Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 90
  •  

Szevasz Cajga, Szerintem elég, csupán annyi különbség van a keretes társaival összehasonlítva, hogy a C-alakú egy idő után elkezd deformálódni. Ha rendszeresen jársz lőni és havi 4-500 lőszernél többet készítesz, akkor érdemesebb egy zárt keretesre beruházni. Üdv, Firehand [/quote]

Szia Firehand!

Köszönöm a korrekt választ. Terveim szerint az átlagnál több lőszert szeretnék felhasználni/ tölteni, tehát költséghatékonyabb a drágább “O” keretest választanom. ;-)

Üdvözlettel: Cajga

Erre gondoltam. ;-)

Szevasz Cajga,

Szerintem elég, csupán annyi különbség van a keretes társaival összehasonlítva, hogy a C-alakú egy idő után elkezd deformálódni. Ha rendszeresen jársz lőni és havi 4-500 lőszernél többet készítesz, akkor érdemesebb egy zárt keretesre beruházni.

Üdv, Firehand

Sziasztok!

Belevágtam a lőszerújratöltésbe és a tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.  Sokat lövök leginkább lőlapra és imádom a vízzel teli petpalackok szétlövését, ami sokkal élvezetesebb, mint  lőlapra puffogtatni. Pályafutásom egy Navy colt 51-essel indult, amit nagyon szeretek a mai napig is. Közel ezret lőttem már vele és  még egyben van. Aztán megszereztem a fegyvertartásit meg az újratöltéshez szükséges elméleti és gyakorlati tudást, majd a hatósági papírt is. Még nem volt fegyverem, amikor már eldöntöttem, hogy milyen kaliberek lesznek a kiválasztottak. A lőtéren hegyekben álltak a kilőtt hüvelyek és ezek közül a 38-as Special, a  357-es Magnum és a 9 mm-es Luger volt a nyerő.  A szívem hasadt meg, amikor láttam, hogy azt a sok szép fényes hüvely ott fetrengeni  a földön, beletaposva a fűbe. Aztán figyelembe véve a lőszerárakat, elkezdtem számolni. Egy 38-as Special 120-150 ft, 357-es magnum 150 felett, LUGER 9 mm-es 80 Ft  felett. Egy doboz Luger lőszer (50 db) 4000-5000 Ft és meddig tart? Semeddig! 4 teli tár. Fél napi keresetem. Gondoltam, nincs ez így jól, azt a sok szép fényes hüvelyt illene újra tölteni! Na így kezdődött. Folytatása  következik..

Erre gondoltam. ;-)

Mellékletek:

Kedves töltögető Sporttársak!

Kérdésem az lenne, hogy revolver és pisztolylőszer töltéshez elegendő-e a “C” formájú Lee préskar? :scratch:

A választ előre is köszönve: Cajga

Laci,

Ide írj :bye:

gati.zoltan kukac pharmico pont Magyarország

GZ

7,65BR Short 99db S&B lövedék eladó 5500ft (posta kts benne van)
    illetve utolsó felajánlásként ingyen, de személyes átvételre illetékesnek 5,5mm-es csapi

Nekem kell a csapi, a lövedéken gondolkodom!

Laci

7,65BR Short 99db S&B lövedék eladó 5500ft (posta kts benne van)
    illetve utolsó felajánlásként ingyen, de személyes átvételre illetékesnek 5,5mm-es csapi

Mellékletek:

Sikeresen megoldottam a kérdést, a Lee javaslata szerint a visszaalakító matricát a kicsappantyúzó tüske eltávolítása után áthelyeztem a második helyre, így pontosabban pozícionálja a hüvelyt, a helyére egy univerzális kicsappanyúzó került. Ezzel a beállítással az azóta töltött 200 db lőszernél 0% beültetési hibát tapasztaltam. :-)

http://leeprecision.net/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/388/21/load-master-priming-problem

Remélem más is tud okulni belőle.

Sziasztok,

Loadmaster gépen 9×19-es töltésében nem tudom mennyire vagytok járatosak, illetve, hogy a problémám esetleg más kalibereknél is felmerül-e. 100 lőszerre átlag 5 hibás csappanytyú beültetés jut, ez esetekben tipikusan oldalvást nyomja be a csapit a gép ill. ritka esetben fordítva. Szerencsére még egyszer se sikerült elszállni csapinak a hibás beültetés közben, köszönet a CCI-nak érte. Mielőtt bárki megkérdezné, nem, nem rakok be fordítva csapikat az adagolóba, azok feltehetően a beültető-tüske ténykedése során, vagy valahol arrafelé fordulnak el.

Van esetleg valakinek ötlete a probléma kiküszöbölésére?

