-
- Chariot
- 2015-07-01-09:55
Pferi találta ezt az igen jó olasz oldalt: http://www.siarm.com/
Azt tervezem, hogy magamnak rendelek többféle, sörétes újratöltéshez való műanyag bisz-baszt, kosarakat, csapi nélküli új hüvelyeket, satöbbi. Viszont 5 kg súlyig is már a szállítás ~5000 Ft, fölötte több, és gondoltam ha másnak is kellhetnek innen dolgok akkor osztozhatnánk a szállítási díjon.
Nem csak söréteshez, hanem pisztoly és puskatöltéshez is vannak itt bőven cuccok, szóval olvasgassátok, és ha lesz érdeklődés összerakok egy megrendelést. Előbb-utóbb amúgy is, de spórolni jó dolog! :)- Nyomkeresõ
- 2015-07-01-08:36
sziasztok!
Én 7,62 x54R típusú lőszert töltök moszinhoz. Nagyon penge.. kb a gyári ár harmadából kijön és a hüvelyeket most töltöm talán ötödször. Úgy gondolom hogy egyszer vagy kétszer újratölthetőek ezek a hüvelyek.
FMJ 180 gr cseh lövedék lovex d073.4-es lőporral. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Rúg rendesen (3500 joule)és nagyon pontos. Támasztékból 50 méterről a 3 lövés egy 5 forintos körben két lövés egybemenve.
Voltam nagyöbű puskaversenyen a hétvégén és 50 méteres számban nyíltirányzékkal a 3. lettem.
Azt sajnálom, hogy nem indultam vele a 100 méteres számban.
Én nem is veszek már gyári lőszert 500-600 Ft-ért/darab Töltsetek, ha van rá lehetőségetek. És most tervezem megvenni a marlin camp 9 mm-es félautomata karabélyt, ami paralőszerrel etethető. Persze ezt is saját magam töltöm. A 9 mm-es luger az egyik leggazdaságosabb lőszer.
- Pferi
- 2015-06-30-14:01
Ami lemaradt az előzőről : ez a 4. variáció volt, ez jött be legjobban. A kör 30 mm átmérőjű. Itt is a visszarúgás (bár az 0.243-nál elég kicsi), nyitás, csappantyú deformáció volt szem előtt – és persze a szórás, bár az ennél a betonkemény sütésnél eléggé a szerencsén is múlhatott.
A 30-06 viszont rúgott mint a ló, míg el nem találtam a kombinációt – bár inkább a kihúzóerő-besajtolási erő egybeesése lehetett a gond. De sikerült elég kezes töltet ott is. Ez a rosszabbik szóráskép 100 méteren – sajnos néha “belehúzok” a lövésbe.
Jav: Ja, és 100 méter mindkét lőlap, természetesen
- Pferi
- 2015-06-30-13:51
Ha már belejöttem az irkálásba (nem nagyon pörög a topik, tolok rajta kicsit) ez meg 0.243 Win. Valódi, hamisítatlan orosz remek, IZS 18 – olyan “hadi” sütéssel, hogy csak na! Agabi derék barátom, nem akarta elhinni, hogy ki van biztosítva, majd beletört az ujja. Laza 10 lövés, és garantált izomláz a mutató ujjadban. Az összeállítás hasonló, csak Vht. N160, (Sierra GameKing lövedék, CCI 200 csapantyú, “light” töltés) Előzőleg Geco gyári lőszert használtam mindkét puskához, azok elég emberes töltetek. (Nem szidni akarom, nagyon is jó lőszerek, de van bennük teljesítmény!)
- Kapszli
- 2015-06-30-04:43
S.C, nem szerénykedek, bazi nagy véletlen volt, csak a szám nagy! A “szokásos” 100 méteren 3-5 cm, ha 5-öt lövök (elkapkodom a végét), ezért szoktam hármat lőni! Egyébként jól műxik a gyakorlatban! A 200 métert meg még tesztelni kell, nálunk (Alföld széle) sajnos néha hasonló távot is lőni kell, egyszerűen nincs takarás télen. (150 felett nem szoktam nagyvadra…) Üdv: F.
Egyébként a lőszertöltésben pont ez a királyság: bonyolultnak tűnik, közben mégsem az. Igen egyszerűen lehet a puskához jobban passzoló lőszert csinálni, mint a gyári, az pedig általában egyet jelent a pontosság növekedésével.
