-
- Sólyomszem
- 2019-07-24-21:19
Csetneki Péter 70753 hsz Jászfelsőszentgyörgy lőtér Keresd Kleno 1 topictársat ő ott tag.A tulajdonos,lövészetvezető elérhetősége ,nekem sajnos nincs már meg,de sokan jártunk oda lőni,minden fegyverrel,ágyúval is…
Hátha még valakinek megvan az elérhetősége rajta kivül is… Sok kedves emlék fűz oda…. Sok sikert!
Köszönöm szépen, mindenképpen megkeresem! Üdv.
Nem kell keresned, itt vagyok. El kell szomorítsalak, itt a pusztában is szükséges a lövészet vezető jelenléte a lövészetek alkalmával /még a tagoknak is/. Ezzel együtt szívesen látunk minden új érdeklődőt. /ettől jobb helyet a kalendáriumban sem találsz :-))/ A lőtér vezetőjének az elérhetőségét megtalálod a lőtér honlapján.
Köszönöm az infot, fogom keresni. Valami nagyon félrement -ismét- a fórumban, egyáltalán nem arról beszélünk, amiről kellene, meg amiről az eredeti posztban szó volt. Egyébként a törvény (ami bizony felülírja a bm rendeletet, amit nem árt ha tudsz, ha egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe) NEM nevesíti a lövészetvezetőt. Ennek az az oka, hogy a jogalkotó szándéka szerint a lövészetvezető lőhessen az általa felügyelt lőtéren úgy, hogy nem szükséges még egy lövészetvezető jelenléte. Ezt kis klub nem is bírná anyagilag. Szó nincs arról, hogy egyedül akarok kommandózni a lőtéren, ezt most is megtehetném, ha nagyon akarnám, tudok nem is egy ilyen helyet, nem is túl messze tőlem. PONT a jogkövető magatartás késztet arra, hogy keresgéljek egy helyet, ahol teljesen jogszerűen körberöhöghetek bárkit, aki izélgetni akarna a muzzleloader miatt. Sajnos nincsenek jó híreim. Pest megye = ZMSE pincelőtér. Slussz. Én meg nem is tudom hirtelen, el merném e sütni ezt a .50 kaliberű ágyút egy zárt pincében…
Én nem azt írtam, hogy a lövészetvezető nem lőhet, hanem azt, hogy lövészeten jelen kell lennie. Azt a rendelet sem írja, hogy nem lőhet. A rendelet – ezt is írtam – valóban nem mehet szembe a törvénnyel. A törvény egész egyszerűen nem nevesíti a lövészetvezetőt – és még sok mindent a lövészettel kapcsolatban -, mivel ez nem feladata. Ez viszont nem alapoza meg azt a kijelentést - Könyves Kálmán után szabadon – hogy lövészetvezetőkről, akik nincsenek több szó ne essék! A törvényhez ui. kapcsolódnak végrehajtási rendeletek. Na, ezekben van szó a részletekről. És tudjuk, hogy “az ördög a részletekben lakik”!
Abba pedig, hogy “egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe” nem mennék bele, erről Bokros dokival érdemes szót váltani.
Minden esetre, ha ez a bizonyos rendőrtiszt (+ legalább egy másik) ellenőrzési céllal meglátogat egy lőteret, ahol éppen löészet folyik, az álmoskönyv szerint nem tanácsos kijelenteni, hogy itt ugyan nincs lövészetvezető. :negative:
Hogy érdemben is hozzászóljak, a jászfelsői lőteret én is csak ajánlani tudom.
- gunner
- 2019-07-24-21:18
Csetneki Péter 70753 hsz Jászfelsőszentgyörgy lőtér Keresd Kleno 1 topictársat ő ott tag.A tulajdonos,lövészetvezető elérhetősége ,nekem sajnos nincs már meg,de sokan jártunk oda lőni,minden fegyverrel,ágyúval is…
Hátha még valakinek megvan az elérhetősége rajta kivül is… Sok kedves emlék fűz oda…. Sok sikert!
Nem kell keresned, itt vagyok. El kell szomorítsalak, itt a pusztában is szükséges a lövészet vezető jelenléte a lövészetek alkalmával /még a tagoknak is/. Ezzel együtt szívesen látunk minden új érdeklődőt. /ettől jobb helyet a kalendáriumban sem találsz :-))/ A lőtér vezetőjének az elérhetőségét megtalálod a lőtér honlapján.
