-
- Beregi Vadasz
- 2017-04-09-20:34
Egy nagyon kedves Barátom meglepett egy vízibivaly-tülökkel, ismervén a hobbymat – a faragást – és a célt, hogy elöltöltős lövésszé kívánok válni a jövőben.
A körítésen még gondolkodom és erősen agyalok a hátsó rész lezárásán, mert nem lesz egyszerű. Nem szabályos kör alakú, hanem mint ha egy jóféle rántotthúst körberajzoltak volna. :)
Ha kész lesz teljesen, még rakok fel képeket.
- kcscsontos75
- 2017-04-06-21:51
Üdvözletem a Kapszli.hu alapítóit ill. a Fórum látogatóit!
Csont, szarvas agancs ill. mostanában szarvasmarha szaru faragással foglalkozom. ( csont- agancs faragás már kb. 4-5 éve a szaruval most “ismerkedem”!)
Szeretném önöknél- (nálatok) bemutatni egy gímagancsból faragott – Szet Hubertus legendája ihlette – lőpor tartót amit most fejeztem be.
Ha érdekli valamelyikőtöket a keresztessycsab@tvn.hu email címemre írhatnak bátran. Ha részemről megvalósítható , megegyezhetünk. :)
- TAMÁS
- 2017-02-27-11:39
Pár napja gusztusom támadt csinálni egy holstert a Dragoonhoz. Itthoni maradék bőrökből két este alatt összehoztam valamit. Életemben nem dolgoztam bőrrel, meg az alapanyag se igazán jó erre, szóval a cél csak az volt, hogy kiderüljön, képes vagyok-e valamit összebarkácsolni, és hogy jól esik-e csinálni. (Amúgy igen.) Ilyen lett:
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-18-19:37
Hát jaaa! Az alapvető tévedésem onnan van, hogy nem nem találkoztam olyan filmmel, ami megemlítené, hogy a Coltba és Remibe más méret kell, így ez nem is jutott eszembe. Ráadásul a tölténytartó doboz replikán, amit kapszli.hu készít, a képen látható dzöveg van.
Az az igazság, a remington az remington
nem véletlenül használ Angyalszem is azt
Egyébként ez még sajnos elméleti kérdés, mert ugye ehhez otthon kéne tartani a lőport (jóóó persze tudom senkinek nem fordult meg a fejében egy villanásnyi időre sem, hogy vegyen valamelyik szomszédban, és senkinek nem maradt sosem a flaskájában egy gramm sem zárórakor), mert igaz csak sharps papírhüvelyekkel küzdöttem, és órákig tartott mire megragad, mire hozzászöszmötölöm az ólmot a papírhoz. Ha ehhez hozzáveszem a lőtéren való megtöltést, közben folyik minden szanaszéjjel, mire az egyik megvan kettőt véletlenül fellöksz, mert mindig van aki éppen kíváncsi valamire, nincs itt a klütyümütyüje és éppen kölcsönkér, de elmondja az egész elcsettenés kórtörténetét, vagy mondja a tutifrankótés nem tudsz odafigyelni (Ne felejtsük el, a videón Emil bácsi az egész lőszertöltősdit hogyan kezdi: nyugodt, rendezett körülményeket kell biztosítani). Summa summárum: kinyit a lőtér 2-kor és 5-ig jó ha tudsz párat lőni.
igaz, a remi kiforrottab, megbízhatóbb és előremutató konstrukció, de;
-Colt alapokon nyugszik
-Colt szebb
-Angyalszem egy Colttal lövi le Backert a film elején és a végén pedig hiába a Reije, Colttal lövi le a Szőke
– Puskapor; mé? Nem grízze kő lőni? Asztat lehet othun is tartani! – még! ;-))))
- Horse Whisperer
- 2016-09-18-19:21
Hát jaaa! Az alapvető tévedésem onnan van, hogy nem nem találkoztam olyan filmmel, ami megemlítené, hogy a Coltba és Remibe más méret kell, így ez nem is jutott eszembe. Ráadásul a tölténytartó doboz replikán, amit kapszli.hu készít, a képen látható dzöveg van.
