-
- Chariot
- 2016-01-17-20:50
Én lőtéren szedett ólomból öntöm a lövedékeket (van benne WC is, meg FMJ is, bár nagyrészt elöltöltős lövedékek),igaz csak kétfélét .445 RB-t meg .450 Lee konikálisat. A konikálisnál nem tapasztaltam, hogy nehezebb lenne tölteni. A lövedékek keménysége kb TFK lehet (tudjaf.szom kezitcsókolom)
Szerintem ahány gyártó, annyi féle ólmot használ az FMJ lövedékekhez. Tapaszolt gömbnek, meg ahogy írtad sörétnek, slugnak tökmindegy…
OK, de nekem 457-es miniehez kellenék! :(
- Johnny86
- 2016-01-17-20:35
Én lőtéren szedett ólomból öntöm a lövedékeket (van benne WC is, meg FMJ is, bár nagyrészt elöltöltős lövedékek),igaz csak kétfélét .445 RB-t meg .450 Lee konikálisat. A konikálisnál nem tapasztaltam, hogy nehezebb lenne tölteni. A lövedékek keménysége kb TFK lehet (tudjaf.szom kezitcsókolom)
Szerintem ahány gyártó, annyi féle ólmot használ az FMJ lövedékekhez. Tapaszolt gömbnek, meg ahogy írtad sörétnek, slugnak tökmindegy…
- Chariot
- 2016-01-17-19:58
böngészett gyári szerelt lőszeres köpenyes lövedékek némileg keményítettek, külön olvasztom ezt és
Próbáltad valaha az FMJ-ből kiolvasztott ólmot elöltöltő lövedékre használni?
Ez fontos információ lenne, mert nálunk pl. nagyon sok kg FMJ gyűjthető a lőtéren, de eddig hanyagoltam, mert minek is? Az összegyűjtött WC-ből pedig max sörét és slug lett!
- Nyomkeresõ
- 2016-01-06-12:31
Persze.. a böngészett gyári szerelt lőszeres köpenyes lövedékek némileg keményítettek, külön olvasztom ezt és külön a lágy feketelőporosokat.. Természetesen tisztítani kell olvasztáskor, mert homok, oxid föld és egyéb szennyezések vannak bennük, de méhviasszal remekül lehet tisztítani..A keménységet aztán úgy állítod a, ahogy akarod, ónnal, keményített ólommal..
Én csak 38 ashoz használok némileg keményített lövedéket böngészett ólomból, és csak a SWC lövedékhez, kis töltettel, megfelel.
és colt navyhez 38-as gömböt öntök.. remek..
A luger nem szereti az ólmot,, nagyon kell keményíteni, ami meg kaliberezési gondokat okozhat.. lugerhez csak fémköpenyest.
Én lőtéren böngészett ólomból öntök szerelt és elöltöltőshöz lövedéket.Szét is válogatod? Mert én még csak 1x öntöttem szereltes WC lövedékből revkó RB-t és hát küzdelmes dolog volt vele a töltés! A belőle készült miniék pedig kulcslyukaztak.
- Chariot
- 2016-01-06-12:21
Én lőtéren böngészett ólomból öntök szerelt és elöltöltőshöz lövedéket.
Szét is válogatod? Mert én még csak 1x öntöttem szereltes WC lövedékből revkó RB-t és hát küzdelmes dolog volt vele a töltés! A belőle készült miniék pedig kulcslyukaztak.
- Nyomkeresõ
- 2016-01-06-11:55
Szia!
Két dolgot javasolhatok?
Én a helyedben nem kínlódnék ólom-oxid szenes redukciójával. Többet ártasz magadnak meg a környezetednek. A szálló por nagyon ártalmas. Hagyd a fenébe! P3-as porálarc, szellőztetés.. ez nehéz ügy, az ólompor szétterül mindenütt, kell az neked meg az ott élőknek?
Az ilyesfajta hulladékot én döglött akkumulátor cellájába beszórom és leadom valamelyik méhtelepen. Ennyi. Nincs expozíció és még pénzt is kapsz érte.
Én lőtéren böngészett ólomból öntök szerelt és elöltöltőshöz lövedéket.
