Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 76
  • Sziasztok!
    Schmidt-Rubin puskához 7,5×55-ös Swiss kaliberhez töltenék lőszert. Sporttársak 7,62 (308) típusú lövedékmagot ajánlottak a készítéshez. Viszont az ezzel elkészített lőszert a fegyver nem tüzeli el, nem is zár rá biztonságosan. Tudtok-e esetleg segíteni, hogy milyen lövedékmaggal készítsem? Köszönöm előre is :heart:

Szia! Ha kell még segítség csörgess meg. 06307698kilen5kettő

Sziasztok!
    Schmidt-Rubin puskához 7,5×55-ös Swiss kaliberhez töltenék lőszert. Sporttársak 7,62 (308) típusú lövedékmagot ajánlottak a készítéshez. Viszont az ezzel elkészített lőszert a fegyver nem tüzeli el, nem is zár rá biztonságosan. Tudtok-e esetleg segíteni, hogy milyen lövedékmaggal készítsem? Köszönöm előre is :heart:

Kedves Hideg Gyula Tamás!
    Nagyon köszönöm a pontos infókat. Megmentettél egy hiábavaló “bénázástól”.
    Üdv: LQ

Üdv…igazán nincs mit….itt egy másik videó a Ballistic Recreations-től, bár tudom angolul van, de azért ez nem “rocket science”, de azért nem árt az óvatosság!

Sok sikert!

• LQ
    • 2020-07-31-08:35

Kedves Hideg Gyula Tamás!

Nagyon köszönöm a pontos infókat. Megmentettél egy hiábavaló “bénázástól”.

…és egy cikk a témában, ahol leírják a mennyiségeket: http://www.targetshooter.co.uk/?p=2882

A lágyítósóhoz a következőkre van szükséged:
    Nátrium-nitrát 5%
    Nátrium-nitrit 45%
    Kálium-nitrát 50%
    …és innen tudod megrendelni: http://www.cemolker.hu/

….

• LQ
    • 2020-07-27-17:49

Köszönöm a jó tanácsokat.

Némi youtube nézegetés és bátorság gyűjtés után megpróbálkoztam a PB lángos módszerrel. 50 db.-ot átpörgettem kézzel a láng hegyén figyelve a kékes-szürke gyűrűt. Nem tudom mennyire látszik a képen (ha felmegy) ez lett a végeredmény. Utólag átnézve kettőt sikerült túlmelegítenem, sajnos a szemem már nem a régi. Ettől függetlenül ezt a módszert nem érzem kellően “homogénnek”. Olyan pörgető házi szerkezetet kellene barkácsolnom ami a youtube-on van egy pár, de ehhez most nincs bennem kellő lelkesedés.
    A következő 50 db. hüvelynél kipróbálom a sóoldatos lágyítást mosogatógépbe való “nagyszemű” vízlágyító sóval. Aztán majd tesztelem a lőtéren mindkettőt.
    Ezeket a Magtech hüvelyeket használom a kezdetek óta, nem tudom felidézni pontosan hányszor töltöttem újra, de nagyon sokszor (10++). Végül is nagyon panaszra nincs okom. Legfeljebb komoly mennyiségben fogom elárasztani a lőtéri cimborákat övbe dugdosható díszlőszerekkel. Úgy fogunk kinézni mint a “Vad banda”. :)

Mellékletek:

…vagy, hogy honnan lehet beszerezni a videóban látható spéci sót itthon…

Ennek volt egy előzménye is, hogy “milyen só használható erre a célra?”, de az hsz. valamiért elveszett.
    Szóval nekifognék ennek a dolognak, de csak konyhasó van itthon, az meg gondolom nem jó.

Nátrium nitrát

Ennek volt egy előzménye is, hogy “milyen só használható erre a célra?”, de az hsz. valamiért elveszett.Üdv a videón szereplö dobozon rajta van.Én egyebkènt gázlámpát használok sok használható videó van a youtubon.Fontos hogy ha lággal melegitesz vizben hüteni kell mert nem lesz egyforma a kilágyulás mértéke ezáltal a kihuzó erö is változik.scarabeo kft forgalmaz ilyen cuccokat.
    Szóval nekifognék ennek a dolognak, de csak konyhasó van itthon, az meg gondolom nem jó.

• LQ
    • 2020-07-24-17:49

Ennek volt egy előzménye is, hogy “milyen só használható erre a célra?”, de az hsz. valamiért elveszett.

• LQ
    • 2020-07-24-13:28

Kiprobaltam az uj forro sos lagyitast. 500 C fokon 5 masodperc 1 huvely, viszont egyszerre mehet 2db, szoval baromi gyorsan megy :) A Lee olvaszto tegelyt hasznalom amibe tokeletesen illik egy savallo acelbol keszult huvely tarto. Atnyomtam rajta 100 db 300 WSM-ot es 200 db 6.5 Creedmoor huvelyt. :yahoo: Ha a huvely elettartamat akarjatok a tobbszorosere novelni, nagyon ajanlom.
    Itt egy link ami bemutatja a hasznalatot.: https://www.youtube.com/watch?v=vwdTaDLz56Q
    Minden jot!

(Of vagy inkább Uf?) Érdekes, Natty Bumppo kérdezi Natty Bumppot, milyen lőport használ! :good:

Várjál csak, majd jön még Bőrharisnya is!  uff :yahoo:

(Of vagy inkább Uf?)

Érdekes, Natty Bumppo kérdezi Natty Bumppot, milyen lőport használ!

:good:

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 76

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.