Üdv:

Szilu

így érdekelne a teljesítménye, ballisztikai görbéje,

Nem túl sok infó, de kis gúglizás után ezt találtam 357 mag lőszer revolverből és puskából történő kilövésének összehasonlítása ügyében:

• With 125-grain handloads, the revolver averaged an even 1300 feet per second and 469 pound-feet of energy, while the carbine delivered 1937 fps and 1041 lb-ft. That’s a 49 percent velocity increase and a 122 percent increase in energy from the same cartridge. Yowza.
    • With Remington 125-grain JHPs, the revolver got 1442 fps and 537 lb-ft. The carbine got 2038 fps (!) and 1153 lb-ft, for a 41 percent velocity gain and 98 percent boost in energy.
    • Shooting the 158-grain .38 Specials, the revolver clocked a leisurely 676 fps and 160 lb-ft. The carbine achieved 944 fps and 313 lb-ft, a 40 percent increase in velocity and a 96 percent increase in energy.
    • The S&B 158-grain JSPs gave carbine numbers of 1451 fps and 739 lb-ft, but the chrono battery died before we could measure them from the revolver.
    • My mild 158-grain lead SWC handloads produced 1176 fps and 485 lb-ft from the carbine, which was better than I’d expected since they only burn a small charge of Unique, a fast-burning pistol powder. I couldn’t measure their velocity from the revolver, because they’re so smoky and sooty that the flying particles gave false readings from the chronograph. An old Speer reloading handbook interpolates them at about 980 fps from a pistol, which would give the carbine about a 20 percent velocity gain and a 44 percent energy gain.

Vagyis a revolverhez képest a puskából lőtt lőszer sebessége 20-44 %-kal nő, míg az energia 40-120 %-kal. Legalábbis a fenti esetekben.

Forrás:

http://www.thetruthaboutguns.com/2011/05/chris-dumm/lever-action-ballistics-30-30-vs-357-magnum/

Üdv

SC

Szia SC!

Köszi az infót!
    Az én fapados angolommal kissé nehézkes az értelmezés, de nem megoldhatatlan! :-)
    Még agyalok a puskán (igaz főként csak a kalibere miatt), bár az biztos, hogy nem szabadott volna megnéznem, mert kézbe véve elképesztően tetszett, az volt az érzésem, hogy olyan pontosan van összerakva mint egy Doxa!
    Még egyszer mindent köszönök!

Üdvözlettel:
    Cattleman

így érdekelne a teljesítménye, ballisztikai görbéje,

Nem túl sok infó, de kis gúglizás után ezt találtam 357 mag lőszer revolverből és puskából történő kilövésének összehasonlítása ügyében:

• With 125-grain handloads, the revolver averaged an even 1300 feet per second and 469 pound-feet of energy, while the carbine delivered 1937 fps and 1041 lb-ft. That’s a 49 percent velocity increase and a 122 percent increase in energy from the same cartridge. Yowza.
    • With Remington 125-grain JHPs, the revolver got 1442 fps and 537 lb-ft. The carbine got 2038 fps (!) and 1153 lb-ft, for a 41 percent velocity gain and 98 percent boost in energy.
    • Shooting the 158-grain .38 Specials, the revolver clocked a leisurely 676 fps and 160 lb-ft. The carbine achieved 944 fps and 313 lb-ft, a 40 percent increase in velocity and a 96 percent increase in energy.
    • The S&B 158-grain JSPs gave carbine numbers of 1451 fps and 739 lb-ft, but the chrono battery died before we could measure them from the revolver.
    • My mild 158-grain lead SWC handloads produced 1176 fps and 485 lb-ft from the carbine, which was better than I’d expected since they only burn a small charge of Unique, a fast-burning pistol powder. I couldn’t measure their velocity from the revolver, because they’re so smoky and sooty that the flying particles gave false readings from the chronograph.  An old Speer reloading handbook interpolates them at about 980 fps from a pistol, which would give the carbine about a 20 percent velocity gain and a 44 percent energy gain.

Vagyis a revolverhez képest a puskából lőtt lőszer sebessége 20-44 %-kal nő, míg az energia 40-120 %-kal. Legalábbis a fenti esetekben.

Forrás:

http://www.thetruthaboutguns.com/2011/05/chris-dumm/lever-action-ballistics-30-30-vs-357-magnum/

Üdv

SC

Üdvözlet minden kedves lövész és vadász kollégának!

Szeretném a segítségeteket kérni, remélhetőleg ti több információval rendelkeztek mint én!
    A .357 magnum kaliberről keresgéltem ballisztikai adatokat, de csak “maroklőfegyver csövéhez mért” adatokat találtam!
    Értem én, hogy ez a kaliber alapvetően pisztoly lőszer, de örülnék ha találnék hosszabb csőhöz (karabély vagy puska) kapcsolódó adatokat… :cry:
    A Kapszliban láttam meg a használt Uberti Sporting Rifle-t ilyen kaliberben és el kezdett érdekelni a fegyver (bár még nagyon sokat agyalok rajta), ugyanakkor alapvetően vadászatra szánnám így érdekelne a teljesítménye, ballisztikai görbéje, stb.
    Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy “mindenes” puska/kaliber, de őzre eddigi adataim szerint megfelelő lenne.
    Külföldi honlapokon olyan 100-110 yard távolságokon belüli vadászatra ajánlják, de olvastam már olyat is amelyik 150 yardon belül is megfelelőnek tartotta.
    Hogy melyik igaz még nem tudom, Kovács László lőszeres könyve sem sok segítséget nyújt, inkább sok sztori olvasható csak erről a kaliberről.
    Segítségeteket előre is köszönöm, kellemes hétvégét!

Üdv: cattleman

sziasztok ,,az elmúlt időben lett bőven tapasztalatom,,,9×19 töltésében,mire beálítottam a háromállásos LEE töltőt,,hát nem volt semmi:) ja ,,és a tüskékkel sem volt semmi a küzdelem,,de beforrasztottam,,.mindig az ember győz mivel ő találta fel,,,

Ide várjuk a pisztoly lőszerek újratöltésével kapcsolatos hozzászólásokat.

15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 90

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.