Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 135
  • Csetneki Péter 70753 hsz Jászfelsőszentgyörgy lőtér Keresd Kleno 1 topictársat ő ott tag.A tulajdonos,lövészetvezető elérhetősége ,nekem sajnos nincs már meg,de sokan jártunk oda lőni,minden fegyverrel,ágyúval is… :bye: Hátha még valakinek megvan az elérhetősége rajta kivül is… Sok kedves emlék fűz oda…. Sok sikert!

Köszönöm szépen, mindenképpen megkeresem! Üdv.

Nem kell keresned, itt vagyok. El kell szomorítsalak, itt a pusztában is szükséges a lövészet vezető jelenléte a lövészetek alkalmával /még a tagoknak is/. Ezzel együtt szívesen látunk minden új érdeklődőt. /ettől jobb helyet a kalendáriumban sem találsz :-))/ A lőtér vezetőjének az elérhetőségét megtalálod a lőtér honlapján.

Köszönöm az infot, fogom keresni. Valami nagyon félrement -ismét- a fórumban, egyáltalán nem arról beszélünk, amiről kellene, meg amiről az eredeti posztban szó volt. Egyébként a törvény (ami bizony felülírja a bm rendeletet, amit nem árt ha tudsz, ha egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe) NEM nevesíti a lövészetvezetőt. Ennek az az oka, hogy a jogalkotó szándéka szerint a lövészetvezető lőhessen az általa felügyelt lőtéren úgy, hogy nem szükséges még egy lövészetvezető jelenléte. Ezt kis klub nem is bírná anyagilag. Szó nincs arról, hogy egyedül akarok kommandózni a lőtéren, ezt most is megtehetném, ha nagyon akarnám, tudok nem is egy ilyen helyet, nem is túl messze tőlem. PONT a jogkövető magatartás késztet arra, hogy keresgéljek egy helyet, ahol teljesen jogszerűen körberöhöghetek bárkit, aki izélgetni akarna a muzzleloader miatt. Sajnos nincsenek jó híreim. Pest megye = ZMSE pincelőtér. Slussz. Én meg nem is tudom hirtelen, el merném e sütni ezt a .50 kaliberű ágyút egy zárt pincében… :scratch:

Én nem azt írtam, hogy a lövészetvezető nem lőhet, hanem azt, hogy lövészeten jelen kell lennie. Azt a rendelet sem írja, hogy nem lőhet. A rendelet – ezt is írtam – valóban nem mehet szembe a törvénnyel. A törvény egész egyszerűen nem nevesíti a lövészetvezetőt – és még sok mindent a lövészettel kapcsolatban -, mivel ez nem feladata. Ez viszont nem alapoza meg azt a kijelentést - Könyves Kálmán után szabadon – hogy lövészetvezetőkről, akik nincsenek több szó ne essék!  A törvényhez ui. kapcsolódnak végrehajtási rendeletek. Na, ezekben van szó a részletekről. És tudjuk, hogy “az ördög a részletekben lakik”! :yahoo:

Abba pedig, hogy “egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe” nem mennék bele, erről Bokros dokival érdemes szót váltani.

Minden esetre, ha ez a bizonyos rendőrtiszt (+ legalább egy másik) ellenőrzési céllal meglátogat egy lőteret, ahol éppen löészet folyik, az álmoskönyv szerint nem tanácsos kijelenteni, hogy itt ugyan nincs lövészetvezető. :negative: 

Hogy érdemben is hozzászóljak, a jászfelsői lőteret én is csak ajánlani tudom.

Csetneki Péter 70753 hsz Jászfelsőszentgyörgy lőtér Keresd Kleno 1 topictársat ő ott tag.A tulajdonos,lövészetvezető elérhetősége ,nekem sajnos nincs már meg,de sokan jártunk oda lőni,minden fegyverrel,ágyúval is… :bye: Hátha még valakinek megvan az elérhetősége rajta kivül is… Sok kedves emlék fűz oda…. Sok sikert!

Nem kell keresned, itt vagyok. El kell szomorítsalak, itt a pusztában is szükséges a lövészet vezető jelenléte a lövészetek alkalmával /még a tagoknak is/. Ezzel együtt szívesen látunk minden új érdeklődőt. /ettől jobb helyet a kalendáriumban sem találsz :-))/ A lőtér vezetőjének az elérhetőségét megtalálod a lőtér honlapján.

Köszönöm az infot, fogom keresni. Valami nagyon félrement -ismét- a fórumban, egyáltalán nem arról beszélünk, amiről kellene, meg amiről az eredeti posztban szó volt. Egyébként a törvény (ami bizony felülírja a bm rendeletet, amit nem árt ha tudsz, ha egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe) NEM nevesíti a lövészetvezetőt. Ennek az az oka, hogy a jogalkotó szándéka szerint a lövészetvezető lőhessen az általa felügyelt lőtéren úgy, hogy nem szükséges még egy lövészetvezető jelenléte. Ezt kis klub nem is bírná anyagilag. Szó nincs arról, hogy egyedül akarok kommandózni a lőtéren, ezt most is megtehetném, ha nagyon akarnám, tudok nem is egy ilyen helyet, nem is túl messze tőlem. PONT a jogkövető magatartás késztet arra, hogy keresgéljek egy helyet, ahol teljesen jogszerűen körberöhöghetek bárkit, aki izélgetni akarna a muzzleloader miatt. Sajnos nincsenek jó híreim. Pest megye = ZMSE pincelőtér. Slussz. Én meg nem is tudom hirtelen, el merném e sütni ezt a .50 kaliberű ágyút egy zárt pincében… :scratch:

Kedves Csetneki Péter!

