Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 124
    • LQ
    • 2015-02-26-16:29

Ez a Lorenz a formából túlméretesen esik (.544). Én lekalibereztem .540-re, a Missi úgy szerette, mint ált. a szalag-huzagolt puskák. A mélyebb huzagú puskák meg pont ezt nem szeretik (gyanítom nem tud a mély huzagokba teljesen bekompresszálódni és elfúj mellette). Viszont én is próbálgattam régebben túlméretes, hosszú (1,5 kalibernél nem hosszabb) lövedéket lövöldözni lassabb huzagolású puskákból. Nem leányálom tölteni, de meglepően pontos lehet. Gyanítom Zolinak is a kaliberezetlen kivitel válhatott be.

Üdv: LQ

Szia Zoli! Igen ez volt az. A Lorenzt nem én terveztem, kibányászott CW lövedékekről “koppintottam”. :yes: Szép egybeszakadás, nekem is jól lőtte a Missi, de csak kaliberezve. Neked a Jägerbe melyik vált be (kaliberezett v. kaliberezetlen)? Üdv: LQ

Én a Jägerben próbáltam a Lorenz lövedékeket – Gát-Izé félét és Nagy Imi félét is – de nem működött. Más huzag kell ahhoz sztem.

• LQ
    • 2015-02-23-17:56

Szia Zoli!

Igen ez volt az.

A Lorenzt nem én terveztem, kibányászott CW lövedékekről “koppintottam”. :yes:   Szép egybeszakadás, nekem is jól lőtte a Missi, de csak kaliberezve. Neked a Jägerbe melyik vált be (kaliberezett v. kaliberezetlen)?

Szia LQ,

Erről a Breneke-ről beszélsz? Mellette van az általad tervezett Lorenz, amivel szerettem volna idén januárban vadászni. Ez sajnos a Calici vírus miatt nem jött össze, de a teszt lövéseket sikerült megörökíteni. Távolság kb 80 m :good:

Üdv.:
    GZ

ui.: SC – készül neked is, nem felejtettem el! :bye:

Mellékletek:
    • LQ
    • 2015-02-22-05:48

:yes:

Te perverz! :D

• LQ
    • 2015-02-21-14:10

Ottó&Gátizé breneke 30 m-ről lődombba. Szépen deformálódott, azaz szépen repült, és pontos is volt. Kb agyaggalamb méretű célnak 5 cm-el lőttem fölé.

Hazahoztam, megtisztítottam és addig nézegettem, hogy úgy döntöttem felrakom. Hátha más is látja benne a “szépséget”. :good:

Mellékletek:

Érdekesség az 1910-1920-as évekből. A cégről valakinek valami plusz infoja lenne-e? A Google annyira azért nem barát…

Mellékletek:

Szép teljesítmény! Gratulálok! Üdv: LQ ui. Balázs meg csak had potyogjon. :yes:

Estván, Estván Te nem változol! De mindenképp le a kalappal Imike előtt, nagyon ügyes!

• LQ
    • 2014-10-09-06:06

Szép teljesítmény! Gratulálok!

ui. Balázs meg csak had potyogjon. :yes:

Természetesen láttuk, nagyon ügyes az Imi “gyerök”! Gátizé kolléga szintén az itt látható Littleton (ahhoz hasonló) egységet csinálta meg, nagyon profi módon, Hajdú-Biharban is terem a sörét. Le a kalappal előttük!

(“Potyog már Balázskám, potyog!”  :-)  )

Nagy Imi csodáját láttátok már? Megoldotta az akut sörétgondot egy huszárvágással :)

Üdv! Szombat délután,szívesen levadásznék egy pár korongot!
    Lőport,csappantyút tudok vásárolni? Üdvözlettel,koleati

A saját egyesületedtől kell intézned.

Üdv!

Szombat délután,szívesen levadásznék egy pár korongot!
    Lőport,csappantyút tudok vásárolni?

Üdvözlettel,koleati

Ez a beszéd!

Már vártuk” mint szűzlány a nászéjszakát”,azért jóféle füstölt szalonna,lila hagymával,kovi ubival vásároltatik a monori piacon holnap… :good: .

Remélem a sörétes fegyver és tüzér kedvelők megjelennek,no és persze mindenki más….  :bye:

üdv:

Attila

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 124

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.