Köszönöm az infot, fogom keresni. Valami nagyon félrement -ismét- a fórumban, egyáltalán nem arról beszélünk, amiről kellene, meg amiről az eredeti posztban szó volt. Egyébként a törvény (ami bizony felülírja a bm rendeletet, amit nem árt ha tudsz, ha egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe) NEM nevesíti a lövészetvezetőt. Ennek az az oka, hogy a jogalkotó szándéka szerint a lövészetvezető lőhessen az általa felügyelt lőtéren úgy, hogy nem szükséges még egy lövészetvezető jelenléte. Ezt kis klub nem is bírná anyagilag. Szó nincs arról, hogy egyedül akarok kommandózni a lőtéren, ezt most is megtehetném, ha nagyon akarnám, tudok nem is egy ilyen helyet, nem is túl messze tőlem. PONT a jogkövető magatartás késztet arra, hogy keresgéljek egy helyet, ahol teljesen jogszerűen körberöhöghetek bárkit, aki izélgetni akarna a muzzleloader miatt. Sajnos nincsenek jó híreim. Pest megye = ZMSE pincelőtér. Slussz. Én meg nem is tudom hirtelen, el merném e sütni ezt a .50 kaliberű ágyút egy zárt pincében…
Kedves Csetneki Péter!
Lőtéren lőgyakorlatot egyedül folytatni, TILOS!
A lövész, és a lőtér,és/vagy/ lövészet vezető jelenléte megkerülhetetlen!!
A lőtér kiemelt kockázatú objektum,ha egyedül van,baleset éri,ki segítene magán???
Gondoljunk már végig dolgokat mielőtt baromságot írnánk!
- csetneki.peter
- 2019-07-24-18:08
- kleno1
- 2019-07-24-17:50
- csetneki.peter
- 2019-07-24-16:46
Köszönöm szépen, mindenképpen megkeresem!
Üdv.
- border guard
- 2019-07-24-16:29
Csetneki Péter 70753 hsz Jászfelsőszentgyörgy lőtér
Keresd Kleno 1 topictársat ő ott tag.A tulajdonos,lövészetvezető elérhetősége ,nekem sajnos nincs már meg,de sokan jártunk oda lőni,minden fegyverrel,ágyúval is…
Hátha még valakinek megvan az elérhetősége rajta kivül is…
Sok kedves emlék fűz oda….
Sok sikert!
- Sólyomszem
- 2019-07-24-16:20
Valami megint nem jó a fórumon. Az alábbi szöveget #50757-re elküldtem “válaszként”, jelzi is, “legfrissebb hozzászólásként, de nem jelenik meg.
Kedves Csetneki Péter!
Nem vagyok jogász és vitát sem akarok nyitni, de megköszönném, ha megírnád, hogy melyik az a “vonatkozó három tv”, amelyik szerint nem kell lövészetvezető. Az ui. hogy egy tv. – pl. a 204. évi XXIV. törvény, az un. “Fegyvertörvény” sem – nem tárgyalja “lövészetvezető” fogalmát, feladatát …, még nem jelenti azt, hogy nem is kell. A lövészetvezető a lőterekhez kapcsolódik, erről pedig a 49/2004. (VIII.31.) BM rendelet rendelkezik. Azt ugyan a rendelet sem mondja ki, hogy lövészetvezetőre szükség van – csak meghatározza, hogy ki lehet az – viszont a 3. mellékleben található minta 4. pontja szerint: “Lövészetet csak lövészetvezető jelenlétében szabad végrehajtani”.
Innentől lehet azon mantrázni, hogy egy BM-rendelet nem írhat felül tv-t – persze nem is teszi, legalábbis ebben a vonatkozásban! -, de a lőtérszebályzatokat a rendőrség hagyja jóvá, és hidd el, hogy ők figyelembe veszik a BM-rendeletet.
Egyébként tv-től és rendelettől függetlenül minden lőtér szabályzata tartalmazza ezt a “kellemetlen” kitételt. (Én legalábbis még nem találkoztam az ellenkezőjével, bár már elég sokhoz volt szerencsém.
) A lőtéren pedig a helyi szabályzat (is) a mérvadó, és egyetlen lőtérvezető sem fog engedni lövészetvezető nélküli lövészetet – vagy ha mégis, egy eseménynél igen kellemetlen helyzetbe kerül!
Szóval, jó lövészetet, természetesen lövészetvezető jelenlétében!
