-
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-17-19:18
Ott a faszi vmi olyat mond (de lehet, hogy az egy másikba volt
) , hogy töltés után a kilógó csücsköt könnyen le lehet tépni.
Azt hiszem ebben van vágva és nem vágva. De azt nem mondja, hogy mekkora a sablon és azt sem, hogy milyen stukkerba gyárt.
- Chariot
- 2016-09-17-19:15
Méretre 44-eshez 9mm tökéletes, a legtöbb cigipapir szélessége nem is nagyon bir el többet. A hézag miatt ne aggódj, a betöltéskor úgyis zömül, nem okoz dobrobbanást. Ha a fahengeren a papirhüvely lövedék felőli részét lezárod és erre ragasztod kivülről az ólmot akkor nem fog a betöltéskor a dobforgatásban zavarni a túllógó papirmaradék mint a Szekér által mutatott videón.
Ott a faszi vmi olyat mond (de lehet, hogy az egy másikba volt
) , hogy töltés után a kilógó csücsköt könnyen le lehet tépni.
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-17-19:14
Méretre 44-eshez 9mm tökéletes, a legtöbb cigipapir szélessége nem is nagyon bir el többet. A hézag miatt ne aggódj, a betöltéskor úgyis zömül, nem okoz dobrobbanást. Ha a fahengeren a papirhüvely lövedék felőli részét lezárod és erre ragasztod kivülről az ólmot akkor nem fog a betöltéskor a dobforgatásban zavarni a túllógó papirmaradék mint a Szekér által mutatott videón.
Ez az! Ez lesz a gordiusi bütyök!!!! Lövedék nem bele, hanem rá! Holnap próba! Azért kíváncsi vagyok, hogy vajon milyen egy korabeli, miből, hogy csinálták?
- rprme
- 2016-09-17-18:57
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-17-18:49
Jobb dolgom nem lévén végignéztem elég sok videót a témában és ez tetszett a legjobban:
Erdőlakónak csak mobilinternete van, “G-vel, azzal nem lehet megnézni, úgyhogy ez majd egy hétfői munkahelyi program lesz.
- rprme
- 2016-09-17-18:49
A cigipapir (áttetsző- hártya szerű- lásd a videón)eddig mindig simán átégett. Eleinte próbáltam vastagabbal ami nem. Akkor egy vékony kenet pritt ragasztót kapott a hátsóra és azt beszórtam porral – elment. A vastag nem elégő papirral inkább az volt a gond, hogy a henger maradékát belökte a csőfarba, és a dobforgatást elakasztotta.
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-17-18:46
Bocs logorrheás lett copy-paste. Nem akartam mellébeszélni. Nekem eddig akkor működött a dolog: 1 ha a töltet a behelyezésekor az ólomnál fekszik fel a töltényűr nyilásra. Ha a papir miatt nem esik be eddig a szintig akkor nem tudom beforgatni, ill. betölteni mert elbillen. 2 a töltet csapi felőli része nem vastagabb egy cigipapirnál.
Tudom, a copy/paste mindig ezt eredményezi.
Ahogy írod, úgy kell működnie, csak ehhez nem tudom a méreteket. Úgy látom a videókon, hogy a Colt töltények hüvelye kb. csak 2x olyan hosszú mint a lövedék és sokkal kúposabb a feneke felé, mint ahogy a leírásban meg van adva. Szerintem a kétrétegű pézsé sem vastagabb a cigipapírnál amit az aljára tettem. De ez majd egy másik történet! Előbb beletuszkolható méretet kell kitalálni. Ha valaki ezeket meg tudja írni, akkor lesz újra nekilátok. Kösz neked is és mindenkinak!
- rprme
- 2016-09-17-18:26
Bocs logorrheás lett copy-paste. Nem akartam mellébeszélni.
Nekem eddig akkor működött a dolog: 1 ha a töltet a behelyezésekor az ólomnál fekszik fel a töltényűr nyilásra. Ha a papir miatt nem esik be eddig a szintig akkor nem tudom beforgatni, ill. betölteni mert elbillen.
2 a töltet csapi felőli része nem vastagabb egy cigipapirnál.
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-17-18:12
Kösz. Konikálissal kezdtem és ezt a filmet és a “Papírtöltény készítése”-t is megsasoltam. Igaz az utóbbiban elegánsan elkerüli a koma a sablon méreteinek az ecsetelését. Valamit biztosan elrontottam???
Párat alszok rá és újra kezdem, most majd saját elképzelésből. És akkor majd megfejtem az a szövegrészt is ami HTML-ben került ide.
Szép hétvégét!
DP. Igazán gyárthatna Coltot is a dolga felől, ha Remit gyárt.
Amúgy a DP nem gyárt Coltot.
- rprme
- 2016-09-17-17:55
A papirkabát konikális lövedékhez optimalizált dolog, ott kisebb a lövedék disztális átmérője. Segitség a vékonyabb – pl. cigipapir is. Ha gömböc alá akarsz papiptöltényt próbáld az alábbi módon: Making paper cartridges 1858 Remington – azaz – https://www.youtube.com/watch?v=pC5mwOJ2Khg
igy a töltet kisebb átmérőjű lehet a lövedéknél, és igy simán beesik a dobüregbe.
Amúgy a DP nem gyárt Coltot.
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-17-17:41
Éhesnek éhes és mire a papírokoat kivagdaltam, ragasztgattam, sablont farigcsáltam és csiszolgattam le is lankadt.
Most már én sem hiszem, hogy szakértő leszek.
Én láttam, sima A4- es lapból, újságpapírból is. Az én borítékom is jó vékony és a fenekét 2rétegű pzsből csináltam. Jó sok kivágott papír, sablon és pzskarikám van eladó!!!
- Chariot
- 2016-09-17-17:34
…és a gyönyörűség képe csatolva:
Hmm. Éhes cowboynak lankadt a töltete?
Amit én eddig darabokat működő láttam, azok mind cigarettapapírnál nem vastagabb anyagból voltak. Kb átlátszott a papíron a por színe. De tény, hogy ebben nem én vagyok az igazán tapasztalt, remélem mások is hozzászólnak majd.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.