Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 170
  • Szia theHassan! Elküldtem emillel, megkaptad, vagy spam lettem? :unsure:

Szervusztok, kis segítséget hadd kérjek! Sárgaréz lágyforrasztható?

Szia! Ha megadod az emilcímed, szkennelve küldök pár oldal szakirodalmat a régi fegyverek gyártásáról, amiben a forrasztások is szerepelnek.

szityman kukac  gémail pont kom

Ezt is szeretem ebben a fajta lövészkedésben! Mindenféle érdekességet ki lehet találni. Biztosan igazad van! Én eredetileg .44 revolverrel kapcsolatban kérdeztem. Ebben az esetben elég kicsi a töltényhüvely egy 15-18 gr. papírtölténynél –főleg ha a felesleges grizpapit elhagyjuk belőle :yahoo: — így, gondolom ez a fajta papírmennyiség nem fog különösebb “ütésszerű” plusz gáznyomást termelni. (grízpapi megjegyzésemhez: azt olvastam a neten, hogy revolvereknél a lágyólom lövedék alá teljesen felesleges mindenféle cucc, mert a lágyólomban nem keletkeznek rezgéshullámok, vibrációk a dobból-csőbe “csapódáskor”. Ezért teljesen mindegy, hogy a huzagokba érkezés előtt merre kóborolt a lövedék, a csőben való út “rendbe fogja tenni” a lövedék útját. W.B. Hickok, oldalán sem látok grízeszacskót lógni. :yahoo:

Izé. Egy papírtöltényhez való papír az min 0,2-0,3 g avagy kb 3-4,5 gr. Én a parába max 5 gr nitrót teszek. Én egy ilyen töltéstől nem lennék teljesen nyugodt! :-( :negative: Gríznél pedig a tapasztalat mutatja, hogy a dob pereméhez közel levő lövedékkel pontosabb a lövés. Mindenféle elmélet nélkül. :-)

Eddig csak magyarországi lövészeknél láttam ilyen megoldást. Nekem nincs akkora tapasztalatom, mint a versenyzőknek, ezért lehet, hogy neked (is) igazad van. Minden esetre én inkább grízgombócot csinálok belőle a húsleveshez.  :yahoo:

Ezt is szeretem ebben a fajta lövészkedésben! Mindenféle érdekességet ki lehet találni. Biztosan igazad van! Én eredetileg .44 revolverrel kapcsolatban kérdeztem. Ebben az esetben elég kicsi a töltényhüvely egy 15-18 gr. papírtölténynél –főleg ha a felesleges grizpapit elhagyjuk belőle :yahoo: — így, gondolom ez a fajta papírmennyiség nem fog különösebb “ütésszerű” plusz gáznyomást termelni. (grízpapi megjegyzésemhez: azt olvastam a neten, hogy revolvereknél a lágyólom lövedék alá teljesen felesleges mindenféle cucc, mert a lágyólomban nem keletkeznek rezgéshullámok, vibrációk a dobból-csőbe “csapódáskor”. Ezért teljesen mindegy, hogy a huzagokba érkezés előtt merre kóborolt a lövedék, a csőben való út “rendbe fogja tenni” a lövedék útját. W.B. Hickok, oldalán sem látok grízeszacskót lógni. :yahoo:

Izé. Egy papírtöltényhez való papír az min 0,2-0,3 g avagy kb 3-4,5 gr. Én a parába max 5 gr nitrót teszek. Én egy ilyen töltéstől nem lennék teljesen nyugodt!   :-(   :negative:

Gríznél pedig a tapasztalat mutatja, hogy a dob pereméhez közel levő lövedékkel pontosabb a lövés. Mindenféle elmélet nélkül.   :-)

Köszönöm!

Igen.

Szervusztok, kis segítséget hadd kérjek! Sárgaréz lágyforrasztható?

Urak! Ez a fajta piropapír az nitrált cellulóz, leánykori nevén lőgyapot! Az ebből készült töltény úgy fog viselkedni, mintha a papír tömegének megfelelő mennyiségű nitrolőport töltöttetek volna a fekete mellé! Ez igen csúnya meglepetésekre adhat okot! UFF! Szóltam!

Ezt is szeretem ebben a fajta lövészkedésben! Mindenféle érdekességet ki lehet találni. Biztosan igazad van! Én eredetileg .44 revolverrel kapcsolatban kérdeztem. Ebben az esetben elég kicsi a töltényhüvely egy 15-18 gr. papírtölténynél –főleg ha a felesleges grizpapit elhagyjuk belőle   :yahoo: —  így, gondolom ez a fajta papírmennyiség nem fog különösebb “ütésszerű” plusz gáznyomást termelni.

