Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 90
 • Rég volt hozzászólás ebben a topikban. Aki szereti a lőszertöltő eszközöket annak külön kuriózum az RCBS Green Machine névre keresztelt lineáris továbbítású progresszív prése. Kivitelét tekintve igazi örök darab. Öntvény gépváz, és köszörült lineáris tengelyek teszik elpusztíthatatlanná. (szándékos avultatás nem volt divat akkoriban amikor ezek készültek) A beszerzett gép 1983 -as gyártású. Szerencsémre minden apró tartozéka megvan, gondos gazdája volt, igaz nem sokat használta.

  Az eszköz egyetlen hibája hogy a gyári csappantyúzórendszere használhatatlan, de ez egy rcbs vagy lyman csappantyútartó csővel kiküszöbölhető.

  Előnye viszont, hogy minden állítható, és az összes pisztolylőszert nagy termelékenységgel lehet tölteni vele.

  Itt egy videó ahol dolgozok vele kicsit. 5x 25 hüvely fér a hüvelytárolójába. Itt 25 db 9mm lugert töltök le két perc alatt, kényelmes tempóban. Jó szórakozást:

   

  Üdvözletem az újratöltőknek!

  Előre is elnézést,hogy ide írok,de a lőszertöltés topikba nem engedett.

  Jelentkeztem lőszertöltő vizsgára és a  vizsgával kapcsolatban érdeklődnék. Van e valami a témában,amire különösen “háklisak” a vizsgáztatók,mire feküdjek rá legjobban? Tudom,mindenre…,de hátha van valami.                                   Illetve bármilyen tanácsot szívesen veszek a felkészüléssel kapcsolatban!                                                                       Könyvem van,azt olvasgatom.

  Előre is köszönöm a segítséget!

   

  Van egy ötletem: Én adok neked d032-est kipróbálásra, ha szeretnéd, te meg adsz nekem N330-ast kipróbálásra. Ha beválik  megveszem az egészet.

  Nekem a szupergyors VihtaVouri N310 nagyon jol müködik, teljesen eleg es semmi korom, ez kis szemcses por. Csak azert vettem lassabb port mert sem a gyarto sem a Lee loading könyv nem ad meg 38 spec re SEMMILYEN adatot. A lugerhez ajanljak. Persze nalam fontos, hogy kis töltett legyen de meg a 2,5 graines töltet sem olyan nagyon gyenge ebböl.

  Na, mindegy majd kiprobalom a lassabb N320 -at is, csak az baj hogy az N330 bol van vagy 1 kg, soha sem fog elfogyni :cry: .

   

   

  nem az igazi … tudom én is.. Nekem eddig a Lovex D032 lőpora bizonyult a legjobbnak, ennek a Vihtavouri N320 felelne meg. Egy nagyon apró szemű erősen statikus , mindenhová feltapadó lőpor. Érdekességként mondom, hogy az s011 állítólag gyorsabb égésű, de még se jobb. Rosszabb. Nagyobb a szemcsemérete, mint a D032-nek és nem ég el rendesen.

  nem az igazi … tudom én is..  Érdekességként mondom, hogy az s011 állítólag gyorsabb égésű, de még se jobb. Rosszabb. Nagyobb a szemcsemérete, mint a D032-nek és nem ég el rendesen.

  Nekem van s015. Lemezes, sörétesbe való. Oda tök jó, kis nyomáson is elég jól ég, max kormol, mint majd az összes lovex “S”. A sörétes porok nagy általánosságban be szoktak válni 38-ba, de ki fogja kipróbálni?  ;-)

  A Quickload szép értékeket ad 3,5-4 gr körüli töltetekre 0,357-es FMJ lövedékekre.

  nem az igazi …  tudom én is.. Nekem eddig a Lovex D032 lőpora bizonyult a legjobbnak, ennek a Vihtavouri N320 felelne meg. Egy nagyon apró szemű erősen statikus , mindenhová feltapadó lőpor. Érdekességként mondom, hogy az s011 állítólag gyorsabb égésű, de még se jobb. Rosszabb.  Nagyobb a szemcsemérete, mint a D032-nek és nem ég el rendesen.

