Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
1 day, 15 hours telt el
Games
1 day, 15 hours telt el
Játék ajánló
2 days, 23 hours telt el
Játék ajánló
2 days, 23 hours telt el
Színdarabok
5 days, 12 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 61-75 / 135
  • Én ezt szeretem. Mármint a füstös lövészetben. Jó levegő, azaz lőporfüst illata, barátok, szép és érdekes fegyverek. Kellemes beszélgetések, tapasztalatcsere. A kezdők lelkesedése és boldogsága amikor egy-egy műalkotást a kezükbe vehetnek. No meg a bográcsolás! Ezt mind megkaptam a pázmándfalusi füstös találkozón. Remek szervezés, nem fogytunk ki sem porból, sem más kellékekből mert biztosítva volt minden. Vaddisznópöri is. :-) Sólyomszem és a szervezők remekül vezényelték le a találkozót, mindenki elégedett volt. Megérte 650 km-t zötykölődni a Nivámmal. Köszönöm szépen!

Mellékletek:

Üdv Mindenkinek!

Korábban a “Szóljon az ágyú”-ban már megjelent, de az időpont közeledtével megismételném.
    Kedves füstölgő Kartácsok!

Győr környékén meglehetősen kevés lehetőség van elöltöltős lövészetre. Az elmúlt évi jogszabálymódosítás megszüntette a költséges és bonyolult engedélyezési folyamatot, ami leginkább gátat szabott a meglévő lőtereken a muzeális fegyverek használatának. Így a Győri Lövészklub és a Kisalföldi Lövészklub lőterei is használhatóak e célra.

A GYLK és a KLK keretén belül az elmúlt évben megalakult az elöltöltős szakág, amelynek keretében szeretnénk a környéken lakó jelenlegi és potenciális elöltöltős lövészeket összegyűjteni, és számukra rendszeres lehetőséget biztosítani hobbijuk gyakorlására.

Első alkalommal 2018. április 15-én, 9 órai kezdettel társklubunk, a Kisalföldi Lövészklub pázmándfalui lőterén szervezünk egy “füstös” találkozót.

A lőtér címe: Pázmándfalu, Temető u. 8.
    (https://www.google.com/maps/d/viewer…)

A részvételhez egyesületi tagság, versenyengedély stb. nem szükséges. A GYLK és a KLK tagjai számára a lőtérhasználat ingyenes, egyébként 3000 Ft/fő.
    Lőpor és csappantyú a rendezvényen vásárolható, de fegyvert nem tudunk biztosítani.

Igény esetén meleg ebédet (1000 Ft/fő) biztosítunk. Az ebéd-igényt kérjük, jelezzék az alábbi lehetőségek egyikén:
    https://doodle.com/poll/4fzstb2h6yyukkbr <https://doodle.com/poll/4fzstb2h6yyukkbr>
    • emil: Ferenczi Balázs – feba78@gmail.com

Várunk mindenkit kortól, nemtől és (füstös) fegyvernemtől függetlenül!

Bármilyen kérdés esetén: feba78@gmail.com

Győr, 2018. március 31.

Lehet rosszul fogalmaztam.
    Nem egy adott hétvégére gondoltam, hanem általában, hétvégenként hol lehet lőni Budapest közelében? (BP fegyverrel )

Hát erre én is -lőtér- kíváncsi lennék.

Budapest közelében hol -lőtér- lehet hétvégén BP fegyverrel lőni?

Kedves Sporttársak!

Ma Pázmándfalun a falu és a lövészetet szerető, azért tenni akaró sportemberek összefogása eredményeként egy nem mindennapi esemény zajlott, felavattuk a Kisalföldi Lövészklub új lőterét. Nem egy hiper-szuper, “csak” egy egyszerű – 6 db 25 és 6 db 50 m-es lőállás – szerelt lőszeres és feketelőporos lövészetre egyaránt alkalmas lőtér jött létre. Az avatóra szép számmal jöttek a helyi lakosok és a környék sportlövészei, így egy jó hangulatú, amatőr- és “profi” versennyel és szarvaspörkölttel fűszerezett rendezvény keretében került sor a lőtér megnyitására, amelyen részt vett Boros György a MSSZ alelnöke és Sinka László a Szövettség főtitkára is.

De jó Nektek! :good:   :bye:

Kedves Sporttársak!

Ma Pázmándfalun a falu és a lövészetet szerető, azért tenni akaró sportemberek összefogása eredményeként egy nem mindennapi esemény zajlott, felavattuk a Kisalföldi Lövészklub új lőterét.  Nem egy hiper-szuper, “csak” egy egyszerű – 6 db 25 és 6 db 50 m-es lőállás – szerelt lőszeres és feketelőporos lövészetre egyaránt alkalmas lőtér jött létre. Az avatóra szép számmal jöttek a helyi lakosok és a környék sportlövészei, így egy jó hangulatú, amatőr- és “profi” versennyel és szarvaspörkölttel fűszerezett rendezvény keretében került sor a lőtér megnyitására, amelyen részt vett Boros György a MSSZ alelnöke és Sinka László a Szövettség főtitkára is.

