-
- Angyalszem il cattivo
- 2016-07-18-15:05
A következő felvételek sokak jóérzését sérthetik. Figyelem, megrázó képek következnek!
Nagoya szép munka! A “jelenet” mit ábrázol?
- Young Shatterhand
- 2016-07-18-14:41
Nem lesz tele a csöved műanyag fecnikkel, amit a csőkorona reszel le a műanyag csőből?
A kérdés jogos, még nincsen tesztelve, csak hidegen. Nem látom, hogy felsérülne a gumi letoláskor, de az idő majd eldönti. Én jobban tartottam attól, hogy réz érintkezik a huzaggal.
- Chariot
- 2016-07-18-14:34
Kész az új, profi töltővesszőm :) Réz cső, alul is fa stifttel lezárva, felül fa stift, és fúr bútor gomb. (pácolva,olajozva) A csőre pedig ráhúztam egy átlátszó gumi csövet. Így nem sérül a huzagolás, és nagyon pontosan is illeszkedik a csőbe, garantáltan egyenesen tolom le a lövedéket. Hátrány: erre nem tudsz jag, és hasonlókat rögzíteni, de lehet ha lesz türelmem nekiállni megint ezt is megoldom :)
Nem lesz tele a csöved műanyag fecnikkel, amit a csőkorona reszel le a műanyag csőből?
- Young Shatterhand
- 2016-07-18-14:23
Kész az új, profi töltővesszőm :) Réz cső, alul is fa stifttel lezárva, felül fa stift, és fúr bútor gomb. (pácolva,olajozva) A csőre pedig ráhúztam egy átlátszó gumi csövet. Így nem sérül a huzagolás, és nagyon pontosan is illeszkedik a csőbe, garantáltan egyenesen tolom le a lövedéket. Hátrány: erre nem tudsz jag, és hasonlókat rögzíteni, de lehet ha lesz türelmem nekiállni megint ezt is megoldom :)
- Young Shatterhand
- 2016-07-18-14:20
A következő felvételek sokak jóérzését sérthetik. Figyelem, megrázó képek következnek!
királyság! :)
- Rudi kettö
- 2016-06-02-13:01
- Angyalszem il cattivo
- 2016-04-08-18:57
Szia! És a háromszögletűt próbáltad már? Az jobban kezelhető, tradicionális is (kalapszalagba tűzni!) és könnyebb vágni, mint tojás alakú kört. :-)))
- Cajga
- 2016-04-08-18:55
Szia! Esztergályossal csináltattam 30-as kivágót, amit állványos fúrógépbe fogok. Megfelelő vastagságú lepedőt 4 rétegbe hajtok, ezt egy darab deszkára, vagy rétegelt lemezre ráteszem és mint a tésztaszaggatóval a forgó fúrógéppel szépen kivágom. Eredmény a képeken. Sok sikert.
Asszem túl nagyok a képek, ezért nem megy át. [/quote]
Talán most.
- Cajga
- 2016-04-08-18:39
Milyen eszkozzel lehet szep, kerek tapaszokat vagni? Illetve mekkora atmeroju tapasz szukseges .44-es gomblovedekhez? Ha negyszogletes tapaszt vagok, ugy mekkora meretu kell? Valahogy az igazan tradicionalis nyalazos, csotorkolatnal elvagos modszer nekem nem jon be… Viszont szeretnem magam csinalni a tapaszokat es elore lekezelni oket faggyu/mehviasz/olivaolaj (vagy szintetikus motorolaj) keverekkel. Az olloval korbevagas elegge turelemjatek… A szogletes egyertelmuen egyszerubb, de annyi mindent olvastam mar a meretet illetoen…
Szia!
Esztergályossal csináltattam 30-as kivágót, amit állványos fúrógépbe fogok. Megfelelő vastagságú lepedőt 4 rétegbe hajtok, ezt egy darab deszkára, vagy rétegelt lemezre ráteszem és mint a tésztaszaggatóval a forgó fúrógéppel szépen kivágom. Eredmény a képeken. Sok sikert.
Asszem túl nagyok a képek, ezért nem megy át.
- nchris
- 2016-04-06-22:59
Ok. Koszonom! :)
Megprobalkozom vele.Kb. 25mm átmérő és 0.15-0.40 tapasz lesz a jó. Köszörülj meg egy 1″-os cső darabot élesre, mint a bőrlyukasztó. Deszkán kibír néhány vágást. A rongyot hajtogasd fél centi vastagra, egy vágással kijöjjön 20 db.
- Rudi kettö
- 2016-04-06-17:55
Kb. 25mm átmérő és 0.15-0.40 tapasz lesz a jó. Köszörülj meg egy 1″-os cső darabot élesre, mint a bőrlyukasztó. Deszkán kibír néhány vágást. A rongyot hajtogasd fél centi vastagra, egy vágással kijöjjön 20 db.
- nchris
- 2016-04-06-14:35
Milyen eszkozzel lehet szep, kerek tapaszokat vagni?
Illetve mekkora atmeroju tapasz szukseges .44-es gomblovedekhez?
Ha negyszogletes tapaszt vagok, ugy mekkora meretu kell?Valahogy az igazan tradicionalis nyalazos, csotorkolatnal elvagos modszer nekem nem jon be…
Viszont szeretnem magam csinalni a tapaszokat es elore lekezelni oket faggyu/mehviasz/olivaolaj (vagy szintetikus motorolaj) keverekkel.
Az olloval korbevagas elegge turelemjatek… A szogletes egyertelmuen egyszerubb, de annyi mindent olvastam mar a meretet illetoen…- Kapszli
- 2015-05-12-19:23
Ma este volt gy szabad órám, úgyhogy végre kisüthettem az agyamat egy kis manuális tevékenységgel. Már régóta szerettem volna csinálni egy olyan pattantyús mércét, mint amilyet a császári-királyi vadászok hazsnáltak a napóleoni háborúk idején. Hát most megcsináltam, és ez nekem jó. Pedig van hasonló Pedersoliban is, de azért ez mégiscsak más. :)
- CsokasGabor
- 2015-05-07-07:14
Kedves János!
A levelezés teljesen megbolondult,vagy nem ér be az üzenet,vagy duplán,vagy pedig olvashatatlan formába jelenik meg a fórumon.Igazándiból mindegyik számot szeretném elkérni,de azért ez nagy feladat,de ha nem okoz gondot,apránként elküldheted majd.
De elsőnek a 2008-as év áprilisi 7. számot szeretném elkérni tőled!Előre is köszönöm a szívességet,további szép napot kívánok!
Üdvözlettel:Gábor
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.