Az az igazság, a remington az remington
nem véletlenül használ Angyalszem is azt
Egyébként ez még sajnos elméleti kérdés, mert ugye ehhez otthon kéne tartani a lőport (jóóó persze tudom senkinek nem fordult meg a fejében egy villanásnyi időre sem, hogy vegyen valamelyik szomszédban, és senkinek nem maradt sosem a flaskájában egy gramm sem zárórakor), mert igaz csak sharps papírhüvelyekkel küzdöttem, és órákig tartott mire megragad, mire hozzászöszmötölöm az ólmot a papírhoz. Ha ehhez hozzáveszem a lőtéren való megtöltést, közben folyik minden szanaszéjjel, mire az egyik megvan kettőt véletlenül fellöksz, mert mindig van aki éppen kíváncsi valamire, nincs itt a klütyümütyüje és éppen kölcsönkér, de elmondja az egész elcsettenés kórtörténetét, vagy mondja a tutifrankótés nem tudsz odafigyelni (Ne felejtsük el, a videón Emil bácsi az egész lőszertöltősdit hogyan kezdi: nyugodt, rendezett körülményeket kell biztosítani). Summa summárum: kinyit a lőtér 2-kor és 5-ig jó ha tudsz párat lőni.
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-18-14:38
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-18-05:52
Köszi!
Szia ! Én a Te filmed és a Füstölgőben írt méretekkel próbáltam, de egyszerűen nem megy bele a Coltomba. Ja! És szépen kérek mindenkit, hogy ezért meg ne kérdezze, hogy: “biztosan .44-es a Coltod!”
No mindegy! Kaptam azóta Sólyomszemtől is leírást, azt is megpróbálom!
Szép hétvégét!
- Johnny86
- 2016-09-17-21:24
Pontosan így van, ha nem vágom le, miután megcsavartam a papírt a lövedék felett, akkor töltéskor majd levágja a dobkamra. Tölteni értelemszerűen nehezebb, viszont még ellenállób a töltény + a kis csücsöknél megfogva könnyebb kivenni a tartóból, nem lesz tőle zsíros a kéz. Viszont nem olyan esztétikus, mint levágva.
- Johnny86
- 2016-09-17-21:20
Szia!
A videót én követtem el, a Fülstölgő magazin 2009 januári, 14. számában cikk is van róla. Amúgy a sablon 60mm hosszú, egyik végén 12mm, a másikon pedig 10mm (egy régi tollszár). 1858 Remingtonhoz való, LEE féle .450-es konikális lövedékhez. Papírnak meg éppen ami van, azt használok, vékonyabb írólap, vagy a cikkben egy használt autós hirdető újságot darabolok széjjel. A fenék a lényeg, az külön kerül bele, papír zsebkendőből, azt gond nélkül átégeti a csappantyú.
A cigipapír azért nem tetszik, mert baromira sérülékeny, meg hülyén néz ki szerintem, hogy átlátszik. Ezeknek, ha véletlenül elejti az ember, vagy akár zsebből tölt, semmi baja sem lesz, ahogy a cikkben is írtam, elég sokat kísérleteztem, mire ez a megoldás lett.
Nem mondom, hogy ez a legjobb megoldás, másnak másik fajta fog tetszeni, de engem ez nemigen érdekel, nálam ez bevált.
A dobban általában a töltény fele-harmada ha benn marad, egyszer próbaképp 4-5 dobot lőttem el, anélkül, hogy elcsettenés lett volna, csak a töltés vált egyre nehezebbé..
Remélem segítettem
Johnny
- Angyalszem il cattivo
- 2016-09-17-19:33
Azt hiszem ebben van vágva és nem vágva.
Nem erre gondoltam. Amikor az ólmot a helyére nyomod a dobban, ott a túlméretes ólomból is, a papírral együtt levágja a dob a felesleget. Kihúzod, eldobod, ott marad a csupasz lövedéknek a hegye. Elméletileg.
Hááát az majd kiderülne, ha addig eljutnék, hogy belemenne egyáltalán a dobba. Talán “rprme” féle szörnyűség belemegy.
A Bibliát meg holnap ellopom a miséről és lesz bibliapapírom????
- Chariot
- 2016-09-17-19:25
Azt hiszem ebben van vágva és nem vágva.
Nem erre gondoltam. Amikor az ólmot a helyére nyomod a dobban, ott a túlméretes ólomból is, a papírral együtt levágja a dob a felesleget. Kihúzod, eldobod, ott marad a csupasz lövedéknek a hegye. Elméletileg.
- Chariot
- 2016-09-17-19:19
Azért kíváncsi vagyok, hogy vajon milyen egy korabeli, miből, hogy csinálták?
Bibliapapírnak hívták, okkal. De erre is kiváló!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.