Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
  • Egyetertek Wildfire-el. A modernseget en sem műanyaggal gondolnám. Csakis acél es fa, de ezek a mai tudásnak megfelelően feldolgozva, es akár új formák, megoldások, lakatszerkezetek használata.
    Végül is egy Pedersoli sem más mint egy ma gyártott fegyver, ami megtartja a régiek formáját megoldásait.

Hogy a kiirt versenyen miért nem jelentkezett senki jó kérdés. Lehet egyszerűen azért, mert úgyszólván “nem hivatalos”, vagyis jegyzett verseny (csak találgatok, mert nem tudom hogyan volt kiírva es hivatalosnak számított-e).
    Egy másik ok, hogy esetleg mindenki fel attól, hogy lenézik, kinezik azért, hogy mondjuk hagyományőrzőkent neki azért ilyen is van, mert egyszerűen megtetszett neki.
    Lehet ha beszélünk róla, ha nem ítéljük el, ha elfogadjuk azt, hogy ha valaki szereti a lövészetet annak nem feltétlenül es csakis a régi fegyverek másolatait szabad megvennie, akkor ez másként lesz, es akkor előkerülnek a porosodó, csak az otthoni lőtéren használt fegyverek is.

Nem feltétlenül modern elöltöltősre gondoltam. Sőt.  Engem is kiráz a hideg ha elöltöltősön műanyagot látok :)

Ezért is dobtam fel a steampunk példáját. Korabeli anyagok, és működés mégis tovább gondolva. Van itthon olyan puskaműves aki ilyen elöltöltőssel mer kisérletezni és egyedi tervezéső fegyvereket készit.

Tiszteletem az Uraknak! Nos én tavaly előtt megpróbáltam egy ilyen INLINE versenyt rendezni, mivel tudomásom van róla, hogy igen sok ilyen fegyvert birtokolnak az országban. De valahogy egyetlen jelentkező sem akadt aki versenyezni szeretett volna pedig meg volt hirdetve az ezzel kapcsolatos fórumokon. Én sem értem, hogy akkor hová tüntek ezek a polgárok. De azért sok sikert a próbálkozáshoz! Akinek kedve van ilyen elöltöltőkkel versenyezni, nálunk Wildkomlóson továbbra szívesen látott vendég,minden körülmény adott az esemény lebonyolításához :heart: B-) . Üdvözlettel Steve.

Szervusztok!

Végül is, ha van rá igény miért is ne lehetne modern elöltöltős versenyszám?

Mivel ha kedvezőek lesznek a csillagok állása, lehet majd elöltöltő fegyverrel vadászni, (bár szívem szerint én nem modernnel tenném, de a törvény biztosan nem fog különbséget tenni) így az egyébként arra tervezett in-line fegyvereknek lehetne egy vadász számot kitalálni.

Szolnokon mindenesetre pártfogolhatjuk a dolgot, nekem is van egy Ardesám, legalább néha leporolnám.

Hát nekem ez más ügy, de ez az én privát véleményem. A szövetség hál’ Istennek nem én vagyok egy személyben, így ha kellő támogatottságot tudtok összelobbizni az elnökségben, akkor elő kell állni egy javaslattal és megszavaztatni, s akkor lesz ilyen szám is. Van rá példa más országban is. Pl. az USA-ban van teljesen free bench rest kategória is.

Pedig ferlievivel egyetértek. A hagyományőrzés egy dolog. A mi közösségünk viszont nem csak ennyi. Nagyon nem.

A mi közösségünk egy világban él, ami már letűnt, de abban keres minden szépséget, és kreativitást.  Kutathatjuk a lehetőséget. A régiek is a maguk korában hihetetlen kreativitásról tettek tanúbizonyságot. lásd: a revolveres megoldású kanócos puskát. Sok újat nem találhatnánk fel, de azon belül szerintem kötelességünk is eljátszani olykor a gondolattal, hogy mai tudásunkkal, de szigorúan a régi technológiákat használva mit hozhatunk ki adott fegyverből stb…

Senki nem tiltja meg pl: hogy korunk ergonómiai tudását felhasználva tervezzük meg a saját ágyazásunkat. Ami ugyan nem tér el látványosan a régitől, de látszik, hogy figyelembe van véve a több tudás. Nehezen tudom leirni mire gondolok, talán a steampunk-hoz tudnám hasonlitani. A steampunk irányzat világában az elektromosságot sosem találták fel, de tovább gondolják az ipari forradalom világát. Nagyon egyedi stilus alakult ki, és nagyon baró is :)))  Remélem sikerült átadni hogyan gondolom.

A hagyományőrzés szép dolog, és alapvetően én is ennek vagyok a híve.
    Ugyanakkor szeretem a technika szépségét is önmagáért.
    Namármost, miért ne lehetne teret engedni az újabb megoldásoknak (persze nem a hagyományőrzés keretein belül), hiszen a lövészet szeretetének nem szabadna kimerülnie a múlt másolásában. Sok száz évvel ezelőtt is voltak újítók, ezt szerintem nem szabadna elfeledni.
    Amúgy meg érdekes, mert az én szememben ezek a megoldások inkább technikai-művészi kifejezések, melyekre önmagukban ugyanolyan érzéssel tudok tekinteni mint egy 100-200 évvel ezelőtti fegyverre.

Uraim, láttam ma néhány érdekességet egy magyar puskaműves keze alól.
    Nem szeretném reklámozni, mivel semmi érdekem nem füződik hozzá, de a neten akit érdekel megtalálja, ha a keleti határ mentén keresgél.
    Ami érdekesebb lenne, hogy tetszetős darabokról van szó, aminek úgy lenne értelme, ha használhatóak is.
    Mivel eziránt tájékozatlan vagyok, valószínüleg a nálam okosabbak meg tudják mondani, hogy van-e olyan verseny, ahol ilyen modern előltöltőssel is rajthoz lehetne állni?
    Érdekes lenne egy olyan verseny, ami nem kimondottan a régiek replikáiról szól, hanem mostani egyedi gyártmányokról.

Modern elöltöltő fegyverre nem rendelkezik versennyel a szövetség, s tulajdonképpen nem is tervezünk ilyesmit. Ennek az egész mozgalomnak a szellemisége nekem nem passzol a modern elöltöltőkhöz. Azok amolyan szükségfegyverek a szememben.

Uraim, láttam ma néhány érdekességet egy magyar puskaműves keze alól.
    Nem szeretném reklámozni, mivel semmi érdekem nem füződik hozzá, de a neten akit érdekel megtalálja, ha a keleti határ mentén keresgél.
    Ami érdekesebb lenne, hogy tetszetős darabokról van szó, aminek úgy lenne értelme, ha használhatóak is.
    Mivel eziránt tájékozatlan vagyok, valószínüleg a nálam okosabbak meg tudják mondani, hogy van-e olyan verseny, ahol ilyen modern előltöltőssel is rajthoz lehetne állni?
    Érdekes lenne egy olyan verseny, ami nem kimondottan a régiek replikáiról szól, hanem mostani egyedi gyártmányokról.

• Névtelen
    • 2013-12-03-07:55

A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/4-38-1

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.