-
- Zampory
- 2019-02-04-11:27
Tisztelt Cím!
Ez úton jelentkeznék feltételesen a következő elöltöltős vizsgára.
A múlthetit azért hagytam ki mert Miskolctól sajnos túl messze van. Nem sürgős.
Remélem a következőt kissé közelebbre sikerül szervezni.
Várva a következő időpontot
Zámpory György
Miskolc
30/9451-450
- Sólyomszem
- 2018-09-14-17:13
Szia Balázs!
Biztos, hogy ennek meg kell jelenni a fórumon? Szetm az ilyeneket aut. szűrni kellene!
üdv., János
- Tuco
- 2017-07-11-20:32
Szia!
Köszi a segítséget! Miért vesuvittal töltöd a lőszereket? Az a legvacakabb lőpor. Rengeteg koszt hagy maga után. A szerszámoknál azért ezekkel tisztában vagyok mire van szükség. Konkrét ajánlásra gondoltam a szerszámoknál,hogy mit vegyek amivel ezt a 2 kalibert a legegyszerűbben és legjobban tudom tölteni. Meg,hogy milyen hüvelyeket használjak (nekem a starline-t ajánlották) a lövedékekről nem is beszélve (öntőforma stb.) vagy épp a csappantyúkról, lőporról. Szóval akinek van tapasztalata nyugodtan írjon ne kiméljen. Ide vagy akár emailben: tuco19780107@gmail.com
Köszönöm a segitséget mindenkinek aki veszi a fáradtságot arra,hogy segítsen!
- Nyomkeresõ
- 2017-07-11-11:46
Nem kell tőle félni!
Én 38/357-es hüvelyeket töltök füstössel(Vesuvit). (Uberti Cattleman, Winchester 73)
Akár fullra is töltheted a hüvelyt, nem lesz probléma. Nem kell aggódnod a csőrobbanástól!
Ami fontos, az az ólom lövedékek tisztességes zsírozása! Rengeteg mocsok képződik, amit valahogyan fel kell puhítani és el kell távolítani a csőből.
Szerszámok? Kaliberező, zsírzó, és a megfelelő matricák.., mint általában.
A fegyverek takarítása nem egy leányálom! Ja és ha újra akarod tölteni a hüvelyeket , azokat is takarítani kell..Lehetőleg minél hamarabb, mert ha minél későbbre halasztod, annál reménytelenebb.
- Tuco
- 2017-07-07-06:56
Tisztelt Lövésztársak!
Most szeretnék nekiállni a lőszertöltésnek és ehhez kérnék segítséget! 2 kalibert (.44-40 és .45-70) szeretnék újratölteni szigorúan csak feketelőporral. Milyen szerszámokat szerezzek be ehhez? A legegyszerűbb megoldásban gondolkodom ami mindkettő kaliberrel kompatibilis. Szeretném még a tanfolyan elvégzése elött beszerezni a szerszámokat ezért kérem a segitségeteket,hogy mit vegyek?
Köszönettel: Tuco
- Kapszli
- 2015-05-22-06:26
Én marhafaggyú és méhviasz 8:2 arányú keverékét használom lőszeröltéshez, a feketelőporos lőszerekhez, melyhez további kb 1 résznyi 0W40 motorolajat adok. Nekem bevált. A 44-40-es puskám ezt imádja! Idén 50m-en eddig nem akadt ellenfelére!
Na ezt kipróbálom. De hol lehet szerezni marhafaggyút?
Vízvezetékszerelő cuccokat áruló boltban van faggyú.
- Nyomkeresõ
- 2015-05-22-05:43
Én marhafaggyú és méhviasz 8:2 arányú keverékét használom lőszeröltéshez, a feketelőporos lőszerekhez, melyhez további kb 1 résznyi 0W40 motorolajat adok. Nekem bevált. A 44-40-es puskám ezt imádja! Idén 50m-en eddig nem akadt ellenfelére!
Na ezt kipróbálom. De hol lehet szerezni marhafaggyút?
- Pferi
- 2015-05-19-17:39
Meg nem mondom az ötvözetösszetételt. Kedves barátom öntötte a lövedékeket, én magam nem mérgezem öntéssel. Ugyancsak ő csinálta a kenést is. A Steve féle kence összetételét sem ismerem, de ha megkeresed biztosan ad el neked, vagy el is mondja a keverék receptjét. A lövedékforma ha jól emlékszem TC, azaz truncated cone…. A WC vagy SWC lövedékek számomra használhatatlanok, tekintve a 73-as winchesterbe való adogatásuk nehézségeit.De hol keressem Steve-t?
Makón….(Illetve a címlap bal felső sarkában is megtalálod egy mordállyal
)
- Nyomkeresõ
- 2015-05-19-15:50
Meg nem mondom az ötvözetösszetételt. Kedves barátom öntötte a lövedékeket, én magam nem mérgezem öntéssel. Ugyancsak ő csinálta a kenést is. A Steve féle kence összetételét sem ismerem, de ha megkeresed biztosan ad el neked, vagy el is mondja a keverék receptjét. A lövedékforma ha jól emlékszem TC, azaz truncated cone…. A WC vagy SWC lövedékek számomra használhatatlanok, tekintve a 73-as winchesterbe való adogatásuk nehézségeit.
De hol keressem Steve-t?