3 egymás utáni lövés 3 cm-be 200 felett meg igencsak jó akkor is! Vadász vagy, úgyhogy 3 lövésnél többre nincs szükség/lehetőség úgysem.
- Pferi
- 2015-06-29-15:08
S.C, nem szerénykedek, bazi nagy véletlen volt, csak a szám nagy! A “szokásos” 100 méteren 3-5 cm, ha 5-öt lövök (elkapkodom a végét), ezért szoktam hármat lőni! Egyébként jól műxik a gyakorlatban! A 200 métert meg még tesztelni kell, nálunk (Alföld széle) sajnos néha hasonló távot is lőni kell, egyszerűen nincs takarás télen. (150 felett nem szoktam nagyvadra…)
Üdv: F.
- Kapszli
- 2015-06-29-14:17
Szia S.C.! Na, attól én még igen messze vagyok, hogy osszam az észt lőszertöltés ügyben! Szívesen elmondom amit össze szerencsétlenkedtem, hátha megkönnyíti mások életét, de azért ez egy konkrét fegyverre O.K. (Egyébként kicsit módosított gyári ajánlás, semmi különleges – ami különleges, hogy még az ellenőrzést is ellenőrzöm
!) Ez meg itt 200++ méter (nem volt távolságmérőnk, én 250-nek saccoltam), a 30 mm szórás még épp megvan. A 95 mm esés kicsit soknak tűnhet, de a puska bivalyerős Geco-ra volt belőve (4000J) , itt még nem tekertem át a tornyokat. (A kezdő 100 m-ren is alul volt a találat jócskán) Ez komfortosabb töltet, szép a kivett hüvely, semmi deformáció. Irodalmi adat szerint 3700 körül lehet, nem volt Chrony sem…tiszta szegényház
3 cm 200+ méteren az k. jó! Gratulálok! Tényleg jöhet a töltés info, nem kell szerénykedj!
- Pferi
- 2015-06-29-13:47
Szia S.C.!
Na, attól én még igen messze vagyok, hogy osszam az észt lőszertöltés ügyben! Szívesen elmondom amit össze szerencsétlenkedtem, hátha megkönnyíti mások életét, de azért ez egy konkrét fegyverre O.K. (Egyébként kicsit módosított gyári ajánlás, semmi különleges – ami különleges, hogy még az ellenőrzést is ellenőrzöm
!)
Ez meg itt 200++ méter (nem volt távolságmérőnk, én 250-nek saccoltam), a 30 mm szórás még épp megvan. A 95 mm esés kicsit soknak tűnhet, de a puska bivalyerős Geco-ra volt belőve (4000J) , itt még nem tekertem át a tornyokat. (A kezdő 100 m-ren is alul volt a találat jócskán) Ez komfortosabb töltet, szép a kivett hüvely, semmi deformáció. Irodalmi adat szerint 3700 körül lehet, nem volt Chrony sem…tiszta szegényház
- Chariot
- 2015-06-29-11:51
Sziasztok! Keresek boxer csappantyús AK47-es hüvelyeket (7.62×39) minden mennyiségben. 30/966-8488 Köszi
Sok sikert! Ha találsz, áruld majd el nekünk is! Egun-on van, csak K. drága a szállítás. A Nike-Fiocchinak volt, de a maradékról senki sem tud.
- Kapszli
- 2015-06-29-10:43
S.C! Sógorodnak 30-06 töltéshez. Saját töltés, CZ 550, DT optika, Verőce (a billegő első támaszodról lőve
) A másik hármas sorozat is 30 mm-belül. (Persze, hogy a szebbiket teszem fel – ez, ha a lyukak közepét nézed < 20 mm) Természetesen 100 m – és én nem vagyok valami nagy lövész….
Szia Feri!
Nagyzserű! Írhatnál róla kis cikkecskét!
Üdv
SC
- Pferi
- 2015-06-29-10:04
- Chariot
- 2014-04-04-14:24
Hátha valakit érdelel, 8×56-os hüvelyek a vaterán:
http://gyujtemeny.vatera.hu/militaria/lofegyver/8x56r_toltenyhuvely_1875496598.html
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.