(grízpapi megjegyzésemhez:  azt olvastam a neten, hogy revolvereknél a lágyólom lövedék alá teljesen felesleges mindenféle cucc, mert a lágyólomban nem keletkeznek rezgéshullámok, vibrációk a dobból-csőbe “csapódáskor”. Ezért teljesen mindegy, hogy a huzagokba érkezés előtt merre kóborolt a lövedék, a csőben való út “rendbe fogja tenni” a lövedék útját. W.B. Hickok, oldalán sem látok grízeszacskót lógni.  :yahoo:

Urak!

Ez a fajta piropapír az nitrált cellulóz, leánykori nevén lőgyapot! Az ebből készült töltény úgy fog viselkedni, mintha a papír tömegének megfelelő mennyiségű nitrolőport töltöttetek volna a fekete mellé!

Ez igen csúnya meglepetésekre adhat okot!

UFF! Szóltam!

http://www.jokermagic.com/index.php?nyelv=0&kat1=3&kat2=5

Ez igen jó árfolyam! :good: Viszont egy 20€ bankjegyből kb. max. 6 db .44-es papírhüvely jön ki. Ha azt is nézzük, hogy két réteg kell, akkor 4500 Ft-ért(+ posta) 30 db hüvelyt kapunk – ez 150 Ft/db! Akkor már ez jobbnak néz ki: http://www.jokermagic.com/leiras.php?id=511! Ugyanaz a papír, de nincs nyomtatva és A4 méret. 2000Ft(+posta) … azt már nem számoltam ki, hogy ebből mennyi jön ki, de vsz. jobb az db-ár! :yahoo: (Egy kis segítség: 1 A4 lapra 6 db 20€ bankjegyet raktam rá, és mégy volt egy kis föle is.)

És ehhez mit szólsz?: 10 db 20 eurós papír=200 Euro=  70.000 Ft /2000Ft =35x 4+1 iv!!! :yahoo: :yahoo: Ebből mennyi hüvely jön ki!!!! :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

http://www.jokermagic.com/index.php?nyelv=0&kat1=3&kat2=5

Ez igen jó árfolyam! :good: Viszont egy 20€ bankjegyből kb. max. 6 db .44-es papírhüvely jön ki. Ha azt is nézzük, hogy két réteg kell, akkor 4500 Ft-ért(+ posta) 30 db hüvelyt kapunk – ez 150 Ft/db!

Akkor már ez jobbnak néz ki: http://www.jokermagic.com/leiras.php?id=511! Ugyanaz a papír, de nincs nyomtatva és A4 méret. 2000Ft(+posta) … azt már nem számoltam ki, hogy ebből mennyi jön ki, de vsz. jobb az db-ár!  :yahoo:  (Egy kis segítség: 1 A4 lapra 6 db 20€ bankjegyet raktam rá, és mégy volt egy kis föle is.)

Üdv.Sporttársak! Nemrég vettem pár flash-papírt kipróbálni a papírhüvely készítését. Konkrét tapasztalatom még nincs, csak a gyűszűgyártásnál tartok. Innen vettem http://www.jokermagic.com/index.php?nyelv=0&kat1=3&kat2=5 Meglehetősen vékony, zsebkendőszerű, de két rétegben bőven jó lehet. A selejt darabok villám gyorsan ,nyomtalanul elégtek, csak a ragasztó nyomai maradtak meg. Sharps forgatók is kipróbálhatják! Sok sikert! Üdv. Zoli

Szia!

Kösz! Ez jól hangzik, megrendelem és kipróbálom. 10 db 20 Euros, 5-ből töltény lesz, öttel megpróbálok vásárolni.  :yahoo:  Ha lehetett egy birkát venni valahol az alföldön egydarab 26ezer forintos papírpénzzel, akkor talán ezzel is sikerül. Ha bejön, veszek vele egy Hawken Woodsmant a kapszliban is.  :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo: Ha nem, akkor meggyújtom és hussss eltűnt a bizonyíték!  :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Üdv.Sporttársak!
    Nemrég vettem pár flash-papírt kipróbálni a papírhüvely készítését.
    Konkrét tapasztalatom még nincs, csak a gyűszűgyártásnál tartok.
    Innen vettem http://www.jokermagic.com/index.php?nyelv=0&kat1=3&kat2=5
    Meglehetősen vékony, zsebkendőszerű, de két rétegben bőven jó lehet.
    A selejt darabok villám gyorsan ,nyomtalanul elégtek, csak a ragasztó
    nyomai maradtak meg. Sharps forgatók is kipróbálhatják!
    Sok sikert! Üdv. Zoli

Videósítva a folyamat, meg egy régebbi Füstölgőben (14. szám, 2009 január) is írtam róla cikket

Ezt a filmet eddig nem láttam, végre magyarnyelvű is van. A Füstölgőben is megtaláltam! Köszi!