üdv., János
- csetneki.peter
- 2019-07-24-14:07
Az élménylövészetek körül is gyűlnek a viharfelhők, legalábbis ilyesmit hallottam a múlt héten.A lőtereken valóban a klubtagsági igazolvánnyal rendelkezőket kedvelik, mert abban sportorvosi pecsétnek is kell lenni és az pszicho vizsgát is tartalmaz.A mai világban ez egy kicsit érthető is, sajnálatos hogy ilyen lett a világ.
Klubtagság még nem feltételezi a sportorvosit. Elöltöltős lövészetnél, az érvényes műszakis fegyver, egy klub tagsága és a lövészetvezető jelenléte elég?
Sportorvosi a versenyengedélyhez és a fegyvertartáshoz kell. Lövészetvezető akkor kell, ha nem vagy klubtag, egyébként tagok mögött nem áll lövészetvezető lövészeten. A fő baj az, hogy egy db feketelőporos lőtérről tudok Pest megyében, a ZMSE lőtérről, de az meg belvárosi, tehát nyilván pincelőtér. Annyira puskával nem pálya. 50m – talán. (De nagy táv ~300+ m biztosan nincsen.) Jópofa a jogalkotó, tényleg, örülök neki, hogy így van. Kár, hogy a szakmát nem kérdezték meg hozzá…
Kedves Csetneki Péter! Szigorúan kötelező lövészet vezető akkor is,ha csak” klubtagok lőnek!!! Ügyeljünk a fontos részletekre uraim…
Tegnap olvastam a vonatkozó három tv-t. Nem nyitok erről vitát, de ha ezt hiszed, olvasd el magad. Egyébként sem erről beszélgetünk, hanem arról, hogy per pillanat nincs hol lőni Pest megyében és közvetlen környékén. Most voltam a Diana lőtéren, csak szerda-csütörtök, parkoló nincs, ha van fizetős, (meglepő, VIII. ker) csak előre bejelentkezve. Azt hiszem én keresek magamnak valami helyet a pusztában… :/ Többieknek meg sok sikert kívánok a gyakorláshoz.
- gunner
- 2019-07-24-13:25
Az élménylövészetek körül is gyűlnek a viharfelhők, legalábbis ilyesmit hallottam a múlt héten.A lőtereken valóban a klubtagsági igazolvánnyal rendelkezőket kedvelik, mert abban sportorvosi pecsétnek is kell lenni és az pszicho vizsgát is tartalmaz.A mai világban ez egy kicsit érthető is, sajnálatos hogy ilyen lett a világ.
Klubtagság még nem feltételezi a sportorvosit. Elöltöltős lövészetnél, az érvényes műszakis fegyver, egy klub tagsága és a lövészetvezető jelenléte elég?
Sportorvosi a versenyengedélyhez és a fegyvertartáshoz kell. Lövészetvezető akkor kell, ha nem vagy klubtag, egyébként tagok mögött nem áll lövészetvezető lövészeten. A fő baj az, hogy egy db feketelőporos lőtérről tudok Pest megyében, a ZMSE lőtérről, de az meg belvárosi, tehát nyilván pincelőtér. Annyira puskával nem pálya. 50m – talán. (De nagy táv ~300+ m biztosan nincsen.) Jópofa a jogalkotó, tényleg, örülök neki, hogy így van. Kár, hogy a szakmát nem kérdezték meg hozzá…
Kedves Csetneki Péter!
Szigorúan kötelező lövészet vezető akkor is,ha csak” klubtagok lőnek!!!
Ügyeljünk a fontos részletekre uraim…
- csetneki.peter
- 2019-07-24-10:47
Örömmel jegyzem meg, hogy 23.-án vasárnap hivatalosan is felavatásra került Balatonfüzfőn egy kis 6 lőállásos lőtér amit pár lelkes lövész hozott össze, nem kevés pénzt,energiát és verelytéket beleadva! Gratulálunk nekik nagyon szép és jó lett a végeredmény.Csak úgy mint a szarvasborjú pörkölt amit “Vakembör” Józsi hozott össze az egybegyűlteknek!Bizonyítva hogy nem csak a lőállásban de a bogrács mellett sem hibázik.Köszönjük a meghívást és gratulálunk mégegyszer!!!
Szia, tudsz esetleg elérhetőséget a fűzfői lőtérhez?
- csetneki.peter
- 2019-07-24-10:43
Jászfelsőszentgyörgy létezik még? Elérhetőséget tud valaki, ha igen?
- csetneki.peter
- 2019-07-24-10:15
- Angyalszem il cattivo
- 2019-07-24-07:23
- The Gunman
- 2019-07-24-06:12
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.