-
- Steve
- 2019-07-25-17:33
Szép kis vihar lett a szelemből.
Tehát ha jól értem, akkor:Elöltöltős lövészetnél, az érvényes műszakis fegyver, egy klub tagsága és a lövészetvezető jelenléte elég. Plusz lóvé.
Üdv! ,,Szerelemről szó sem volt”
,és igen,ha a lövészet vezetőnek van elöltölős vizsgája,de a lövésznek nincs. Ez azért van,hogy nehogy vak vezessen világtalant. És hogy ne legyen baleset.
Elírtam,bocsesz.
Na ez fafa! Kb 11 éve lövök, több lőtéren is. Tuti, hogy ezeken nincs elöltöltős vizsgája a tulaj-lövészetvezetőknek. Tudtommal vizsga elöltöltősből egyébként is csak 2-3 éve van?
Nem mondom elég tájékozott vagy a vizsgával kapcsolatosan. Nem is tudom, hogy az én vizsgám hogyan lehet már 20 nál több éves.
- border guard
- 2019-07-25-13:32
Kieg:Nincs helyhez kötve a vizsgákat kihelyezve is tartották.Lehet,hogy neked a Kapszli van legközelebb….Korábban volt olyan lehetőség/feltétele a kellő létszám,érdeklődés/illetve ha vizsgáztatáshoz elég bizottsági tag jelen volt,kihelyezett vizsgáztatás is zajlott versenyeken,lövésztalálkozókon.Légy rajta a szeren,valamelyik csak összejön.De friss infó a Kapszliban a legvalószinűbb.
- Angyalszem il cattivo
- 2019-07-25-13:24
A vizsga Topicon azt hiszem tájékoztattak ,csak egyfajta szövetségi elöltöltős lövészvizsga létezik.A pillanatnyi állásról,tanfolyam ,vizsga helyéről,idejéről a Kapszli boltban kaphatsz tájékoztatást Sanyi barátunk MEFLSZ főtitkár is….
Köszi, ezt tudom, de azt írtad, hogy “akár 15 éve is zajlik elöltöltős vizsgáztatás” . A kapszliban tudtommal csak néhány éve, ezért gondoltam, hogy ezen kívül is van valahol. No mindegy, talán félreértek valamit. Szép hétvégét!
- border guard
- 2019-07-25-13:17
A vizsga Topicon azt hiszem tájékoztattak ,csak egyfajta szövetségi elöltöltős lövészvizsga létezik.A pillanatnyi állásról,tanfolyam ,vizsga helyéről,idejéről a Kapszli boltban kaphatsz tájékoztatást Sanyi barátunk MEFLSZ főtitkár is….
- Angyalszem il cattivo
- 2019-07-25-12:53
Ha megengeditek én ezt az idétlen idézgetéses vonatot nem húznám tovább,hogy mikor ki-mit írt. Tehát 1999-2000 óta foglalkoztam/cca 2012ig/ elöltöltő lövészettel,én később vizsgáztam elöltöltő lövészvizsgára gondoltam az RTF diplomám meg,hogy egy szakaszt,századot letudtam lövetni évtizedekig jogosít “némi önbizalomra …De a szabály a szabály.Tehát 2007-ben tettem elöltöltős vizsgát,akkor a 279 sz vizsgabízonyítványt kaptam.Tehát akár 15 éve is zajlik az elöltöltős vizsgáztatás! Tehát lövészetvezető szükséges a lövészethez ez vitán felül áll.Azért gondolhatjátok , hogy ha a lőtéren nagy gyakorlatú lövészek pláne tagok több éves versenyzői tapasztalattal lőnek akkor nyilván ez az okmányok,naplók aláírására fog korlátozódni..SIC :negative:De miután a lövészek között többen is rendelkezhetnek lövészetvezetői,bírói vizsgával a résztvevők között mindig lesz kijelölt lövészetvezető……….
Tehát sok sikert Jászfelsőszentgyörgyön ! Méltalanúl elhanygoltuk az utóbbi években!
