-
- Black Jack
- 2016-10-14-20:21
Sziasztok!
Azt hogyan tudnám elérni, hogy az általam öntött ólomlövedék külső része keményített legyen, a belseje meg tiszta ólom?
Van-e erre valakinek valami ötlete?
Szia!
Ha a frissen öntött lövedéket a formából vizbe pottyantod, akkor a felülete keményebbé válik. Állitólag.
Üdv,
BJ- theHassan
- 2016-10-14-20:05
Nos, egészen addig én is azt gondoltam, hogy kompressziós, amíg a Kapszlin azt nem olvastam, hogy REAL…
Mondjuk szerintem, meg mások szerint is átmenet (ilyen is van egy cikkben), mert az alja kompressziós, a teteje meg REAL. Csak ilyen válaszlehetőség nincs ugyebár a vizsgakérdéseknél.
- Rudi kettö
- 2016-10-14-19:28
A Maxiball kompressziós. (Kilövés közben megrövidül, az átmérője nő, ezért bepréselődik a huzagokba az oldalán levő gyűrü.)
- Chariot
- 2015-05-13-20:04
Sziasztok! Azt hogyan tudnám elérni, hogy az általam öntött ólomlövedék külső része keményített legyen, a belseje meg tiszta ólom? Van-e erre valakinek valami ötlete?
Tekintve, hogy általában a keményített ólmok olvadáspontja az alacsonyabb, elég nehezen. :)
- Nyomkeresõ
- 2015-05-13-15:34
Sziasztok!
Azt hogyan tudnám elérni, hogy az általam öntött ólomlövedék külső része keményített legyen, a belseje meg tiszta ólom?
Van-e erre valakinek valami ötlete?
- Rudi kettö
- 2015-03-08-17:56
- Rudi kettö
- 2014-11-07-19:46
Sziasztok!
Sörétcsöpögtetőt szeretnék készíteni.Valaki rakott fel képet házi csöpögtetőröl de azon nem látszik semilyen méret.Nekem egy rajz kéne arról az elemről, amiből az ólom kifolyik.- Chariot
- 2014-11-07-18:59
Nekem a nagyobbik van, teljesen jól használható. Az ólom szinttől függően csavarhúzóval szabályozgatni kell, hogy milyen erővel folyhat belőle az olvadék, de ennyi. Már leöntöttem vele több tízezer lövedéket, még mindig műxik. Ha valami reve néha eltömi a kiöntőnyílást belülről, akkor nem lehet elzárni és folyik/csöpög, de az előbb említett csavarhúzóval (öntéskor odakészítve) néhány fordulatnyi tekerés a záróelemen és már “be is dugult”. Egyszóval megbízható darab. Agaby-éban 1x, 5-6 év után már kellett fűtőelemet cserélni, de ő ipari mennyiségeket, fel sem tudom becsülni mennyit, öntött vele. A hőfokszabályozója organikus komponenst is kell tartalmazzon, magyarán kell hozzá hőmérő és néha utána kell állítani :). Én egy ellenálláshőmérős multiméterrel használom, de néhány évet a hozzá vásárolható mechanikus hőmérő is kibírt.
- Névtelen
- 2013-12-03-07:59
A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/4-4-1
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.