Sziasztok Bajtársak! Milyen papírból érdemes gyártani a revolver papírtöltényt? Én a hagyományos, újrahasznosított papírból készült fosszínű postai borítékra gondoltam, mert az elég vékony ahhoz, hogy teljesen elégjen de elég erős. És a fosszín miatt autentikus színhatású. :yahoo: Tudja valaki a .44 cal. papírpalást méreteket cm-ben? Muszáj az egésznek kúpalakúnak lennie, vagy jó a henger is? Köszi, szép esőt!

Rengeteg “tanácsot” találsz a jutyubon, egyebek között Balázs is rakott fel papírtölténykészítő videót. Én ezek alapján kipróbáltam több papírt, méretet, formát, és végül – mivel lusta ember vagyok :) – készen veszem a kivágott papírt. Nem tanácsot akarok adni, végül is mindegyik működött, és úgyis mindíg a saját tapasztalat a döntő. Amiért mégis e mellett döntöttem, az alapvetően az volt, hogy nem kell ollóval vagdosni a papírt. Bár voltak olyan videók, ahol nem kellett kúposra vágni, simán hengeres maradt, ennek két hátránya volt:

1. cigarettapapírt használt, amivel cigarettát jól lehet sodorni – ifjukoromban csináltam :) – de a töltényhez nekem nem igazán vált be.
    2. mivel nem kúp-forma volt, a hüvely nem lehetett vastagabb dob-furat átmérőnél, így nehéz volt a lövedék beültetése. – persze lehet, hogy csak én vagyok béna! :)

Balázs egyébként pontos méretet is megad, amivel az első etalont elkészíted, aztán azt lehet körbevágni/rajzolni. Kicsit macerás, de jól használható.Ezzel a legnagyobb gondom a töltényfenék kialakítása volt. (papírzsebkendő, szétválaszt, pici darab levág, ráragaszt… elég sok macera!) Ezek után próbáltam ki a H&C által forgalmazott papírt. (http://www.hc-collection.com/44-calibre-c102x2069014) Tudom, hogy vannak, akik szerint ez nem az igazi, mert nem mindent magad csinálsz, de rendkívül praktikus és hatékony. Igazából csak a vagdosást váltod ki, a többi “élmény” megmarad. (a honlapjukon találsz leírást és videót is.) Ami még mellette szól: vettem a németeknél is spec. papírt, próbáltam a cigipapaírt, illetve én is kipróbáltam más, “sima” vékony papírt. Ez volt az, amelyik gyorsan és maradvány nélkül elégett. A német papírral pl. a csapi sem mindíg boldogult, volt, hogy “csütörtök” után a lőkupon kersztül át kellett szúrni, hogy hajlandó legyen működni. Ha netán ki akarod próbálni, ne vegyél készletet – abban vannak fölösleges dolgok is. Amire szükséged lesz:

1. az 1 db réz forma-tüske. Ez nem csak a “feltekeréshez” jó, a másik fele a papírhüvely negatívja, ebbe lehet berakni a töltéshez. Tökéletesen tartja a papírt, amíg beleszórod a port, grízt és beülteted a lövedéket.
    2. a paír (100-as csomagban van),
    3. és a ragasztó. Egy tubus kb. 300-350 töltényhez elég. Nem csak a hüvelyt, de a lövedéket is ezzel tudod beragasztani. Lehet, hogy ezt itthon is találsz, nekem nem sikerült, de nem igazán értek hozzá, inkább megvettem.

Még egy tanács: a szállítási költség egy érdekes dolog. Kell egy kicsit “játszani” a kosárral, mivel a fajlagos szállítási költség nem csökken minden határon túl a mennyiséggel. Ha érdekel, de nem akarsz egyből vásárolni, nagyon szívesen küldök kipróbálni.

Köszönöm szépen! A filmeket láttam, Balázsét is, csak a papírfajta nem volt világos. Kipróbálom magam és ha nem megy veszek egy készletet. Ilyent is gyárthatna a kapszli. A pzs. szerintem elég sérülékeny. Ha sikerül megírom!

Szép napot!

15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 170

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.