak azok nem made in Amcsi, hogy is nézne velük ki egy westernfilm. Az meg hogy melyik az erősebb jó kérdés. Egy hadirevkót anno nem 20 éves használatra terveztek, nem is lövöldöztek vele sokat, a gyalogsági tisztek ultimum refugiuma volt, a lovasságnál meg többre becsülték a szablyát vagy a dupla sörétest. A haditengerészetnél vált be leginkább a közelharchoz. A vadnyugaton is inkább mellé lőttek vele 6-ot, majd késeltek vidáman, esetleg közvetlen közelről “ítéltek” vele (persze ebbe a gyenge minőségű gabonaszesz fogyasztás is belejátszott bőven). A mai replikák esetén meg elég nagy az anyagminőség béli eltérés az egyes gyártók, és kivitelek között, úgyhogy jobb nem kísérletezni az “extrém erőbehatásokkal”, pl pistol- whip, vagy nitrocellulóz.
“fadarab, szurony markolat, másik colt, indiánok kemény feje stb” Ha nem is szerszám, de segédeszköz. Remimbe még sosem szorult a csapi. De nem vagyok sem elvakult Colt, sem Remi párti, mindegyik van, imádom mindkettőt. Én csak azt mondom, hogy a Reminek hiába van zárt kerete, ettől nem lett erősebb mint ahogy ezzel indokolják általában a zárt keret előnyét. Kísérletezni pedig biztosan nem akarok az 1300 Eurós Custommal.
https://www.youtube.com/watch?v=Q_XNWeMqCT0&index=5&list=PLIGg3pcPWcaLhtVU9xe85LNSZ8X_qer9E
- rprme
- 2018-08-25-23:16
Colt vs. remi.
Bocsi a colt szétszedéséhez sem kell szerszám, bármivel a csatamezőn (fadarab, szurony markolat, másik colt, indiánok kemény feje stb) simán kiüthető. Sőt mivel a colt a nyitott keret miatt gyakrabban akad el erre szükség is van. A zárt keretnek nincs semmi köze a szétszereléshez, ha ragadt már be csapid remibe tudod, hogy kiemelt dobrögzítő mellett sem a dobot forgatni sem kivenni nem tudod. coltról meg lekapod a csövet majd a dobot oszt no problem. Csakhogy a remi jóval ritkábban ragad be mint a colt. A zárt keretet a kevesebb elakadás, jobb kosztürés miatt vezették be, nem a szétszedés egyszerűsítése végett. A legjobb példa erre az Adams revolver ahol, a kakas a keret oldalán van rögzítve, az elsütőszerkezet pedig teljesen elzárt a dobtól. Fent van egy cikkben a Kapszlin a korabeli reklámja is – érdemes megnézni, (el is verte Sam bácsit az angol haditengerészeti tenderen csúnyán)… A polgárháborúban is az Adams meg a Lefaucheux volt a menő, csak azok nem made in Amcsi, hogy is nézne velük ki egy westernfilm.
Az meg hogy melyik az erősebb jó kérdés. Egy hadirevkót anno nem 20 éves használatra terveztek, nem is lövöldöztek vele sokat, a gyalogsági tisztek ultimum refugiuma volt, a lovasságnál meg többre becsülték a szablyát vagy a dupla sörétest. A haditengerészetnél vált be leginkább a közelharchoz. A vadnyugaton is inkább mellé lőttek vele 6-ot, majd késeltek vidáman, esetleg közvetlen közelről “ítéltek” vele (persze ebbe a gyenge minőségű gabonaszesz fogyasztás is belejátszott bőven). A mai replikák esetén meg elég nagy az anyagminőség béli eltérés az egyes gyártók, és kivitelek között, úgyhogy jobb nem kísérletezni az “extrém erőbehatásokkal”, pl pistol- whip, vagy nitrocellulóz.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.