Szia Border guard! (50783)
Eddig azt hittem, hogy a kapszlis elöltöltős vizsga létezik csak. Semmi gondom ezzel, csakhogy mindegyiket messze rendezik a bordertól,
ahol lakom. Meg tudnád mondani, hogy hol, hogyan, lehet máshol elöltöltős vizsgát tenni? Köszi szépen!
- border guard
- 2019-07-25-11:55
Ha megengeditek én ezt az idétlen idézgetéses vonatot nem húznám tovább,hogy mikor ki-mit írt.
Tehát 1999-2000 óta foglalkoztam/cca 2012ig/ elöltöltő lövészettel,én később vizsgáztam elöltöltő lövészvizsgára
gondoltam az RTF diplomám meg,hogy egy szakaszt,századot letudtam lövetni évtizedekig jogosít “némi önbizalomra …De a szabály a szabály.Tehát 2007-ben tettem elöltöltős vizsgát,akkor a 279 sz vizsgabízonyítványt kaptam.Tehát akár 15 éve is zajlik az elöltöltős vizsgáztatás!
Tehát lövészetvezető szükséges a lövészethez ez vitán felül áll.Azért gondolhatjátok , hogy ha a lőtéren nagy gyakorlatú lövészek pláne tagok több éves versenyzői tapasztalattal lőnek akkor nyilván ez az okmányok,naplók aláírására fog korlátozódni..SIC :negative:De miután a lövészek között többen is rendelkezhetnek lövészetvezetői,bírói vizsgával a résztvevők között mindig lesz kijelölt lövészetvezető……….
Tehát sok sikert Jászfelsőszentgyörgyön !
Méltalanúl elhanygoltuk az utóbbi években!
- Sparrow
- 2019-07-25-11:36
Én nem értem min folyik a vita.
A törvény értelmében bármely lőtéren engedélyezett lőni feketelőporos fegyverrel, ahol a lőtér legalább 22-es lövészetre jogosult, és a lőtérvezető megengedi. Persze a lőtéren lehet felső kaliber korlátozás, azt be kell tartani. Csak van ilyen, nem?Jogi kiegészítés: amit törvény nem szabályoz (pl meg sem említ) az nem azt jelenti, hogy azonnal lehetővé is válik, csak annyit enged meg, hogy alacsonyabb szinten szabályozzák, ha akarják. Csak akkor válik lehetővé, ha alacsonyabb szinten sincs szabályozva. Pl nincs törvény ami explicit tiltja, vagy explicit engedné kerékpárral az autópályán történő közlekedést (ergo nem szabályozza). Alacsonyabb szinten van egy BM rendelet (KRESZ), ami viszont szabályozza.
- Angyalszem il cattivo
- 2019-07-25-11:06
Tehát ha jól értem, akkor:Elöltöltős lövészetnél, az érvényes műszakis fegyver, egy klub tagsága és a lövészetvezető jelenléte elég. Plusz lóvé.
,és igen,ha a lövészet vezetőnek van elöltölős vizsgája,de a lövésznek nincs. Ez azért van,hogy nehogy vak vezessen világtalant. És hogy ne legyen baleset.
Elírtam,bocsesz.
Na ez fafa! Kb 11 éve lövök, több lőtéren is. Tuti, hogy ezeken nincs elöltöltős vizsgája a tulaj-lövészetvezetőknek. Tudtommal vizsga elöltöltősből egyébként is csak 2-3 éve van?
A kapszli csapata rendszeresen szervez vizsgákat.
Tom. Már hatszor felkészültem rá, de még egyszer sem jutottam oda.
Csak azért írtam, mert ezelőtt 3-5 évvel aligha volt ilyen vizsgája a lövészetvezetőknek, de lehetett lőni fekával a felügyeletük alatt. Sőt! Örült némelyik, ha megmutattam, hogyan is kell csinálni.
- gunner
- 2019-07-25-09:04
Elírtam,bocsesz.
A kapszli csapata rendszeresen szervez vizsgákat.