Nyomkereső
Üdv az uraknak ! Az ólom olvasztás téma valóban ide jobban illik,még annyit fűznék hozzá,hogy nem kerül plusz költségbe az ólom olvasztás és redukciós kísérlet ,mivel a szenes kazán amúgy is üzemel a téli fűtés okán. Egy ventilátor beiktatásával még nagyobb hőfokot is el tudok érni , akár fehér izzásig is fel tudom melegíteni a zárt acél tartályt amibe a faszén és az ólom oxid keverék elhelyezésre került. Remélem a magasabb hőfok segíteni fog,és arra gondoltam ,hogy néha forgatom és megrázom a tégelyt a jobb keveredés érdekében.Szerencsére nem maradna el a vacsorám ,ha vásárolnék még egy kiló ólmot.De nekem is módfelet sok ólom salakom van amit nem szeretnék kidobni a kukába.Egyébként ötletem sincs,hogy hova lehetne leadni az efféle hulladékot.Nagyon hálás vagyok a tanácsokért ötletekért .
- infantry
- 2016-01-05-21:25
SZIASZTOK!
Szekér felhívására írom: minden fegyveremhez a vékony tapaszt közvetlen a töltés előtt itatom be német gyártmányú tapasztejjel. Próbáltam előre, még otthon beitatva, másnapi felhasználással is, de nem jött be. Összecsavarodott, meg összeragadtak, egy csomó időt vesztettem a töltéskor. /Kovás pusek esetén időzavart okozott./ Nekem ez jött be,sok kísérletezés után, talán még az eredmények is igazolják. Ez a lötty még ráadásul olyan flakonban van, amire rányomom az ujjammal a tapaszt, fejre állítom, és elég nedves lesz, nem folyik el, nem kenek vele össze semmit.
Vakembör Józsi
- rprme
- 2016-01-05-12:34
Én a nyálra szavazok (1-es használati móddal, mert ugye otthon munkahelyen stb. másra kell).
Mindig nálam van, autentikus (több millió éve), higénikus (antibakteriális), és még a keményítőt is lebontja (=puha tapasz :).
És ahogy a nóta tartja:
Ha jó az ólom, jó tapasz
lényegtelen hozzá a vax.
Tapaszomra nyálat kenek
ettől vagyok f*sza gyerek!
bocs!
- olmos
- 2016-01-05-02:04
Üdv az uraknak !
Az ólom olvasztás téma valóban ide jobban illik,még annyit fűznék hozzá,hogy nem kerül plusz költségbe az ólom olvasztás és redukciós kísérlet ,mivel a szenes kazán amúgy is üzemel a téli fűtés okán. Egy ventilátor beiktatásával még nagyobb hőfokot is el tudok érni , akár fehér izzásig is fel tudom melegíteni a zárt acél tartályt amibe a faszén és az ólom oxid keverék elhelyezésre került. Remélem a magasabb hőfok segíteni fog,és arra gondoltam ,hogy néha forgatom és megrázom a tégelyt a jobb keveredés érdekében.Szerencsére nem maradna el a vacsorám ,ha vásárolnék még egy kiló ólmot.De nekem is módfelet sok ólom salakom van amit nem szeretnék kidobni a kukába.Egyébként ötletem sincs,hogy hova lehetne leadni az efféle hulladékot.Nagyon hálás vagyok a tanácsokért ötletekért .- Sólyomszem
- 2016-01-05-01:31
Lövész urak és hölgyek! Segítsetek nekem! Kérlek szavazzatok arról, hogy ha lenne egy jól használható tapaszkenő anyag, akkor ti melyiket szeretnétek?
- Azt amelyikkel közvetlenül a lövés előtt kenünk, mártunk, tunkolunk a tapaszra,
vagy azt,
- amelyikkel otthon, előre átitatunk sok-sok tapaszt és ezeket használjuk míg el nem fogy és nem kell újabb adag?
Minden tapaszolt RB-t lövő kartárs véleményére kíváncsi vagyok!
én a 2-ra szavazok.
- Chariot
- 2016-01-04-21:55
Lövész urak és hölgyek!
Segítsetek nekem! Kérlek szavazzatok arról, hogy ha lenne egy jól használható tapaszkenő anyag, akkor ti melyiket szeretnétek?
- Azt amelyikkel közvetlenül a lövés előtt kenünk, mártunk, tunkolunk a tapaszra,
vagy azt,
- amelyikkel otthon, előre átitatunk sok-sok tapaszt és ezeket használjuk míg el nem fogy és nem kell újabb adag?
Minden tapaszolt RB-t lövő kartárs véleményére kíváncsi vagyok!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.