Mellékletek:

Szia Balázs!

Kösz a hozzászólást! Sok minden újat megtudtam, kicsit el is keseredtem, de a kedvemet teljesen nem vette el! “Kitartás Szálasi!”

Hamarosan reflektálni fogok a témára!

Folytatása következik!

Legyen szép napod!

Szia!

Azért csinálj egy pénzügyi tervet, mielőtt belevágsz! Én is álmodtam arról, hogy csinálok egyet, de ha piaci alapon nézed, abból a pénzből min. 50 évig ellövöldözöl amiből ki tudsz alakítani egy lőteret. Ezt mondom a nyugat Dunántúlra és a bécsújhelyi Mannlicher gyári lőtér tarifáival számolva! Az ami Sarlóspusztán megengedett, nem biztos, hogy neked is az lesz. A felső golyófogó pl, az új pontlövész lőtereknél kötelező… Nem kis beruházás. 45 fok alatt ne tudj kilőni. Oldalfal- pár ezer köbméter föld. Ennek a kitermelése is pár millió HUF. A terület művelés alól kivonása sem kis hercehurca. Nem beszélve a bányakapitánysági engedélyről, ha egyáltalán kapsz (természetvédelem, vízbázis védelem, stb). Valaki feldobta, hogy a lőtér területét le kell fóliázni az ólomszennyezés miatt a lővonal előtt 15-20 m-ig, és a golyófogónál ugyanígy. Földcsere x évente az ólomszennyezett talaj miatt. Annak ártalmatlanítása, stb. Ne a régi MHSZ lőterekből indulj ki. A mostani szabályozások eléggé hajmeresztőek. Ezért akinek megvan az engedélye félti is, mert újra engedélyeztetéskor már az új szabályokat kell alkalmazni.

A lőteret véleményeztetni kell igazságügyi szakértővel. Pár százezer minimum. Esetleg nem árt megterveztetni, ami szintén kb. a becsült bekerülési költség 5%-a.

Nem árt egy normális épület vizesblokkal, ami a minimum egy ilyen létesítménynél. Te se szeretnéd, ha vendégek körbepisilnék a lőteredet. A hölgy látogatókról nem beszélve.

Nézd meg a szövetségek országos versenyek rendezésére alkalmas lőterekkel szembeni elvárásait. Nagyon bosszantó, ha 1 lőállással kevesebbet engedélyeztetsz, mint a minimum. Ha klub-ot akarsz, ahol a tagok rendszeresen látogatják a lőteret és otthagyják a pénzüket, kell rendezned minősítő versenyeket. Nem tudom, milyen vizsgáid vannak már, de lövészetvezetői, versenybírói a minimum. Ha akarsz elöltöltőzni is, lőpor és csappantyú kezelői kinevezés kell. Ennek feltételei a semmi és a fegyverkereskedői+extra pszichológus elvárások között erősen szór, attól függ, melyik RK területéhez tartozol.

Nemárt pár klubfegyver is, hogy azok is tudjanak lőni, akiknek még nincs. Ez szintén pár millió. A saját fegyvereidet ugye nem engedheted át engedéllyel nem rendelkezőnek.

A mi lőterünk 1995 óta van meg. Már akkor évekbe került az engedélyeztetés. Érdemes belegondolni, hogy a legközelebbi lakott terület milyen messze van. Nem nagyon fogják szeretni azt a polgármestert, aki 1-2 km-re a várostól-falutól lőteret engedélyez a zaj miatt. Megfelelő széljárás esetén 3-4 km-e elhallatszik a nyitott lőtér zaja, pláne, ha hajóágyúkkal akarsz lőni.

Ha lőteret akarsz üzemeltetni, kell egy egyesület, vagy vállalkozást kell indítanod ebből a célból, magánszemélynek lőtér létesítés nem engedélyezhető. Egyesület min, 10 fő. Vállalkozás indítás, könyvelő, adók, stb…

A 70 fő körüli létszám mellett és úgy, hogy nálunk lehet skeet-et is lőni, hetente 1x nyitvatartással és jó idő esetén 30-40 lövésszel sem termel ki annyit, ami egy normál magyar bérnek megfelelő bruttó bevételt hozna. A pontlövészet közel nullszaldós, a koronglövészet hozza a pénzt, meg a vadászok, akik szezon előtt-közben puskát akarnak belőni. Ha drága vagy, hozzád se jönnek. Ha olcsó vagy, nem termeled ki még a fenntartás költségeit se. Persze, ha 0 szaldós akarsz lenni, az biztos megoldható, de marha sokat fogsz melózni. Mi 5-en vagyunk aktív lövészetvezetők, és társadalmi munkában csináljuk. Nagyon sok meló.