- Cashun
- 2015-05-19-14:31
Meg nem mondom az ötvözetösszetételt. Kedves barátom öntötte a lövedékeket, én magam nem mérgezem öntéssel. Ugyancsak ő csinálta a kenést is. A Steve féle kence összetételét sem ismerem, de ha megkeresed biztosan ad el neked, vagy el is mondja a keverék receptjét.
A lövedékforma ha jól emlékszem TC, azaz truncated cone….
A WC vagy SWC lövedékek számomra használhatatlanok, tekintve a 73-as winchesterbe való adogatásuk nehézségeit.
- Nyomkeresõ
- 2015-05-19-07:18
Végre egy izgalmas téma, ami érdekel.
Honnan tudhatnám meg a Steve -féle csodakence receptúráját? A 158 gr-nes lövedék, amiről írsz pontosan milyen? wc vagy swc vagy LRN. Mi az ötvözet összetétele? Hol lehet hozzá öntőformát szerezni (Kapszli)?
Csak egy megjegyzés. a 38-as speciálhoz gyártott keményített swc lövedék a 9 mm -es Parának a csövét rendesen beólmozta. Kegyetlen Kétszer nagyobb a gáznyomás a lugerben, mint a 38-asban. Sokkal keményebb ötvözett kell a Lugerhez. Lugerhez egyenlőre nem is használok ötvözött ólmot csak köpenyeset.
Én csak a vesuvitot ismerem. Kapható minden szlovák fegyverboltban és olcsó. Én még más füstös lőporral nem lőttem.
Ha már 38-asról, meg általában feketelőporral töltésről beszélünk, akkor had szóljak idején, fekete lőporhoz nagyon fontos, hogy megfelelő kenése legyen a lövedéknek. Próbáltam anno kenés nélkül készült lőszerrel lőni, és pl. az Uberti 1873 winchesterében komoly ólomlerakódások keletkeztek. Az eredmény, hogy 20 m-en elkezdte a puska csúnyán balra és fel úgy fél méterrel csapkodni a lövéseimet. Mondanom sem kell, ez CAS-ban elég beteg pályákat eredményez. Bronzkefével nagy nehezen sikerült kihámozni az ólmot a csőből. Aztán bejött a képbe az RCBS formában öntött nagy zsírzóhornyú 158 graines lövedék, a Steve féle csodakencével kenve és láss csodát, a csövek szinte öntisztulnak. A fegyverek szerkezetébe sokkal kevesebb korom és miegymás kerül, így a korábbi minden meglőtt pálya utáni pucorászást is megúsztam, helyette elég volt a napi 4 pályánkénti takarítás. Ami nekem CAS-ra nagyon bevált recept: A fent említett 158 gr lövedék, Steve kencével, hozzá 15 gr vesuvit vagy swiss lőpor, mely a 38-as hüvelyt pont úgy tölti ki, hogy ha a magot normál mélységig ülteted, akkor még kitöltőanyagot sem kell használnod. A vesuvittal kellemesen kezelhető erejű lőszert kapsz, ami revolverbe ideális, ha az idő ellen lősz. A swisst inkább puskához ajánlom, a hátrarúgása jóval keményebb, cserébe jóval tisztább. Érdekességképp kipróbáltam Böllerpulverrel is a 38-ast. A füstje és kosza iszonyat, de működik :) Csappantyúból a Federalt ajánlom, akinek fontos a kakasrugó erejének komoly mértékű csökkentése, az szeretni fogja :)
- Cashun
- 2015-05-18-21:38
Ha már 38-asról, meg általában feketelőporral töltésről beszélünk, akkor had szóljak idején, fekete lőporhoz nagyon fontos, hogy megfelelő kenése legyen a lövedéknek. Próbáltam anno kenés nélkül készült lőszerrel lőni, és pl. az Uberti 1873 winchesterében komoly ólomlerakódások keletkeztek. Az eredmény, hogy 20 m-en elkezdte a puska csúnyán balra és fel úgy fél méterrel csapkodni a lövéseimet. Mondanom sem kell, ez CAS-ban elég beteg pályákat eredményez. Bronzkefével nagy nehezen sikerült kihámozni az ólmot a csőből.
Aztán bejött a képbe az RCBS formában öntött nagy zsírzóhornyú 158 graines lövedék, a Steve féle csodakencével kenve és láss csodát, a csövek szinte öntisztulnak. A fegyverek szerkezetébe sokkal kevesebb korom és miegymás kerül, így a korábbi minden meglőtt pálya utáni pucorászást is megúsztam, helyette elég volt a napi 4 pályánkénti takarítás.
Ami nekem CAS-ra nagyon bevált recept:
A fent említett 158 gr lövedék, Steve kencével, hozzá 15 gr vesuvit vagy swiss lőpor, mely a 38-as hüvelyt pont úgy tölti ki, hogy ha a magot normál mélységig ülteted, akkor még kitöltőanyagot sem kell használnod.
A vesuvittal kellemesen kezelhető erejű lőszert kapsz, ami revolverbe ideális, ha az idő ellen lősz. A swisst inkább puskához ajánlom, a hátrarúgása jóval keményebb, cserébe jóval tisztább.
Érdekességképp kipróbáltam Böllerpulverrel is a 38-ast. A füstje és kosza iszonyat, de működik :)
Csappantyúból a Federalt ajánlom, akinek fontos a kakasrugó erejének komoly mértékű csökkentése, az szeretni fogja :)
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.