Lőtéren lőgyakorlatot egyedül folytatni, TILOS!

A lövész, és a lőtér,és/vagy/ lövészet vezető jelenléte megkerülhetetlen!!

A lőtér kiemelt kockázatú objektum,ha egyedül van,baleset éri,ki segítene magán???

Gondoljunk már végig dolgokat mielőtt baromságot írnánk! :mail:

Csetneki Péter 70753 hsz Jászfelsőszentgyörgy lőtér Keresd Kleno 1 topictársat ő ott tag.A tulajdonos,lövészetvezető elérhetősége ,nekem sajnos nincs már meg,de sokan jártunk oda lőni,minden fegyverrel,ágyúval is… :bye: Hátha még valakinek megvan az elérhetősége rajta kivül is… Sok kedves emlék fűz oda…. Sok sikert!

Köszönöm az infot, fogom keresni. Valami nagyon félrement -ismét- a fórumban, egyáltalán nem arról beszélünk, amiről kellene, meg amiről az eredeti posztban szó volt. Egyébként a törvény (ami bizony felülírja a bm rendeletet, amit nem árt ha tudsz, ha egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe) NEM nevesíti a lövészetvezetőt. Ennek az az oka, hogy a jogalkotó szándéka szerint a lövészetvezető lőhessen az általa felügyelt lőtéren úgy, hogy nem szükséges még egy lövészetvezető jelenléte. Ezt kis klub nem is bírná anyagilag. Szó nincs arról, hogy egyedül akarok kommandózni a lőtéren, ezt most is megtehetném, ha nagyon akarnám, tudok nem is egy ilyen helyet, nem is túl messze tőlem. PONT a jogkövető magatartás késztet arra, hogy keresgéljek egy helyet, ahol teljesen jogszerűen körberöhöghetek bárkit, aki izélgetni akarna a muzzleloader miatt. Sajnos nincsenek jó híreim. Pest megye = ZMSE pincelőtér. Slussz. Én meg nem is tudom hirtelen, el merném e sütni ezt a .50 kaliberű ágyút egy zárt pincében…   :scratch:

Nem kell keresned, itt vagyok. El kell szomorítsalak, itt a pusztában is szükséges a lövészet vezető jelenléte a lövészetek alkalmával /még a tagoknak is/.  Ezzel együtt szívesen látunk minden új érdeklődőt. /ettől jobb helyet a kalendáriumban sem találsz :-))/ A lőtér vezetőjének az elérhetőségét megtalálod a lőtér honlapján.

Köszönöm szépen, mindenképpen megkeresem!

Üdv.

Csetneki Péter 70753 hsz Jászfelsőszentgyörgy lőtér

Keresd Kleno 1 topictársat ő ott tag.A tulajdonos,lövészetvezető elérhetősége ,nekem sajnos nincs már meg,de sokan jártunk oda lőni,minden fegyverrel,ágyúval is… :bye: Hátha még valakinek megvan az elérhetősége rajta kivül is…

Sok kedves emlék fűz oda….

Sok sikert!

Valami megint nem jó a fórumon. Az alábbi szöveget #50757-re elküldtem “válaszként”, jelzi is, “legfrissebb hozzászólásként, de nem jelenik meg.

Kedves Csetneki Péter!

Nem vagyok jogász és vitát sem akarok nyitni, de megköszönném, ha megírnád, hogy melyik az a “vonatkozó három tv”, amelyik szerint nem kell lövészetvezető. Az ui. hogy egy tv. – pl. a 204. évi XXIV. törvény, az un. “Fegyvertörvény” sem – nem tárgyalja “lövészetvezető” fogalmát, feladatát …, még nem jelenti azt, hogy nem is kell. A lövészetvezető a lőterekhez kapcsolódik, erről pedig a 49/2004. (VIII.31.) BM rendelet rendelkezik. Azt ugyan a rendelet sem mondja ki, hogy lövészetvezetőre szükség van – csak meghatározza, hogy ki lehet az – viszont a 3. mellékleben található minta 4. pontja szerint: “Lövészetet csak lövészetvezető jelenlétében szabad végrehajtani”.

Innentől lehet azon mantrázni, hogy egy BM-rendelet nem írhat felül tv-t – persze nem is teszi, legalábbis ebben a vonatkozásban! -, de a lőtérszebályzatokat a rendőrség hagyja jóvá, és hidd el, hogy ők figyelembe veszik a BM-rendeletet.

