-
- Kapszli
- 2014-01-17-07:39
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/jak_loter_fegyver_onkormanyzat_rendorseg
Mindig minden így kezdődik… olcsó a telek a lőtér mellett, költözzünk oda…
Mindig az ismert amerikai humorista jut erről eszembe: “Ha vulkánra építesz házat, ne csodálkozz ha néha láva folyik az ebédlőben…”
- Pferi
- 2014-01-17-02:46
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/jak_loter_fegyver_onkormanyzat_rendorseg
Úgy látszik, a hölgy olvas újságot, és követi a “szép” példákat! Hát, ez van…
- Cajga
- 2014-01-16-20:10
Sziasztok!
Most volt valamelyik híradóban, hogy a jáki lőteret is kikezdték. Vagyis csak egy panasz ment a polgármesterhez, egy kisgyermekes anyuka. Felhívta a rendőrséget, ( valahol hallotta, vagy utána olvasott), hogy nagy kaliberrel lőnek. A redőrség meg mondta neki, hogy van rá engedélyük. Utána felhívta vasárnap délelőtt a polgármestert, hogy tudja-e, hogy lőnek a lőtéren!!
Polgármester szerint ( 1990 óta polgármester Jákon) egyedűl Ő jelezte, hogy zavarja a nagy hang. A hölgy azt szeretné, hogy csak a kis kalibert engedélyeznék, vagy időben korlátoznák a nagy kalibert, mert azt még el tudja viselni. Azt is mondta a bejelentő, mondták neki, miért költözött oda, hisz a lőtér akkor is ott volt!
Üdv: Cajga
- Kapszli
- 2014-01-14-07:21
Szia Balázs!
Válaszok:
1. Az MSSZ vagy MDLSZ szövetségi tagságát kell kérni, ők szakszövetségek. Az egyesület jogi képviselője írhatja alá. A MEFLVSZ ezek mellett hagyományos társadalmi szervezet, kifejezetten érdekvédelemre berendezkedve.
2. Itt at éves tagdíj 10000 Ft és csekken és utalva is fizethető, de előtte kell felvételt kérnetek.
3. Elég csak vmely szakszöv rajtengedélye, és vagy az elötlöltős alapvizsga
4. I. csop vizsgálatot mindenhol csinálnak, ahol pl. a PÁV vizsgálatokat csinálják. + kell egy pszicho is asszem.
5. Vagy egy kópházi cég aki importál ilyesmit, nála vásárolunk.
Üdv
SC
- Doki_75
- 2014-01-07-18:49
Szia Balázs!
Nagyon köszönöm a gyors választ. Akkor szerintem elkezdjük.
Még egy néhány apró kérdésem lenne:
1. Szövetségi jelentkezést nálad tudjuk megejteni, vagy van valamilyen egyéb jelentkezési lap, formanyomtatvány, amit ki kell töltenünk? Ki írhatja alá? Elnök, VB, egyesület jogi képviselője?
2. Éves szövetségi tagdíj a klubnak? Utalással, ha igen számlaszám, vagy csak személyesen KP megy?
Mi a szövetség címe?
3. Egyes tagoknak kell-e extra rajtengedély az elöltöltő szövetségtől is, meg az MSSZ-től is, ha esetleg mindkét ágazatban indulni akarnak?
4. Írtad az I-es EÜ csoportos alkalmasságit. A jogszabály a fegyvertartásra és értékesítésre van kihegyezve kifejezetten foglalkozás szerűen ezzel foglalkozók esetén. Ha az egyesület megbízottja tiszteletdíj nélkül, társadalmi munkában csinálja a lőporkezelést, és nem alkalmazott, akkor hova menjek munkaegészségügyi intézethez, akivel a munkáltatómnak (egyesület) kellene szerződnie? Mivel az egyesület nem a munkáltatóm, itt tanácstalan vagyok. Hova szoktatok menni az I. csoportos EÜ vizsgálatra? Bármely munkaegészségüggyel foglalkozó orvos jó, vagy csak egy névjegyzékben szereplők? Ha jól értettem ők küldenek aztán pszicho-ra. Próbáltam kutakodni, de a munkaegszségügyis dokik úgy néztek rám, mintha a Marsról jönnék
. Ezek szerint egyetlen rendőr, vagy biztonsági őr, vagy vadőr se megy hozzájuk hanem az üzemorvoshoz?