Egyedül nem lőhetsz balesetvédelmi okból. Kell még egy 18 évnél idősebb személy, ha magad lövészetvezető is vagy, amíg te lősz. Ebből máshol már volt büntetés.

Ezek csak szösszenetek, de érdemes utána számolnod. Mindjárt rájössz, hogy a legdrágább tagság is olcsóbb. Nem beszélve a felelősségről.

Üdv:

Balázs

Szia ! A helyzet az, hogy Dorog közelében lakom és Dorogra megyek, ha csak lehetséges. Ott vagyok tag. De van olyan, amikor nem tudok kijutni, mert nincs hely. Kapós lőtér sokan járnak oda, nem könnyű időpontot találni. Lehet bármivel lőni , füstössel, nagy golyóssal, marokkal, sörétessel, ezért sokan szeretik. A fővárosból is sokan járnak oda.

Volt  egy másik a közelben, de annak most engedélyeztetési problémai vannak, ráadásul  zavaros most a státusza.. önkormányzaté, de bérlik,.. de most nincs engedélye.. szóval eléggé zavaros.. ott most jelenleg nem lehet lőni.

Aztán van még egy Gyarmatpusztán.. nagy lőtér.. magántulajdonban, de aranyárban mérik az ott létet.

Na szumma szummárum kéne egy magán lőtér, és akkor lövök, amikor csak kedvem szottyanna.

persze ott laknék..életszerűen..Elég volt már a multikból.. nyugodt életet szeretnék már, úgy sincs sok már hátra!  :-)

Olyat én is tudnék csináltatni, mint ami pl. Sarlós pusztán van.. Egy esőbeálló, földtúrás jobbról.- balról, hátul..

Ennyi..

Sziasztok! a hétvégi versenyen többekkel egyeztetve, március 28.-ra rekrációs / szintentartó gyakorlónapot tűztünk ki. helyszín: Jászfelsőszentgyörgy időpont: március 28. 10:00-tól költségek: 2000 Ft/fő lehetőségek: – 25m / 50m /100m lövészet – koronglövészet – ide-oda mászkálás, jattolás, társadalmi élet Akit érdekel, kérem jelezze! (előtte oda kell szólnom a várható létszámról). üdv – Gábor

Gabikám!

Emil vagy egyéb címet, telefon számot légy szíves adj meg, amin jelentkezni lehet.

Feri bá’ :bye:

Szia Nyomkeresö!

Elnézést a helyesirásért, csak német billentyüzetem van.

Hol laksz helyileg? Biztosan akad lötér a köteledben, csak nem tudnak róla, hogy lehet náluk löni. Ha jól emlékszem minden lötéren lehet muzeálissal löni, ahol .22 LR-el lehet. Magyarul mindenhol, ami nem csak légfegyveres lötér és nincs extra korlátozás.

A lötér kialakítása komoly összeg. Nem a kiépítés hanem a járulékos költségek+engedélyeztetés.

Megélni belöle pedig nem fogsz, hacsak nem valami nagyváros közelében vagy és van egypár klub, akik folyamatosan nálad lönek. Pontlövészet egyébként sem hoz annyi pénzt, hogy csak arra hagyatkozz és megélj belöle.

Mi is agyaltunk rajta eleget!

Üdv.

Balázs

A lőterekből eléggé csehül állunk. Mindig van valami ami gondot okoz. Vagy messze van az ország másik csücskében.., vagy aranyárban vannak a tarifák.. vagy mindkettő  vagy most nem jó, mert a tulajdonos nyaral vagy tele van a lőtér  egész héten.. vagy csak szombat délelőtt van nyitva   vagy lejárt az engedélye és nincs még meghosszabitva..

Szóval ritkán jön össze , hogy az ember elsőre talál egy jó lőteret.., ahol nagy golyóssal, marokkal vagy füstössel egyaránt gyakorolhat ..

Miből lehetne kihozni egyet szerintetek.. 100 m  nyitott, földsáncok körben.. golyófogókkal? A kitúrt föld helyére tavat építenék, halakat telepítenék bele !

Én lennék a tulaj, és a lőtérvezető is egyben..ott laknék kint  és  ha éppen nem lenne  lövészet , a gyümölcsösben feltalálnám magam vagy horgásznék..!

terület lenne Jó nyugis állás lenne szerintem.

Várom a hozzászólásokat!

http://index.hu/belfold/2016/12/23/polgarmestergyilkos_otlet_a_197_uj_loter/
    Erről még nem hallottam, de nem bánnám, ha tényleg igaz. Egyébként az “átkosba” minden faluban volt lőtér kijelölve, még se süketült meg a lakosság.

Segítsetek!

Magánlőteret szeretnék. van-e erre reális esély vagy elveszek a bürokrácia tengerében?

15 bejegyzés megtekintése - 61-75 / 135

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.