- Angyalszem il cattivo
- 2019-07-25-08:54
Elírtam,bocsesz.
- gunner
- 2019-07-25-08:38
Elírtam,bocsesz.
- gunner
- 2019-07-25-08:33
,és igen,ha a lövészet vezetőnek van elöltölős vizsgája,de a lövésznek nincs.
Ez azért van,hogy nehogy vak vezessen világtalant. És hogy ne legyen baleset.
- Angyalszem il cattivo
- 2019-07-25-07:44
- csetneki.peter
- 2019-07-24-21:50
Csetneki Péter 70753 hsz Jászfelsőszentgyörgy lőtér Keresd Kleno 1 topictársat ő ott tag.A tulajdonos,lövészetvezető elérhetősége ,nekem sajnos nincs már meg,de sokan jártunk oda lőni,minden fegyverrel,ágyúval is…
Hátha még valakinek megvan az elérhetősége rajta kivül is… Sok kedves emlék fűz oda…. Sok sikert!
Köszönöm szépen, mindenképpen megkeresem! Üdv.
Nem kell keresned, itt vagyok. El kell szomorítsalak, itt a pusztában is szükséges a lövészet vezető jelenléte a lövészetek alkalmával /még a tagoknak is/. Ezzel együtt szívesen látunk minden új érdeklődőt. /ettől jobb helyet a kalendáriumban sem találsz :-))/ A lőtér vezetőjének az elérhetőségét megtalálod a lőtér honlapján.
Köszönöm az infot, fogom keresni. Valami nagyon félrement -ismét- a fórumban, egyáltalán nem arról beszélünk, amiről kellene, meg amiről az eredeti posztban szó volt. Egyébként a törvény (ami bizony felülírja a bm rendeletet, amit nem árt ha tudsz, ha egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe) NEM nevesíti a lövészetvezetőt. Ennek az az oka, hogy a jogalkotó szándéka szerint a lövészetvezető lőhessen az általa felügyelt lőtéren úgy, hogy nem szükséges még egy lövészetvezető jelenléte. Ezt kis klub nem is bírná anyagilag. Szó nincs arról, hogy egyedül akarok kommandózni a lőtéren, ezt most is megtehetném, ha nagyon akarnám, tudok nem is egy ilyen helyet, nem is túl messze tőlem. PONT a jogkövető magatartás késztet arra, hogy keresgéljek egy helyet, ahol teljesen jogszerűen körberöhöghetek bárkit, aki izélgetni akarna a muzzleloader miatt. Sajnos nincsenek jó híreim. Pest megye = ZMSE pincelőtér. Slussz. Én meg nem is tudom hirtelen, el merném e sütni ezt a .50 kaliberű ágyút egy zárt pincében…
Kedves Csetneki Péter! Lőtéren lőgyakorlatot egyedül folytatni, TILOS! A lövész, és a lőtér,és/vagy/ lövészet vezető jelenléte megkerülhetetlen!! A lőtér kiemelt kockázatú objektum,ha egyedül van,baleset éri,ki segítene magán??? Gondoljunk már végig dolgokat mielőtt baromságot írnánk!
Árulja már el, (bár ezt a stílust, amit itt megenged velem szemben, az anyámtól sem tűrném el!) mégis, hol írtam, hogy egyedül lőnék? A TV azt mondja, amit a maga egyszerű stílusában ide… hmmm, böfögött, hogy EGYEDÜL nem lőhet, a TV-ben nincsen nevesítve a lövészetvezető. Az a BM rendeletben van, ami nem mondhat ellent a TV-nek. Pontosan az említett okok miatt. “El kéne olvasni, mielőtt baromságot írnánk.” Le lehet magát tiltani valahol? Gyűlölöm az ilyen arrogáns, pökhendi nethuszárokat. (Ide egy rettentően erős jelzőt kell gondolni.)
- Angyalszem il cattivo
- 2019-07-24-21:35
Azt már láttam, hogy hibás a fórum, de azt nem találom, hogy miért nem jók a sorszámok? Pl 50765 után miért 50768 jön?
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.