  Update:

  Megprobaltam a hüvelyeket erösebben peremezni es valoban jobban eleg a löpor de meg igy sem az igazi.  Keszitettem 50 löszert 5 különfele mennyisegü töltettel a Vihtavouri N330 al es azt tapasztaltam, hogy annal kevesebb elegetlen löpor marad minnel több porral töltöm!!

  3,0, 3,2, 3,4 , 3,7 illetve 4,0 grain töltetekkel probalkoztam, revolverböl löve, a 3,4 grain egeszen jo nem tul erös, es keves elegetlen por. De en ugy tapasztalom, hogy gyengebb töltetekhez, gyorsabb por valo. Erdekes, hogy pl. magnum töltetekhez, meg a puskakba valo porokat is irjak mind a Lee könyvben illetve a Vihtavouri sajat adataiban.

   

  Üdv

  van Flintstone

   

   

   

  Igen igazad lehet, mert azokat a löszereket amiket az N330 -as puderral töltöttem nem peremeztem annyira erösen meg mint az elözö löszereket! Megprobälom majd erösebben krimpelni a hüvelyeket ;-)


  Sziasztok! Elég sok (több ezer) 38 spec lőszer töltöttem jobbára S020 lőporral, 158 gr Lee SWCBB és szintén Lee WC lövedékkel. Az a tapasztalatom, hogy az el nem égett lőpor legfőbb oka a nem elégséges kihúzó erő. Túl gyorsan kis nyomáson megindul a lövedék és nem tud elégni a lőpor. Megfelelő peremezéssel tökéletes a lőszer! üdv: Babits Szia! Két megjegyzés! A 105 és 158 gr között elég jelentős a különbség. 33 % Az S020 és az S02002 nem ugyanaz. A Lovex által megadott kétféle lőporra nem azonosak az ajánlott mennyiségek azonos lövedéktípusra. Az S02002 -t nem lehet kapni kereskedelemben.

  Ha esetleg vki .45 ACP-t töltene újra…eladó 250 db 1x ellőtt, Fiocchi hüvely. 5.000Ft/250db

  Köszi a sok hasznos infót! Ma voltam kint a lőtéren és próbalövéseket végeztem. A  105 gr-nes semivadcutter volt a legkisebb szórású. 10 lövésből 10-szer csőretöltött, habár a hüvelykivetés nem volt valami látványos. Nekem is szereznem kell 148 gr-nes WC öntőformát. A könnyű lövedékek nem Lugerbe valók. Valóban kormol. Szoktam találkozni olyan lőszerekkel is, ahol lövés után tükörfényes a hüvely, koromnak semmi nyoma.

   

   

  Sziasztok! Soha nem értettem ezt a vitát az s020-02 és az s020-01 ről Az s020-01 katonai lőpor amit nem forgalmaznak. Az S020-02 az amit forgalmaznak újratöltésre erre vannak töltési adatok, és mindenütt (ide értve a gyartó honlapját is) csak s020 néven emlegetik. Máshoz nem lehet elméletileg hozzájutni. ez egy hengeres lőpor. Tehát Én erről a lőporról beszélek ilyet lehet venni. Máshoz még nem láttam hivatalos töltési adatokat. A 158gr SWCBB és a 148gr WC lövedékek között valóban van tömegbeni eltérés de nem is mondtam, hogy azonos töltettel töltöm mindkettőt. A 158gr lövedékhez Fiocchi SP csappantyút használlok S020 lovex lőporból 4,7 gr lőport és a szerelt hossz 36,2 mm. Ilyenkor a peremező horony tetjéig ér a hüvely szály és be van peremezve a lövedék a gyári Lee lövedékbeültető, peremező matricával. A lövedék előzőleg .357 kaliberezőn van kaliberezve és Lee aloxxal kezelve. Nekem így nincs vele gondom elég a lőpor rendesen a pontossága megfelelő. Ha megtalálom a feljegyzésemet a WC löveékről akkor az is megírom. Babits

  Sziasztok!