5. Hol lehet utána lőport venni az egyesületnek? A neten volt egy fűzfői cég, amiről valaki azt írta, már nem működik. Lehet behozatalit kérni külföldi vásárláshoz is? Sajnos itt a jogszabály eléggé szűkszavú. Ha máshogy nem privát mailben kérhetnék valamilyen instrukciót erre?
Nagyon köszönöm a támogatást! Igyekszek rászolgálni.
Üdv:
Balázs
- Kapszli
- 2014-01-06-20:48
Szia Druszám!
Nagyon jó ilyesmiket olvasni! a környékre nagyon ráfér egy jó elöltöltős lőtér!!!!
Válaszok lent!
üdv
SC/Balázs
+Annyit tudok már, hogy kell kérni engedélyt az egyesület számára a rendőrségen elöltöltős lövészet folytatására. Most az új törvény alapján is fel kell sorolni a fegyvereket, amivel lőni szeretnénk és minden újabb fegyvert extra be kell jegyeztetni, vagy ez már megszűnt?MEGYÉJE VÁLOGATJA. A TV NEM ÍRJA ELŐ, A HATÓSÁGON MÚLIK. HA KÉRIK, AKKOR A BEJELENTÉS FEGYVERENKÉNT 2E FT SZOKOTT LENNI.
+Kell kérni engedélyt a lőtér engedély elöltöltő fegyverrel való kiegészítésére. Akkor is kell fegyverszakértő, ha lefelé megy a kategória és a meglévő lőállásokat használjuk?ÁLTALÁBAN IGEN, KELL ÚJ SZAKVÉLEMÉNY, DE MEGYÉJE VÁLOGATJA.
+Tevékenységért felelős személy (szerénységem): elöltöltős vizsga, lőszertöltő tanfolyam, versenybírói igazolvány és bejelentett lövészetvezető ami most elérhető. Elég ez?IGEN ELÉG.
+Lőporkezelő személy: na ehhez mi kell? Sajnos erről nem sok mindent találtam. I.csop.EÜ vizsgálat + Pchichológus? Vagy elég a lőszertöltő vizsgám jogalapnak és esetleg a saját tulajdonú lőpor és csapi tartási engedély? Ha jól értettem, minél több embernek megvan a lőporkezelői annál jobb.A LŐSZERTÖLTŐ ENG. MÁS TÉMA. I. CSOP EÜ KELL.
+Lőpor és csapi tárolás: jelenleg nincs tárlóhelyünk. Az egyesületi fegyverek is a tagoknál vannak tároláson, akinek ez darabszámilag belefért a könyvébe… Még arra is hajlandó lennék, hogy csináljak a kertben egy beriasztózott kutyaólat megfelelő ablakkal és ráccsal, ha ez engedélyezhető. A házon belüli 2 kg-os magán keretemet nem szeretném erre „ellőni”. Ha erre engedélyt kapok, tárolhatom ott az én saját poromat is?AZ EGYESÜLET TÁROLÓSZEKRÉNYÉBEN SZTEM CSAK AZ EGYESÜLETÉT TÁROLHATOD MAJD. A KUTYAÓL JÓ ÖTLET.
+MEFLVSZ (beletört az ujjam, mire leírtam-lehetett volna rövidebb nevet is választani) tagság az egyesületnek, hogy versenyeket rendezhessünk?IGEN KELL A VERSENYRENDEZÉSHEZ.
- Doki_75
- 2014-01-06-18:34
Sziasztok!
Először is Boldog Új Évet minden Kollégának!
A múlt héten kaptam egy meghívót az egyesületünk közgyűlésére és gondoltam egy merészet. Mi lenne, ha elindítanánk az elöltöltős szakosztályt. Felhívtam az elnökünket és nagyon nyitott a témára. Amiben a segítségeteket kérném, -ha lehet szombatig bezárólag, mert vasárnap lesz a közgyűlés-, hogy mit kell intéznünk és hol, csak szalagcímekben összeírva.
