-
- rprme
- 2017-03-18-17:17
Értelek én, meg nem is.
Adót csalni illegális. Elöltöltő lövedékre akármilyen legálisan kapható anyagot rákenni nem. De javíts ki ha van ilyen tényállás a BTK-ban. Azt is értem, hogy ha egy kívülálló vagy a “HATÓSÁG” olvassa ezt, akkor megbotránkozhat, mert nagyjából ennyit tehet. Talán.. de szerintem nem olvassa – mindegy. Ha meg olvassa ennél jóval durvább dolgok is el szoktak hangozni.
Azt viszont jó látni hogy a BP társadalom mennyire egységesen törvénytisztelő, hidd el én is.
Ui: Azért mert az ember funshooter még nem hülye, közveszélyes stb…
- Pferi
- 2017-03-18-11:37
Ohh. Bocsánat, nem gondoltam hogy ekkora purparlét keltek ezzel. Semmiképpen nem szeretnék felidegesíteni senkit. Főleg olyanokat nem, akik lehet hogy a mellettem lévő lőállásba lépnek legközelebb. Mert ugye a lőtéren az idegesség is veszélyes…
Nem idegesítettél (annyira), csak nem értem, komoly, meglett férfiak, olyan kérdéseket tesznek fel, hogy csak ámulok! Próbáld meg adó kérdésekkel foglalkozó oldalon – vagy ha szereted a kihívást, egyenesen a NAV oldalán – feltenni azt a kérdést, hogy gyerekek, hogyan lehet qrwa sok adót csalni? Nem akarom, de csak úgy….Ugyebár semmi rosszat nem tettél, csak elvi síkon vagy! Ez nem nagyon jut emberek eszébe! (Kicsit durva hasonlat)
Ugye ezt érted egyből!
Üdv: F.
Lőállásba meg idegesen nem megyek…megnyugtat a lőtér
- Pferi
- 2017-03-18-10:02
Hát köszi. A tilosban nem vagyok biztos, mivel tilos a nyomjelzős lövedékkel szerelt lőszer, de hol itt a lőszer? Hogy a cső szétég? Erre sem kötnék fogadást, néhány lövéstől biztos nem tövig… Ha meg igen sznubi lesz belőle. :) A torkolattűz OK, de hát oldalról nézve még lehet esztétikus, pl video. Az erőltetésre meg ott a szenna tea. Valami konstruktív vagy tapasztalat???
Hidd el most még szépen kérjük,hogy fejezd be… máshol szenna teázzál…
MI VAN????? (Nézek ki bambán az egyébként is furcsa kinézetű fejemből.)
Nagyon egyetértek a fenti sorokkal!
Bár S.C. az oldal “gazdája” (remélem benéz, és lesz pár keresetlen szava neki is) azért nem állom meg, hogy ne írjak! Ez (főleg) a történelmi lövészet oldala, és nem a “hogyan csináljunk minél nagyobb fegyveres marhaságot” rovat oldala! Itt nagyon sok ember nagyon sokat tett azért, hogy a jelenlegi – távolról sem tökéletes – szinten álljon az elöltöltős lövészet. Nem kellene feltétlenül elbaxni!!!
1; nézzük a tövényi szabályozást: (24/2004)
„A” kategória
1. Automata tűzfegyverek.
2. Más tárgynak álcázott tűzfegyver.
3. Páncéltörő (áthatoló), robbanó, fényjelző vagy gyújtólövedékeket tartalmazó lőszer, valamint az ilyen lőszerhez való lövedék.
No. kérem, ha pl. a 0.454 kúpos lövedéket bele lehet ültetni a 0.45 ACP hüvelybe (nem tudom, utána nézek) akkor mi is van a fentiek szerint? Nagyok sok pénzbe és időbe telhet a tisztázása, és reménykedni kell, hogy nem az elhíresült “fegyverszakértők” egyikét fogjuk ki…ellenkezőleg esetletg 2-8 év, mint “A” kategóriában való kalózkodás.
2. Mi a jó büdös nagy fenének???? Egy lövetű fegyvereknél, vagy akár ismétlő fegyvereknél mi a túró jelentősége van ennek? Elöltöltőnél meg véképp semmi. Gyér fegyveres tudásom szerint, ennek a sorozatlövő (automata) fegyvereknél van jelentősége, hogy még lövés/sorozat körben módosíthatsd az irányzást, le tudd “söpörni” a célt – akár gyér látási viszonyoknál is. Itt még látni se fogod a célt a füsttől!!!!
Ha meg csak úgy, mert élvezetes, mást tudnék javasolni, pl. pár felnőtt oldalt a Neten – na, azzal kell próbálkozni!