Egyébként tv-től és rendelettől függetlenül minden lőtér szabályzata tartalmazza ezt a “kellemetlen” kitételt. (Én legalábbis még nem találkoztam az ellenkezőjével, bár már elég sokhoz volt szerencsém. :-) ) A lőtéren pedig a helyi szabályzat (is) a mérvadó, és egyetlen lőtérvezető sem fog engedni lövészetvezető nélküli lövészetet – vagy ha mégis, egy eseménynél igen kellemetlen helyzetbe kerül!

Szóval, jó lövészetet, természetesen lövészetvezető jelenlétében!

üdv., János

Az élménylövészetek körül is gyűlnek a viharfelhők, legalábbis ilyesmit hallottam a múlt héten.A lőtereken valóban a klubtagsági igazolvánnyal rendelkezőket kedvelik, mert abban sportorvosi pecsétnek is kell lenni és az pszicho vizsgát is tartalmaz.A mai világban ez egy kicsit érthető is, sajnálatos hogy ilyen lett a világ.

Klubtagság még nem feltételezi a sportorvosit. Elöltöltős lövészetnél, az érvényes műszakis fegyver, egy klub tagsága és a lövészetvezető jelenléte elég?

Sportorvosi a versenyengedélyhez és a fegyvertartáshoz kell. Lövészetvezető akkor kell, ha nem vagy klubtag, egyébként tagok mögött nem áll lövészetvezető lövészeten. A fő baj az, hogy egy db feketelőporos lőtérről tudok Pest megyében, a ZMSE lőtérről, de az meg belvárosi, tehát nyilván pincelőtér. Annyira puskával nem pálya. 50m – talán. (De nagy táv ~300+ m biztosan nincsen.) Jópofa a jogalkotó, tényleg, örülök neki, hogy így van. Kár, hogy a szakmát nem kérdezték meg hozzá…

Kedves Csetneki Péter! Szigorúan kötelező lövészet vezető akkor is,ha csak” klubtagok lőnek!!! Ügyeljünk a fontos részletekre uraim…

Tegnap olvastam a vonatkozó három tv-t. Nem nyitok erről vitát, de ha ezt hiszed, olvasd el magad. Egyébként sem erről beszélgetünk, hanem arról, hogy per pillanat nincs  hol lőni Pest megyében és közvetlen környékén. Most voltam a Diana lőtéren, csak szerda-csütörtök, parkoló nincs, ha van fizetős, (meglepő, VIII. ker) csak előre bejelentkezve. Azt hiszem én keresek magamnak valami helyet a pusztában… :/ Többieknek meg sok sikert kívánok a gyakorláshoz.

Az élménylövészetek körül is gyűlnek a viharfelhők, legalábbis ilyesmit hallottam a múlt héten.A lőtereken valóban a klubtagsági igazolvánnyal rendelkezőket kedvelik, mert abban sportorvosi pecsétnek is kell lenni és az pszicho vizsgát is tartalmaz.A mai világban ez egy kicsit érthető is, sajnálatos hogy ilyen lett a világ.

Klubtagság még nem feltételezi a sportorvosit. Elöltöltős lövészetnél, az érvényes műszakis fegyver, egy klub tagsága és a lövészetvezető jelenléte elég?

Sportorvosi a versenyengedélyhez és a fegyvertartáshoz kell. Lövészetvezető akkor kell, ha nem vagy klubtag, egyébként tagok mögött nem áll lövészetvezető lövészeten. A fő baj az, hogy egy db feketelőporos lőtérről tudok Pest megyében, a ZMSE lőtérről, de az meg belvárosi, tehát nyilván pincelőtér. Annyira puskával nem pálya. 50m – talán. (De nagy táv ~300+ m biztosan nincsen.) Jópofa a jogalkotó, tényleg, örülök neki, hogy így van. Kár, hogy a szakmát nem kérdezték meg hozzá…

Kedves Csetneki Péter!

Szigorúan kötelező lövészet vezető akkor is,ha csak” klubtagok lőnek!!!

Ügyeljünk a fontos részletekre uraim…

Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat!

Örömmel jegyzem meg, hogy 23.-án vasárnap hivatalosan is felavatásra került Balatonfüzfőn egy kis 6 lőállásos lőtér amit pár lelkes lövész hozott össze, nem kevés pénzt,energiát és verelytéket beleadva! Gratulálunk nekik nagyon szép és jó lett a végeredmény.Csak úgy mint a szarvasborjú pörkölt amit “Vakembör” Józsi hozott össze az egybegyűlteknek!Bizonyítva hogy nem csak a lőállásban de a bogrács mellett sem hibázik.Köszönjük a meghívást és gratulálunk mégegyszer!!!

Szia, tudsz esetleg elérhetőséget a fűzfői lőtérhez?

Jászfelsőszentgyörgy létezik még? Elérhetőséget tud valaki, ha igen?

Az élménylövészetek körül is gyűlnek a viharfelhők, legalábbis ilyesmit hallottam a múlt héten.A lőtereken valóban a klubtagsági igazolvánnyal rendelkezőket kedvelik, mert abban sportorvosi pecsétnek is kell lenni és az pszicho vizsgát is tartalmaz.A mai világban ez egy kicsit érthető is, sajnálatos hogy  ilyen lett a világ.

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 135

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.