Az alapok: Az egyesület által üzemeltetett lőtéren eddig nem folyt még elöltöltős lövészet, viszont “A” kategóriáig bezárólag minden egyéb fegyvertípusra van engedélyünk -konkrétan BV és Rendőrség is lőtt nálunk automata fegyverekkel. A lőtér Kapuvár mellett van (Győr és Sopron között félút) – A lehetőségek most:
– kis és nagy kaliberű pisztoly 25m (5 fedett lőállás, nyitott célterület)
– kis és nagy kaliberű puska 50m (fapados fekpadok, kb.10m szélességben, fedett lőállások)
– egy nem üzemképes, de kis ráfordítással javítható futóvadlövő pálya 50m fedett lőállás
-10m légfegyver (3-4 lövész) fedett lőállás
– skeet lőtér (olimpiai)
-nagykaliberű puska lőállás 100 és 150m (belövő pad, de egymás mellett 2 lövész simán tud lőni ha extra padot állítunk fel-nyitott, nincs tető)
-gyakorló lőállás a rendvédelmi szerveknek külön lődombbal, kb. 150 m-ig lőhető, ha máshol nem lőnek. (20 m széles lődomb, tereplőtér, nyitott)
Szóval elég nyálcsorgató lehetne, ha az álom megvalósul. Nem vagyok jogász és sajnos a magyar jog útvesztőjét még nem sikerült megértenem. Ezért kérlek, ne kövezzetek meg a tudatlanságomért. Tisztelettel kérem a már beavatottak segítségét, hogy egy épkézláb előterjesztést tehessek a tagságnak. Ha összejön nagy murit csapunk. Mivel itt lehetne 75m-ig simán lőni akár több személynek is, az elöltöltős kiegészítő vadászvizsga kérdése a Nyugat Dunántúlon nem lenne kérdés többé.
+Annyit tudok már, hogy kell kérni engedélyt az egyesület számára a rendőrségen elöltöltős lövészet folytatására. Most az új törvény alapján is fel kell sorolni a fegyvereket, amivel lőni szeretnénk és minden újabb fegyvert extra be kell jegyeztetni, vagy ez már megszűnt?
+Kell kérni engedélyt a lőtér engedély elöltöltő fegyverrel való kiegészítésére. Akkor is kell fegyverszakértő, ha lefelé megy a kategória és a meglévő lőállásokat használjuk?
+Tevékenységért felelős személy (szerénységem): elöltöltős vizsga, lőszertöltő tanfolyam, versenybírói igazolvány és bejelentett lövészetvezető ami most elérhető. Elég ez?
+Lőporkezelő személy: na ehhez mi kell? Sajnos erről nem sok mindent találtam. I.csop.EÜ vizsgálat + Pchichológus? Vagy elég a lőszertöltő vizsgám jogalapnak és esetleg a saját tulajdonú lőpor és csapi tartási engedély? Ha jól értettem, minél több embernek megvan a lőporkezelői annál jobb.
+Lőpor és csapi tárolás: jelenleg nincs tárlóhelyünk. Az egyesületi fegyverek is a tagoknál vannak tároláson, akinek ez darabszámilag belefért a könyvébe… Még arra is hajlandó lennék, hogy csináljak a kertben egy beriasztózott kutyaólat megfelelő ablakkal és ráccsal, ha ez engedélyezhető. A házon belüli 2 kg-os magán keretemet nem szeretném erre „ellőni”. Ha erre engedélyt kapok, tárolhatom ott az én saját poromat is?
+MEFLVSZ (beletört az ujjam, mire leírtam-lehetett volna rövidebb nevet is választani) tagság az egyesületnek, hogy versenyeket rendezhessünk? Most MSSZ tagok vagyunk.
Előre is köszönöm a segítséget! Kérem, csak az írjon, aki abban tud segíteni, hogyan lehet megoldani ezt.
Üdv:
Balázs- Névtelen
- 2013-12-03-07:51
A 2013 november 28. előtti fórum hozzászólásokat az alábbi link alatt találja: http://archiv.kapszli.hu/hu/forum/4-27-1
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.