(Egyébként min. két kollega van, aki nem rossz vegyész, és szerintem sejt is a témáról valamit – de nem értelmi fogyatékosak, hogy ilyennel próbálkozzanak, vagy hülye tanácsokat adjanak.)
- gunner
- 2017-03-18-06:23
Hát köszi. A tilosban nem vagyok biztos, mivel tilos a nyomjelzős lövedékkel szerelt lőszer, de hol itt a lőszer? Hogy a cső szétég? Erre sem kötnék fogadást, néhány lövéstől biztos nem tövig… Ha meg igen sznubi lesz belőle. :) A torkolattűz OK, de hát oldalról nézve még lehet esztétikus, pl video. Az erőltetésre meg ott a szenna tea. Valami konstruktív vagy tapasztalat???
Hidd el most még szépen kérjük,hogy fejezd be… máshol szenna teázzál…
- rprme
- 2017-03-18-00:22
Hát köszi.
A tilosban nem vagyok biztos, mivel tilos a nyomjelzős lövedékkel szerelt lőszer, de hol itt a lőszer? Hogy a cső szétég? Erre sem kötnék fogadást, néhány lövéstől biztos nem tövig… Ha meg igen sznubi lesz belőle. :) A torkolattűz OK, de hát oldalról nézve még lehet esztétikus, pl video. Az erőltetésre meg ott a szenna tea.
Valami konstruktív vagy tapasztalat???
- Chariot
- 2017-03-17-17:59
Kedves ápolttársak! Az a tolakodó gondolat bánt, hogy miként lehetne házilag nyomjelzős lövedéket készíteni, elöltöltős revkóhoz. Gyufaméreggel (mindenhol gyújtós is) próbáltam de nem jó. Valamilyen foszfor vegyület kellene? Kémiás sportolók segítségét várom! Ui: Tudom 2-8 év, meg már megint nem vettem be az esti gyógyszerem…
Nem kéne itt ezt a témát eröltetni…
A jogi részét most nem is érintve, jót sehogy! Kóvályogni fog, szétégeti a csövedet, sosem lesz jó. És még tilos is!
- gunner
- 2017-03-17-12:47
Kedves ápolttársak! Az a tolakodó gondolat bánt, hogy miként lehetne házilag nyomjelzős lövedéket készíteni, elöltöltős revkóhoz. Gyufaméreggel (mindenhol gyújtós is) próbáltam de nem jó. Valamilyen foszfor vegyület kellene? Kémiás sportolók segítségét várom! Ui: Tudom 2-8 év, meg már megint nem vettem be az esti gyógyszerem…
Nem kéne itt ezt a témát eröltetni…
- rprme
- 2017-03-16-22:09
Kedves ápolttársak!
Az a tolakodó gondolat bánt, hogy miként lehetne házilag nyomjelzős lövedéket készíteni, elöltöltős revkóhoz. Gyufaméreggel (mindenhol gyújtós is) próbáltam de nem jó. Valamilyen foszfor vegyület kellene? Kémiás sportolók segítségét várom!
Ui: Tudom 2-8 év, meg már megint nem vettem be az esti gyógyszerem…
- nchris
- 2016-04-06-17:10
Koszonom!
Ki is probalom meg ma! :)Real lovedek kenesehez megfelelo a faggyu/mehviasz/szintetikus motorolaj (olivaolaj) keverek? A bordak kozotti kitoltes, vagy a vekony, martott bevonat a megfelelobb?
Szia NChris!
Az .54-es REAL-t mártani szoktam 20% méhviasz és 80% ipari faggyú keverékbe. Télen egy kicsit kemény, akkor tiszta faggyút használok, nyáron biztosan müködik 25-30°C-ig. Kencézni próbáltam, de a töltésnél a fele a kezemen maradt, mikor a palástját kellett fognom. A csöszáj letolja a felesleget. Semmi ólmozódás a hawkenemben Swiss 3Fg-vel. 2600J-ig (.54 , 300 grain tiszta ólom) OK volt!
Üdv:
Balázs
- Doki_75
- 2016-04-06-15:46
Real lovedek kenesehez megfelelo a faggyu/mehviasz/szintetikus motorolaj (olivaolaj) keverek? A bordak kozotti kitoltes, vagy a vekony, martott bevonat a megfelelobb?
Szia NChris!
Az .54-es REAL-t mártani szoktam 20% méhviasz és 80% ipari faggyú keverékbe. Télen egy kicsit kemény, akkor tiszta faggyút használok, nyáron biztosan müködik 25-30°C-ig. Kencézni próbáltam, de a töltésnél a fele a kezemen maradt, mikor a palástját kellett fognom. A csöszáj letolja a felesleget. Semmi ólmozódás a hawkenemben Swiss 3Fg-vel. 2600J-ig (.54 , 300 grain tiszta ólom) OK volt!
Üdv:
Balázs
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.