  Soha nem értettem ezt a vitát az s020-02 és az s020-01 ről Az s020-01 katonai lőpor amit nem forgalmaznak. Az S020-02 az amit forgalmaznak újratöltésre erre vannak töltési adatok, és mindenütt (ide értve a gyartó honlapját is) csak s020 néven emlegetik. Máshoz nem lehet elméletileg hozzájutni. ez egy hengeres lőpor. Tehát Én erről a lőporról beszélek ilyet lehet venni. Máshoz még nem láttam hivatalos töltési adatokat.

  A 158gr SWCBB és a 148gr WC lövedékek között valóban van tömegbeni eltérés de nem is mondtam, hogy azonos töltettel töltöm mindkettőt. A 158gr lövedékhez Fiocchi SP csappantyút használlok S020 lovex lőporból 4,7 gr lőport és a szerelt hossz 36,2 mm. Ilyenkor a peremező horony tetjéig ér a hüvely szály és be van peremezve a lövedék a gyári Lee lövedékbeültető, peremező matricával. A lövedék előzőleg .357 kaliberezőn van kaliberezve és Lee aloxxal kezelve. Nekem így nincs vele gondom elég a lőpor rendesen a pontossága megfelelő. Ha megtalálom a feljegyzésemet a WC löveékről akkor az is megírom.

  Babits

  Az S02002 -t nem lehet kapni kereskedelemben.

  Én Egerben pont ebből vettem 1,5 kg-ot, azóta azzal töltöm a 9×19-et.  Az S020-01 lemezes, én még sosem láttam, míg az S020-02 hengeres. Utóbbival töltök.

  Nekem elég teljesen, de jó sok kormot hagy maga után. 38/357-be én sem gondolom teljesen tökéletesnek, parában is csak akkor megbízható ha, vagy sokat töltök (80+%-os kitöltöttség == gyors nyomásnövekedés), vagy ha kevesebbet, akkor jócskán mélyebbre ültetem a magot (= nagy kihúzóerő).

  Peremeztem én rendesen. Az erősen peremezett, de  könnyű lövedék nem igazán mutatott ellenállást.  Nem égett el a lőpor teljesen. Egy 148 gr lövedék azért az más. Az sokkal nehezebb. Ott lehet, hogy működni fog.

  Igen igazad lehet, mert azokat a löszereket amiket az N330 -as puderral töltöttem nem peremeztem annyira erösen meg  mint az elözö löszereket!
  Megprobälom majd erösebben krimpelni a hüvelyeket  ;-)

   

  Sziasztok! Elég sok (több ezer) 38 spec lőszer töltöttem jobbára S020 lőporral, 158 gr Lee SWCBB és szintén Lee WC lövedékkel. Az a tapasztalatom, hogy az el nem égett lőpor legfőbb oka a nem elégséges kihúzó erő. Túl gyorsan kis nyomáson megindul a lövedék és nem tud elégni a lőpor. Megfelelő peremezéssel tökéletes a lőszer! üdv: Babits Szia! Két megjegyzés! A 105 és 158 gr között elég jelentős a különbség. 33 % Az S020 és az S02002 nem ugyanaz. A Lovex által megadott kétféle lőporra nem azonosak az ajánlott mennyiségek azonos lövedéktípusra. Az S02002 -t nem lehet kapni kereskedelemben.

  Sziasztok! Elég sok (több ezer) 38 spec lőszer töltöttem jobbára S020 lőporral, 158 gr Lee SWCBB és szintén Lee WC lövedékkel. Az a tapasztalatom, hogy az el nem égett lőpor legfőbb oka a nem elégséges kihúzó erő. Túl gyorsan kis nyomáson megindul a lövedék és nem tud elégni a lőpor. Megfelelő peremezéssel tökéletes a lőszer! üdv: Babits

  Szia!

  Két megjegyzés!  A 105 és 158 gr között elég jelentős a különbség.  33 %

  Az S020 és az S02002 nem ugyanaz. A Lovex által megadott kétféle lőporra nem azonosak az ajánlott mennyiségek azonos lövedéktípusra.

  Az S02002 -t nem lehet kapni kereskedelemben.

  Variációk 3 kaliberre.

  Mellékletek:
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 90

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.