Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
1 day, 23 hours telt el
Games
1 day, 23 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 7 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 7 hours telt el
Színdarabok
5 days, 20 hours telt el
További hozzászólások
13 bejegyzés megtekintése - 1-13 / 13
  • Ha jól tudom, arra szolgált, hogy 3 puskát így össze tudtak támasztani.

Üdv az uraknak!
    Segítséget szeretnék kérni,már régóta gyötör egy kérdés amire nem tudok rájönni.
    A Mannlicher puska első pántján van egy tüske egy kis golyócskával a végén. Az mi lehet és mi a rendeltetése?
    Köszönöm.

Mellékletek:

Üdv az uraknak!
    Segítséget szeretnék kérni,már régóta gyötör egy kérdés amire nem tudok rájönni.
    A Mannlicher puska első pántján van egy tüske egy kis golyócskával a végén. Az mi lehet és mi a rendeltetése?
    Köszönöm.

Hívd fel a Frommerkft-ét! Habár most nincs készleten, de biztosan megrendelik, ha szükséged van rá. http://www.frommerkft.hu/prodlist.php?page=14&code=fegyver&id=35

Nem ócsó, 500 péz darabja. Hosszabb távon az újratöltés a megoldás. Venni 2-3 dobozzal gyári lőszert, majd a kilőtt hüvelyeket újra tölteni. Én is ezt teszem a mosin 7,62 x 54r-es lőszereivel. A tapasztalatok szerint 4-5 töltést kibír egy hüvely. Ehhez még gyári hüvelyeket is tudtam venni.

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni!
    Most sikerült szereznem ezt a 35M hadipuskát (mint vadászpuska) eredeti 8x56R kaliberben.
    Arra lennék kíváncsi Ti mit gondoltok róla? Szerintem a csöve nem 35M, hanem talán Mauser cső.
    A fura viszont az, hogy a csövében is, meg a sátorvas/tár részben is benne van a bekarikázott E betű, ami jellemző ezekre a hadifegyverekre. Mit jelenthet ez a bekarikázott E illetve a többi beütő? És miért lehet más a csöve? Esetleg a háború végén összeraktak a gyárban mindent amiből fegyvert lehetett csinálni?

Ezt az egy forrást találtam az karikás E-re:
    “29M pistols with serials 12116 – 13557 are reported with a Circled E marking, which is believed to be an alternative military acceptance mark. Some sources claim that the Circled E mark represents civilian or police issue, but this theory is discredited because 1) The 29M was only accepted by the military, 2) a significant number of 35M and 43M rifles are also marked with the same Circled E. It is unlikely that these rifles were civilian or police issue while the military was lacking modern weapons”
    http://www.hungariae.com/From29.htm

Remélem tudtok segíteni! Ja és ha valaki tudna hozzá olcsó lőszert, légyszi szóljon, mert szeretném kipróbálni :)
    Köszönettel: Lovas Laci

P1120078

P1120080

P1120081

P1120083

P1120084

P1120085

P1120086

P1120087

P1120088

P1120089

P1120090

P1120092

P1120094

P1120095

bild upload

Uraim hallgattam a nalam bölcsebbekre es elvittem kedvenc Mauseremet egy puskamüveshez, hogy a tavcsövet feltegye nekem! Bölcs döntes volt!

Ime az eredmeny:

Kedves von Kovakövi!

Gratulálok a Mauserhez, nagyon szép lett.
    Én is fel szeretnék rakatni korabeli optikát az enyémre, esetleg meg tudnád adni nekem a puskaműves elérhetőségét?
    Sajnos nem ismerek egyet sem. Email címem: lovas.militaria@gmail.com

Köszönettel:
    Lovas László

Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást! Üdv,
    BJ

Egyébként itt látható a közvetlen utóda munkában:

Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást!

Üdv,
    BJ

A tanult kollégák közül meg tudná valaki mondani, hogy milyen puska látható a képen? Üdv,
    BJ

Volt szerencsém lőni eggyel tavaly, mikor a HIM-mel folytattunk lőkísérleteket Táborfalván. Az ott tapasztaltak alapján az egyik legkényelmesebb hadipuskának tartom.

• LQ
    • 2014-04-16-15:47

Ez egy 31 M vagy 35 M puska (cal. 8x56R). Gyak. ugyanaz a kettő, csak a 35 M-et már Budapesten gyártották.

A tanult kollégák közül meg tudná valaki mondani, hogy milyen puska látható a képen?

Üdv,
    BJ

Mellékletek:

Uraim hallgattam a nalam bölcsebbekre es elvittem kedvenc Mauseremet egy puskamüveshez, hogy a tavcsövet feltegye nekem! Bölcs döntes volt!

Ime az eredmeny:

Mellékletek:
    • Névtelen
    • 2013-12-03-07:34

A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/4-25-1

13 bejegyzés megtekintése - 1-13 / 13

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.